Jump to content

NASA Uzayda Yaşam Arayacak


NizaL

Önerilen Mesajlar

James Webb Teleskobu 2018'de Huble'ın yerini alacak. Huble'a kıyasla uzayı daha detaylı br biçimde inceleyebilecek olan James Webb'in dünya dışı yaşamın keşfinde de etkili olması bekleniyor.

http://img-cdn.ntv.com.tr/gorsel/teknoloji/nasa-uzayda-yasam-arayacak,CZQmlPGP4k21ANm1hXkS4A.jpg?width=620&mode=crop&scale=both&v=20150423114755192&meta=rectangle

 

Amerikan Havacılık ve Uzay Diaresi'nin (NASA) James Webb Teleskobu 3 yıl içinde kullanıma girecek.

 

1990 senesinde Discovery uzay mekiği tarafından yörüngeye taşınan Hubble Uzay Teleskobu'na oranla 3 kat büyük merceklere sahip olan teleskop, Hubble'dan elde edilen verilerin de 100 kat fazlasını elde edecek.

 

2018 yılında yörüngeye gönderilmesi planlanan teleskop için NASA bilim insanları oldukça umutlu. 25 yıl boyunca uzay ile ilgili pek çok bilinmezi aydınlatan Huble'ın yerini alacak James Webb Teleskobu'nun dünya dışı yaşamın keşfinde de etkili olacağını düşünüyor.

 

Yıldızlardan yayılan ışık, ışık hızıyla ilerliyor. Bu yüzden yıldızlara bakarken aslında geçmişe bakıyoruz. Bu yüzden teleskoplar yıldızların milyonlarca yıl önceki halini inceleyebiliyor. 8.8 milyar dolara mal olan James Webb Teleskobu sahip olduğu teknoloji sayesinde evrenin yaklaşık 13,8 milyar yıl önce oluşumuna sebep olan Big Bang'den (Büyük Patlama) 200 milyon yıl sonraki halini inceleyebilecek.

 

James Webb Teleskobu Ekim 2018'de yörüngeye taşınacak ve görevine başlayacak.

 

http://img-cdn.ntv.com.tr/gorsel/teknoloji/nasa-uzayda-yasam-arayacak/uzay,g61AW216mkO3BEzjo6DeTg.jpg?width=960&mode=crop&scale=both&v=20150423115317549

 

NASA'nın önde gelen bilim insanlarından Ellen Stofan, geçtiğimiz haftalarda ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen bir kongrede yaptığı konuşmada "Önümüzdeki 10 yıl içinde Dünya dışında yaşam olduğuna dair güçlü verilere ulaşacağımıza ve 10 ila 20 yıl içinde de kesin kanıtı elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlk etapta 3.5 milyar dolara mal olması beklenen projenin toplam maliyetinin 8.8 milyar dolar (24 milyar TL) olacağı açıklandı.

http://img-cdn.ntv.com.tr/gorsel/teknoloji/nasa-uzayda-yasam-arayacak/nasa-uzay,811a2ZucPkqF7DAhDktMaw.jpg?width=960&mode=crop&scale=both&v=20150423115459268

 

Galaksimizde Dünya benzeri 200 milyar gezegen olduğuna dikkat çeken bilim insanları, yeterince bilgi birikimine ve teknolojiye sahip olduklarını ve James Webb Teleskobu sayesinde söz konusu keşfin yakın bir zamanda gerçekleşebileceğini belirtiyor.

 

NTV

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle pahalı projelere olan hükümet ve halk desteğinin düşmemesi için insanların merakını kullanıp araya dünya dışı yaşamı katıyorlar her zamanki gibi. Yaşam barındırması muhtemel daha fazla gezegen keşfedilebilir elbet ama gitmeden anlamamızın bir yolu yok. Kendi yıldız sistemimizden de çok uzun bir süre daha uzaklaşamayacağımıza göre ne böyle bir keşif ne de olası keşfi araştıracak imkanımız olacak. Ama evreni daha iyi anlamamızda faydalı olacağına şüphe yok. Yaşam barındırma bahisleri Jüpiter'in uydusu Europa'da şimdilik.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bu adamlar Güneşin patlama noktasını tahminen hesapladı ,Kaçızlama ve kaynak bulma peşindeler . Veyahut olası bir güçlü rakip rusyaya karşı nükleer saldırıda bulanamayacakları için Bu teleskoptan faydanalarak göktaşı düşürmek istiyor olabilirler . Sadece teleskoptan ibaret kalsa iyi şu james webb . Tam bir komplocuyum ....:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...