Jump to content

Astrolojideki Gezegenler


Lethal Perfection

Önerilen Mesajlar

Yine ben! Yihuu! Heil LP! İlk yazdım beğenildi ve biraz ilgi topladım ya, illa bir şeyler anlatmam yazmam gerekiyor şimdi. Eee yazacak fazla bir şey yoksa ne yazmalı? Elbetteki üzeride uzun uzadıya düşündüğüm şeyleri yazmalıyım. Ne olmalı mesela? Ta daa, bu şey gezegenler olmalı.

 

http://madebywolf.com/images/uploads/brent-detail.png

 

Gezegenler ve temsil ettikleri şeyler üzerinde uzun uzun düşündüm. Bu gezegenlerin keşfediliş tarihlerine göre bir şeyler daha düşündüm. Bir takım tespitler yaptım ve artık yazıyorum.

 

-Her gezegen iki adet burç yönetir. (Işıklar hariç) Birinci burç kuru ve sıcak doğalı bir burç ise (Ateş grubu yani) ikinci burç ıslak ve soğuk doğalı bir burçtur. (Su grubu oluyor bu.) Eğer birinci burç ıslak ve sıcak doğalı (Hava) ise o burç ikinci burç onun zıttı olarak kuru ve soğuk (Toprak) doğalı bir burç olur. Ancak illa ki birinci burcun sıcak bir doğası olması gerekiyor ve ikinci burçta tam olarak birinci burcun zıt doğasına sahip olmalıdır. (İlla ki aralarında bir sıralama olması gerekmiyor bu arada.)

 

-Önce gelen burç daha erdemsiz olduğundan dolayı gezegen o burca en saf haliyle etki eder. Sonra gelen burç daha erdemli olduğu için gezegen kendi karakterini etki ettirmez, daha çok o burcun kişiliğine kendi enerjisi ile hayat vermeye çalışır. (İkizler burcu İletişim gezegeni Merkür'ün etkisindedir ve Merkür'ün yönettiği ilk gezegendir. Başak burcuda İkizler gibi Merkür etkisindedir ancak ikizlerde görülen aşırı gevezelik Başak burcunda görünmez. Merkür Başak burcunun kendi yapısına yardımcı olmaktadır.)

 

http://www.astroturkiye.com/wp-content/uploads/Astroloji-yeni-numeroloji-sayilar-merkur-hermes.jpg

 

-Gezegenlerin bulundukları burçların birbiri ile yaptığı açılar o gezegenin o açılarda kendisini gösterdiğini ifade eder. Mesela Akrep burcuyla Koç burcu arasında doksan derecelik açı vardır ve iki gezegen birbiri ile doksan derecelik açı yaparsa bu açı iki gezegen arasındaki ilişkiye daha sert bir yön verir. (Hesaplamama göre Akrep ve Koç burçları arasında Doksan derece var.)

 

Şimdi bu gezegenleri kendi açıklamamla açıklıyorum, siz biliyorsunuz tabii bu gezegenler ne işe yarar. Hatta benden daha iyi. Ama anlatacak bir şeylerim var ya, anlatıyorum. Ne kadar ciddiye alırsanız. :p Kafam allak bullak bu aralar, dinlediğim müzikten bile bir şey anlamıyorum aslında. Tam olarak düşünüp yazabilir miyim bilmiyorum. Merkür yükselenim üzerinden geçiyor acaba ondan mı? :p

 

Işıklar

Astrolojide "Işıklar" olarak tarif edilen Güneş ve Aydır. İnsanlara bütün gök cisimleri arasında en fazla etkiyi bırakanın bu iki gök cismi olduğu pek aşikar. Işıklar diğerlerinden farklı olarak tek bir

 

Güneş, diğer gezegenlere hayat veren pek önemli bir yıldız. Diğer gezegenler bu Güneş'in etrafında döner ve sıcaktır. (E yani. :p) Etki ettiği burçta sıcak burçlardan bir burç, nedir o? Aslan burcu. Güneş gibi sıcaktır ve diğerlerine hayat verir. Temsil ettiği şeyler her zaman en fazla etkiyi oynayan rolü birimdir. İnsanda kişilik, dinde Tanrı.

 

Ay, Güneşten aldığı ışığı dünyaya yansıtmasıyla bilinir. Diğer gezegenler Güneş'in etrafında dönerken Ay ise sadece bir uydudur. Atmosferi soğuktur. Işık almayan tarafı -150 derece, ışık alan tarafı ise 105 derecedir. Aslında soğuk yapılı olduğu kabul edilir, etki ettiği burçta soğuk bir burçtur. Yengeç burcu. Temsil ettiği şeyler aslında ayna görevi gören şeylerdir. İnsanda bilinçaltı, dinde Peygamber.

 

Güneş ve Ay takdirinizdir ki ilk varlığı fark edilen gezegenlerdi. İnsanlar Güneş'i gördükleri zaman kendi varlıklarının farkına varıyorlardı ve kendi varlıklarının yaşamını daha iyileştirmek için çalışıyorlardı. Çünkü kendilerini değerli kabul ediyorlardı. Güneş battığı zaman maskenlerinin dışı tehlikeli oluyordu ve meskenlerine geri dönüyorlardı. Meskenlerinde ailenin değerini anlıyorlardı ve bütün gün yaşadıklarını göz önünden geçirip değerlendiriyorlardı. Eh, bütün bunlarda Ay'ın etkisi astrolojiye göre yüksekti.

Merih ve Zühre

Merih, yani Mars (Merih ismini daha çok seviyorum. :p Çocuğum olsa adını Merih koyarım o derece) astrolojide savaşmayı temsil eden gezegen. Doğası oldukça hareketlidir ve bilinen yönleriyle insanı mücadeleye yönlendirir. Yüzeyi bazalt elementindendir ve "Abi oraya ağaç diksek yaşayabiliriz" gibi manyakça konulara kurban olmaktadır. Etkilediği burçlar Koç ve Akrep. Koç burcunda tamamen kendi özelliklerini gösterirken Akrep burcunda ise Akrep burcunun doğasına uygun özellikler veriyor.

 

Zühre, yani Venüs (Böyle diyince kendimi daha entel hissediyorum. :cool:) astrolojide keyfi temsil eden gezegen. Doğası Merih'in tersine oldukça tembel. Astronomide gerçekten garip özellikleriyle "Böyle gezegen olmaz olsun" dedirtiyor. (Mesela bütün gezegenler batıdan doğuya dönerken Venüs doğudan batıya dönüyor.) Hiçbir şekilde yaşanacak gibi değil, cehennem gibi. Etkilediği burçlar ise Boğa ve Terazi. Boğa burcu Venüs'ün etkisinde kalıp Venüs özellikleri gösterirken Terazi burcu sadece Venüs'ün özelliklerini değil kendine özgü özelliklerde verir. İki gezegende biri sabit diğeri öncü burca etki eder.

 

İnsanlar gökyüzünü incelemek istediklerinde gördükleri ilk şey gökyüzündeki bu iki gezegen oldu. Merih'in keşfiyle beraber aynı zamanda insanlar kendi hakları ve istekleri için savaşabileceklerini fark etti. İlk önce hayvanlara karşı insanlara savaştı, sonra büyük kanlı savaşlar gerçekleşti, sonrasında imparatorluklar kuruldu ve bir sürü şey... Ama Merih'in keşfinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Zühre ise savaşlar sonrasında elde edilenlerin insanların keyfini çıkarmasına ve yeni savaş sebepleri oluşturdu.

Merkür

Tamam anladım. Ben böyle eski isimleriyle hitap edince garip olacak, bildiğiniz isimlerle hitap ediyorum. :p Ama Merih ve Zühre hoş isimler, kabul edin. :p

 

Merkür astrolojide iletişimin, seyahatin ve aklın gezegeni olarak anılır. Garip ki bu gezegen aynı zamanda güneş etrafında en hızlı dönen, en çabuk kendi yılını tamamlayan gezegendir. İki burca birden etki eder, biri İkizler diğeri Başak. İki burcun ortak yönü değişken olmaları. İkizler daha çok iletişim kurmaya ve akıllı kalmaya yönelik iken Başak akıllı kalmaya ve detaylara dikkat ederek başarıya varmanın peşindedir.

 

İnsanlar Merkür'ün varlığını anladıktan sonra iletişimde ve ulaşımda bir ilerleme kaydedilmiştir. Gezginler ortaya çıkmış, tüccarlar daha geniş alanlara yayılmıştır. Yeni bir çağ açılmıştır ve bu gezegen dahada yakından tanındıkça iletişimde daha fazla ilerleme kaydedilmiştir. Mesela 1960'daki iletişimdeki gelişmelerle Merkür hakkındaki bilginin dahada artması sizce bir rastlantı mı?

Satürn ve Jüpiter

Satürn, astrolojide ağırbaşlılığı ve yaşlılığı temsil eder. Merkür'ün aksine astrolojideki klasik gezegenler arasında en yavaş gezegendir. Üstelik o halkası kısıtlanmayı da temsil etmektedir. Merkür'ün tam etki ettiği İkizler burcu genç kalmanın derdindeyken Satürn'ün etki ettiği Oğlak (Tam etki), Kova burçları yaşlılığı kabul eder ve yaşlılıkla yaşamayı düşünür. Satürn'ün anlamları pek olumlu değildir, astrolojideki en kötücül gezegen kabul edilir. Ama bana kalırsa haksızlık yapılıyor Satürn'e, eğer Satürn olmasaydı ortalık uçuk kaçık hayallere sahip bir ton çocukça konuşan insandan geçilmeyecekti.

 

http://www.adanakent.com/images/haberler/leyla_ile_mecnun_dizisindeki_aksakalli_dedeye_hapis_cezasi_h60105.jpg

(Ayaklı Satürn. :D)

 

Jüpiter ise Satürn'ün aksine yokluk değil bolluk veren bir gezegen. Manevi anlamdan bolluk mu istersiniz, tarım anlamında bolluk mu istersin yoksa mutluluk anlamında bolluk mu.... Her türlü bolluk bu gezegenin altından çıkar. Mitolojide de Satürn'ün düşmanıdır bu gezegen. Satürn kendi çocuklarını yiyecek kadar zalim, Jüpiter kendi babasını yenecek kadar kudretlidir. Siz daha çok Yunan mitolojisindeki adı olan Zeusla bilirsiniz o tanrıyı. Jüpiter iki burcu yönetir, biri Yay burcudur diğeri Balık. Yay burcu Jüpiter'in tam etkisi altına girip aşırı neşeli, bayağı neşeli aklı havada bir tip olurken (Bu satırları yazan öküz Yay burcu) Balık burcu daha çok duygusal, hayalperest ancak Yay gibi aklı havadadır.

Modern Gezegenler (yada jenerasyon gezegenler)

Bu gezegenler ise çok daha sonradan keşfedilmiş ve astrolojiye aceleyle sokulmuş hakkında çok fazla bilgiye sahip olunmayan gezegenler.

BteW25lIYAAvDUz.jpg

Uranüs, 1781 yılında bulunmuş ve Kova burcuyla ilişkilendirilen pek tatlı bir gezegen. Sıradışılığı ve zekayı temsil eder. Keşfedildiği ilk tarihten kısa bir sonra bilimde inanılmaz bir ilerlemeden bahsetmek mümkün. Siz ne dersiniz?

 

Neptün ise 1846 yılında keşfedilmiş, Balık burcuyla ilişkilendirilen bir başka esrarlı gezegen. Hayalleri ve ilizyonları temsil eder. Keşfedildikten sonra ne oldu? Bilmem. İki dünya savaşı geldi geçti onu çok iyi bilirim.

 

Plüton, adam yerine koyulmayan gezegen, Akrep burcuyla ilişkilendirilen karanlık mı karanlık bir gezegen. Yeniden doğuş, kalıcılık konularıyla ilişkilendirilir ve Akrep burcunun "Ya hep ya hiç" doğasının bir özeti olarak bir yüzü buz tutmuşken öbür yüzü ise sıcaktan kavrulmaktadır. Çok çok yavaş hareket etmektedir, ismini yeraltı tanrısı Plütondan alır ki bu ismi bu gezegene koyan aslında 11 yaşında bir velet. Eheh. Keşfinden sonra atom bombaları gibi dünyayı tamamen değiştirecek şeyler keşfedildi, dünya pekte eskisi gibi kalmadı ve kalamadı.

 

Yazı buraya kadar, kafam bu kadar dağınıkken bu kadar yazmama şükretmeli. =)

Lethal Perfection tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet Çok güzel bir yazı ,Merih falan yeni duydum .Zühre zaten arapça zührevi hastalıklar denilen bir kavram vardır ,Cinsel hastalıklar yani ne kadar bağdaşıyor değil mi venüsle .... İslamiyettiki nefs öğretisiyle bağdaşıyor dediğin gibi lucifer ademe secde etmediği için diğer gezegenlerin tam tersi istakametinde hareket ediyor venüste ,Güneşte doğudan doğar ışık getirir venüsede o yüzden ezoterik astrolojide hayat ışığı mutluluk vadi gibi lügatlar kullanılır venüse .. Uranüsün keşfi sanayi devrimi olduğu zamanlara denk geliyor neptününde kuduz aşısının falan bulunduğu zamanlara ,Modern gezegenler derken aslında Jenerasyon gezegenleri demeliyiz bireylerden ziyade kuşakları etkilerler devinimleri yılları alır hele plütonun bir burçtan diğer burca geçiş süresini 24 yıl olarak hesaplarsak . :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet Çok güzel bir yazı ,Merih falan yeni duydum .Zühre zaten arapça zührevi hastalıklar denilen bir kavram vardır ,Cinsel hastalıklar yani ne kadar bağdaşıyor değil mi venüsle .... İslamiyettiki nefs öğretisiyle bağdaşıyor dediğin gibi lucifer ademe secde etmediği için diğer gezegenlerin tam tersi istakametinde hareket ediyor venüste ,Güneşte doğudan doğar ışık getirir venüsede o yüzden ezoterik astrolojide hayat ışığı mutluluk vadi gibi lügatlar kullanılır venüse .. Uranüsün keşfi sanayi devrimi olduğu zamanlara denk geliyor neptününde kuduz aşısının falan bulunduğu zamanlara ,Modern gezegenler derken aslında Jenerasyon gezegenleri demeliyiz bireylerden ziyade kuşakları etkilerler devinimleri yılları alır hele plütonun bir burçtan diğer burca geçiş süresini 24 yıl olarak hesaplarsak . :)

 

Teşekkürler. =] Sırf değişiklik olsun diye gezegenlerin eski isimlerini ezberlemiştim. Mesela Satürn Zühal, Jüpiter müşteri olarakta anılıyor. Ama Merkür'ü unuttum. :D

 

Edit: Gezegen o anlama mı geliyormuş? Birde seyyare var? :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler. =] Sırf değişiklik olsun diye gezegenlerin eski isimlerini ezberlemiştim. Mesela Satürn Zühal, Jüpiter müşteri olarakta anılıyor. Ama Merkür'ü unuttum. :D

 

Edit: Gezegen o anlama mı geliyormuş? Birde seyyare var? :)

 

Y kültürden kültüre alfabeden alfabeye değişiyor isimler helenik kültürde venüse helena falan diyorlardı ,Roma imparatorluğu hristiyanlığı benimseyip gezegenleride kendi tekeline aldıklarından sonra heryerde venüs mars pluto falan denilmeye başladı ve günümüzde de hala böyle , Burada müşteri falan hani müşteri çok olunca bereketin artar gibisinden heralde jüpiterle bağdaştırmışlar ,Evet gezegen o anlama geliyor ilk duyduğumda bende şaşırdım ama çoğu şey kısaltma zaten güllaç mesela Güllü Ayşe imiş önceden neyse konudan sapmayalım ,Dilbilim uzmanı değiliz .:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Y kültürden kültüre alfabeden alfabeye değişiyor isimler helenik kültürde venüse helena falan diyorlardı ,Roma imparatorluğu hristiyanlığı benimseyip gezegenleride kendi tekeline aldıklarından sonra heryerde venüs mars pluto falan denilmeye başladı ve günümüzde de hala böyle , Burada müşteri falan hani müşteri çok olunca bereketin artar gibisinden heralde jüpiterle bağdaştırmışlar ,Evet gezegen o anlama geliyor ilk duyduğumda bende şaşırdım ama çoğu şey kısaltma zaten güllaç mesela Güllü Ayşe imiş önceden neyse konudan sapmayalım ,Dilbilim uzmanı değiliz .:)

 

Demek Helana Venüs öyle mi? Çok hoşmuş. =] Pekala, sapmayalım dediğimiz gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada Gezegen arapça insana bulaşan demektir . :)

astroloji o yüzden bulaşıcı ya herkes bi ilgi bir merak yüzeysel de olsa,ben klasik astrolojide marsın akreple olmasını pek bağdaştıramamıştım akrep su mars ateş ,koç için mantıklı da akrep ne alaka,kova ve satürn için de kova karakteri uçuk kaçık satürn olgunluk diyor hem satürn toprak kova hava ne alaka yani.2 cil gezegenlilierde gerçekten ilk sayıldığı burçtakiler cahil çocuk gibi kalıyor 2. etkili olduklarının yanında.tek istisnası boğa-terazi.oğlak- kova

mesela koç- akrep:koç, deneyimsiz buyurgan çocuk gibi sazanlamaya müsait, akrep ise duygusal olarak fırtına yaşamıyorsa pek göremeyiz böyle.

boğa-terazi:bir istisna bunlar,terazi daha çaylaktır boğadan boğaya göre daha sazandır.

ikizler-başak:burda da ikizler daha toy buluyorum.başak daha geleneksel daha ağır kanlı bir merkür insanına göre farklı

oğlak-kova: bunlarda istisna oğlak daha aklı başında kova hayatı öğrenmek için daha uçuk kaçık.

yay-balık:aslında bunlar bakarsak yapı olarak deneyimli deneyimsiz halleri aynı gibi.fakat balık yaya göre daha çabuk farkındalığa erişiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

astroloji o yüzden bulaşıcı ya herkes bi ilgi bir merak yüzeysel de olsa,ben klasik astrolojide marsın akreple olmasını pek bağdaştıramamıştım akrep su mars ateş ,koç için mantıklı da akrep ne alaka,kova ve satürn için de kova karakteri uçuk kaçık satürn olgunluk diyor hem satürn toprak kova hava ne alaka yani.2 cil gezegenlilierde gerçekten ilk sayıldığı burçtakiler cahil çocuk gibi kalıyor 2. etkili olduklarının yanında.tek istisnası boğa-terazi.oğlak- kova

mesela koç- akrep:koç, deneyimsiz buyurgan çocuk gibi sazanlamaya müsait, akrep ise duygusal olarak fırtına yaşamıyorsa pek göremeyiz böyle.

boğa-terazi:bir istisna bunlar,terazi daha çaylaktır boğadan boğaya göre daha sazandır.

ikizler-başak:burda da ikizler daha toy buluyorum.başak daha geleneksel daha ağır kanlı bir merkür insanına göre farklı

oğlak-kova: bunlarda istisna oğlak daha aklı başında kova hayatı öğrenmek için daha uçuk kaçık.

yay-balık:aslında bunlar bakarsak yapı olarak deneyimli deneyimsiz halleri aynı gibi.fakat balık yaya göre daha çabuk farkındalığa erişiyor.

 

Kova burcu ile Satürn'ü ben pek bağdaştıramıyorum aslında... Sizce aralarında nasıl bir bağ var?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır teraziyim, sadece terazinin son günü doğduğumdan cusp var bir de natal chartta akrep stelyumu var. Bu yüzden yüzümü görenler akrep sanıyor.:D

 

Hadi ya? Bu arada bir ara cuspları da Türkçeye çevirip yazmak istiyorum. Terazi - Akrep iyi gibi. :p

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

satürnün artık statücü doğasının kafayı sıyırmış versiyonu mu diye düşünüyorum. kova :D çünkü özgürlük anlayışları tamamen zıt.
.

 

Satürn oğlak burcunun gece yöneticisi ,Kova burcunun da gündüz yöneticisidir gece ile gündüzün birbiri ile süzülüşü gibi satürn oğlaktaki tutucu hırslı ve gelenekçi bir şekilde oluşturduğu sağlam yapıları kova yapısıyla radikal devrimci ve sert bir tavırla topluma entegre etmeye çalışır yapı ve düşünce sistemlerini kabul ettirmeye çalışır yani buda diğer görüşleri dışlayarak olur (Kova burcunun nitelikleri bu iş için uygundur ) Dualite yasalarının da gerekliliğince ışıklar hariç diğer gezegenler iki burç yönetirler ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

.

 

Satürn oğlak burcunun gece yöneticisi ,Kova burcunun da gündüz yöneticisidir gece ile gündüzün birbiri ile süzülüşü gibi satürn oğlaktaki tutucu hırslı ve gelenekçi bir şekilde oluşturduğu sağlam yapıları kova yapısıyla radikal devrimci ve sert bir tavırla topluma entegre etmeye çalışır yapı ve düşünce sistemlerini kabul ettirmeye çalışır yani buda diğer görüşleri dışlayarak olur (Kova burcunun nitelikleri bu iş için uygundur ) Dualite yasalarının da gerekliliğince ışıklar hariç diğer gezegenler iki burç yönetirler ...

eşimin burcu oğlak yükseleni kova nereye dönsem satürn.:rofl:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...