Jump to content

Basit Yemek Tarifi


fortuneteller

Önerilen Mesajlar

>* Domatesli Biberli Yumurta

>Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.

>Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis

>demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde.

>Ocagin altini kapatiyoruz.

>* Biberli Domatesli Yumurta:

>Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz

>bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor.

>* Makarna:

>Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye

>basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.

>Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz.Yapisirsa

>pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini

>kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz (o zaman hem

>tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)... Uzerine ketcap

>sIkIp yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin.

>Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

>* Tuzlu Makarna:

>Yapilisi ayni makarnaya benziyor. Tek farki bu kez makarnalari suya atmadan

>once tuz koymayi akil ediyoruz .. Oyle daha guzel oluyor.

>* Pilav

>Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve

>tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tektek

>pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir

>arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt

>koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag

>koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup

>pisiriyorsunuz.. Hem bunu suzmeye de gerek yok.

>* Patates Kizartmasi

>En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve

>kizgin yaga atiyorsunuz.Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz.

>Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi izlerken

>yapin. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka

>tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

>ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

>* Hazir Pizza

>Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip

>yanik yerlerini bicakla kaziyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken

>uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapistirmamak.

>* Hazir Kofte

>Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup

>kofteleri icine diziyoruz.Kofteler tavayla ayni renk olmadan altini

>kapatmak gerekiyor. O yuzden basinda beklemek lazim.

>ZOR YEMEKLER

>* Konserve Turlu

>Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup

>uzerine su koyuyoruz. Pismesi cok uzun suruyor. O sebeple basinda

>beklemiyoruz. Gidip tv izliyoruz. Her seferinde yandiklari icin henuz

>tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye

>benziyor.

>* Tavuk

>Yapilisi makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine

>bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek pistikten bir

>iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli

>olarak bolca toz seker eklenebilir.

>ULTRA ZOR YEMEKLER

>* Kiymali Bamya

>Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali.

>Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is. Bu yuzden makarna pisirmeyi

>oneriyorum.

>PUF NOKTALAR

>* Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis

>olursunuz.

>* Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda bir seye benzemese

>bile renginden anlasilmaz.

>* Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin. Ozellikle

>rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana ekmek

>tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

>* Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin

>yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.

>* Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay yaptiginiz

>tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir.Sakin

>yemeyin. * Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca

>cig tuketin.

>* Karpuz tabaga koyulmasi fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan

>kasikla yiyebilirsiniz.

>* Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

>* Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz

>seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir

>sure sonra unutulur.

>* Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha

>az yayilir.

>* Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini

>tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi irtilacaktir. Belki bu

>islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle

>misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size

>cok maco bir hava verir.

>* Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.

>Birden icimi bir heyecan kapladi. Ulan madem bu isin robotu var ben niye

>kosturuyorum yillardir diye sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve

>gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim

>biraz. Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin

>plastigi. Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton

>plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum.

>Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne

>yapacak diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi yuh beee..Paramparca

>etti birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara

>yikayip o vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum.

>Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi.

>

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Beceriksiz Erkeğin Elinden Yemek Kitabı...:)

Domatesli Biberli Yumurta

 

Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz.

Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis

demektir. Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz. Pismistir herhalde

ocagin altini kapatiyoruz.

 

 

Makarna

 

Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye

basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.

Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsa

pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini

kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (o zaman hem

tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap

sıkip yiyiyoruz. Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin.

Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.

 

Pilav

 

Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve

tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek

pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir

arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt

koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag

koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.

Hem bunu suzmeye de gerek yok.

 

Patates Kizartmasi

 

 

En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve

kizgin yaga atiyorsunuz. Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz.

Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi varken

yapin.Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka

tabaga koymak gerekiyor. Onun disinda cok kolay.

 

 

 

PUF NOKTALARI

 

 

1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak kirletmemis

olursunuz.

 

 

2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini

tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.

 

 

3-) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.

Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine sogana

ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

 

4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin. Kizgin

yaga attiginizda cok kotu patliyorlar.

 

 

5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay

yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir.

Sakin yemeyin.

 

 

6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun olduğunca

oldugunca cig tuketin.

 

 

7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan

kasıkla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

 

 

8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz

seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler nasil olsa bir

sure sonra unutulur.

 

 

9-) Sebzeligin kapagini sıki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba

daha az yayilir.

 

 

10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sıkica kavrayin ve

altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir. Belki

bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger. Ozellikle

misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum. Oyle daha guzel, bu size

cok maco bir hava verir.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pilav

 

Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve

tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek

pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir

arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt

koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca yag

koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz.

Hem bunu suzmeye de gerek yok.

 

 

hehe iimiş yha:D

 

Paylaşım için tşkLer:D

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ERKEKLERDEN YEMEK TARİFLERİ

1- Domatesli Biberli Yumurta

Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz.Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş

demektir.Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz.

 

2-Biberli Domatesli Yumurta

Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.

3-Makarna

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz. İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz.Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz.Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz. Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın.Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini firlattığınız karışıyooo.

4- Tuzlu Makarna

Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.

5-Pilav

Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok.

6-Patates Kızartması

 

En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız.Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV'de pembe dizi varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.

 

*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER

Hazır Pizza

Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.

 

Hazır Köfte

Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başında beklemek lazım.

 

*ZOR YEMEKLER

Konserve Türlü

Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi şeyebenziyor.

Tavuk

Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir.

 

ULTRA ZOR YEMEKLER

Kıymalı Bamya

Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı.Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum.

 

*PÜF NOKTALAR

*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.

 

*Çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda.bunu yazsam ne yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi şey. Ben bile biliyorum

 

 

*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.

 

*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın.Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi görür.

 

 

*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.

 

*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.Sakın yemeyin.

 

*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.

 

*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz.

 

*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.

 

*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.

 

*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.

 

*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir.

 

*Sagda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış. Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi tane.Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği. İçindede vantilatör gibi bişey var. Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorum.Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim.Kabuklarını ile soyamadı eşşeoglueşek paramparca etti bıraktı. Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda.Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum.

Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı. ilerdeçıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum...

 

 

alıntı...

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...