Jump to content

Güzellik hakkında


sidar

Önerilen Mesajlar

Benim uzun süre kafa yorduğum meseledir .Felsefik ,psikanalitik olarak ve kuantum bilimi açısından ele alıcam .

Aristotales .oran orantı açısından matematiksel olarak açıklamıştır ki .Altın oran kavramı doğmuştur .Bu konuda deneysel çalışmalar yapan en önemli adamlardan biri leonardo da vinci olmuştur .

 

Platon hegel gibi adamlar .Mutlak tinin ideaların yansıması .Yani Tinsel olarak açıklamışlardır ki .Herşeyin bu dünyada karşıtı olduğundan .Ve varlık dualite yasalarına göre tekamül ettiğinden benim pek katıldığım görüş değildir .Kavram yanıltmacısı olarak algılarım .

 

Arthur schopenhaur , Tabiatın temel ve asli düşüncesi olduğunu ,Türe ait bir bilgi olup o yüzden ilk görüşte etki bıraktığını insanlarda söylemiştir .

 

Nietzche , Güzellik duygusu kadar insanda çıkarcı bencil ve kişisel bir duygu olamayacağını .İnsanda çifleşme duygusu uyandırdığına dair görüşlerle .Psikanalitik açıdan kaynak olacak kıvamda yorumlarda bulunmuştur .

 

Psikanalitik açıdan ise güzellik cinsel dürtü alanından türer .Libido mekanizmasının yüceltilmesini sağlar ki buda tanrılaşmanın bir yoludur.

 

Aşk açısından ele alacaksak burda .Türün iradesi söz sahibi olduğundan birey üzerinde .Gelecek nesillerin mükemmelleşmesi için .Kişinin içine o güzelle birlikte olmanın acaip mutluluk vereceğine dair bir hezeyan eker doğa .Buda libido mekanizmasının yüceltilmesine ön ayak olur ki birbirine bağlantılıdır bunların hepsi .

 

Kuantum açısından , parçacıkların bütüne yönelik uyumlu ve senkronize dizilimidir ki .İnsan bedenide enerjinin kütleleşmiş halidir .

 

Bütün bu söylenenlerden sonra güzellik bir avantaj olarak algılanmamalıdır .Ve fazla kibirlenecek bir meselede değildir .Benim inancıma göre insan bir temsilcidir .Güzel insanda tanrının güzelliğinin temsilcisidir

Venüs yukarda olduğu sürece güzel insanlar gelmeye devam edecektir .Görüntüden ibaret olan dünyada insan bedenide geçici görüntüden ibarettir .

 

Tanrı kendi kitabında kendisinden başka ibadete müstehak bir mabut olmadığını söyler .Belkide o yüzden nazarı hak kılmıştır .Zira insanlar hiç şüphesiz afroditin putperestleridirler .Ferrariler .giysiler ,Malikhaneler eski mısır firavunlarının sahip olduğu benzer içgüdü .

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İçerdeki duyguların karakteri oluşturması gibi aynı duyguların etki tepki, yani insanların yüzleri ihtiyacı olan duyguları karşılamak adına gün günden yavaşça değiştiğine inanıyorum.Birazda "Darwin'ce" :).

Güzel bir paylaşım olmuş, güzel araştırıp betimlemişsin, emeğine sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Özgüven birincil mesele katılıyorum. Eklemem gereken birşey daha .İnsanlar güzel insanlara doğuştan kalp çakralarının güçlü ve sağlam olmasından dolayı .Sineğin lambaya çekildiği gibi çekiliyorlar . Lakin bu karşıcins için geçerli daha çok .Hemcinsleriniz sizde kusur bulmak için bütün zihinsel güçlerini seferber edeceklerdir . Size önemsiz bir kişi gibi davranacak ve sonra kendi karanlık kuytu köşelerinden kara kurbağası gibi zehirlerini fışkırtacaklardır .Tabi bunlar egolarından arınmış suphi gibi adamlar için geçerli değil .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel olmak bana görede dogasına karşı olmak gibi geliyor. Güzel dedigim herkes dogasına karşı koymuş dogasından kopmuş insanlar.. İnsan zaten dogaya uyum saglamayıp degiştiren bir canlı kendi dogalarını bile degiştirebilmekleri bence görkemli bir hareket kim ne derse desin.. Güzel olmak kolay bir şey degil ünlü olmak falanda kolay degil bunlar çok zahmetli acılı yollar.. Ben hiç spor yapmayan biri olarak diyorum az bir koşunca dalagım şişip geberiyorum o insanlar her gün saatlerce bunu yapıyorlar ne biliyim kıllarından tüylerinden kurtuluyorlar bir sürü şey yapıyorlar yani..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aristotales'in penceresinden baktığımızda salt mantıkla hareket etmek gerekir. 90-60-90 gibi, ölçülerle karar vermek. Doğru olup da güzel olmayan çok şey vardır. Tabi güzellik anlayışımız matematikten ibaret değilse. Aslında bu kişisel algıyla ilgili. Bence ölçü, duygunun önüne geçemez.

 

Biraz da beynin kimyasıyla alakalı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel ve güzellik sorunsalı yüzyıllardır konu edilmiştir.Relatif bakış açısı hep olacaktır.

 

Güzellik konusunda Nietzsche 'ye bir ölçüde katılıyorum:

''Ya yaradılıştan ince bir ruh ya da bilim ve sanatlar tarafından inceltilmiş bir ruh !'' güzelliği kavrayabilir.

 

Tümüyle katıldığım görüş ise E. Delacroix 'in :

'' Biz romantik olduktan sonra dağlar güzelleşti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzellik neye göre oluyor anlamadım şimdi ? , suratın üzerindeki organların belirli bir ölçü , hiza ve simetrik haline göre mi ? şimdi ben milf seviyorum hoşuma gidiyor yüzü bana göre düzgün başkasına göre değilse çirkin mi ? herkesin surat simetrisini onaylamasımı o suratı güzel yapıyor , yoksa vücud hatlarının chubby (balık et) yada çok zayıf ve ince bir bel olmasımı güzel yapıyor , görece neydi almayazmalı ? görece emek ti...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...