Jump to content

Önerdiğim Felsefe Kitapları


KaTiLxPiRe

Önerilen Mesajlar

İNSANCA PEK İNSANCA/FRIEDRICH NIETZSCHE

Ağırdır,çok gelişince okuyun.

 

Morrie/Morrie Schwartz

Ölümünden hemen önce yazdığı kitap.Yaşlılığın insana getirilerini net olarak göreceksiniz.Belki yaşlanmak isteyeceksiniz...Benim gözümde felsefik yönü oldukça fazla.

 

Antik Felsefe/Walther Kranz

Anlaşılır bir dile sahip hoş bir kitaptır,Antik tarihi kapsar.Sokrat/Platon yoktur.Gelişmekte olanlar için önemlidir,''Felsefe Tarihi'' olarak 2. sırada okumanızı tavsiye derim zaten hafifliğide bundandır...

 

Poetika/Aristoteles

Dönemim sanatsal durumu hakkında oldukça fazla kafa yorulmaya tanık olacaksınız,felsefik önemi nedir derseniz yok.Ancak ''Diyalog'' ve ''Fikir Yürütme'' konusunda nasıl bir yol izleneceğini anlamanıza yardımcıdır ve çok sıkıcıdır.

 

Değirmenimden Mektuplar/Alphonse Daudet

İntiharlara sebep olan felsefe,''Romantizm''.Kusurlara duyulan aşk,alaka.Hikayeleri okumak ne kelime yutacaksınız.Sıcak,samimi bir felsefe değeri taşır.Romantizm felsefesinin mantığını anlamanız için önemli...

 

Bilim ve Felsefe/Derek Gjertsen

Acayip ağır bir münazara kitabı diyorum,ve tekrarlıyorum inanılmaz ağır!Şöyle anlatayım 40 yaşında değilseniz okumayın.

 

Sofie'nin Dünyası/Jostein Gaarder

Başlangıç için en uygun kitaplardan biridir.Felsefe tarihini öykülü bir biçimde anlatır.Eğer 12-20 yaş arasındaysanız kesinlikle bu kitap ile başlayın,eğer değilseniz siz bilirsiniz ama yine bunu öneririm.

 

Dönüşüm/Franz Kafka

Okuyan kişi bir filozof ise bu kitaptan çok ders çıkarır,hem kendine hem de insanlara.

 

Sokrates'in Savunması/Platon

Dilinizi tutmayı öğretir.

 

Felsefe öğretmenimin bir kitabı çıkacağını öğrendim,yeni başlayanlara yönelik bir felsefe tarihi kitabı.Çıkınca yazarım.

 

Ekleme:Şimdilik bu kitaplar size yeter,unutmayın felsefe hiçbir şeye benzemez.Felsefede gelişmek öğrenmek ile olmaz bu yüzden hiç kitap okumadan,araştırma yapmadan bir filozof olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kitap tanıtımları için teşekkürler . Ancak öneriler biraz abartı olmuş sanki . Zira 40 yasında değilim ve hepsini okudum sofie hariç . Hep başladım hep bıraktım yıl 2013 oldu hala bitmedi :D bu benim ayıbım mıdır bilemem.

Şu son cümleye takıldım , Descartes, ‘’Felsefenin İlkeleri’’ adlı kitabında, felsefeyi, kökleri metafizik , gövdesi fizik, dalları tıp, mekanik ve ahlak olan bir ağaza benzetmiş

Hegel, düşünce ve varlığın kavramsal özdeşliği üzerinde durmuş. Ona göre herşey, doğada olduğu gibi, diyalektik bir sürecin ürünü.vardır: Varlık, doğa, ruh. Felsefe, bunlar üzerine akıl yürütmek ise aklı kullanmak için karşılaştırma yapmak karsılaştırma yapmak için bilmek bilmek için de araştırma yapmak gerekmez mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...