Jump to content

Şeytan Terimleri Sözlüğü


birunsatan

Önerilen Mesajlar

Abandon : Eski Ahit Eyüp Kitabına göre Şeytanın eylemi olarak algılanan "yıkım, yoketme" yada Şeytanın eylem alanı olarak algılanan "yıkım yeri, dipsiz çukur, ölüler dünyası"

Abası : Yakut Türkleri mitolojisinde, doğadaki tüm kötülükleri simgelediklerine inanılan ve korunmak için kurbanlar sunulan kötü ruhlara verilen ad.

Açlık : Zedüştlükte, Ehrimen'in altı görünümünden bir durumunda bulunan, "ölüm korkusu" nun taşıyıcısı Aeşma'nın yönetimi altındaki yedi şeytandan biri.

Ada : Şamanizm'de yeraltında yaşadıklarına inanılan ve Erlik'in hizmetinde çalıştıkları kabul edilen kötücül ruhlar.

Aden : Kutsal kitaplara göre yeryüzü cenneti.

Adonai : Yahudilerin kötü yürekli tanrısı.

Adonis : Sümer, Hitit, Babil ve Fenike mitolojilerinde, güzel erkek tipini temsil eden ve bir yaban domuzu biçiminde belirtilen erkeklik tanrı.

Aeşma : Mithraizm'de, Mithra'nın görünümü durumunda bulunan, itaati, hiddeti ve öfkeyi temsil ettiğine inanılan anatuh.

Ak Büyü : Kötü ruhları kovma, talihsizliği önleme, nazarın, kaderin, kötü ruhların kurbanı olanları kurtarma amacını güden büyülerin tümü.

Albastı : Orta Asya inançlarında, Umay'ın olumsuz anlamında "başkalaşmış" kimliği olarak algılanan kötü ruh.

Aldacı : Yeraltı Tanrısı Erlik tarafından yeryüzüne insanların ruhunu almak ve yaşamına son vermek için gönderilen, onun elçisi olduğuna inanilan, Azrail kaynaklı kötücül ruh.

Altıyüzaltmışaltı (666) : Havari Yuhanna'nın "kıyamet hayvanı" na, yani Deccal'e yüklediği, sonraları Şeytan'a bağlanan gizemli sayı.

Amon : 1) Mısır mitolojisinde, başlangıçta başında bir güneş tekerini sıkıca saran iki büyük tüy bulunan, koç ya da boynuzlu bir yaratık olarak betimlenen hava, rüzgar ve gemicilerin tanrısı. 2) Hristiyan ortaçağ edebiyatında, kutsal kitap'tan kaynağını alan Şeytan adlarından biri.

Annunnaki : Mezopotamya mitolojisinde, yeraltı dünyasının en korkulan yedi yargıcından her birine verilen ad.

Ariel : Yahudi gizemciliğinin baş yapıtı Kabala'da, kötü ruhlu melekler.

Aslan : Sümer mitolojisinde, Göklerin Kutsal Fahişesi olarak algılanan ana-tanrıça İnanna'yı simgeleyen hayvan.

Azazil : İslam mitolojisinde Şeytan'ın Tanrı'ya başkaldırmadan önceki ismi.

Badran : Pars mitolojisinde, insanla yakın ilişki içerisinde bulunduğuna inanılan hava cini.

Balder : Kelt mitolojisinde, yarı-ölümsüz olarak algılanan İyilik Tanrısı.

Balıkçı : Şeytan'ın kimi kez insana göründüğü meslek.

Bastet : Mısır mitolojisinde, kedi başlı bir kadın biçiminde betimlenen ve "cinsel ilişkinin koruyucusu" olduğu kabul edilen panteon tanrıçası.

Bataklık : Asya mitolojisinde, Şeytan'ın yaşadığına inanılan yer.

Beş Köşeli Yıldız : Şeytan'ı simgelediğine inanılan, içlerine birer boynuz yerleştirilen iki köşesi yukarıya, içlerine iki hayvan kulağı yerleştirilen iki köşesi yanlara, içine sakal yerleştirilen bir köşesi aşağıya uzanan, ortadaki boşluğa iki göz resmi çizince "keçi kafası" betimi beliren yıldız.

Briareos : Yunan mitolojisinde, "kör güçleri" simgeleyen, yüz kollu, elli başlı dev.

Birunsatan : İslam mitolojisinde, cinlerin ve ifritlerin ölümsüz kralı.

Cacus : Roma mitolojisinde, Aventinus tepesindeki bir mağarada yaşadığına inanılan, bir soygunce ve sıgır hırsızı olarak algılanan ateş cini.

Cefr : Hz.Ali ya da İmam Cafer Sadık'ın yazdığı kabul edilen, harflere sayısal değerler yükleyerek gelecekten haber verme konusunu işleyen kitap.

Chicomecoatl : Meksika mitolojisinde, acımısızlığı belirgin, ama aynı zamanda yiyecekleri ve çiçekleri bahşeden yılan-tanrıça.

Cibrail : Yezidi mitolojisinde, Tanrı'nın çarşamba günü yarattığına inanılan ve Melek-i Tavus'un yönetiminde çalışan "karşıt melek" ya da Şeytan.

Ciğı : Eski Türk mitolojisinde, savaş cinlerine verilen ad.

Cinnet : Asur-Babil mitolojisinde, vücuduna giren cinlerin neden olduğu hastalık.

Cinsellik : Şeytan'a özgü cinsel doyum ve yaşantıların tümü.

Cinvat Köprüsü : Zerdüşt inancında Cennet'e gidecek iyi ruhlarla, Cehenneme gidecek kötü ruhların birbirinden ayrılmasını sağlayan bir yüzü geniş, bir yüzü ince köprü.

Coyoto : Kuzey Amerika yerli inancında, İyilikçi Katit' in karşıtı olarak var olduğuna inanılan kötülükçü ilk varlık.

Çaaday Bolloh : Yakut mitolojisinde, göğün çeşitli katlarında bulunduğuna inanılan ve insanlara çeşitli hastalıklar gönderdiği kabul edilen kötü ruh.

Çarşamba Karısı : Asya inançlarında, çarşambaları insanlara kötülük yapan, onlara zarar veren kötü ruh.

Çatal Sakallı : Şamanizm'de , başşeytan durumundaki Yeraltı Tanrısı Erlik.

Çayır Cini : İskandinav mitolojisinde, geceleri insanları alıp kaçıran cinlere verilen ad.

Çor : Altay Şamanlığında, hastalık yapan kötü cin.

Çorabaş : Altay Türk inancında, doksan koyun derisinden kürkü ve seksen koyun derisindenkülahı olduğuna inanılan cin...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şeytan Terimleri Sözlüğü 2

 

 

Daevolat : Zerdüşti tasarımında, insanda, her türlü kötülüğü yapmaya yatkın duygu durumu olarak algılanan ve en büyük düşman kabul edilen, bedensel varlıktaki şeytan.

Daitya : Hint mitolojisinde, kurban törenlerinde huzuru bozarak tanrılara isyan eden dişi iblislere ve şeytanlara verilen ad.

Dalbar Çuonah : Yakut mitolojisinde, göğün çeşitli yerlerinde bulunduğuna inanılan ve insanlara çeşitli hastalıklar gönderen, göksel kötü ruh.

Danel : İsrail tasarımlarında, ölümlülere aşık olduklarına ve bu nedenle yeryüzüne indiklerine inanılan meleklerden biri.

Dardail : Yezidi inancında, Tanrı tarafından pazartesi günü yaratılan ve Şerns Hasan olarak kabul edilen, Melek – i Tavus yönetimindeki “karşıt melek

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İskandinav mitolojisi incelendiğinde, odin'in orada kullanıldığı ortaya çıkacaktır, bu sözlük "Şeytan Terim ve Tasarımları Sözlüğü" nden kısaltmadır. Bende ilk okuduğumda şaşırdım ama araştırdığımda Odin isminin iskandinav mitolojisinden geldiğini ve onun şeytan değil tüm ruhların kralı olduğunu öğrendim.

Uyarın için sağol freddy666 ama yazılanlar doğru olanlardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

doğru olanda bu zaten Odin iskandinav mitolojisinde evren'de kuralları koyan,ve bi nevi tanrıların şefi'dir. iki kuzgun'u vardır bunlardan biri "huginn"(düşünceli) diğeride "Muninn"(akıllı) .kuzgun ları dış dünyada gördükleri ve duydukları herşeyi odin'e anlatırlar.Odin heryerde uzun boylu,sakallı ve tek gözlü olarak tasvir edilir .(efsaneye göre tek gözünü bilgelik ve akıl için mimer'le değiş tokuş etmişdir). Loki ise kıskançlık ve tüm kavgalar'ın ruhu olarak geçer. bi nevi şeytani tanrı.

 

 

konuyu kaydırdım biraz ama tutamadım kendimi:).

nese emeğine sağlık "birunsatan".

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şeytan Terimleri Sözlüğü 3

 

 

Habil : Yahudi inancında, Tevrat’a göre, Adem ile Havva’nın ikinci oğlu.

Hadad : İbrani inancında, yararlı ve zararlı göksel güçlerin tanrısı.

Hades : Yunan mitolojisinde yer altı tanrısı.

Hades Kapısı : Cehennemin kapısı.

Hamadryades : Yunan mitolojisinde, ağaçların yeşermesinden mutluluk, kurumasında iseacı duyan ağaç perilerine verilen ad.

Hamestagan : Zerdüşti mitolojisinde, cehennem acılarından bağışlananların, yani ne tam anlamıyla iyi, ne de tam anlamıyla kötü olanların, aşırı sıcak ve soğuk altında, yavan ve sıkıntılı bir yaşam sürdükleri, tektanrıcı dinlerdeki Araf karşılığı yer.

Harihara : Hint mitolojisinde, sağ yarısı vişnu’nun, sol yarısı şiva’nın özelliklerini taşıyan tanrı.

Harut : İslam halk inancında, Babillere sihir ve büyü öğrettiklerine inanılan iki melekten biri.

Hatcin : Kuzey Amerika mitolojisinde, apaçilerin maskeli tanrılarına veilen ad.

Havas : Geçmişte büyü yapmak için okunan dualara verilen ad.

Hayvan Azıdişli : Genelde Orta Asya tasarımlarında, özelde Şamanizm de, baş şeytan olarak algılanan yer altı tanrısı Erlik.

Hazah : Zerdüştlükte, Ehrimen’in altı görünümünden biri durumunda bulunan ve şiddeti simgeleyen dev ya da şeytan.

Hekabe : Yunan mitolojisinde, tanrılar tarafından köpek biçimine dönüştürüldüğüne inanılan Troia kralı Priamos’un karısı.

Hel : İskandinav mitolojisinde, Loki ile büyücü Angerboda’nın kızı olduğuna inanılan, ölülerin onun ülkesinde yaşadığı kabul edilen ölüm-tanrıça.

Hemera : Yunan mitolojisinde, yer altı ve yeryüzü karanlıklarının birleşmesinden doğduğuna inanılan, evren-doğumun ilk iki varlığından biri olarak gündüz.

Hesperos : Yunan mitolojisinde, geceyi getiren akşam yıldızı peri, akşam yıldızının cini.

Hilda : İskandinav mitolojisinde, kendini begenmişliğin simgesi durumunda bulunan ve kedi ile özdeşleştirilen tanrı.

Hoki : Amerikan Yerli mitolojisinde, İnka koruyucu meleği.

Hraesvelg : İskandinav mitolojisinde, Gökyüzü’nün kuzey sınırında olduğu kabul edilen, kanatlarını çırptığında, fırtınalar yarattığına inanılan kartal kılıklı dev.

Huddam : Anadolu halk inancında varlığını sürdüren, Ehli Huddamlar tarafından hizmetkar olarak kullanıldığı kabul edilen cinler.

Humaakil : Anadolu halk inancında yaşayan, ilişkiye geçtiği insanı üst aşamalara taşıdığı, başarılı kıldığı kabul edilen iyilikçi-cin.

Hybris : Yunan mitolojisinde, insana suç işleten tutku – peri.

Hypokhthonioi : Yunan mitolojisinde, yer altı ve ölüm tanrılarını niteleyen genel ad.

 

 

 

I - İ

 

 

Islak-toprak : Babil tapımında, Göklerin Kutsal Fahişesi olarak algılanan ana-tanrıçanın bedenin zevk suyu tarafından ıslanan, verimli-bereketli toprak anlamında inanca taşınan kadınlık organı.

İalu : Mısır mitolojisinde, Osiris’in yargısından başarıyla geçen ölülerin gittiği, Cennet olarak algılanan güneş ülkesi.

İblis : İslam inancında şeytanın özel adı.

İfrit : Doğu mitolojisinde, kötü ruh’un eyleme geçmesi ile belirdiğine inanılan, korkunç bir gücü olduğu kabul edilen cin.

İgereth : Yahudi mitolojisinde, büyü kaynaklarında sıralamaya giren dişi demon.

İkab : İslam inancında, günhkar olarak ölen ve tanrının bağışını kazanamayan lara ahrettte verileceğine inanılan ceza.

İkizler: Ahuramazda’ nın yapısında varolan ve Kutsal Ruh olarak algılanan Spenta-Mainyu ile Ehrimen’in yapısında var olan ve Kötü Ruh olarak algılanan Angra-Mainyu.

İllivuyanka : Hitit mitolojisinde, kötülüğü simgeleyen ve iyiliği simgeleyen fırtına tanrısı ile dövüşen ejder ya da ejderha.

İlmatar : Fin mitolojisinde, Havva’ya denk gelen kadın.

İnkübüs : Ortaçağ Hristiyan inancında, geceleri kadınlarla birlikte olan şeytan.

İnsan : Asur ve Babil tasarımlarında iblislerin ezeli konutu.

İsrafil : a) İslam inancında dört melekten biri. B) Yezidi mitolojisinde, Tanrı’nın Salı günü yarattığını inanılan ve Melek-i Tavus’un yönetiminde çalışan karşıt-melek ya da şeytan.

İştahar : Yahudi mitolojisinde, büyü kaynaklarında verilen demonlar sıralamasına giren, Şamçusai’nin karısı.

İştar : Mezopotamya mitolojisinde, tanrıların kraliçesi olarak algılanan, verimliliği, aşkı ve seksi yönettiğine inanılan aşk-tanrıçası.

İtzamma : Amerikan yerli mitolojisinde, Maya panteonunun, atmosfer güçlerinin kimliklendirilmesi biçiminde algılanan gök-tanrısı.

İyilik-Kötülük Ağacı : Cennet’in orta yerinde bulunduğuna inanılan yasak meyveyi veren ağaç.

 

 

J

 

 

Janus : Roma mitolojisinde, İanos adıyla da anılan, evin koruyucusu olarak algılanan, eve girmeye çalışan uğursuzluklara karşı insanları koruduğuna inanılan kapı-tanrı.

Jeh : Mazda mitolojisinde, Fahişe Jeh adıyla da anılan, Ehrimen’in yardımcısı cin.

Jequon : Etopya Enoşu’na göre, gözlemci melekleri günaha özendiren ve onların düşüşlerine yol açan, kimi anlatımlarda iblislerin grubunun, kimi anlatımlarda ise meleklerin grubunun lideri.

Jotun : İskandinav mitolojisinde, canavarlara ve ejderhalara verilen ad.

Jotunheim : İskandinav mitolojisinde, canavarlar olduklarına inanılan Jotunların oturdukları kabul edilen devler ülkesi.

Juda : Slav mitolojisinde, su perilerine verilen ad.

Juventus : Roma mitolojisinde, gençlerin koruyucusu olduğuna inanılan tanrıça.

 

 

K

 

 

Kaballi : Yahudi – Hristiyan inancında özellikle medyumlarla cinsel ilişkiye geçmeye çalıştıkları kabul edilen şehvetli iblislere verilen ad.

Kadişku: Babil iştar tapımında, “kutsal fahişe

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...