Jump to content

80'ler den 80 tane soru..


shadeo

Önerilen Mesajlar

Hemen kağıdı kalemi elinize alın. Süre sınırlaması yok, soruları dikkatli okuyun. Kopya çekmek yasak değil, ama ayıp.

 

Testiniz bitince cevaplarınızı kontrol edin ve doğru cevap sayınıza göre yorumları okuyun.

 

Haydi herkese bol zihin açıklığı.

Kolaylar gelsin.

1) 80'lerin ünlü "küçük" şarkıcıları kimlerdi?

a) Küçük İbo, Küçük Onur

b) Küçük Ceylan, Küçük Emrah

c) Küçük Prens, Küçük Kurbağa

d) Küçük 100bin, Büyük 200bin

e) Minik Serçe

 

2) Michael Jackson 80'lerde ne renkti?

a) Yavruağzı

b) Gri

c) Siyah

d) Beyazötesi

e) Beyaz

 

3) Şu sıralar Marmaris'te yaşayan, yaptığı nü resimleri ile ünlü ressamımız 80'lerde ne iş yapıyordu?

a) Overlokçuluk

b) Kabzımallık

c) Reis-i Cumhur'luk

d) Yaylalar Yaylalar

e) Hepbiri

 

4) ITT Şahap Lorenz televizyonların kanal ayarlama çubuğu ne renktir?

a) Eflatun

b) Siyah

c) Kırmızı

d) Prusya Mavisi

e) Rengarenk

 

5) Adile Naşit masal anlattığı programda çocuklara ne diye seslenirdi?

a) Kuzucuklarım

b) Yurttaşlar

c) Efendiler

d) Değerli gençler

e) Dostlar, Romalılar

 

6) Cenk Koray ünlü pazar programındaki yarışmada yarışmacılara ne derdi?

a) İyi olan kazansın

b) Bildiniz soruyu, aldınız boruyu

c) Alooo! Ne koyiyim?

d) Kutunuzu açıyorum

e) Çekinizi mi veriyim, devam mı edeceksiniz?

 

7) Pazar sabahları yayınlanan ünlü Japon çizgi filminde robotlardaki kahramanlar büyük parçayı oluşturmak için ne diye seslenirdi?

a) Gelin canlar bir olalım!

b) Ekibi yeniden topluyoruz

c) Susma sustukça sıra sana gelecek!

d) Voltron Voltron Voltron

e) Seni seçtim Pikaçu

 

8) Yakari'deki kartal uçarken nasıl bağırırdı?

a) Watasiva Kendiii

b) Yakarikuuuu, hakarikuuu!

c) Yaba daba duuu!

d) Tey tey tey!

e) Gag gag gag!

 

9) "Watasiva Kendiii" sözü hangi çizgi filmin müziğinde yer alırdı?

a) Tom ve Jerry

b) Okayi Yamaşita Kumbaba

c) Şeker Kız Kendi

d) Yakari

e) Pokemonlar

 

10) 80'lerde İstanbul'un telefon kodu neydi?

a) 1

b) 333

c) 1453

d) 212

e) 216

 

11) 80'lerde mahalle maçlarından sonra içilen o ünlü gazoz markası hangisiydi?

a) Fanta

b) Elvan

c) Sprite

d) Kazuz

e) Coca-Cola

 

12) BMX nedir?

a) 80'lerin ünlü pop grubu

b) 80'lerin ünlü kamyon markası

c) 80'lerin ünlü bisiklet markası

d) 80'lerin ünlü araba markası

e) Yanlış yazmışsınız, doğrusu BMW olcak.

 

13) Pinokyo bir masal kahramanı olmak dışında senin için başka ne ifade ediyor?

a) Bir zamanların en popüler bisikleti

b) 80'lerin en ünlü çizgi film oyuncusu

c) Tüm zamanların en büyük süperstarı

d) Bir tür Japon halk sazı

e) Yalancı pezevengin teki

 

14) Misket oyunlarının en popülerlerinden olan "kuyu" da kaç kuyu vardır?

a) 1

b) 15

c) 5

d) 13

e) Kuyu da ne be?

 

15) 80'lerde ders kitaplarının arasını süsleyen yegane mecmualar hangisiydi?

a) Cosmopolitan, Cosmogirl, HeyGirl vs.

b) Pokemon, Pikaçu vs.

c) Zagor, Teksas, Tommiks ve Mandrake vs.

d) Akbaba, Marko Paşa vs.

e) Mecmua ne demek be?

 

16) Mekap ve Esem nedir?

a) 80'lerin çocuk oyunlarından biri

b) 80'lerin en ünlü filmi

c) 80'lerin en komik ikilisi

d) 80'lerin popüler spor ayakkabıları

e) Nedir?

 

17) "Önce alışveriş, sonra........."

Noktalı yerlere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) seviş

b) fiş

c) tepiş

d) yemiş

e) Kemal Derwish

 

18) 80'lerde Almanya'dan gelen akrabalar hediye olarak en çok ne getirirlerdi?

a) Alaman Çikolatası

b) Alaman Birası

c) Alaman Rakısı

d) Alaman Karısı

e) Alaman da ne?

 

19) Bir zamanların en sevilen dizisi Dallas'ın kötü adamı kimdir?

a) Tecavüzcü Coşkun

b) Erol Taş

c) Ciğer

d) Ceyar

e) "Ceyar" onun okunuşu akıllım, aslında "Jr" diye yazılır.

 

20) 80'lerin ünlü futbolcusu Rıdvan Dilmen'in lakabı neydi?

a) Fırtına

b) Şeytan

c) İmparator

d) Karpatların Maradonası

e) Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü değil miydi ya?

 

21) 80'lerin sonuna kadar kaç tv kanalı vardı?

a) Bir

b) Birdirbir

c) Binbir

d) 3+1

e) Şifreli kanalları da sayacak mıyız?

 

22) Muhabbet arasında "Pac-Man" lafı geçse vereceğiniz tepki ne olur?

a) Ulan gene karnım acıktı.

b) Olum en sevdiğim çizgi roman kahramanıydı lan!

c) Of! Var ya acayip bi bilgisayardır.

d) Anaaaa Pac-Man! Abi var ya bi zamanlar en sevdiğim bilgisayar oyunuydu.

e) Küfretme bak bozuşuruz!

 

23) Genellikle defter kağıdından yapılan külahların cephane olarak kullanıldığı "Tüftüf"te silah olarak ne kullanılırdı?

a) Su borusu

b) Soba borusu

c) Elektrik borusu

d) Kalk borusu

e) Buyur?

 

24) 80'lerde bakkalarda satılan "meyve tozu" dışındaki o lezzetli toz nedir?

a) Leblebi tozu

b) Süt tozu

c) Kabartma tozu

d) Çamaşır tozu

e) Bu dedikleriniz markette bulunur mu?

 

25) 80'lerde birçok evde televizyonun altında bulunan ve üzeri genelde dantelle örtülü devasa aletin adı nedir?

a) Video

b) VCD Player

c) DVD Player

d) Decoder

e) Aha bunu biliyorum: Play Station

 

26) "Güüüç bende artııık!"" kimin sözüdür?

a) Hitler

b) He-Man

c) Sokrates

d) Pikaçu

e) Bir reklam kahramanıydı ama adını şimdi tam hatırlayamıycam.

 

27) 80'lerdeki o ünlü konuşan arabalı dizinin adı neydi?

a) Kara Şahin

b) Kara Şimşek

c) Kara Murat

d) Kara Oğlan

e) Karamürsel (eki eki eki)

 

28) Peki o konuşan arabalı dizideki arabanın adı neydi?

a) Herbie

b) Red Kit

c) Johnny

d) KİT

e) "KİT" bi kere "Kamu İktisadi Teşebbüsleri" demek akıllım.

 

29) 80'lerde kabereleri meşhur olan ünlü ikili aşağıdakilerden hangisidir?

a) Lorel ile Hardi

b) Zeki ile Metin

c) İzel ve Çelik

d) Deniz'le Mehtap

e) Cem Yılmaz'la Yılmaz Erdoğan

 

30) "Aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip!" adlı güzide şarkıyı seslendiren grup hangisidir?

a) Moğollar

b) Esmeray ve Yaylalar

c) Ersen ve Dadaşlar

d) Mazhar-Fuat-Özkan

e) İzel-Çelik-Ercan

 

31) "Çikolata renkli şarkıcı" sözü kime aittir?

a) Esmeray

b) Raga Oktay

c) Sezen Cumhur Önal

d) Bob Marley

e) Puff Daddy

 

32) Türkiye'de 80'lerin en ünlü dans grubu aşağıdakilerden hangisidir?

a) Birkaç İyi Adam

b) Çıtır Kızlar

c) Tolgahan Dans Grubu

c) Ersen ve Dadaşlar

d) Backstreet Boys

 

33) 80'lerin en ünlü pembe dizisi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Köle Isaura

b) Cesur ve Güzel

c) Pembe Panter

d) Çarli'nin Melekleri

e) Memoli

 

34) batı/hafif/müziği/sözlü/Türkçe

Yukarıdaki kelimelerle 80'lere dair anlamlı bir söz grubu oluşturunuz.

a) Türkçe sözlü hafif batı müziği

b) Sözlü batı hafif Türkçe müziği

c) Batı sözlü hafif Türkçe müziği

d) Hafif sözlü Türkçe batı müziği

e) Müziği Türkçe sözlü hafif batı

 

35) Heidi'nin en yakın arkadaşının adı neydi?

a) Kanki

b) Peter

c) Aziz Peder

d) Barbi

e) Cindy

 

36) 80'lerin en komik(!) üçlüsü aşağıdakilerden hangisidir?

a) Ahu Tuğba-Banu Alkan-Serpil Çakmaklı

b) Üç silahşörler

c) Mazhar-Fuat-Özkan

d) Komedi Dans Üçlüsü

e) Cem Yılmaz-Yılmaz Erdoğan-Beyaz

 

37) 80'lerin en çok okunan karikatür dergileri hangileriydi?

a) Marko Paşa-Akbaba

b) Gırgır-Fırt

c) Deli-Limon

d) Crocodil-Mad

e) Leman-Lemanyak

 

38) 80'lerin en büyük ve şaibeli bankeri kimdir?

a) Banker Bilo

b) Turgut Özal

c) Cotarelli

d) Kastelli

e) Cavit Çağlar

 

39) Fare yiyen garip uzaylıların dünyayı işgal ettiği fantastik dizi hangisiydi?

a) Uzaylı Zekiye

b) Tom ve Jerry

c) Visitors

d) Dünyayı Kurtaran Adam

e) Uzay Yolu

 

40) Robin Williams'ın bir uzaylıyı oynadığı dizi hangisiydi?

a) Vizitors

b) Mork ve Mindy

c) Deli Yürek

d) Uzay yolu

e) Kankigiller

 

41) Mahallenin sevgi kelebeği kimdi?

a) Perihan Abla

b) Panter Emel

c) Bülent Abla

d) Şakir

e) Temel ve Muhtar

 

42) 80'lerde TV'de teknik nedenlerden dolayı yayın kesildiğinde uzun süre neyi seyrederdik?

a) Necefli Maşrapa

b)Niagara Şelaleleri

c)İstiklal Marşı

d)Yurttan Sesler Halk Korosu

e)Reklamlar, Az Sonra

 

43) Bakkal amca tahmin et ne alacağım?

a) Paramın 3/8'i ile fındık alacağım

b) Paramın 4/8'i ile fındık alacağım

c) Bir kalem, bir pergel, bir de çikolata

d) İki ekmek, bir süt, üç yumurta

e) Piringıls

 

44) Who's bad?

a) Simbad

b) Mortal Kombad

c) Michael Gorbaçov

d) Michael Jackson

e) Michael Jordan

 

45) Hangi peynir reklamında insanlar şarkı söyleyerek mutlu bir şekilde zıplıyorlardı?

a) Kaşar Peyniri

b) Yörsan

c) La vache Quiri

d) Pınar Peynir Mayası ile yapılmış peynirler

e) Burger peyniri

 

46) Her oyuncunun küçük bir kalesinin olduğu sokak futbolunun adı nedir?

a) Langırt

b) Gol atan kaleye

c) Hayber Kalesi'nin Fethi

d) Japon kale

e) FIFA 2002

 

47) Comodor 64'te aşağıdakilerden hangisi kullanılıyordu?

a) Disket

b) CD

c) Kaset

d) Plak

e) DVD

 

48) Akşam ezanı okunduktan sonra evlere dağılırken birisini ebeleyip kaçarak oynanan oyun aşağıdakilerden hangisidir?

a) Elim sende

b) Yatsı ebesi

c) Akşam ebesi

d) Vur kaç

e) Saklambaç

 

49) Erhan Konuk'un uzun yıllar sunduğu ünlü müzik programı aşağıdakilerden hangisidir?

a) İnleyen Nağmeler

b) Pop Corn

c) Top Saati

d) Pop Saati

e) MTV

 

50) Joe, Jordan vs. adında 5 gençten oluşan ünlü pop grubu aşağıdakilerden hangisidir?

a) Batı çalışma grubu

b) New Kids On The Block

c) Step by Step

d) Grup Vitamin

e) Backstreet Boys

 

51) Ajda Pekkan'ın ünlü Petrol şarkısı aşağıdaki yarışmalardan hangisinde yarışmıştır?

a) Grammy

b) Çarkıfelek

c) Örovizyon

d) Kim 500 Milyar İster?

e) Kral Müzik Ödülleri

 

52) 80'lerin kelebek tokayla kıvırcık saçlarını tepesinde toplayıp şuh bakışlar atan esmer film artisti kimdir?

a) Banu Alkan

b) Ahu Tuğba

c) Suna Pekuysal

d) Serpil Çakmaklı

e) Sevda Demirel

 

53) Özellikle 80'ler Türk sinemasının genç kızları eroine alıştırarak habire ifal eden kötü adamı kimdir?

a) Yusuf Miroğlu

b) Tecavüzcü Coşkun

c) Nuri Alço

d) Ceyar

e) Yıldo

 

54) 80'lerin koca memeli seks sembolü kimdir?

a) Nadide Sultan

b) Sementha Fox

c) Marliyn Monroe

d) Pamela Anderson

e) Britney Spears

 

55) SSCB yıkılmasıyla dağılan doğu bloku ülkelerinin adı neydi?

a) 3. Dünya Ülkeleri

b) Demir Yumruk Ülkeleri

c) Demir Perde Ülkeleri

d) Uzak Doğu Ülkeleri

e) Nato Ülkeleri

 

56) SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) açılımını öğretmek için hangi eğlenceli kalıp kullanılırdı?

a) Soğan sarımsak, ciğer bağırsak

b) Sağına soluna, c*****m yoluna

c) Seni seviyorum canım benim

d) Sofrana, sağlığına, cüzdanına bereket

e) Sevgilim seni cepten bulamıyorum

 

57) Reklamında bir kısım Türk gencinin „Ummah Ummah!" diye sesler çıkararak ellerini çırptıkları kot markası hangisiydi?

a) Lee

b) Levi's

c) Lee Cooper

d) Mavi Jeans

d) Donna Karan New York

 

58) Olur mu hiç ........... dön de aynaya bak!

Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Salak

b) Şabalak

c) Tombalak

d) Üç kulak

e) Dangalak

 

59) Bir zamanlar trafik kurallarını öğretmek adına garip davranışlarda bulunan müthiş ikili aşağıdakilerden hangisidir?

a) Lorel ve Hardy

b) Bay Yanlış ve Doğru Ahmet

c) Bay Kuş ve Doğrucu Davut

d) Bay Bay Mr. American Pay

e) Ahmet Mete ve Işıkara

 

60) Pembe, sarı, açık yeşil gibi renkleri bulunan bir dönemlerin meşhur kokulu silgilerinin üzerinde ne resmi vardı?

a) Mona Lisa

b) Banu Alkan

c) Arı Maya

d) Pak Maya

e) Resim yoktu, Rotring yazıyodu.

 

61) İçinden araba resimleri çıkan, bir zamanların ünlü sakızı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Turbo

b) Formula 1

c) Falım

d) Tipitip

e) First Duo

 

62) Sevgilisinin suratına kezzap atması dolayısıyla bir gözünü kaybetmiş, bu yüzden garip bir saç modeli olan ünlü arbesk şarkıcısı kimdi?

a) Kibariye

b) Müslüm Gürses

c) Serdar Ortaç

d) Bergen

e) Sergen

 

63) Çantada, cepte?

a) Jelibon

b) Bonbon

c) Bonibon

d) Megafon

e) Telefon

 

64) İçinden komik karikatürler çıkan pembe renkli sakız aşağıdakilerden hangisiydi?

a) Pembiş

b) Penbo

c) Pembo

d) Pembelim

e) Vivident

 

65) Bir çizer tarafından yeşil bir fona çizilip silinen, habire yürüyen, komik bir şeyle karşılaştığında karnını tuta tuta ve püskürerek gülen animasyon kahramanı kimdir?

a) Kaptan Mağara Adamı

b) Reha Muhtar

c) Persil Adam

d) Bay meraklı

e) Cell-o

 

66) Aşağıdaki gruplardan hangisi 80'lerde en parlak dönemlerini yaşamıştır?

a) Duran Duran

b) Pink Floyd

c) Athena

d) Grup Vitamin

e) Korn

 

67) Ünlü Meksika dalgasının ortaya çıktığı Dünya Şampiyonası nerede ve kaç yılında yapılmıştır?

a) İtalya 86

b) Meksika 86

c) Meksika 82

d) SSCB 82

e) Kore-Japonya 2002

 

68) 80'lerin ünlü gözlüklü "tonton"u kimdir?

a) Turgut Özal

b) Ümit Usta

c) Süleyman Demirel

d) Akrep Nalan

e) Fatboy Slim

 

69) Turgut Özal'ın icraatlarını gözümüze kalem soka soka anlattığı programın adı neydi?

a) Susam Sokağı

b) Anadolu'dan Görünüm

c) 32. Gün

d) İcraatın İçinden

e) Siyaset Meydanı

 

70) Bir zamanlar cuma geceleri yayınlanan ve tüylerimizi diken diken eden program aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sıcağı Sıcağına

b) Bir Başka Gece

c) Alacakaranlık Kuşağı

d) Söz Fatoda

e) BBG

 

71) 80'lerde Türkiye'de kaç il vardı?

a) 7

b) 37

c) 67

d) 61

e) 81

 

72) Ekranlarda ilk kez dans eden mankenimiz kimdir? (Eski yılbaşlarını hatırlayın)

a) Sibel Can

b) Nesrin Topkapı

c) Tan Sağtürk

d) Nesrin Edirnekapı

e) Asena

 

73) Pepe ve Balonu'nun ünlü repliği?

a) Üzüntü ve muz kabuğu

b) Ama haksızlık bu!

c) Size baba diyebilir miyim amca?

d) Hay bin kunduz!

e) Deermişim...

 

74) Zeki Müren oynadığı deterjan reklamında bizlere ne diye sesleniyordu?

a) Bu yumuşaklığımı Omo'ya borçluyum?

b) Size Alo diyorum?

c) Oh! Harikasın Persil Adam

d) Öpsün sizi Zeki Müren!

e) Çamaşırdır kirlenir, Zeki böyle öğrenir!

 

75) TRT'nin ünlü pazar sineması kaçta başlardı?

a) 10.00

b) 22.00

c) 12.05

d) 09.05

e) Parlament Sinema Klubü'nden bahsediyorsanız her hafta farklı saatte başladığını belirtmek isterim

 

76) Bu sene içerisinde kaybettiğimiz ünlü müzik adamı Hikmet Şimşek uzun yıllar hangi müzik programını hazırlayıp sunmuştur?

a) Kara Şimşek

b) Pazar Konseri

c) Cumartesi Konseri

d) Bir Başka Gece

e) Kral Top 20

 

77) Akıllı Vosvos'un adı nedir?

a) Düldül

b) Haribo

c) Herbie

d) Kaplumbağa

e) Volkswagen

 

78) Reklamında "You take my breath away" şarkısı çalan, 80'lerin mavi şişe ve beyaz kapaklı ünlü şampuan markası hangisidir? (Halen piyasada bulunmaktadır)

a) Elidor

b) Blendax

c) Pantene

d) Hacı Şakir

e) Herbal Essences (Oh! Ah! Yea!)

 

79) Yakalayın yeşil ışığı.............................!

Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Sonra da öpün Kenan Işığı

b) Mahallenin en büyük aşığı

c) Hesaplı parlak bulaşığı

d) Makinede tertemiz bulaşığı

e) Hepbiri

 

80) Her hafta başka bir ilden yayın yapan Pazar 86 programının sunucusu kimdi?

a) Halit Kıvanç

b) Mustafa Keser

c) Mustafa Yolaşan

d) Reha Muhtar

e) Kankigiller

 

...

 

CEVAPLAR

1)B 2)C 3)C 4)C 5)A 6)D 7)D 8)B 9)C 10)A 11)B 12)C 13)A 14)C 15)C 16)D 17)B 18)A 19)D 20)B 21)A 22)D 23)C 24)A 25)A 26)B 27)B 28)D 29)B 30)C 31)C 32)C 33)A 34)A 35)B 36)D 37)B 38)D 39)C 40)B 41)A 42)A 43)C 44)D 45)C 46)D 47)C 48)C 49)D 50)B 51)C 52)D 53)C 54)B 55)C 56)A 57)C 58)D 59)B 60)C 61)A 62)D 63)C 64)C 65)D 66)A 67)B 68)A 69)D 70)C 71)C 72)B 73)A 74)B 75)A 76)B 77)C 78)B 79)C 80)C

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • Resimli Soru Cevap Oyunu

      Resimle sorulara cevap vermek eğlenceli bir oyun olabilir diye düşündüm. Hem de çağrışım açısından yeni fikirler oluşturabilir zihinde...   Kural şu; sorulan soruya resimle cevap vereceksiniz.Ve sorunuzu resmin altına yazacaksınız son olarak. Alttaki üye ise, yeni soruya yine resim ekleyerek cevap verecek. Tabi sorulara uygun resimlerle... Eğlenceli olabilir... Böylece ilk soruyu sorayım, bakalım resimli cevabı ne olacak?   -Masanın üzerinde duran şey ne?

      , Yer: Forum Oyunları

    • Enerji nedir ? (Soru)

      Enerji fizik tanımının dışında nedir ? Fikirlerinizi merak ediyorum paylaşırsanız sevinirim.

      , Yer: Evrensel Enerjiler ve Farkındalık

    • Meditasyon Soru Cevap Bölümü

      Bu bölüm meditasyon soru-cevap bölümüdür. Lütfen sorularınız sormadan önce aşağıdaki en çok sorulan sorular kısmını okuyunuz. -Sirius   ************************************************************     MEDİTASYON HAKKINDA ÇOK SORULAN SORULAR   1- Meditasyon Nedir ?   İnsanların neden meditasyon yaptığıyla ilgili genelde temel fikir günlük yaşamımız sırasında devamlı olarak algısal veri girişine maruz kalmamız ve zihinlerimizin daima düşünme sürecinde aktif olmasıyla ilgilidir. Gazete okuruz

      , Yer: Meditasyon

    • Büyü Hakkında Soru - Cevap

      büyü, bir çok insanın ne olduğunu bilmediği, ya da hakkında eksik bilgiye sahip olduğu bir terim. bu konu başlığı altında eskiler ya da yeni başlayanlar fark etmeksizin hep birlikte sorularımızın yanıtlarını arayalım ve bildiklerimizi paylaşalım... bu konu hakkında soruları ya da sorunları olanlar lütfen çekinmeden buraya yazsınlar. ben ve eminim diğer konuya hakim arkadaşlar elimizden geldiğince açıklamaya çalışacağız bu konuyu... sevgi ve ışıkla...

      , Yer: Maji ve Türleri

    • Tanrı-Tanrıça Geleneği ve Soru - Cevap

      Sürekli aynı soruların tekrar tekrar gelmesi üzerine forumda verdiğim yanıtları derleyerek tek başlık altında toplama gereği duydum. Bundan sonra tanrılar ve tanrıçalar ile ilgili sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz. Ama lütfen önce daha önceden sorulmuş soruları okuyun.   Tanrı ve Tanrıça Nedir?   Yaratıcı dediğimiz Öz kendi içinde iki enerjisel kutup yaratmıştır; eril ve dişil prensipler. Bu eril ve dişil enerjiler yani Tanrı ve Tanrıça her şeyin yaratımında vardır. Haliyle ekol n

      , Yer: Neo-paganizm & Wicca

×
×
  • Yeni Oluştur...