Jump to content

Witchcraft malzemelerimizi kendimiz yapalım


adEda

Önerilen Mesajlar

merhaba. Cadılıkta kullanacağımız malzemelerin her zaman doğal olması önemli. bu doğal malzemeleri de dışarıda bulmak çok zor. Bu yüzden bu malzemeleri evde kendimiz yapmalıyız.

 

gerek büyü sırasında kullanacağımız mum olsun , gerek tütsü, gerek gölgeler kitabımıza yazacağımız mürekkep...bir çok şeyi kendimiz doğal olarak yapabiliriz.

bu başlığı, altında herkes nasıl yapıldığını bildiği şeyi paylaşsın diye açıyorum. :)

 

---------------------------------

 

Evde Bal Mumundan Doğal Mum Yapımı

 

 

  • 1 ölçü Balmumu
  • 1 ölçü Zeytinyağı
  • Mum fitili
  • aromatik yağ
  • gıda boyası

 

 

 

* bal mumu kolay bulunmayan ve pahalı bir madde eğer mumunuzu kokulu yaparsanız bu mumu eritip tekrar kullandığınızda kokular karışabilir. bu yüzden pek önermiyorum. ayrıca balmumunun kendi kokusu yeterince güzel:thumbsup:

 

öncelikle bal mumunu benmari usulü eritin ( benmari usulü erimezse başka bir yöntemle de kaynatmadan dikkatli bi şekilde eritebilirsiniz) ardında yağı ekleyin. bal mumu donacaktır, yağ ısınıp bal mumu tekrar eriyinceye kadar bekleyin. bal mumu eriyince ikisini karıştırın. ekleyecekseniz gıda boyası ve aromatik yağı da ekleyin. önceden mum fitili sabitlenmiş kalıplara boşaltın ve dondurun.

 

mumunuzu fitili bitince tekrar eritip dondurabilir ve kullanabilirsiniz.

 

(alıntıdır)

 

 

 

Evde Tütsü yapımı

 

malzemeler

 

-talaş ( çok ince, toz gibi )

-reçine

-aromatik yağ / kokulu maddenin kendisi( kurutulmuş)

 

talaş reçine ve yağı uygun kıvama gelene kadar karıştırın, yoğurun.

süpürge otunun ( veya ince bi çubuğun) etrafına yapıştırabilir veya koni şekli verebilirsiniz.

40pcs-Colorful-Fragrance-Spice-Fresh-Air-With-Incense-Plate-Air-Freshener-Floral-Incense-Cone-Wi.jpg

 

 

 

********** bildiğiniz başka yöntemler varsa onları da paylaşın :) hadi hepimize kolay gelsin :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maalesef yararsız. Birincisi zaten kendimiz yapıyoruz. El becerisi sınırlı olanlar (ki pratikle gelişen bir şey) dışarıya yaptırabilirler. Bunun dışında athame , kazan, vs. malzemeleri zaten dışarıdan temin etmek gerekiyor genelde. Sunak için gidip ikinvi el eşya satan bir yerden vs. masa veya sehpa tarzı eşyalar alınabilir. Gelelim muma. Eğer verdiğiniz mum tarifini yaparsanız işe yaramaz. Bir ölçü zeytin yayğıyla sadece merhem elde edersiniz :)) tütsü tarifi burada milyon tane, sizin paylaştığınız pek de uygun bir yöntem değil. Unutmayın ki doğal olarak pazarlanan bir çok şey değildir :) parafin de, balmumu da, yağ lambası da aynı işi görür. Çooook ayrı rituellerde tabiki ayrımlar vardır ama kafanızı bunlarla karıştırmayın. Üretilmiş bir ürünü olabildiğince uzun kullanmaya çalışın, az kullanın ve özenle kullanın yeter. Burada yazılmasını istediğiniz tarifleri de forumdan bulabilirsiniz. Bulamadıklarınız için de zaten en önemli şeylerden biri "araştırma" diyoruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maalesef yararsız. Birincisi zaten kendimiz yapıyoruz. El becerisi sınırlı olanlar (ki pratikle gelişen bir şey) dışarıya yaptırabilirler. Bunun dışında athame , kazan, vs. malzemeleri zaten dışarıdan temin etmek gerekiyor genelde. Sunak için gidip ikinvi el eşya satan bir yerden vs. masa veya sehpa tarzı eşyalar alınabilir. Gelelim muma. Eğer verdiğiniz mum tarifini yaparsanız işe yaramaz. Bir ölçü zeytin yayğıyla sadece merhem elde edersiniz :)) tütsü tarifi burada milyon tane, sizin paylaştığınız pek de uygun bir yöntem değil. Unutmayın ki doğal olarak pazarlanan bir çok şey değildir :) parafin de, balmumu da, yağ lambası da aynı işi görür. Çooook ayrı rituellerde tabiki ayrımlar vardır ama kafanızı bunlarla karıştırmayın. Üretilmiş bir ürünü olabildiğince uzun kullanmaya çalışın, az kullanın ve özenle kullanın yeter. Burada yazılmasını istediğiniz tarifleri de forumdan bulabilirsiniz. Bulamadıklarınız için de zaten en önemli şeylerden biri "araştırma" diyoruz :)

Sayın Hektor, geleneksel mum yapımı parafinden mi oluyor yoksa balmumu mu?

 

İkinci olarak tütsülerinizi kurutulmuş bitkileri havanda ezip toz haline getirdikten sonra nargile kömürü üzerinde ısıtarak yapabilirsiniz böylesi çok daha pratik bence. Aromatik tütsülerin majikal değeri yoktur...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maalesef yararsız. Birincisi zaten kendimiz yapıyoruz. El becerisi sınırlı olanlar (ki pratikle gelişen bir şey) dışarıya yaptırabilirler. Bunun dışında athame , kazan, vs. malzemeleri zaten dışarıdan temin etmek gerekiyor genelde. Sunak için gidip ikinvi el eşya satan bir yerden vs. masa veya sehpa tarzı eşyalar alınabilir. Gelelim muma. Eğer verdiğiniz mum tarifini yaparsanız işe yaramaz. Bir ölçü zeytin yayğıyla sadece merhem elde edersiniz :)) tütsü tarifi burada milyon tane, sizin paylaştığınız pek de uygun bir yöntem değil. Unutmayın ki doğal olarak pazarlanan bir çok şey değildir :) parafin de, balmumu da, yağ lambası da aynı işi görür. Çooook ayrı rituellerde tabiki ayrımlar vardır ama kafanızı bunlarla karıştırmayın. Üretilmiş bir ürünü olabildiğince uzun kullanmaya çalışın, az kullanın ve özenle kullanın yeter. Burada yazılmasını istediğiniz tarifleri de forumdan bulabilirsiniz. Bulamadıklarınız için de zaten en önemli şeylerden biri "araştırma" diyoruz :)

 

öncelikle bilgilendirme için teşekkürler hektor. :)

 

aslında burada malzeme derken athame, kazan vs. den bahsetmemiştim :D

 

tütsü konusunu bayağı araştırdım aslında, fakat forumda nasıl bakmadım veya gözden kaçırdım bilmiyorum. internet saçma sapan , yarım yamalak bilgilerle dolu malesef :wallbash: bu yüzden ben de pratik kullanım için bu tarifi buldum. fakat haklısın bu konuda forumdaki bilgiler daha doğru ve doğal belkide. ben de şu mangal kömürü olayını görmüştüm gailba ama bunu yaparken sürekli kontrol etmek gerekir ve büyüye odaklanmışken bununla uğraşmak dikkat dağıtıcı geliyor.

 

fakat mum konusunda ? parafin içeren mum kullanmak yerine bal mumuyla yapmak yine de daha doğal olmaz mı ? mum tarifini aslında şuradan bakmıştım mor tebeşir: Perşembe Fikirlerinden: Balmumundan mum yaptık sonuç gayet başarılı duruyor bence ?

ha bir de bal mumuna yağ eklenmeden de mum yapıldığını gördüm bir yerde. fakat yine forum gibi bir yerdi ve tarifi yazan kişi henüz yakıp deneme fırsatım olmadı yazmış en son. isteyen öyle de deneyebilir tabi yaptığı şeyin bulamaç olmasından korkuyorsa. ya da yağ miktarı azaltılabilir.

bilemiyorum belkide bende her şeyi kendi yapma isteği, doğal olsun isteği var :D bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bir de aynı sitede geçen şu açıklamaya dikkat çekmek istiyorum:

 

 

''Mumları seviyoruz. Ancak piyasada satılan mumlar genellikle parafin bazlı ve kokulu mumlar. Parafin, petrolün yan ürünü ve bu mumlar yandığında havaya yayılan toluen maddesi, sinir sistemine hasar verebiliyor. Toluen de diğer pek çok kimyasal gibi buharlaşıp, ciğerlere giriyor ve alerjiye neden olabiliyor. Kimi zaman baş ağrısı, mide bulanması, hatta halüsinasyonlara bile neden olabiliyor. Ayrıca sentetik koku vericiler havada kalarak, içerideki havanın kalitesini olumsuz etkiliyor. Akciğerlerin ve solunum yollarının dokusuna zarar verip, gözleri tahriş edebiliyor.

 

Biz mumları balmumundan yaptık. Balmumu, eski bal peteklerinin boşaltıldıktan sonra eritilmesi ile elde ediliyor. Balmumundan yapılan mumların bırakın sağlığa zararlı olmasını faydalı bile olduğunu; solunum yollarını açtığını, balgam oluşmasını önlediği için öksürüklü, boğmacalı astmalı, sinüzitli nezleli ve saman nezleli hastalar için tedavi edici olduğunu öğrendik. ''

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mumu renklendirmek için "yağ boyası/mum boyası" olarak satılan maddeyi kullanabilirsin. En eskiden kök boyasını yağda eritip mumla karıştırırlarmış ama hakiki kök boyası bulmak zor biraz tabi.

 

Sevgili adeda; Arının ürettiği her şey sağlığa faydalıdır, bu tartışılamaz dahi. Hatta yakın zamanda arı kovanı havası içe çekilerek astım gibi hastalıkların iyileştirildiğini dahi okudum. Lakin benim anlatmaya çalıştığım doğal balmumu bulmanın gerçekten zor olduğu. Çünkü arıların bir birim balmumu üretmesi için 6 ile 9 birim arası bal yemesi gerekiyor. Günümüzde karakovan denilen ballar dışında artık neredeyse hiçbir arıcı doğal balmumu kullanmıyor. Hazır petekler satılıyor, bunlarda da neredeyse yarı yarıya parafin mevcut. Yani özetle siz isteseniz de doğalını bulmak çok zor ve pahalı. Ayrıca parafinin yan etkilerinin "olasılıklarını" yazmış sitedeki arkadaş. Petrol dediğimiz şey soluduğumuz havaya fazlasıya karışmış durumda zaten. Ritüellerde yakacağımız 3-5 mumun bu denli felaketlere yol açacağını düşünmüyorum. Doğal balmumunu bulursanız bence mum için feda etmeyin :)) krem yapın, merhem yapın hatta yiyecek olarak tüketin. Çünkü çok değerli ve az bulunur maalesef. Bunun dışında olabildiğince esansiyel yani kokulu mumlardan uzak durmakta fayda var.

 

Tütsü kömürü için de; nargile malzemeleri satan dükkanlarda 10 lu paketler halinde kolay yanan kömürler var. Çakmakla bir ucunu tutuşturuyorsunuz ve kendiliğinden birkaç saniye içinde tamamen köz haline geliyor ve de yaklaşık bir saat köz şeklinde kalıyor. Sadece yakarken açık havada yakmaya özen gösterin çünkü çıkardığı duman pek sağlıklı değil. Tütsülüklerin altına da mutlaka tahta veya taş nihale ya da bardak altlığı koyun ki sıcaklığı halıya veya sunağa iletmesin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mumu renklendirmek için "yağ boyası/mum boyası" olarak satılan maddeyi kullanabilirsin. En eskiden kök boyasını yağda eritip mumla karıştırırlarmış ama hakiki kök boyası bulmak zor biraz tabi.

 

Sevgili adeda; Arının ürettiği her şey sağlığa faydalıdır, bu tartışılamaz dahi. Hatta yakın zamanda arı kovanı havası içe çekilerek astım gibi hastalıkların iyileştirildiğini dahi okudum. Lakin benim anlatmaya çalıştığım doğal balmumu bulmanın gerçekten zor olduğu. Çünkü arıların bir birim balmumu üretmesi için 6 ile 9 birim arası bal yemesi gerekiyor. Günümüzde karakovan denilen ballar dışında artık neredeyse hiçbir arıcı doğal balmumu kullanmıyor. Hazır petekler satılıyor, bunlarda da neredeyse yarı yarıya parafin mevcut. Yani özetle siz isteseniz de doğalını bulmak çok zor ve pahalı. Ayrıca parafinin yan etkilerinin "olasılıklarını" yazmış sitedeki arkadaş. Petrol dediğimiz şey soluduğumuz havaya fazlasıya karışmış durumda zaten. Ritüellerde yakacağımız 3-5 mumun bu denli felaketlere yol açacağını düşünmüyorum. Doğal balmumunu bulursanız bence mum için feda etmeyin :)) krem yapın, merhem yapın hatta yiyecek olarak tüketin. Çünkü çok değerli ve az bulunur maalesef. Bunun dışında olabildiğince esansiyel yani kokulu mumlardan uzak durmakta fayda var.

 

Tütsü kömürü için de; nargile malzemeleri satan dükkanlarda 10 lu paketler halinde kolay yanan kömürler var. Çakmakla bir ucunu tutuşturuyorsunuz ve kendiliğinden birkaç saniye içinde tamamen köz haline geliyor ve de yaklaşık bir saat köz şeklinde kalıyor. Sadece yakarken açık havada yakmaya özen gösterin çünkü çıkardığı duman pek sağlıklı değil. Tütsülüklerin altına da mutlaka tahta veya taş nihale ya da bardak altlığı koyun ki sıcaklığı halıya veya sunağa iletmesin.

O zaman parafin kullanacağız ama renklendirmek için söylediğiniz boyalar kimyasal değil mi? Ya olabildiğince doğal olsun istedim ama mümkün değil gibi bu şartlarda :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mumu renklendirmek için "yağ boyası/mum boyası" olarak satılan maddeyi kullanabilirsin. En eskiden kök boyasını yağda eritip mumla karıştırırlarmış ama hakiki kök boyası bulmak zor biraz tabi.

 

Sevgili adeda; Arının ürettiği her şey sağlığa faydalıdır, bu tartışılamaz dahi. Hatta yakın zamanda arı kovanı havası içe çekilerek astım gibi hastalıkların iyileştirildiğini dahi okudum. Lakin benim anlatmaya çalıştığım doğal balmumu bulmanın gerçekten zor olduğu. Çünkü arıların bir birim balmumu üretmesi için 6 ile 9 birim arası bal yemesi gerekiyor. Günümüzde karakovan denilen ballar dışında artık neredeyse hiçbir arıcı doğal balmumu kullanmıyor. Hazır petekler satılıyor, bunlarda da neredeyse yarı yarıya parafin mevcut. Yani özetle siz isteseniz de doğalını bulmak çok zor ve pahalı. Ayrıca parafinin yan etkilerinin "olasılıklarını" yazmış sitedeki arkadaş. Petrol dediğimiz şey soluduğumuz havaya fazlasıya karışmış durumda zaten. Ritüellerde yakacağımız 3-5 mumun bu denli felaketlere yol açacağını düşünmüyorum. Doğal balmumunu bulursanız bence mum için feda etmeyin :)) krem yapın, merhem yapın hatta yiyecek olarak tüketin. Çünkü çok değerli ve az bulunur maalesef. Bunun dışında olabildiğince esansiyel yani kokulu mumlardan uzak durmakta fayda var.

 

Tütsü kömürü için de; nargile malzemeleri satan dükkanlarda 10 lu paketler halinde kolay yanan kömürler var. Çakmakla bir ucunu tutuşturuyorsunuz ve kendiliğinden birkaç saniye içinde tamamen köz haline geliyor ve de yaklaşık bir saat köz şeklinde kalıyor. Sadece yakarken açık havada yakmaya özen gösterin çünkü çıkardığı duman pek sağlıklı değil. Tütsülüklerin altına da mutlaka tahta veya taş nihale ya da bardak altlığı koyun ki sıcaklığı halıya veya sunağa iletmesin.

 

Anladım hektor, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O zaman parafin kullanacağız ama renklendirmek için söylediğiniz boyalar kimyasal değil mi? Ya olabildiğince doğal olsun istedim ama mümkün değil gibi bu şartlarda :)

Sevgili BloodwitcH , gıdaboyasi da kullanılabiliyor diye biliyorum.

Hatta ben de beyaz mumları etitip gıdaboyası kullanarak renklendirmiştim. (Bir aralar her gün mum yakıp fotoğraflarını çeker, koklar oynardim. Hobi gibi bişeydi çünkü :D )

Fakat toz gıda boyası kullanacaksan (ki bulması daha kolay ve uygun fiyatta işini görecek kadar alabilirsin, sıvı olanlar genelde büyük şişelerde satılıyor) töz boyayı öncelikle çok az yağ veya mum ile açmanı öneririm.(hani nişastayı eklemeden önce biraz sütle karıştırırız ya )

Yoksa rengini veriyor yine de ama içinde topaklar kalıyor.

Belkide kalmaz iyi karıştırırsan :rolleyes:

 

Bal mumu konusunda ise éğer gerçekten kararlıysan bahsettigim sitenin yorumlar kısmında doğal bal mumunu nasıl anlayabileceğimize dair bir yazi var:

Evet, malesef kimi üreticiler balmumunun içine parafin, reçine, serezin, iç yağı karıştırabiliyor. Aldığımız bal mumunun saf balmumu olup olmadığını anlayabilmeniz için birkaç yol:

- Saf balmumu benzin içinde tamamen erir.

- Saf balmumu ateşe atılırsa tamamen yanar, ortama güzel bir koku yayılır.

- Bal mumundan küçük bir parça çiğnendiğinde saf mum dişlere yapışmaz, kötü tat ve aroma hissedilmez.

- Bir kaba biraz mum koyup içine 20 g eter damlatılırsa ve 15°C kadar ısıtılırsa saf balmumu erir. Katkılı balmumu erimez.

Bu kadar insana doğal balmumu yetişir mi, bilmiyorum. Bunu düşünmemiz, araştırmamız lazım. Öyle ise öncelik mum yapımı olmamalı tabii!Sevgiler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle zanaatler için İngilizce öğrenip uğraşmak,araştırmak lazım. İngilizcede bal mumu "beeswax" olarak geçiyor.Mumun ham maddesi olarak kullanılan sa "Paraffin Wax" olarak...Benim bulabildiğim iki alternatif var:

 

-Sıvı formda,yağla yapılan mumlar mevcut ama bunları kendimiz ne kadar renklendirebiliriz merak konusu.Zira büyü yaparken renklerden de faydalanılıyor.

 

-İnternette "Vegetable shortening" adında geçen yağ gibi tuhaf bir şey var,doğal mum yapımı yazınca çıkıyor.Tam türkçe çevirisini yapamadım,ama içinde vegetable kelimesi geçtiği için doğal ve kullanılabilir varsaydım.Bir ara ingilizce bilen birinden yardım isteyip anlamını öğreneceğim.

 

Oldukça keyifli bir iş gibi görünüyor.Başarılar diliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben soya parafiniyle yapiyorum, 2 su bardagindan 3 kucuk kavanoz cikiyor, cam kasenin icindeki parafini biraz su dolu cezvenin icinde tahta kasikla karistirip eriyince ocaktan alip ne yagi ekleyeceksem onu ekliyorum, vanilya hindistan cevizi yagi gibi belki toz tarcin da olabilir, sonra da kavanozda sabitledigim fitilin ustune dokup sogumasini bekliyorum. Belki mikrodalgada da eritilebilir, soyanin bi zarari olmayacaktir ama bilemiyorum mikrodalgam yok denemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben soya parafiniyle yapiyorum, 2 su bardagindan 3 kucuk kavanoz cikiyor, cam kasenin icindeki parafini biraz su dolu cezvenin icinde tahta kasikla karistirip eriyince ocaktan alip ne yagi ekleyeceksem onu ekliyorum, vanilya hindistan cevizi yagi gibi belki toz tarcin da olabilir, sonra da kavanozda sabitledigim fitilin ustune dokup sogumasini bekliyorum. Belki mikrodalgada da eritilebilir, soyanin bi zarari olmayacaktir ama bilemiyorum mikrodalgam yok denemedim.

 

Soya fasulyesiyle yapılan bir tarif görmüştüm.Soyayı veya parafinini nereden temin edebiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Soya fasulyesiyle yapılan bir tarif görmüştüm.Soyayı veya parafinini nereden temin edebiliriz?

 

Direkt soyayla nasil yapiliyor bilmiyorum ama buyuk marketlerde bulabilirsiniz soya fasulyesini. Metroda falan oluyor. Soya parafinini de ben amazondan almistim ama fiyat olarak cok fark etmiyor, mummalzemesi adli sitede var oradan alabilirsiniz. Migroslarda da direkt soyadan yapilmis mum oluyor, ismini hatirlayamadim simdi ama yaziyor zaten ustunde. Belki dusunursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Direkt soyayla nasil yapiliyor bilmiyorum ama buyuk marketlerde bulabilirsiniz soya fasulyesini. Metroda falan oluyor. Soya parafinini de ben amazondan almistim ama fiyat olarak cok fark etmiyor, mummalzemesi adli sitede var oradan alabilirsiniz. Migroslarda da direkt soyadan yapilmis mum oluyor, ismini hatirlayamadim simdi ama yaziyor zaten ustunde. Belki dusunursunuz.

Teşekkürler.Zaten yetiştiricilikle ilgileniyorum.İleride kendi yetiştirdiklerimden yapmayı tercih ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...