Jump to content

Dövmenin Yapılışı


ensiferum13

Önerilen Mesajlar

Dövme, deri tarafından tümüyle yok edilemeyen bir boyanın bir teknikle alt deri yüzeyine kadar işlemesiyle oluşur. Alt deriye ulaşmak için kullanılan makine sivri ucuyla vücuda küçük delikler ve yarıklar oluşturur. Açılan bu delik ve yarıklara makine ile boya maddesi enjekte edilir.

Dövme yapılırken genellikle kullanılan boya maddesi istir. İsle birlikte çivit, antimuan tozu, kavrulup dövülmüş kemik tozu, çeşitli bitki özleri, safran ve kına da kullanılır. Bu malzemelere göre deride beliren izler kırmızıya yakın bir tonda olabilir.

Dövme yapılırken yapılan kişiye, işlemin yapıldığı sırada acı verir. Bu acıyı az ya da çok diye tarif etmek doğru olmaz. Çünkü her insanın acı eşiğinin farklıdır. Dövme yapıldıktan sonra bakımı vs.. için yapılan mevsim çok önemlidir. Dövme için en uygun mevsim ilkbahar sayılabilir.

 

Dövmenin yapılış süresi kullanılan iğnelerin sayısına ya da yapılan dövmenin boyutuna göre değişir. İğne vuruşlarının yapıldığı yerden çok az miktar kan çıkar ve boya deri altına geçer. İğne vuruşlarına bağlı olarak dövme yapılan bölgede kızarıklıklar ya da şişlikler görülebilir. Bu şişlikleri takiben o bölgede yaralar ya da kabuklanmalar oluşur, bu kabuklanmaların iyileşmesiyle dövme ortaya çıkar.

Dövme yapmada isin yanı sıra kül, çivit, antimuan tozu, kibrit tozu, güherçile, kavrulup dövülmüş kemik tozu, çini mürekkebi, susam yağı, çeşitli bitki özleri, safran, hayvan ödü ve kına katkı maddesi olarak kullanılır... Anne sütü temel karışım sayılır... Bazı yöreler de ise ateşte kızdırılan iğne, koyun ve keçinin öd kısmından alınan suya batırılarak, yüzün ve vücudun muhtelif bölgelerine küçük küçük delinerek işlenir...

http://www.youtube.com/watch?v=SFuTqzVoLU8

http://www.youtube.com/watch?v=DMk6UoeMRB8

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

zamanında bende bikaç arkadaşıma dövme yapmıştım...malzeme yokluğu nedeniyle çini mürekkebi kullanmıştık:)...çini mürekkebinin zararlı olduğunu duymuştum o konu hakkkında bi bilgin var mı ensi?

 

bu arada vidyo ve bilgiler için teşekkürler:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çini mürekkebi yada bi başka deyimiyle hint kınası içeriğinde gereğinden fazla kimyasal madde besliyormuş.özellikle dövmenin içinde bulunan para-phemylenediamine (PPD). maddesi allerjik reaksiyonları tetikliyor kaşıntı, kızarıklık gibi.hatta pigment kaybına da neden oluyormuş.(renklerin oluşmasını sağlayan molekül)

 

bu sebepten pek tavsiye edilmiyor.bende bir ara düşünmüştüm ama allerji geçmişim oldugundan ne gibi bi tepki vereceğimi bilmiyordum dolayısıyla vazgectim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer yaptıracağınız bölgeye kesin olarak karar vermediyseniz kalıcı dövmenizi yaptıracağınız dövme sanatçısına danışmanızı tavsiye ederim. Zira dövmenizi yaptırmayı düşündüğünüz yer, gerek estetik açıdan gerekse de yaptıracağınız yerin deri yapısı açısından uygun olmayabilir.

Vücudun bükümlü deri dediğimiz eklem bölgelerindeki hareketli deriye dövme yaptırmamaya çalışın. Kol dirseği, el bileği, el üstü, boyun, diz kapağı ve çevresi ve hatta göbek kısmına tavsiye etmiyorum.Çünkü hareketli deride, ne kadar ince işçilik verilirse verilsin dağılmalar ve bulanıklaşmalar olacaktır. Sağlık açısından bu bölgelerde de sakınca yoktur ancak ikaz etmemizin nedeni estetik kaygılardır.

Kalıcı dövme yaptıran kişilerin geleceklerini düşünüp, kendilerini hayat boyu rahatsız etmeyecek figürler seçmeleri en makul olanıdır.

Et benlerinin üzerine, açık yara üzerine, hayati derecede alerjik tepkimeli vücutlarda, kanın pıhtılaşmasının zorlandığı kişilerde, yeni ameliyat izlerinin üzerine dövme yapılmaz.

Doğuştan gelen ve yayılma özelliği olabilecek bazı lekelerin de üzerlerine dövme yaptırmadan önce bir dermatoloğa danışılmasında yarar vardır.

Kendi isteklerini belirtemeyecekleri için hayvanlara kalıcı dövme yapılmaz .Etik olarak yapılması yanlıştır. Ne kadar para teklif edilirse edilsin bu tür istekleri her zaman geri çevirdim.

koprualtı tattoo

 

makine.jpg

 

 

bunlarda makine resimleri

 

 

 

 

bir de çok sık sorulan sorular ile cevapları var onlarıda paylaşayım ;

- KALICI DÖVME (TATTOO) ÇIKARTILABİLİR - SİLİNEBİLİR Mİ?

 

Kalıcı dövmeyi çıkarttırmak yaptırmaktan daha zahmetli bir iş olduğunu hatırlatalım. Tıbbi olarak tedavisi gerekmektedir. Veya işinde usta bir cerraha deri aldırtabilirsiniz. Modası geçecek, ileride pişmanlık duyacağınız figürleri ve yazıları dövme olarak yaptırmayın. Kocakarı ilaçlarıyla ve yöntemleriyle derinizden dövmeyi sökmeye kesinlikle kalkışmayın.Bu konuda uzman olan hekimlere danışılmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle dövme çıkartmaya çalışılmamalıdır.

- KALICI DÖVME YAPILIRKEN CANIM YANAR MI?

 

Evet kalıcı dövme yapılırken can acıtır. Ve bence bu acı dövmenin sahiplenilmesi açısından çekilmesi gereken bir acıdır. Çektiğiniz acıyla dövmeye manevi açıdanda sahip olursunuz. Ne kadar acıyor derseniz acıyı tarif edemem. Ve kişilerin de acı eşiğini bilemem ama dayanılmayacak bir acı olmadığını söyleyebilirim.

- KALICI DÖVME ÖNCESİ ALKOL ALSAM ZARARI OLUR MU?

 

Kalıcı Dövme öncesinde ve yapım aşamasında kesinlikle alkol alınmamalıdır. Dövme sırasında sulu pembemsi bir kan akar. Kalıcı dövme öncesi alkol yada uyuşturucu alınması halinde kan dolaşımı hızlanacağından akıntı fazlalaşacak ve deriye verilmeye çalışılan boya geri atılacaktır. Yaptıran kişi daha fazla acı çekecek, dövme sanatçısını da uğraştıracaktır. Ayrıca deri verilmeye çalışılan rengi tam alamayacak, zorladıkça da deforme olacaktır.

- VÜCUT GELİŞTİRME SPORU YAPMAK, AŞIRI KİLO ALMAK YA DA KAYBETMEK KALICI DÖVMEYİ ETKİLER Mİ?

 

Dövmeyi yaptırdığınız zaman diliminden sonra (özellikle kol ve omuz için geçerli) dövmeyi yaptırdığınız bölge kaslarınız 2 yada 3 kat genişlemeyecekse herhangi bir problem yaratmaz. Zaten Vücut Geliştirme Sporu’na başlama yaş ortalaması 18 olduğu düşünülürse, o yaştan sonra vücut ölçülerinin spora bağlı kaslanma oranı profesyonel vücut geliştirme sporcuları dışında 2 kat ve üzeri olamaz.

 

Ancak aşırı kilo kayıplarını ve alımları için aynı şeyleri söyleyemeyiz. Dövme bulunan bölgedeki aşırı kilo alımı (özellikle göbek, kaba etler, boyun, baldır) ve kaybı estetik bozukluğa yol açabilir.

- DÖVME HANGİ MEVSİMDE YAPTIRILMALIDIR?

 

Toplumda genel kanı olarak, dövmenin yaz aylarında yapıldığı yaygındır. Nedeni de insanların daha çok yazın görselleşmeleri kışın lahana gibi kapandıklarından dövmenin akla gelmemesidir Bana göre dövme yaptırmanın en iyi zaman dilimi; dört mevsim yaşayan ülkemizde Ekim-Mart ayları arasıdır.Sonbahar veya kışın yaptırdığınız dövmenin renkleri kısa kollularla gezdiğimiz yaz aylarında oturmuş olacaktır. Ayrıca dövme seansı sonrasında yapılan bakımda kullanılan kremler ve solüsyonlar yaz aylarında (zaten sık ve çok terleyen vücudumuza) rahatsızlık verecektir. Yaz aylarında yaptırılan dövmelerde mikrop kaptırma riski çok daha fazladır.Burada yazılanların yanlış anlaşılıp ‘yazın dövme yaptırılmaz’ diye bir kural koymaya çalıştığım düşünülmesin. Ama tavsiye edilen sonbahar-kış aylarında yaptırılmasıdır.

- DÖVME YAPTIRINCA AIDS YA DA BAŞKA BİR HASTALIK BULAŞABİLİR Mİ?

 

Dövme yapımında kullanılan özellikle sabit aletlerin sterilize edilmiş olması ve sarf malzemelerinin de tek kullanımlık olması çok önemlidir. Eğer bir dövme de kullanılan paslanmaz metal olan sabit bar ve uç(nozzle) sterilize edilmemişse, yada iğne,deri yumuşatıcı krem, boya kabı kişiye özel kullanılmıyorsa (tek kullanımlık değil ise) risk altındasınızdır.

- DÖVME (TATTOO) YAPTIRMAK GÜNAH MIDIR?

 

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birde yaptırıp sonra pişman olma durumu vardır ki fenadır :D

 

Aklınızda bulunsun eğer cover yani daha önce yapılmış bir çalısmanın üzerine çalışmak alttaki deseni yok etmekden daha çok yeni yapılan desenle bütünleştirmektir..

Bunuda sokakta dövme ypan kişilere yaptırmaya kalkarsanız hüsrana uğrarsınız .

Eğer imkanınız varsa lazer ile bir seanslık sildirin ama doktora tamamen sildirmek istediginizi söyleyin ki indirim yapsın.

Dövmeyi yapacak kişiye güveniyorsanız buna zten gerek yok.

Şimdi

Kolumda bi öğrenci evinde çok içki tüketilmiş bir gecenin yarısında yapılmış dövmenin 13082010025.jpg

15112010147.jpgbu şekle gelmesine karar verdik .

 

15112010148.jpg

 

2 saatlik bir çalısma ile ki dinlenerek 2 saat biraz ana hatlar olustu ikinci ve son seans da gölgelendirmeler biraz daha dikkat isteyen kısımlar yapılarak erdoğan resmi çıkartacak. şimdi ki hali 16112010150.jpg

 

Derinin kendini yenilemesi ve fazla mürekkebin tamamen çıkması için yaklasık bi on gün beklemek gerekiyor büyük ebatlı dövmelerde

Bitmiş hali de sanırım bu hafta :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yalnız dovmecıne bırdaha gıttıgınde soyle kesınlıkle o parmakta duzeltme yapsın cunkı dovme gercekten suanda bıle guzel yanı ben tamamıyle son hatların atıp golgelenmesınden sonrakı halını hayal edıyorum şahaneee ama o el cok goze batıyor ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dövme İslam dininde Haram kabul edilmiştir. Bunun nedeni'de Abdest değil kemik tozu ve kullanılan diğer maddelerdir.(Bu Kullanımlara Kızgın demir dövmeleride dahil) İslam Dinine Göre Tanrı, yarattığı ademoğuna, verdiği vucüdda Sağlık sorunu dışında bir değişikliliği kabul etmemektedir. Bununla ilgili rehber kitapta açıkça belirtilmektedir. Dövme yaptıracak olan arkadaşların ciddi bir şekilde düşünmesini tavsiye ederim. Zira İslam Peygamberi Hz. Muhammed'de bile peygamberlik mührü

dövme şeklinde verilmemiştir. Vücudunda Benlerden oluşan bir kaç nokta vardır ki, bu noktalar birleştiğinde arapça "Halife" yazısı çıkıyordu.

 

Dövme ne kadar streil olursa olsun İleriki dönemlerde cild kanserine neden olabiliyor.Ne yazıkki bir arkadaşımı bu yüzden kaybettiğimi söyleyebilirim. Bu yüzden dövme yaptıracak arkadaşlar doktor tavsiyesi üzerinde

güneş kremleri kullanmalarını ve kremsiz asla güneşe çıkmamalarını tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benlerın ole yazdıgı nekadar dogru tarsılır cunkı bır kanıt yok hep mıs mişlerle gelıp gecıyor.ayrıca dınen kullanıldıgı seylerden dolayı degıl bıze verılen bedenı aynen ıade etmedıgımız ıcın...bıde nevermore ben ıkıncı parmaı dıyordum :D ılkı degıl

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benlerın ole yazdıgı nekadar dogru tarsılır cunkı bır kanıt yok hep mıs mişlerle gelıp gecıyor.ayrıca dınen kullanıldıgı seylerden dolayı degıl bıze verılen bedenı aynen ıade etmedıgımız ıcın...bıde nevermore ben ıkıncı parmaı dıyordum :D ılkı degıl

 

Bununla İlgili Rehber Kitapta Araştırma yapabilirsiniz. Orada açıkça belirtilmektedir.

 

Rehber Kitaptan kastım İslam kitabı Kur'an-ı Kerimdir.

 

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bununla İlgili Rehber Kitapta Araştırma yapabilirsiniz. Orada açıkça belirtilmektedir.

 

Rehber Kitaptan kastım İslam kitabı Kur'an-ı Kerimdir.

 

Saygılar

 

ben butun rehber degılde kutsal kıtapları okudum orada hıcbırsekılde boyle bırseyle karsılasmadım....yada sacınızın bır telı bıle gorunmeyecek dıye bırseyde yazmıyor fakat gunumuzde bu boyle ...ayrıca dovme gunahmı degılmı konusuna gelınce bıze verılen bedenı aynen ıade etmedıgımız ıcın gunah ...dovme bakımsızlıgı yuzunden mıkrop kapanı duydum da ılk defa olenını duydum ılgınmıs....ayrıca soylede bır durum var kulagını deldıren hıc ınsan yokmu bu vucutta degısıklık degılmı yada sac boyamak oje surmek kına yakmak...neden hz.muhammed surme cekerdı gozlerıne ozaman...herseyı dıne baglamamak gerekır saglık bakımındansa tamam ama dın bakımından sacma...cunkı yaptıgımız cogu sey zaten gunah sıghara ıcmek bıle bır erkek arkadasının olması bıle ... ve son olarak dovme kanser yaparmı yazıp bır aratın derım :D dovmede tasıyıcı vırusler bulasabılır ancak (aıds vb..)oda sterıl bır ortamda ımkansız zaten kısıye ozel ıgne baslıgı kullanılıyor...yınede yaptıranada yaptırmayanada saygım sonsuz herkezın kendı bılecegı sey :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Renklendirme aşamasına gelmeden 2. seansın sonunda kolumun durumu şöyle ;

 

[ATTACH=CONFIG]5480[/ATTACH]

 

guzel olmus gule gule kullan :D bu arda bır sey ogrendım ben butun dovmelerıme bepanthene kullandım ve renklerı hıc tam sıyah olmadı megersem kremdenmıs hucre yenıleyıcı oldugu ıcın renk tutmuyor ve rengı acıyormus :S ılgınc ozel dovme kremlerı alıp kullanmak gerekırmıs

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...