Jump to content

Türkiye'de Depresyon Sebepleri ?


morvesiyah

Önerilen Mesajlar

Ülkemiz insanının bir çoğu neden depresyona girer merak edeniniz var mı bilmiyorum ama sanırım çoğunluk belli nedenlerden bu durumda.

 

*İnsan doğar ve büyümeye başlar bence insan hayatının ilerşeyişindeki en önemli unsurlardan biri bu evre. Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen aileler (bu çok fazla kimseyi suçlamıyorum toplum olarak böyleyiz.) yanlış eğitim, ya da yanlış öğreti, yanlış yönde fazla ya da az disiplin, şımartma ya da sevgisiz bırakma, şiddet ve daha bir çok bir çocucuğun maruz kalmaması gereken davranış biçimleri ile; doğmuş insan bozuk psikolojili bir bebek olarak merhaba der hayatına..

 

Bu şekilde başlanılmış hayat tabii burada bitmeyecektir. Bunun ilk okulu vardır yine aynı ya da benzer şekiller büyümekte olan çocuklarla, yanlış eğitim veren ilkokul öğretmeniyle, eğer birde maddi sıkıntı varsa söz konusu kişide parası azdır diye en son ona bakan kantinciyle, yine ucuz kalem alacaktır diye kendisiyle uğraşmak istemeyen kırtasiyeci gibi onlarca örnekle devam eder.

 

Örneklere yüzlerce tanesi eklenebilir sizce Türkiye'de insanlar neden depresyona girer?

 

Bence en çok bahsettiğim sebepler + işsizlik, parasızlık ya da sevgili sorunlarından depresyon yaşanır öyle görüyorum yani tabii mutlaka dahası vardır..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

geçtiğimiz sene Türkiye en mutsuz 28 ülke içinde Rusya ve macaristan' ın arkasından üçüncü oldu. mutsuz bir ülkeyiz ve depresyona eğilimliyiz. yaşdığımız hayatta sanki herşey bizi mutsuzluk ve bunalıma itmek için uğraşıyor. sanırım biz de işin kolayına kaçıyoruz. direnmek yerine teslim olmakla...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer kötü yaşam standartları depresyon oluşumunun en önemli etkeni ise , ekonomik olarak hiçbir sıkıntısı olmayan / işsizlik , suç oranlarının yok denecek kadar az olduğu kuzey ülkelerinde bırakın depresyonu insanların cinnet geçirip intihar etmesinin sebebi nedir. ?

 

İlginçtir ama afrika'daki depresyon oranı , avrupadakinden azdır :)

 

50 / 100 sene önce türkiyenin durumu çokmu iyiydiki depresyon oranı bu kadar azdı ? ,

Hayat şartları şimdikine göre çok daha zordu , ama bu kadar önemseniyordu azla yetiniliyordu ama şimdi insanlara doğduklarından itibaren şu aşılanıyor , kazan kazan hep daha fazlasını kazan..

Bir kaç dil bil , şunları öğren , üniversite bitir , paran olsun , şunları yap olmazsa başarısız olursun mutsuz olursun vb.. düşünceleri sürekli kişiye aşılanıyor.. Kişi bunlara karşı koyamazsa kendini bir yarış atı moduna sokup , sürekli bazı hedeflerin peşinden koşuyor , tabiki koştuğu hedefler manevi anlamda değil maddi anlamda.

 

Türkiye'dede dünyada 'da ekonomik sebeblerden çok hayatın manevi yönünden çok maddi olarak yaşanmasından dolayı insanlar ruhsal olarak bunalım içinde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

insan hicbir sebebi yokkende depresyona girebilir, bazen sinirsel kasilmalar, norolojik soklar ile yasamdan uzaklastirabilir, bu gibi durumlarda en iyi sey hastayi ikna edebilmedir, kirici davranmadan, fazlada uzerine gitmeden, bir tedaviye baslatilabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

öyle değil karanlık rahip.herşeyin bir sebebi var olsa gerek.sebepler ortada.buskas bu arada 50-100 sene önce Türkiyenin durumu daha iyiydi bu zaman kıyasla.bir maaşla alınabilen yiyecek erzak ihtiyacı şu ankiye karşılaştırılınca kat kat daha fazla idi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence öyle değil.türkiyede alınan oylara bakarsak kimse türkçü değil ne kadar türkçü varki türkiyede? egoist insan var süperegoist insan var ve her ülkede var.sebebide bence onları o hale getirenlerdir.

 

artı türkçülüğe karşı o kadar ön yargılar gördümkü ben.milliyetçi olmadığım halde türk olmayan arkadaşlarım devamlı iğne batırmaya çalışıyordu.sonradan anladım sebebini tabi.şövenizmi gördüm ben.şövenizmi tercih etmemi isterseler tercih etmem sonuçlarına katlanacaksın derseler tercih yapmam gerekirse madem ne yapsam bana türkçü deniyorsa bende türkçü olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

insan hicbir sebebi yokkende depresyona girebilir, bazen sinirsel kasilmalar, norolojik soklar ile yasamdan uzaklastirabilir, bu gibi durumlarda en iyi sey hastayi ikna edebilmedir, kirici davranmadan, fazlada uzerine gitmeden, bir tedaviye baslatilabilir.

 

Depresyona tedavi aramıyoruz.. Sebebini arıyoruz. Sonuçta değiliz henuz. Teşekkürler yinede.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bircok sebebi olabilir. Biz turkler genelde cok duygusal insanlarizdir, duygular daha cok on plana cikar. ondan dolayi yasadigimiz talihsiz olaylar depresyona surukleyebilir (yakinimizin olmesiyle sonuclanan yas depresyonu gibi). Sadece talihsizlik degil, asiri tatmin de depresyona sokabilir. Herseyi tatmis bir insanin, doyumsuzluk duygusu gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bir şey sorayım ,

Eski çağlarda insanlar bu kadar bunalıma girmezken / hatta bu kadar çok hastalık yokken neden bu yüzyılda hastalıklar bu kadar arttı ?

Hastanelerde ..loji bölümlerinden geçilmiyor sürekli yeni ..loji bölümleri açılıyor :)

Türkiye'de ve dünyada artan ruhsal hastalıkların kaynağı nedir sorusuna birde bu bakış açısıyla bakın..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir dönem bende ağır depresyon vakaları yaşadım.Kendi yaşadığım deneyimlere dayanarak,aile içi huzursuzluk,ani yaşanan kayıplar ve en önemlisi de sevgi eksikliği.Sevgisiz bir ortamda yetişen çocukları ilerde bu tür travmaların beklemesi muhtemeldir bana göre.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

buskas ın söyledikleri evet etkili olabilir ancak tartışılır. Farklı bir felsefe ile yaklaşmış. Şunu söyleyebilirim mesela plajda güneşlenirken vucudumuzdaki negatif elektiriğin kumlara akışını çoğumuz hissedebiliyoruz. Günümüz yaşamında toprakla çok haşır neşir değiliz. Bunun gibi faktörler olabilir. Ya da beslenme şekli geçmişte daha fazla organik besinlerden oluşuyordu. Bitki tüketimi daha fazla idi. Günümüz yaşamındaki stresliliği geçmişle kıyaslayınca toprakla temas arasında olan geçmiş ve bugun farkı belki etkili olabilir.

 

Ama ben daha çok sosyal sebepler olarak görüyorum. Tabii ki sosyal yaşam standartı çok kötü olduğu halde sağlıklı 1 psikolojiye sahip kimseler vardır. Ama asıl sorun bu değil. Bireylerin sorunları farklı farklı. Çok iyi yaşamı olup hasta yaşayan milyonlar var. Yani çok daha farklı temelde sebep (bence) insanın; kendisini, insanları ve içinde bulunduğu döngüyü tam olarak kavrayamamasından ya da 1 takım yaşanması gerekenleri ve yaşanmak zorunda olanları kabullenememesinden kaynaklı gibi.

 

Şöyle düşünelim. İnsan hayatını 1 yol olarak farz edelim.

Yürünülmesi gereken 1 yol var. Eğer bu yolu nasıl yürüyeceğimizi bilmiyorsak ayağımız takılır düşeriz gibi. Bu yol çok güzelde olsa yolu kaybedebilir birey eğer nasıl gideceğini bilmiyorsa. Zira güzellikte aklı saptırabilir yalnızca kötü şartlar değil. Demeye çalıştığım şu ki iyi ya da kötü olaylara nasıl bakması ve nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmeyen insan depresyonda bulabilir kendisini.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Şöyle düşünelim. İnsan hayatını 1 yol olarak farz edelim.

Yürünülmesi gereken 1 yol var. Eğer bu yolu nasıl yürüyeceğimizi bilmiyorsak ayağımız takılır düşeriz gibi. Bu yol çok güzelde olsa yolu kaybedebilir birey eğer nasıl gideceğini bilmiyorsa. Zira güzellikte aklı saptırabilir yalnızca kötü şartlar değil. Demeye çalıştığım şu ki iyi ya da kötü olaylara nasıl bakması ve nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmeyen insan depresyonda bulabilir kendisini."

 

Depresyona girdim,bu paragraftan,walla..:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...