Jump to content

Mars'ta yapay ışık kaynağı


Ashtar Sheran

Önerilen Mesajlar

mars-curiosity-bright-spot-light-640x353.jpg

Curiosity keşif robotu Ekim 2012'deki parlak bir obje, ve ardından Şubat 2013'teki metal görünümlü "kapı kolu" keşiflerinin ardından yeni bir keşifte daha bulundu: Mars'ta kamp ateşi. NASA, elbette, keşfin böyle bir şey olmadığını söylüyor – dünya dışı yaşama ait bir iz yerine, büyük ihtimalle gün ışığının bir kaya yüzeyinden yansıması veya robotun kamerasına çarpan bir kozmik ışınım. Ancak tanınmış bir ufolojist bu izin yapay bir yaşam kaynağı olduğunu iddia ediyor, "NASA bu ışınımın kaynağına gidip inceleyebilirdi, ama durum şu ki araştırmanın başındakiler Mars'ta yaşamın izini sürmüyorlar. Onun keşfini geciktirmeye çalışıyorlar."

Sözü edilen görüntü Curiosity'nin sağ-kol yön bulma kamerası ile 3 Nisan günü çekildi. Görüntü zeminden yukarıya doğru parlayan yapay bir ışık kaynağını gösteriyor. Söz konusu uzaklıklar göz önüne alındığında, parlaklığın birkaç metre boyunda olduğu anlaşılıyor. Fantastic UFO Sightings Daily sitesinin yöneticisi Scott Waring'e göre bu ışık parlaması "yerin altında zeki yaşam bulunduğunu ve ışığı tıpkı bizim gibi kullandıklarını gösterebilir." Veya bu bir kamp ateşi de olabilir, veya başka bir yapay ışık kaynağı.

NASA ise bu parlamaya neyin neden olduğundan emin olmadıklarını, ama olasılıkla bunun bir kaya yüzeyinden parlayan günışığı, dijital kameraya yanlışlıkla giren bir ışık ışını veya basitçe, kameraya tam zamanında çarpan bir yüksek enerjili kozmik ışınım olduğunu söylüyor. Şunu belirtmekte fayda var, sol yön bulma kamerasının bir saniye farkla çektiği diğer fotoğrafta ise parlak bir ışık görünmüyor. "Curiosity'den elimize ulaşan binlerce görüntüde, her hafta bir tane parlak nokta görüyoruz," diyor yön bulma kamera takımının lideri, Justin Maki.

Elbette mükemmel şartlarda NASA Curiosity keşif robotunu ışık kaynağının konumuna yönlendirir ve orada gerçekten gizli bir uzaylı üssünün olup olmadığına bakardı – ama ne yazık ki NASA bu keyfi yolculuklara izin veremez. Bu katı davranış, kaçınılmaz bir şekilde, NASA'nın (veya ABD Hükümeti'nin) kasıtlı olarak dünya dışı yaşamla bağlantı kurmaktan kaçındığını söyleyen komplo kuramcılarını harekete geçirdi. Komplo kuramcıları ise bu arada Curiosity'nin Mars'ta bir zamanlar mikrobiyal yaşam olduğu savını desteklediğini ve Curiosity'nin 2020 tarihli ardılının Mars'ta fosil benzeri yaşam izlerini arayacağını atlamış olmalılar.

Diğer gelişmelere gelirsek, Curiosity Sharp Dağı'na olan bir yıl sürecek yolculuğuna devam ediyor. Araç pek çok kayanın incelendiği geçis noktası Kimberly'de araştırma yapmak için sürekli duraklıyor. Aşağıdaki fotoğrafta, Sharp Dağı'nın yamacı (esas hedef) solda görünürken, Sharp Dağı'nı kuşatan Gale Krateri'nin kıvrımlı kenarı sağda görünüyor.

NASA'nın belirlediği yollarda beklenenden daha fazla kaya olması, Curiosity'nin alüminyum tekerleklerinin tahmin edilenden daha fazla aşındığı endişelerini doğurmuştu. Bu hasarı azaltmak için uydu görüntüleme yardımı ile daha pürüzsüz bir rota seçildi – ve ister inanın ister inanmayın, Jet İtki Laboratuvarı'ndaki takım Curiosity'nin geriye doğru sürülmesinin tekerlekleri koruduğunu buldular. Geçtiğimiz Şubat'ın 18'inde, Curiosity 100 metre yolu – vardığından beri en uzun mesafelerden biri - geriye doğru aldı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

. Şunu belirtmekte fayda var, sol yön bulma kamerasının bir saniye farkla çektiği diğer fotoğrafta ise parlak bir ışık görünmüyor. "Curiosity'den elimize ulaşan binlerce görüntüde, her hafta bir tane parlak nokta görüyoruz,

 

Bence marsta çok önceden hayat vardı şimdi de izleri olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...