Jump to content

İnternetine sahip çık


mescalin

Önerilen Mesajlar

Youtube'a erişim engellendiGerekçe Atatürk'e hakaret içeren yayınların kaldırılmaması..

 

 

Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral, Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Türkiye'de pek çok kişinin girdiği "youtube.com" sitesine erişimin engellenmesi talebinde bulunmuştu.

 

Sitede Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiğini ve yapılan yayının durdurulması isteğinin yerine getirilmediğini belirten savcı Kayral, siteye Türkiye'den erişimin yasaklanmasını istedi.

 

Mahkeme, siteye gerişimi engelleyerek, Türkiye de ilk kez "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"a muhalefet edildiği gerekçesiyle bir siteyi yasaklanmış oldu

HABERTURK.COM OKURU

 

Youtube'un açılış sayfasında kullanıcılar şu uyarıyla karşılaşıyor:

 

 

Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir.

T.C. Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi 17/01/2008 Tarih ve 2008/55 nolu kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir.

 

 

Access to this web site has been suspended in accordance with decision no: 2008/55 of T.R. Ankara 12th Criminal Court of Peace.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnternetine Sahip Çık ... İnternet Yaşamdır

 

Türkiye İnterneti üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. İkinci defa tepki yasaları çıkartılıyor. İnterneti ve temsil ettiği değişimi anlamayan siyasal kadrolar, bürokrasi ve hukuk sistemi, internetin gelişmesini engelleyecek düzenlemeleri yapmak üzereler. Ölçüsüz bir şekilde abartılan çocuk pornosu, ve bilişim suçlarını bahanesiyle, interneti zapurapt altına almaya, sansürlemeye yönelik çabalar gündemde. Bu düzenlemeler, esas olarak özel sektör ve Sivil toplum örgütlerinin katılımı dışında hazırlanmakta ve ülkenin ekonomik gelişmesi, demokrasisin gelişmesine zarar verecektir. İnternetde istenmeyen bir kuş bile uçmasın felsefesine dayanan bu düzenlemeler, fikir özgürlüğüne, bireysel özgürlüklere önem veren, modern dünyanın bir parçası olmak isteyen, ve Avrupa Birliğine girmek isteyen bir ülke imajiyla ters düşmektedir.

 

Youtube'un mahkeme kararıyla kapatılması ülkemizde interneti bekleyen tehlikeleri gözönüne seren talihsiz bir gelişme olmuştur. Bu interneti yasaklamakla kitap toplatma, gazete/dergi yasaklamayı eşdeğer gören, internetin getirdiği değişimi kavramamanın bir tezahürüdür. Youtube yasaklanarak, söz konusu videoyu üretenler ve youtube değil, türk halkı cezalandırılmaktadır. Youtube'da ...

 

İnternet, insanlığın, yeni toplum biçimi olan Bilgi Toplumuna geçişin, olmazsa olmaz, temel aracıdır. Bilgi toplumu; bilim, teknoloji, ar-ge ve inovasyonun temel zenginlik kaynağı olduğu, bilginin bir üretim faktörü olduğu, ülkelerin ana zenginliğinin yetişmiş insanlarının beynindeki bilgi olduğu toplumdur. Bilgi Toplumu yolunda, birey üretici ve tüketici olarak önem kazanmakta, bağımsız düşünebilen, yaratıcı bireyler öne çıkmaktadır.

 

İnternet topluma bir araçlar silsilesi içinde, kendini geliştirme, iş yapma, fikir üretme, ticaret yapma, eğitim alma, sosyalleşme, eğlenme, çalışma, bilgi alma, bilgi verme ortamı sunmaktadır. İnternet modern insanın hayatına köklü olarak girmiş, telefon, elektrik, trafik gibi hayatın doğal bir parçası haline gelmiştir. İnternet zaman ve mekan farkının etkisini ortadan kaldıran bir eşitleyicidir.

 

İnternet yurttaşların kolayca bir araya gelebildikleri, görüşlerini belirtikleri, katılımcı demokrasinin bir parçası, fikir ve ifade özgürlüğünün hayata geçtiği bir ortamdır. İnterneti kısıtlayarak, demokrasiyi köreltirsiniz.

 

İnternet çok uluslu, dağıtık, belirli sahibin olmadığı bir yapıda gelişmektedir. İnternet teknolojileri sürekli gelişen, kaygan bir zemindir. Uluslar arası iş birliği mekanizmaları henüz yeterince gelişmemiştir. Bu özellikler, çözümü pek kolay olmayan sorunlar sorunlar ortaya çıkartmıştır. Sansürcü birkaç ülke dışında tüm dünya, internetle ilgili düzenlemeleri özel sektör ve sivil toplumla birlikte, katılımcı ve saydam bir süreç içinde, çok dikkatli ve asgari düzeyde yapmaktadır. Şu anda gündemde olan düzenlemeler büyük ölçüde kapalı kapılar altında yapılmıştır.

 

Türkiye İnterneti sancılı 14 yıl geçirdi. İnternete sahip çıkacak, gelişmesi ve toplumsal yarar üretmesi için tüm ülkedeki çabaları koordine edecek, katılımcı yapılar kurulmadı. Serbest ve rekabetçi bir internet sektörü oluşmadı. Ancak son yıllarda, okulları internete bağlama, e-devlet ve bilgi toplumu yolunda olumlu ama yetersiz adımlar atıldı.

 

Biz sivil toplum kuruluşları olarak İnternete Sahip Çıkıyoruz!. Yapılmaya çalışılan düzenlemelerin esas olarak sansürcü, birey ve demokrasi karşıtı olduğunu düşünüyoruz. Bu düzenlemelerin bu haliyle, sıradan vatandaşa, internete sektörüne ve Türkiye'ye zarar vereceğini düşünüyoruz. Biz halkımıza İnterneti anlatmaya devam edeceğiz. Bu düzenlemelerin bu haliyle yasalaşmaması için demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

 

Biz yönetişim ilkelerine inanıyoruz. Siyasal kadroları ve bürokrasiyi bizimle ve özel sektörle iş birliğine çağırıyoruz. Biz evrensel hukuk ilkeleri içinde, İnternet Hakları Bildirgesi, ve Sibersuçlar deklarasyonu çercevesinde demokratik düzenlemeleri birlikte hayata geçirmeye, öz denetim ve ortak yönetişim yapıları kurmaya hazırız. Saydamlık ve katılımcılık tüm Türkiye'nin yararınadır.

 

İnternet ülkemizin gelişmesi, dünya ile bütünleşmesi, demokrasinin gelişmesi için geniş olnaklar sunuyor. Tüm yurttaşlarımızı, İnternetine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çünkü

 

İnternet Yaşamdır !

BMD DD INETD IPS KAIDER LKD SHD TB TBD TEDER TELKODER

TID TIEV TKD TODEG TUBIDER TUBISAD TURKMIA UNAK YASAD

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://raptiye.org/resimler/blog/sansur.jpg

 

"İnternet'i Tümden Kapatsınlar, Onlar da Rahatlasın Biz de"

 

Kimi müzik hakkında yazıyor, kimi bir mahallededeki hayatı anlatıyor. Kimi yemek tarifleri, seyehat yazıları yayımlıyor, kimi hayatı dönüştürmek için verdikleri mücadeleyi. İnternet günlüğü kullanıcıları Türkiye'de mahkemelerin sansüre doymadığından şikayet ediyor.

 

Diyarbakır 1. Sulh Ceza Mahkemesi dünyanın en çok kullanılan sitelerinden blogger.com ve blogspot.com'u Digitürk Şirketi’nin başvurusuyla Türkiyeli kullanıcıların erişimine kapattı.

 

Mahkemenin bu kararıyla İnternet kullanıcıları her gün okudukları, yazdıkları, hayatlarına dair ayrıntıları paylaştıkları, düzenledikleri eylem ve etkinlikleri duyurdukları İnternet günlüklerine artık ulaşamıyor.

 

Buna bir örnek kentsel dönüşüm projesi nedeniyle yıkımların gerçekleştiği Sulukule. Mahalle sakinlerinin yaşadıklarını ücretsiz duyurabildikleri sulukulegunlugu.blogspot.com’dan Funda Oral "karar utanç verici" diyor.

 

“Mahallede yıkımların yaşandığı bütün bu süreçte ihmal edilen şey, mahallede bir hayat olduğuydu. Sulukule Günlüğü’nün esas amacı Sulukule’de insanların yaşadığını, her gün bütün zorluklarıyla, ilişkileriyle bir yaşamın sürdüğünü insanlara anlatmaktı.”

 

21. yüzyılda bu kararların hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Oral’ın önerisi, kökten bir çözüm(!)

 

“Ben derim ki her gün bir siteyi kapatmaktansa, İnternet’i yasaklasınlar, onlar da rahatlasın biz de.”

"Yasaklayanlar sessiz kalan halka güveniyor"

Tacım Açık kalabalık bir kitlenin takip ettiği hayatbayat.blogspot.com’un sahibi.

 

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne aykırı olan hareketler skalasında zirveye oynayan, orman kanunlarının geçerli olduğu yerlerde, takdir edersiniz ki hak ve hukukun işlemesi beklenemez” diyor.

 

“Gelişigüzel yasaklamaların meşru hale gelmesi yeni bir haber değil. Değil de, bunlar iyice alıştılar. Doyacakları da yok, sansürsüz yapamaz hale geldiler."

 

TV’yi, gazeteyi, İnternet’i kapatanların en büyük “şansının” bu yasaklamalara sessiz kalan halk olduğunu belirten Açık’a göre Youtube, Ekşi Sözlük, Darwin’in sitesi, Wordpress gibi sitelerin kapatılmasının ardında yatan, farklı olana tahammülsüzlük.

 

 

"Bilgi edinme hakkımız ve ifade özgürlüğümüz engelleniyor"

 

“Söyleyecek çok enteresan bir şey yok tabii. Kitap-gazete toplatmak, yasaklamak neyse, bu da onun gibi bir eylem. Farklılık artık bunun insanların ‘günlüklerine’ kadar ulaşmış olması ve bu tabii ki daha da vahim bir durum” diyen Güleren Eren ahnereyevahnereye.blogger.com ve uctashashosaf.blogger.com günlüklerinin sahibi.

 

İnternet günlüklerinin hayatındaki yerini şöyle anlatıyor:

 

“Kendimce bir şeyler karalıyordum, eşimle dostumla bunu paylaşıyordum. Takip ettiklerim de cabası. Örneğin dostlarımın dertlerini bazen buralardan takip ediyordum, yemek tarifleri alıyordum, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayanların oralar hakkındaki yorumlarını okuyordum. Zaman zaman bir konu ya da kişi hakkında araştırma yaptığımda en enteresan sonuçlara, birinin yazdığı blogda ulaşabiliyordum.”

 

Eren, İnternet yasaklarının açıkça ifade özgürlüğünü ve bilgi edinme hakkını engellediğini söylüyor.

 

 

"Mahkemeler karar alırken iyi düşünmeli"

 

Yaklaşık bir yıldır blog kullanan MorEl LGBTT Oluşumundan Ozan Gezmiş morel.blogspot.com’un yerelde ve ulusalda LGBTT gündeminin takip edilebildiği, etkinlik ve duyuruların güncel olarak yer aldığı bir sayfa olduğunu, ancak son kapatma kararıyla özellikle yerelde MorEl’i takip eden birçok kişiyle iletişimlerinin önemli ölçüde kesildiğini anlatıyor.

 

Bundan önce Google Gruplarına verilen kapatılma kararıyla, e-posta grupları için de aynı sorunu yaşadıklarını hatırlatan Gezmiş “Sansürün her şekli ciddi bir insan hakkı ihlalidir” dedi.

 

 

“Bu son kapatma kararıyla da yine iletişim ve örgütlenme özgürlüğümüz kesintiye uğratılmış oldu. Bu yüzden mahkemeler bu tür kararlar alırken sonuçlarını iyi düşünmeli.”

 

alıntı.....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

4 ayda 2600 site kapatıldı

 

 

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/imagecache/makale_genel/images/int.png

 

Türkiye’de erişim engelli internet sitesi sayısı 6 bini geçti. Sadece son dört ayda Türkiye’den erişimi engellenen web sitesi sayısı 3 bine yakın.

 

Erişime engellenen sitelerin yarısı 5651 sayılı İnternet Kanunu’nda sıralanan gerekçelerle kapatıldı. Diğer sitelere erişim de, çoğunlukla MÜ-YAP’ın şikayeti üzerine engellendi.

 

5651 sayılı yasa uyarınca engellenen sitelerin büyük kısmı cinsel içeriği nedeniyle erişime kapatılırken, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, bahis ve kumar oynatma ve teşvik etme, uyuşturucuya teşvik etme ve fuhuş diğer gerekçeler arasında.

 

Geçtiğimiz hafta Dünyanın en büyük iki müzik sosyal ağı olan MySpace ve last.fm’e MÜ-YAP’ın "telif hakkı ihlali şikayeti" sonucu uygulanan erişim yasağı, yalnızca Beyoğlu Başsavcılığı’nın aldığı ‘tedbir’ kararıyla yürürlüğe kondu. Engelliweb.com sitesinde verilen rakama göre şu anda 471 siteye erişim engelinde mahkeme kararı bulunmuyor.

 

 

(soL - Haber Merkezi)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

atatürke hakaret içerisiyle kapatılmıştı, acaba bu güzel ülkemize atatürkün bıraktığı bir takım prensipleri, yenilikleri bozmaya calısmakla kendilerinin yaptığı hakaret değildirde nedir? sormak lazım aslında..

youtubetaki tek amaç pornografik görüntülerin yada cinsellik içeren videoların ortadan kalkması.. cok modern islam devletıyız ya ha.. ha.. ha..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuyla ilgili bir kampanya mevcut... Gerekli bilgi kampanyanın bulunduğu sitede mevcut olduğundan buraya kopyala yapıştır yapmak istemedim. Tavrımızı ortaya koyalım Türkiye Sansür Ayıbından Kurtulmalı !

 

http://kampanya.org.tr/sansur/resimler/b_468x60.gif

 

http://kampanya.org.tr/sansur

 

Adramelech tarafından düzenlendi
Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sansür konusuna girmiycem zira çenem açıldımı tutamıyorum ayrıca boşu boşuna sinirleniyorum pc başında :D ama internet hızı çoğu şehirde hala fiberoptik kablolar olmamasından kaynaklanıyo çoğu kişi "dialup" internet yani telefon sisteminden bağlanıyo internete.

izmirin bazı bölgelerine fiberoptik kablolar geçirmeye başladılar zaten, benim oturduğum yere geldiğinde bağlatıcam kesinlikle.

 

http://www.telegeography.com/products/map_cable/images/cable_map_wallpaper6x4.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende limitsiz internet var :D ayda 5 tane diziden 2şer sezon izliyorum, youtube'un anasını belliyorum, limewire'dan yüzlerce şarkı indiriyorum 45 tl geliyo, önceleri kotalıyken 200 tl falan geliyodu :D şimdi çok rahatım valla, tek sorun internetin biraz yavaş olması, onunda yakında çözüleceğine inanıyorum :D

zaten bilgisayarın hızı internet hızınıda etkiliyo, benim bilgisayarım formattan geldiğinde görece olarak daha hızlıydı internetim, şimdi biraz daha yavaş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...