Jump to content

Kayseri'ye Kurulacak Bilim Merkezi için İmzalar Atıldı


spatha11

Önerilen Mesajlar

gog.jpg

 

TÜBİTAK ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kurulacak bilim merkezi için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki arasında sözleşme imzalandı.

Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde Başkan Mehmet Özhaseki, TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak'a bilim merkezinin kurulacağı Anadolu Harikalar Diyarı hakkında bilgi verdi.

Kayseri’nin bilim merkezi konusunda hızlı koşan illerden biri olduğunu açıklayan Prof. Altunbaşak, "İllerimize gittiğimizde yöneticilerimizin bilim merkezi konusundaki heyecanlarını gördüğümüz zaman biz de çok memnun oluyoruz" dedi.

Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nda (BTYK) illerde bilim merkezi kurulması kararı alındığını hatırlatan Prof. Altunbaşak, "Bu çerçevede başlattığımız çalışmalarda en hızlı giden illerden bir tanesi de Kayseri. TÜBİTAK'la sözleşme imzalayan 3. ilimiz Kayseri oldu. Bugün sözleşmeyle beraber düğmeye basıyoruz. 2016 yılında sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı bilim merkezlerinden biri olacak bir merkezi Kayseri'de açacağız Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuya verdiği ehemmiyetten ötürü ve bilim merkezi konusunda en hızlı koşan illerimizden biri olduğu için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dünyadaki bilim merkezleri ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Altunbaşak, Kayseri'nin girişimciliği ve başarılarıyla ünlü bir şehir olduğunu söyledi. Bu bilim merkezinin Kayseri'den daha başarılı gençler yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkan Özhaseki ise TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak'a Kayseri'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: "Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptığım dönemden beri bilim merkezi kurma hayalim sonunda gerçekleşiyor. Ankara'da daha önce gezdiğim Feza Gürsoy Bilim Merkezi gibi bir bilim merkezini şehrimize kazandırmak için bir takım gayretlere girdim ama bina yapımı, içinin donatılması, tefrişi ve işletilmesini hesapladığımızda karşımıza çok yüksek bir maliyet çıkıyordu. Ancak aklımın bir kenarında bu hep vardı. TÜBİTAK'ın geçtiğimiz yıl almış olduğunuz her şehirde bilim merkezi kurma fikri, bize çok sıcak geldi. Sizinle ön protokol imzaladıktan sonra çok hızlı bir biçimde bu işe hazırlandık"

Büyükşehir Belediyesi'nin bilim merkezinin binasını hazır edeceğini, içinin tefrişini ise TÜBİTAK'ın yapacağını kaydeden Başkan Özhaseki, "İşletilmesi noktasında TÜBİTAK'la ortak hareket edeceğiz. Yeni elemanlar, yetişmiş uzmanlarla birlikte bu bilim merkezi Kayseri'ye kazandırılmış olacak. Özellikle yer olarak biz Anadolu Harikalar Diyarı'nın yanını seçtik. Çünkü günde en az 50-60 bin kişinin buraya geleceğini tahmin ediyoruz. Orada 10 ayrı etkinlik olacak. Böyle bir yere bilim merkezi yaptığımızda insanlar ilgi duyacaklar, içeride ne olduğuna bakacaklar, özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, öğrenciler buradan istifade edecekler. Ufukları açılacak. Şehrimize bir başka faydası ise burası yeni bir destinasyon merkezi olacak. Bizim ve TÜBİTAK'ın bu bilim merkezi için ayıracağı kaynak en az 50 milyon lirayı bulacak. İnşallah 2-3 ay içerisinde Anadolu Harikalar Diyarı'nın açılışını yaparız ama aynı gün de buranın temellerini atarız. Bu hizmetin Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından TÜBİTAK Başkanı Prof. Altunbaşak ile Başkan Özhaseki tarafından sözleşmeye imzalar atıldı.

 

alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

TÜBİTAK önce kendi bilim kurumu olmalı bence, King Abdulaziz kadrosuyla evrimi sansürlediğini kimse unutmayacak. Kayseri kadar bilime aç bir şehir de yoktur eminim.

 

O kadar haklısınız ki Tübitak için bilim kurumu demek bilime hakaret olmalıdır, evrim teorisine katılmayabilirsin ama duyurmak bilimin görevi zira bu teori dünyada çoğunlukla kabul edilen akla yatkın bulunan bir teoridir. Üstelik Darwin'in asla insan maymundan gelmedir dediğini bilmeyen milyonlarca cahili bilgilendirmek de böyle kurumların olmalıdır senin benim vergilerimizle ayakta durduğuna göre.

 

Kayseri için rahatlıkla konyayla yarışır hatta geçer bile diyebilirim yobazlık (aaa pardon dindarlık) konusunda. Bilime ihtiyacı olduğu aşikar, hepimizin tüm şehirlerin biraz daha bilime biraz daha az hurafeye ihtiyacı var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kusura bakmayın ama ağzımı bozucam. Temel bilimlerin çok afedersiniz itin g*tüne sokulduğu, bilim insanları dışında herkesin konuştuğu bir ülkedeyiz. Bu başkanın şöyle bir sözü var;

 

"türkiye'nin birliğe ihtiyacı var. uçak füze diyoruz. bunlara odaklandık. evrim teorisine inanan var inanmayan var. birlikteliğe daha çok ihtiyacımız var"

 

Çağrı Mert Bakırcının Bilim ve Ütopyada çok güzel bir yazısı vardı, diyordu "adamın bilimden anladığı bu"

 

Açık konuşayım, çok umutlu değilim son CERN kararından sonra.

 

TÜBİTAK, bilim insanlarını Acun ile "meşhur edecek" | soL Haber Portalı

 

Okuyun gülün :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...