Jump to content

Gece ve Zeka Üzerine


paranormalfikir

Önerilen Mesajlar

Amerika'da yayınlanan Psychology Today dergisine göre, zeki insanlar düşük zekalı insanlara göre daha geç saatlerde yatağa gidiyor ve uykuya dalıyor. Genç insanlar üzerinde yapılan araştırmaya göre, zeki bireyler gece saatlerini uyuyarak geçirmek konusunda daha isteksiz.

Araştırmanın sonuçları şu şekilde:

(IQ

Hafta İçi: 23:41 - 7:20

Hafta Sonu: 00:35 - 10:09

 

(90

Hafta İçi: 00:10 - 7:32

Hafta Sonu: 01:13 - 10:14

(IQ > 125)

Hafta İçi: 00:29 - 7:52

Hafta Sonu: 01:44 - 11:07

 

1. Ay'da bir çeşit elektrik var sanki. Bir tür nabız atışı, bir enerji, Güneş'in aydınlığında bulunmayan bir şey.

Yüzyıllardır göz ile görülmeyen şeylerle, karanlıkta yapılan işlerle ve sisin altında kalan gizemlerle özdeşleştirildi Ay. Aslında Ay'ın ortaya çıktığı gece saatleri, vahşi kalplerin ve kaygısız ruhların zamanıdır. Ay'ın karanlık patikalarında planlar yapılır ve loş ışığında gizemler ortaya çıkar.

2. Ancak geceleri farkına varabiliyoruz gerçek arzularımızın.

 

Aslında işte böyle zamanlarda aşık oluruz. O tüm arzusuyla bizi tüketen güçlü ve karşılıksız aşk böyle zamanlarda baş gösterir ve gün ışığındaki halinden oldukça farklı görünür.

 

Güneşin tepemizde olduğu zamanlarda yaşadığımız mutsuz anlarımızı hatırlarız gece saatlerinde. Gece çöktüğünde bizler şair ve filozof oluruz, kendi doğamızı keşfederiz.

Geçmişe dair pişmanlıklarımız geceleri gelir aklımıza ve böylece bizi incitmiş olan insanlara duyduğumuz nefretin de farkına varırız. Gözyaşlarına geceleri boğuluruz ve bizi teselli edecek tek şey gecenin huzuru olur.

 

3. Gece tutkudur, bir aşk hikayesidir ve düşüncenin zamanıdır.

 

Gece saatlerinde, peşin hükümsüz yıldızların altında, en hassas ve bastırılmış duygularımız çıkar ortaya. Gün boyunca yapamadığımız ve düşünemediğimiz şeylerin ortaya çıktığı eşsiz bir andır gecenin karanlığı.

 

Gece saatlerinde ayakta kalmayı seçen ve Ay'ın enerjisini kendine çeken insanların daha yaratıcı ve açık görüşlü olduğu konusu tartışmaya kapalı sanırım. Şu çok açık ki, erken saatlerde uykuya dalan insanlar, gecenin büyüsü içinde psikolojik ve duygusal değişimler yaşamadan hayatlarına devam ediyor.

 

4. Ortalama zekaya sahip insanlar toplumun öngördüğü uyku düzenini takip ederken, zekası ortalamanın üzerinde olanlar kendi uyku düzenlerini yaratıyorlar.

 

Londra Ekonomi ve Siyasal Bilgiler Üniversitesi psikologlarından Satoshi Kanazawa'ya göre, bireylerin IQ seviyeleri ve uyuma alışkanlıkları arasında doğrudan ilişki bulunuyor. Kanazawa'nın raporuna göre, gece geç saatlere kadar ayakta kalan insanlar erken yatanlara göre daha zeki.

 

Bu araştırma sırasında ilk çağlardan örnekler bile inceledi ve böylece IQ - Uyku Düzeni ilişkisinin yalnızca günümüze özgü bir şey olmadığı, güneşin batması ile uyuyan ve doğması ile uyanan insanların yaşadığı dönemlerde dahi geçerli olduğu vurgulandı.

 

5. Zeki insanlar gece saatlerinde kendi bilinçlerine doğru bir yolculuğa çıkarlar.

 

Gün içinde çevrenizdeki insanların veya yapmaktan olduğunuz işin sizi engellemesinden dolayı hayal alemine dalmak oldukça zor. Zeki insanlar gece saatlerini hayal kurarak değerlendiriyor ve zihinlerinin derinliklerine dalarak düşüncelerine odaklanıyorlar. Bu insanlar için günün en yaratıcı ve faydalı zamanı gece saatleri.

 

Gün içinde hepimiz bir takım rolleri oynamak zorundayız. İş yerinde, okulda veya çevrede insanların olduğu herhangi bir anda, durumun gerektirdiği şekilde davranıyoruz. Fakat gece saatlerinde yalnız kaldığımızda gerçek kimliğimizi ortaya çıkarabiliyor ve kendi kendimizi en yalın halimizle değerlendirebiliyoruz.

 

Zeki insanlar için gece saatleri demek kendi fikirlerine ve limitlerine meydan okumak anlamına geliyor. Herkes uykuya daldıktan sonra zihinlerinin derinliklerinde kalmış düşünceleri yüzeye çıkararak kendi bilinçlerine bir yolculuğa çıkıyor zeki insanlar.

6. Zeki insanlar düzen karşıtıdır.

 

Herkese en az bir kez "Bu saatte ne işin var ayakta?" diye sorulmuştur mutlaka. Gece tuvalete kalkan bir annenin hala ayakta olan oğlunu / kızını gördüğü anda söyleyeceği ilk cümle budur. Buradan da anlaşılıyor ki, gece geç saatlere kadar uyanık kalmak her zaman bir tür başkaldırı olmuştur.

Psychology And Individual Differences isimli makalede yayınlanan Why The Night Owl Is More Intelligent (Gece Kuşlarının Daha Zeki Olmasının Nedeni) isimli makalede, insanların tarihi süreç içerisinde gündüzleri çalışıp geceleri uyumaya şartlandırıldığı söyleniyor.

 

Zeki insanlar var olan bir anlayışa / değere karşı koyuyor ve diğer insanlara göre "Kendi değerlerini yaratmak ve uygulamak konusunda oldukça başarılılar." Bir kişinin kendine has değerleri olması aslında bu kişinin yaptığı işte başarı göstereceği anlamına da geliyor.

Makalede belirtilene göre, zeki insanlar keşfetmeye ve otoriteye meydan okumaya daha yatkın. Bu insanlar zihinlerini ve algılarını genişletmek için çevrelerinde olup biteni sorguluyor ve gece saatlerini bu iş için kullanıyor.

7. Zeki insanlar diğerlerine kıyasla daha açık görüşlüdür.

 

Gece saatlerinde tecrübe ettiğimiz şeyler genelde gün içerisinde yapamadığımız eylemlerdir. Müzisyenler en anlamlı besteleri gece saatlerinde besteliyor ve filozoflar en etkili düşüncelere yine gece saatlerinde ulaşıyorlar.

Esquire'a göre, gece saatleri aynı zamanda seks zamanı. Araştırmanın sonucuna göre, gece geç saatlerde yatan bireyler diğer insanlara göre daha sağlıklı ve yoğun bir cinsel hayata sahip; zeka ve açık görüşlü olmak doğru orantılı kabul ediliyor ve açık görüşlü olmak, cinselliğe karşı da daha açık ve özgür bir yaklaşımı beraberinde getiriyor.

Gecenin gizemine kapılıp geç saatlere kadar ayakta kalmayı seçen insanlar, erken uyuyan insanların asla bilemeyeceği alemlerde buluyorlar kendilerini. Bu insanlar sınırlarını test etmek ve karanlıkta kalmış gizemleri keşfetmek konularında daha istekli.

8. Zeki insanlar zamanı olabilecek en verimli şekilde kullanır.

Sabahları erken uyananlar tatlının kaymağını kapabilir ama gece geç saatlere kadar ayakta kalanlar tüm tatlıyı götürüyor. Erken kalkanlar bir solucanın ıslak sokaklarda ilerlediğini görebilir fakat solucanı yuvasına girmeden önce son görenler yine gececiler oluyor.

Erken kalkmak kişinin zamanını değerlendirmesi açısından kesinlike faydalı. Yapılan araştırmaya göre, gece geç saatlere kadar ayakta kalmak da bu konuda en az erken kalkmak kadar değerli. Bir bireyin erken yatması durumunda -sabah çok erken saatlerde kalksa bile- asla deneyimleyemeyeceği şeyler bulunmakta.

 

Gece saatlerinde havada tarifsiz yaşam süzülür ve kişi hemen önünde duran günün enerjisini hissedebilir. Bunun aksine, sabah saatlerinde sonsuz bir döngünün sıradan bir parçasıymış gibi hisseder insan kendini.

 

>>> Tüm Zeki İnsanların Tek Ortak Özelliği: Gece Geç Saatlere Kadar Ayakta Kalmak - onedio.com

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Şu çok açık ki, erken saatlerde uykuya dalan insanlar, gecenin büyüsü içinde psikolojik ve duygusal değişimler yaşamadan hayatlarına devam ediyor."

 

Çok iyi tespitler var. Özellikle son paragrafta iyi yakalamışlar. Gece 3 - 4 gibi dışarıda olan o enerji, o koku başka bir vakit hissedilemez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bizde de var bu ve benzeri ancak

biz daha çok sigara ve diğer uyarıcı tüketimine bağlıyoruz; ve sessizliğe belki ve diğerlerinin uyumasına ve bunun/bunların getirdiği serbestleşmeye ve içsellemeye-rahatlığa,

 

kişi kendi ile içselleşmeye başladığında ve rahatladığında yalnızlığında yani;

kişisel bir zaman/düşünme ayrılması kendine;

kendine ayrılmış özel zaman birimi ve doğaç bu nedenle olmalı diyorduk;

 

yine de bunun sebebi kişinin kendine ve özel faaliyetine zaman ayırması olmalı

ve kendine

yalnız kalması;yalnızlık bi ihtiyaçtır bazıları için ve yoğun bi ihtiyaç özellikle

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hani derler ya az düşünen insan daha mutludur diye. Düşünmek de haliyle zekayı besler. Anadolu Köylüsü kanaatkar ve tasasızdır derler. Bir çiftçi gibi yaşadığım zamanlar oldu. Sabah 5'te kalkıp bağ - bahçe, sera işleriyle uğraşırdım. Vücut öyle bir yoruluyor ki, akşam yemeğinden sonra istesen de ayakta kalamassın. İşte böyle zamanlarda de dert, ne tasa, ne de beyni kurcalayan düşünceler oluyo. Basit ama huzurlu bir hayat.

 

Bu açıdan baktığımda balık gibi olmanın avantajlı olduğunu düşünüyorum. Balıklar, insanlar ve kara hayvanlarına göre ilkel canlılardır. Hazmı kolaydır. Fakat sonsuz maviliklerde sınırları olmadan yaşarlar. Daha komplike canlılarda kıvrım arttıkça zeka da artar. İşte bu ödülü kullanma seçenekleri bizim elimizde.

 

Gece 3 4 gibi intihar vakalarının daha çok görülmesinden istatistiklerle zeki insanların daha çok bunalıma girdiği acı gerçek var önümüzde empati kurmaya çalışmalıyız on numara bir paylaşım.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mükemmel bir yazı hergün birşey öğreniyoruz ben geceleri hiç uyumak istemiyorum mesela çok geç yatarım o kadar yoğun çalışmama rağmen. Ayrıca geceleri çok çok mükemmel bir hayal gücünr enerjiye sahip olurum. Ne bileyim araştırmalarımı falan hep gece yaparım ve kısacası gündüzlerimi alsınlat gecelerimi versinler bana ❤️

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bana manipulatif habermiş gibi geldi, hatta böyle olduğuna eminim. :)

Bir zamanlar, "sadece aptallar 8 saat uyur" ve "uyku odası" diye kitaplar okumuştum. Anlatırken son derece ikna edici ve kendilerince haklı argümanlar sunmuşlar (bu arada uyku oda öıydı uyku evi miydi tam anımsamıyrum, romandı) fakat uykunun gerekliliği gerçeği ve bilimsel kanıtları varken böyle bir anketi ciddiye almak mümkün değil. Ayrıca, anketin insanların gerçekten zeka düzeyini ölçerek mi yaptıklarını, yoksa meslek ve yaşam alanına göre mi yaptıklarını merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Erkenden uyuyanlar geç yatanlara göre daha geri zekâlıdır gibi bir sonuç çıkmıyor yazıdan. Aslında kısaca dedikleri şey; "Geç saatlere kadar ayakta olanlar daha fazla düşünürler, dertleri, tasaları vardır. Ya da bir amaç için ayakta kalırlar."

 

Yine de İsviçreli bilim adamlarına bi sormak lazım...

 

Bana manipulatif habermiş gibi geldi, hatta böyle olduğuna eminim. :)

Bir zamanlar, "sadece aptallar 8 saat uyur" ve "uyku odası" diye kitaplar okumuştum. Anlatırken son derece ikna edici ve kendilerince haklı argümanlar sunmuşlar (bu arada uyku oda öıydı uyku evi miydi tam anımsamıyrum, romandı) fakat uykunun gerekliliği gerçeği ve bilimsel kanıtları varken böyle bir anketi ciddiye almak mümkün değil. Ayrıca, anketin insanların gerçekten zeka düzeyini ölçerek mi yaptıklarını, yoksa meslek ve yaşam alanına göre mi yaptıklarını merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Erkenden uyuyanlar geç yatanlara göre daha geri zekâlıdır gibi bir sonuç çıkmıyor yazıdan. Aslında kısaca dedikleri şey; "Geç saatlere kadar ayakta olanlar, daha fazla düşünürler, dertleri tasaları vardır. Ya da bir amaç için ayakta kalırlar."

 

Yinede İsviçreli bilim adamlarına bi sormak lazım...

Kastettiğim de tam olarak buydu zaten. Teşekkürler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...