Jump to content

H.G. Ginger - Necronomicon (?)


Kuranes

Önerilen Mesajlar

h.r. giger isimli çizerin 'necronomicon' adında çizimlerini topladığı bir kitabı var . ama söylediğim gibi bunda sadece çizim var , bildiğim necronomiconla alakası yok .

bir de h.g. ginger isimli (ilk defa duyuyorum bu yazar adını hr gigere benzetilmeye calısınılmıs gibi geldi) biri tarafından yazılan orjinal ismi ''The Ncronomicon' (evet ncronomicon 'e' harfi yok) kitabı var . altıkırkbeş yayınları tarafından türkçe çevrilmiş ve şuan hiçbir kitabevinde bulamadım . internette bir kaç yerde kalmıs sadece

kitabın arka kapagı şöyle .

 

Kabal'nın yaratılmasından çok önce tapınılan ve çağrılan eski çağlara ait güçler vardır.

Bunlar Sümer inancındaki kadimlerdir ve Aleister Crowley'in majisinde ve H.P. Lovecraft'ın mitosunda yaşarlar. Dünyayı bir kez daha yönetmek için kapınını hemen ardında beklemektedirler.

 

Uzun süredir kayıp olan sihirbazın kitabı, büyülü sözler ve çağırışlar, ruhları defetme ve bağlama yollarını içerir. Ama bunlar düşüncesizce kullanılmamalıdır. Sadece Abdül Alhazret'in Kara Dünyanın Kitabı'nı tamamlamasına engel olan kaderene bile düşünmemiz yeterlidir.

 

Ve hatırla ki, NECRONOMICON'da çağrılan güçler için etkili bertaraf ediciler yoktur.

 

'NECRONOMICON'un majisi kurcalanacak bir şey değildir ve seni baş edemeyeceğin psikolojik güçlere maruz bırakabilir. Şunu daima hatırla, eğer efsunlar konusunda acemice davranırsan uyarılacaksın.'

 

gerçek necronomocionla alakası olmadıgı aşikar tabi fakat alıp okumakta da fayda var diye düşünüyorum . kitabı okuyan veya hg gingerin kim oldugunu bilen varsa ve paylasırsa sevinirim .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

h.g. ginger diye bir yazar yok .

yurtdışında yine necronomicon olarak cıkan ve yazar adı 'simon' olarak belirtilen olaya benzer sanırım . yazarın gerçek adı h.g. ginger değil veya h.r. giger'e benzetilmeye çalışınılmış . kitabın orjinal adının yani ingilizceden çevrildiği yazılmış altıkırkbeş yayınları tarafından , the ncronomicon olduğu yazılmış . ben ilk önce bunun harf eksiğinden olabileceğini yani yazım hatası olabileceğini düşündüm fakat yazar adı da farklık olunca bunu düşünmekten vazgeçtim . altıkırkbeş yayınlarının hem yazarın adında imla hatası hem de kitabın orjinalinde imla hatası yapacak kadar acemi olduğunu düşünmüyorum .

 

edit : necronomicon'un ncronomicon diye yazılması sanırım benim baktıgım sitedeki bir hata . çünkü başka yerlerden baktıgım zaman necronomicon olarak yazılmış .

yazar adında farklılık yok h.g. ginger olarak geçmiş ve araştırdığım kadarıyla böyle bir yazarın varlığına erişemedim .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kitap bende de var ama şuan elimde değil. Geri aldığımda içinden örnekler verebilirim.. Zaten bulunmayan bi kitap değil eminim başka okuyanlar da vardır bilgi verebilecek.:rolleyes:

 

evet bulunmayan bi kitap değil . fakat tükenmiş yani baskısı kalmamış , ancak internet üzerinde bi kaç yerde mevcut .

Nora kitaptan bölümler hatırlıyorsan bişey sormak istiyorum . hr giger söylediğim gibi bir çizer , necronomicon isimli bir kitabı var ve bu kitabında çizimlerini yayınlamış . fakat hg ginger (isim benzerliğinden soruyorum) isimli biri yazmış bu kitabı . içerik çizimle mi ilgili yoksa abd al azrad ve necronomicon hakkında bilgiler(?) mi var ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır içerik o bahsettiğin çizimlerle ilgili değil.. kapılardan vs bahsediyor. Kitabın tamamını okumadım bende onun için yanlış yönlendirmeyeyim diye çok bahsetmedim zaten . Kitabı alayım bikaç sayfayı resim olarak eklerim zaten. Daha geniş bilgi de verme şansım olur:)

Hatta ebook olarak nette varmı bir bakayım varsa onu eklerim siteye... var diye duydum birinden diye hatırlıyorum ama emin değilim bakarım..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kitabın ingilizceden çeviri olduğu yazılmış , fakat amazon'dan ve bir kaç yerden daha baktım necronomiconların hiçbiri h.g. ginger diye biri tarafından yazılmamış . yani ingilizceden çeviri denilmiş fakat , böyle bir kitaba rastlamadım ben . ilginç .. :)

neyse internet üzerinden sipariş verdim ben de , bakıcam artık .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

dün mail attıgım altıkırkbeş yayınlarından bugun cevap alabildim :)

bana gelen maili de aynen buraya c/p ediyim .

 

Amazon.com: The Necronomicon: Books: Simon

 

çeviri bu kitaptan yapıldı.

Bu anonim bir metin olduğu için her baskı farklı bir mahlasla yapılmaktadır.

 

Bizim baskımız h. Gingerin çizimlerini içerdiği için onun ismiyle yayınlanan bir kopyadır.

 

Teşekkürler.

6:45

 

yani necronomicon'un simon versiyonunu anonim kabul edip (sadece simon diye bir isim verildiği için olsa gerek) farklı bir isimle cıkarmışlar . sanırım ..:confused:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hmmm peki o çizimlerin gerçeklik payı var mı acaba? Yani adam kafasına göre çizmişse o değerli bilgilerin içinde o çizimler absürd kalır ama yok oradaki sembolleri çizmişse yada bazı mühür ve tılsımları çizmişse o zaman sorun yok. ayrıca çizerin adı h.r. ginger burada h.g.ginger büyük hata var ama nerede??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kitabı cumartesi günü internet üzerinden sipariş etmiştim . bugun yarın gelir derken az önce aradılar ve 'baskısı kalmamış' dediler .

kitabı nerede bulabileceğim hakkında bir fikri olan var mı? internet üzerinden de olabilir . izmir'de oturuyorum .

 

edit : gerek kalmadı . sonunda baskısı olan bir yerden buldum ve ayırttım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu sırada o son baskıyı ben aldım heralde :D bana geldi içinde olanlar şunlar:

 

tanrılar onların mühürleri ve muskaları

marduk'un elli ismi

boyut kapıları (tanrıların kapıları)

bazı sümerce büyüler (cinsel gücü geri kazanmak vb.)

gibi tavsiye ederim merak ettiğiniz varsa sorun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben de aldım bugun ve karşılaştırdım simon necronomicon'un çevirisi bu :)

modern grimoire denilebilinecek tarzda .

 

edit :kitabı inceleyebildiğim kadarıyla bilgi aktarayım . kitapta , lovecraft'ın cthulhu mitinin aslında eğlence amaçlı yazıldığı fakat detaylı ve dikkatli olarak okunursa bunda bahsedilen great old ones yani kadimler diye çevrilmiş (bazı yerlerde eskiler olarakta geçer) olan tanrıların aslında sümer tanrıları oldugu söylenmiş . aslında yani lovecraft'la çok büyük alakası oldugu söylenemez kitabın. sümer tanrılarının gerçekten yasadıgını fakat bunların yıllardır invoke edilmediğinden de bahsedilmiş . bazılarının mühürleri verilmiş . abdul al hazred'in neleri yaşadığı yazılmış .

incelediğim kadarıyla ilk aklıma gelenler bunlar .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet böyle bi kitap var kitabevinde biraz okumuştum ,almayı düşünüyorum ama araştırdım bu yazarın varlığına dair herhangi bir bilgi yok gerçekten,zaten kitabı elime aldığımda yazarın ismini aradım ama kitabın üstünde de yazmıyo yanılmıyosam içinde yazıyodu bu isim.kitap okuduğum kadarıyla necronomicon u tanıtıyo,içinde bi kaç büyü var bir sürü şekiller semboller vs. var....necronomicon hep bir muammaydı zaten belkide birileri bu geleneği devam ettirmeye çalışıyordur...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kitap bende var.Okudum da.Birkaç ay geçti pek hatırlamıyorum ama kitap elimde yani bir şey sormak isteyen varsa yardımcı olabilirim ama gerekli olduğunu sanmıyorum.Evet kitapta büyüler ve semboller var ama hiç denemedim.Yani gerçekliğini bilmiyorum.Ayrıca kitap Ankara'da dost kitap evinde satılıyor.(Karanfil sokak)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...