Jump to content

İfsak Fotoğraf Seminerleri Başladı...


birunsatan

Önerilen Mesajlar

Sayısal Görüntü Başkalaştırma Atölyesi

Eğitmen: Hasan Daşdemir

 

8 hafta boyunca Cumartesi günleri yapılacak Atölye çalışması için temel bilgisayar terimlerini ve kullanımını bilmek, temel fotografçılık konularına hakim olmak gerekmektedir.

Üzerinde durulacak belli başlı konular:

Sayısal makinalar ve teknolojileri; Algılayıcılar, hafıza kartları, çözünürlük, fotografların bilgisayara aktarımı ve dosya düzenlemeleri, görsel dosya çeşitleri ve ekran ve kamera kalibrasyonları ve belli başlı fotograf başkalaştırma programlarının tanıtımı ... Fotografların ve dosyalarının tasnif edilmesi ve yönetimi, çalışma alanının tanıtımı, araçların kullanımı, dosya açma, dosya saklama, görsel üzerinde seçim yapma teknikleri, kesme, yapıştırma, boyama, katmanlar, renkler, renk kanalları (RGB, CMYK, Lab Color), filtreler, renkli ve siyah beyaz rötüşlama, fotograf basım teknikleri, otomatik ve toplu işlemler ve workshoplar ...

 

Başlangıç tarihi 01-03-2008

Başlangıç saati 11:00

 

150. Dönem Temel Fotoğraf Seminerleri 25 - 29 Mart'ta Başlıyor...

 

1959 yılında kurulan derneğimizin çatısı altında; tüzüğümüzde de yer alan “fotoğraf ve sinema sanatlarının öğrenilmesini, yaygınlaştırılmasını, ve gelişmesini sağlamak” için temel ve ileri düzey fotoğraf seminer ve atölyelerimizle yarım yüzyıla yakın bir süredir aynı kararlılık ve heyecanla sizlerle buluşmaya devam ediyoruz.

 

Bu noktada

Salı günleri 19:30 - 21:30;

Cumartesi günleri 11:30 - 13:30

olmak üzere haftada iki gün yapılan ve 7 hafta süren bu Temel Fotoğraf Seminerlerinde katılımcılar ile toplam 13 kez biraraya gelinmektedir:

 

1. DERS:Fotoğraf Makinesi I

2. DERS:Fotoğraf Makinesi II

3. Serbest Kürsü Toplantısı (Makıneler, objektifler ve diğer ekipmanlar ile ilgili kapsamlı bir toplantı)

4. DERS:Filtreler ve Yardımcı Cihazlar

5. DERS:Fotoğrafta Işık ve Kullanımı

6. I. Çekim Uygulaması (Şehiriçi)

7. I. Çekim Uygulamasının Değerlendirme Toplantısı

8. DERS: Kompozisyon

9. DERS: Çekim Teknikleri

10. II. Çekim Uygulaması (Şehirdışı)

11. II. Çekim Uygulaması Değerlendirme Toplantısı

12. Karanlık oda baskı uygulaması

13. DERS:Fotoğrafın Evrimi ve Örneklerle Fotoğraf Tarihi

 

Seminer süresince teorik dersler yanında, iki çekim uygulaması da düzenlenmektedir. Bu çekim uygulamalarından ilki şehir içinde, Sultanahmet ve çevresinde, ikincisi ise şehir dışında yapılmaktadır. Gidilen yer mevsim ve ışık şartlarına göre değişmektedir.

 

Katılımcıların uygulama çekimlerinde ürettiği fotoğraflar düzenlenen toplantılarda izlenip, değerlendirmektedir. Bu toplantılara her katılımcının 6 adet fotoğraf getirmesi beklenmektedir. Bu toplantılarda katılımcıların fotoğrafları eğitmenlerimiz tarafından teknık, içerik ve estetik açıdan değerlendirilerek yorumlanmaktadır.

 

Böylece hem fotoğraf üretme sürecinde sahada katılımcılara yardımcı olunmakta, hem de değerlendirme toplantıları ile üretilen fotoğrafların yorumlanması sayesinde olası hatalar hakkında katılımcıların bilgi edinmesi sağlanmaktadır.

Seminer sonunda derneğimizde katılımcıların belgelerinin dağıtılacağı bir tören düzenlenir ve katılımcıların fotoğraflarından oluşan bir sergi açılır.

Seminerin tamamlanmasının ardından seminer grubunun adını taşıyan bir proje çalışması düzenlenmektedir. Proje çalışmasına katılım isteğe bağlıdır ve ücretsizdir.

İFSAK proje çalışmasının daha etkin ve düzenli yürütülebilmesi amacıyla bir Proje Danışmanı belirlemektedir. Danışman ve proje grubu, çalışacakları konuyu süresini ve sunum şeklini belirlemektedirler.

Bu süre içerisinde İFSAK, olanakları ölçüsünde toplantı salonu, kütüphane ve teknik cihazlarının kullanılması gibi imkanlar sunmaktadır. Proje grubunun kararına göre fotoğraf gösterisi ya da sergi açarak sunulacak olan proje çalışmaları İFSAK salonlarında fotoğraf severlerle buluşmaktadır.

 

Eğitmenlerimiz: İzzet KERİBAR, A. Muhsin Divan, Tufan KARTAL, Selim GÜNEŞ, Ayhan AYDIN, Yalçın SAVURAN, Hakan KIZILCIKOĞLU, Ali İhsan GÖKÇEN, Sami AKSOĞAN, Altan BAL, Loris MEDİCİ, Nadir EDE, İlkan ÖZDAĞ, M.Ufuk DUYGUN, Ayşe BAĞDEMİR, Barış ŞİMŞEK, Hakan HATAY, Fatih AYDIN, Remziye AKÇAY, Ufuk TEKSOY

Destek veren eğitmenlerimiz:Sabit KALFAGİL, İbrahim ZAMAN

 

 

 

Temel ve Gelişmiş Renk Bilgisi Atölyesi

Eğitmen:Yalçın Savuran

 

DERS AKIŞI

1.giriş/ renk tanımları

2.renklerin birbirine göre durumları/ renk kontrasları

3.renklerde perspektif etki

4.renk teorileri ve kuramları

5.görsel sanatlarda renk

6.renk ve malzeme

7.rengin tarihi

8.renk ve kültür

9.renk ve psikoloji/ çağrışımlar, mekan algısı 10. simgeler, semboller

 

Başlangıç tarihi 28-02-2008

Başlangıç saati 19:30

 

Belgesel Fotoğraf Atölyesi

Eğitmen: Altan Bal

 

Belgesel Fotoğrafçılığı, diğer fotoğraf disiplinlerinden ayıran nokta, Belgesel fotoğrafçının “sıradan olandan etkilenmesi” ve bu sıradanlığı “biçimsel olarak güçlü bir şekle sokabilmesidir. Belgesel Fotoğrafçı şahit olduğunu durumu göstermek peşinde değil, “anlatmak” peşindedir ve unutulmaması gerekir ki her “anlatım” kişiseldir. Belgesel Fotoğraf Atölyesinde, göz önünde olana, belgesel fotoğrafça yaklaşmaya, “tek” fotoğraf yerine “seri fotoğraf üretebilmek üzerine çalışmalar yürüteceğiz…

Çalışmalarımız;

· Kişisel gözlem, yöntem, görsel hafızanın geliştirilmesi,

· Konulara Fotoğrafik bakış,

· Tek fotoğraftan projelere geçiş,

· Konu seçimi, çekim planı yapmak,

· Kişisel dili geliştirmek,

· Basit fotoğrafik projelerden uzun soluklu projelere dönmek, başlıkları altında sıralanabilir

. Çalışma yöntemimiz; temel bir belgesel disiplinin oluşturulması, basit ödevler ve bol örneklerle başlayıp, yoğun fotoğrafik üretim sürecine geçilmesi şeklinde özetlenebilir.

 

Başlangıç tarihi 20-02-2008

Başlangıç saati 19:30

 

İfsak, kendi içinde fotoğraf seminerleri vermeye devam ediyor, fotoğrafçılıkla ilgilenen arkadaşların ilgisni çeker umarım çünkü, ülkemizde fotoğrafçılık dalında amatörlere en iyi derslerin verildiği ve yetiştirildiği sayılı kurumlardan biridir ifsak...

 

buda linki...

 

http://www.ifsak.org.tr/kategori.php/3

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tesekkurler birun bende İFOD (İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği) ndeki seminerler hakkında bilgi vereyim:)

 

Fotoğraf Seminerleri

 

Fotoğraf Temel Eğitim Semineri (Hafta Sonu - Gündüz)

 

Hafta sonu Temel Fotoğraf Eğitim seminerlerimiz 01 Mart 2008 Cumartesi günü başlayacaktır. 4 hafta süreli seminerimiz Cumartesi günleri 13:00 – 17:00 saatleri arasındadır.

 

 

Fotoğraf Temel Eğitim Semineri (Hafta İçi – Akşam)

 

Hafta içi Temel Fotoğraf Eğitim seminerlerimiz 10 Mart 2008 Pazartesi günü başlayacaktır. 5 hafta süreli seminerimiz Pazartesi günleri 19:00 – 21:30 saatleri arasındadır.

 

Dijital Fotoğraf Eğitim Semineri (Hafta İçi – Akşam)

 

Dijital Fotoğraf Eğitimi seminerimiz 05 Mart 2008 Çarşamba günü başlayacaktır. 4 hafta süreli seminerimiz Çarşamba günleri 19:00 - 21:30 saatleri arasındadır.

 

Tayfun Kocaman Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi

 

Siyah Beyaz Karanlık Oda Fotoğraf Atölye çalışmalarımız 02 Nisan 2008 Çarşamba günü başlayacaktır. Toplam 8 hafta süreli Siyah Beyaz Atölye seminerimiz Çarşamba günleri 19:00 – 21:30 saatleri arasında dernek merkezimizde yapılacaktır.

 

Işıkla Boyama Semineri (Hafta İçi - Akşam)

 

Eğitmenliğini Ebru Duygu ve Begüm Girgin Karadağ'ın yapacağı Işıkla Boyama Seminerimiz, 15 Şubat 2008 Cuma günü başlayacaktır. 4 hafta süreli seminerimiz Cuma günleri 19:30-21:30 saatleri arasındadır. Seminerde, ışıkla boyama yönteminin nasıl ve hangi ışık koşullarında yapıldığı kursiyerlerimize kuramsal ve uygulamalı çalışmalarla anlatılacaktır. Katılımcıların temel fotoğraf bilgisine sahip olmaları gerekmektedir.

 

Çocuklar İçin Temel Fotoğraf Eğitim Semineri (Hafta Sonu - Sabah)

 

08 -14 yaş arası çocuklar için Cumartesi günleri 10:30 – 12:30 saatleri arasında temel fotoğraf seminerleri açılıyor. Eğitmenliğini Hülya Gülay’ın yapacağı seminer 23 Şubat 2008 Cumartesi günü başlayacak. Seminerde fotoğraf makinalarının özellikleri, ışık, kompozisyon düzenleme, çekim teknikleri ve uygulamalı çalışmalar yapılacak.

 

Daha fazla bilgi için : 0 232 464 32 12 - 463 97 74

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...