Jump to content

Faranjite İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?


PaTeNoS

Önerilen Mesajlar

Faranjite İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

 

 

 

Faranjit nedir kısaca tanımı yapalım daha sonra hangi bitkiler Faranjit tedavisinde kullanılır öğrenelim;Faranjit yutak ve itis iltihap kelimeleirndne oluşmaktadır.Faranjit boğazımızın iltihaplanması sonrasında meydana gelen ağrıya denir.Faranjit Ayrıca boğaz iltihaplanmasına denir.Faranjit belirtilerinden bazıları şöyledir;Boğazınızda hafif ağrı yada yanma oluyorsa kuruluk ve kaşınma hissediyorsanız yutkunurken zorlanıyorsanız kuru öksürük var ise halsizlik ve ateşiniz var ise dikkat etmelisiniz hemen bir doktora görünmelisiniz.

 

Faranjit tedavisinde adaçayı ile gargara yapmanız önerilir.bir yemek kaşığı adaçayının içerisine 150 ml sıcak su ilave edin üzerini kapatın ve demlenmesi için 10 dakika bekleyin daha sonra bu su ile gargara yapın.

 

Faranjit tedavisinde papatya çiçeğininde faydası vardır. Bir yemek kaşığı papatya çiçeğinin üstüne bir bardak sıcak su dökülür, üzeri kapalı olarak 5-10 dakika kadar demleyin ve süzün daha sonra Standardize papatya solüsyonlarından 10-20 ml eklenerek bir kaç defa gargara yapılır. Bu karışımı her defasında mutlaka taze olarak hazırlayın.

 

Faranjit tedavisine iyi gelen bitkilerden bazıları ise şöyle;Meyan kökü Tahriş olan boğazınızı rahatlatmak için meyan kökü pastilleri kullanabilirsiniz.Meyan Kökü solunum yolu rahatsılıklarındada kullanılan bir bitkidir.

 

Karaağaç Boğaz ağrısında kullanmak için ağacın iç kabuklarından faydalanılır. Musilaj denen, jel yoğunluğunda, suyla karıştırıldığında şişen bir maddedir. Musilajın, boğazı kaplayarak, irritasyonu azalttığı ve boğaz ağrısını hafiflettiği söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Faranjit, aft, ağız içi mukozası, boğaz iltihapları ve ağız, boğaz enfeksiyonlarında Kızıl Yaprak (Agrimonia Eupatoria) (Diğer adları: Fıtık Otu, Kuzu Pıtrağı, Kasık Otu, Eğer Otu) ilk düşünülecek bitkidir.

 

Çay: 1/4 litre kaynar suya, Bir tatlı kaşığı Kızıl Yaprak konur ve kısa süre demlenir.. Günde 2 fincan içilir.. Aynı zamanda koruyucu tedbir olarak gargara yapılabilir.. Hazirandan ağustos ayına kadar olan çiçeklenme döneminde toplanır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...