Jump to content

Grip Salgınından Koruyacak Yoga Egzersizleri


kizginkuzgun

Önerilen Mesajlar

http://www.mistikalem.com/thumbnail.php?file=resimler/yoga_nefes_518278891.jpg&size=article_medium

Grip salgınından yoga egzersizleri ile korunabilirsiniz. Kış boyu gripten basit tekniklerle korunabilir, yoga ile doğal yoldan şifa bulabilir ve basit tekniklerle sağlığıza büyük destek verebilirsiniz.

Orijinal Yoga Sistemi’nde bulunan, herkesin uygulayabileceği basit yoga egzersizleri ve nefes teknikleriyle bağışıklık sistemini güçlendirerek gripten korunmak mümkün!

Yoga Antrenörleri Derneği (YogAD), bilimsel araştırmaların, "Orijinal Yoga Sistemi’nde uygulanan nefes teknikleri ve duruşların insan metabolizmasını canlandırıp yenilediğini, tüm kasları ve iç organları çalıştırarak kan dolaşımını arttırdığını, organlara masaj yaparak toksinlerin kolayca atılmasını sağladığını ortaya koyduğunu" açıkladı.

Bu bilgilere göre yoga kişilerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunmasında bir şifa kaynağı olarak kullanılabiliyor.

BURNUNUZU YIKAYARAK BAŞLAYIN

NASIL UYGULANIR?

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi’nde kullanılan burun yıkama tekniği ile diş fırçalar gibi burnunuzu her gün ılık, tuzlu su ile yıkayarak burun sinir kavşağı, boğaz ve sinüsleri temizleyerek bu alanda biriken mikropların nezle ve grip gibi hastalıklara sebep olmasını engelleyebilirsiniz. Bu uygulama ile burundaki polipler zamanla küçülür, alerjik reaksiyonlar azalır. Her iki burun deliğinden eşit ve rahat nefes alınarak beyine daha fazla oksijen gitmesi sağlanır.

SİZİ GRİPTEN KORUYACAK NEFES TEKNİKLERİ

Vacrasana Pranayama: Vacrasana duruşunda dizüstü oturun. Nefes alırken kollarınızı kaldırın ellerinizi kafanızın arkasında kenetleyin. Nefes verirken belden sağ tarafa doğru eğilin. Kollarınızı ve gövdenizi öne doğru eğmeyin. Bu pozisyonda on kere derin nefes alıp verin. Sol akciğere odaklanın. Sol akciğerin nefes alırken genişlemesini verirken kasılmasını algılayın. Nefes alırken dikey pozisyona geri dönün. Nefes verirken belden sola doğru eğilin. Bu pozisyonda on kere derin nefes alıp verin. Sağ akciğere odaklanın. Bu çalışmayı 3-5 kere tekrarlayın.

Yararları: Bu teknikle akciğerler genişlemekte, temizlenmekte, güçlenmekte ve canlanmaktadır. Solunum rahatsızlıkları giderilmekte ve önlenmektedir. Kan dolaşımı hızlanmaktadır.

Şuddhi Pranayama: Vacrasana duruşunda diz üstü oturun. Nefes vererek akciğerleri tamamen boşaltın. Yavaş yavaş derin nefes alın. Sol elin parmaklarıyla sağ burun kanadını kapatın. Karın kaslarını içe çekerek hızlı ve güçlü bir biçimde sol burun deliğinden nefes verin. Kolunuzu indirin ve her iki burun deliğinden derin nefes alın. Sağ elin parmaklarıyla sol burun deliğini kapatın. Karın kaslarını içe çekerek hızlı ve güçlü bir biçimde sağ burun deliğinden nefes verin. Kolunuzu indirin ve her iki burun deliğinden derin nefes alın. Bu çalışmayı 5-15 tur yapın. Sonra dinlenin.

Yararlar: Bu teknik sayesinde bedende asit yaratan toksinler atılmaktadır. Burun kanalları temizlenmekte nefes alıp vermek kolaylaşmaktadır. Sinüsler temizlenmekte burun kanallarındaki tıkanıklıklar giderilmektedir. Daha fazla oksijen ve enerji alınmakta organizma canlanmaktadır. Sinüzit, bronşit ve nezle giderilmektedir.

Simha Pranayama: Vacrasana pozisyonunda diz üstü oturun. Nefes alırken bacaklarınızı/dizlerinizi ayak baş parmaklarınızı temasta tutarak yanlara açın. Nefes verirken ellerinizi uylukların üzerine koyun. Nefes alırken ellerinizi çevirerek bacakların arasına yerleştirin, kalçalarınızı aşağıya doğru bastırın sırtınıza kavis verin. Nefes verirken göğsünüzü çıkarın, boynunuzu germeden tam karşıya bakın. Önce nefes alın ve nefesinizi vererek akciğerlerinizi tamamen boşaltın. Burundan nefes alın, nefesinizi verirken dilinizi çenenize doğru uzatarak “haaaa” sesiyle nefesinizi ağızdan verin. Bu bir turdur. Boğaz ağrısı, grip, nezle gibi durumlarda her gün 10-20 tur yapın.

Yararlar: Bu teknikle boğaz, göğüs, göz, burun, kulak rahatsızlıkları giderilmektedir. Boğaz ağrıları kısa bir sürede kaybolmaktadır. Akciğerler genişlemekte, güçlenmekte ve temizlenmektedir. Ağız kokusu kaybolmakta, dil temizlenmekte, beden ağrıları giderilmektedir.

Padadhirasana Pranayama: Vacrasana duruşunda diz üstü oturun. Nefes alırken sağ kolunuzu kaldırın nefes verirken sağ elinizi başparmak yukarı bakacak şekilde sol koltuk altına yerleştirin. Nefes alırken sol kolunuzu kaldırın, nefes verirken sol elinizi başparmak yukarı bakacak şekilde sağ koltuk altına yerleştirin. Kollarınızı göğsün önünde çapraz vaziyette tutun. Koltuk altlarınızı sıkıca bastırın. Gözlerinizi kapatın, yavaş ve derin bir biçimde nefes alıp verin. Burun kanallarından geçen hava akımına odaklanın. Bu çalışmayı 15-30 dakika sürdürün.

Yararlar: Bu teknik burun kanallarındaki tıkanıklıkları gidermekte ve her iki burun deliğinden hava akımının eşit bir biçimde akışını sağlamaktadır. Sağ burun deliğindeki hava akımı sempatik, sol burun deliğindeki hava akımı para sempatik sinir sistemini etkilediği için her iki kanalın eşit çalışması bedende müthiş bir denge yaratmaktadır.

Konuyla ilgili detaylı bilgilere yogAD'ın internet sitesi (http://www.yogad.org) ndeki erişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz...

mistikalem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...