Jump to content

Sandviç Tarifleri (Resimli)


Demon Hunter

Önerilen Mesajlar

[h=1]Kroq Mösyö-Sandviç[/h]

http://img.yemektarifleri.com/photos/16664/12932265658432919_400.jpg

 

 

Tarif

 

 

  • Sevgili Ufuk'un bloğundan denediğim tariflerden biri daha.Buna benzer bir tarif de sofra dergisinde görmüştüm,ama ben Ufuk'un tarifini denemek istedim.Kahvaltıda özellikle çocuklar çok beğendi.Malzemelerde ölçü yok,dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.Tarifi aynen aktarıyorum.
  • Tost ekmeği
  • Dana jambon
  • Kaşar peyniri ( Tost yapar gibi dilimlenmiş olacak )
  • Yumurta,
  • Süt
  • Galeta unu.
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Tost ekmeklerinden bir dilim alın ve bu dilimin üstüne bir dilim kaşar peyniri, üstüne bir dilim jambon, onun üstüne bir dilim daha kaşar peyniri yerleştirip, ikinci dilim tost ekmeğini en üste kapatın.Hazırladığınız bu sandviçi çaprazlamasına kesin ve iki adet üçgen sandviç elde edin ya da benim yaptığım gibi önce kızartıp sonra kesin.Bir kase içinde hazırladığınız üçgen parçalara yetecek kadar süt ve yumurtayı çırpın.Herbir parçayı yumurtalı ve sütlü karışıma batırıp, yayvan bir tabağa döktüğünüz galeta ununa iyice bulayın.Kızdırdığınız sıvıyağda sandviçlerin her tarafı iyice kızartın ve kağıt havlu üstünde fazla yağını çektirdikten sonra herbirinin üstüne bir kürdan batırarak servis tabağına yerleştirin. Mümkün olduğu kadar sıcak yemeye özen gösterin. Afiyet olsun.

[h=1]Tavuklu Sandviç Tarifi[/h]http://img.yemektarifleri.com/photos/16624/1299533945_0_400.jpg

 

 

 

Tarif

 

 

  • MALZEMELER
  • 6 adet sandviç ekmeği
  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet salatalık turşusu
  • 2 dilim marul yaprağı
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • HAZIRLANIŞI
  • Sirkede bekletip, bol suyla yıkadığınız marul yapraklarını kıyın. Üzerine tuz, karabiber ekip, mayonez, ketçap ve dilimlenmiş salatalık turşusuyla karıştırın.
  • Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. Sandviç ekmeklerini uzunlamasına açın, hazırladığınız salatayı ve tavuk etlerini içlerine paylaştırın.

[h=1]Sandvic Pizza[/h]

http://img.yemektarifleri.com/photos/23060/1308315394_400.jpg

 

 

Malzemeler

 

 

  • 3 sandviç ekmeği
  • 1 yumurta
  • 100-150 gr kadar yumuşak peynir
  • sürmek için margarin
  • bir miktar sucuk
  • bir miktar sosis
  • bir miktar kaşar
  • istenirse mısır tanesi

Tarif

 

 

  • Sandviç ekmeklerini ikiye bölün. Üzerlerine hafifçe margarin sürün. Yumurta ile peyniri karıştırın ve buna 1 çay kaşığı kadar kahvaltı baharatı ekleyin isterseniz. Bu karışımı 6 dilime paylaştırın. Üzerlerine sucuk ve sosis dilimlerini yerleştirip 200 derece fırına verin. Üzerindeki malzemeler pişince kaşarları koyun birkaç dakikada eriyince fırından alın. Ben bir tanesine de mısır tanesi serptim kendim için. Afiyet olsun.

[h=1]Oktay Usta Çifte Peynirli Sandviç[/h]

http://img.yemektarifleri.com/photos/21700/12988257632664457_400.jpg

 

 

 

Tarif

 

 

  • ÇİFTE PEYNİRLİ SANDVİÇ:
  • 3 su b. un
  • yarım p. yaşmaya
  • 1 çay b. ılık süt
  • 1 çay b. ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 çorba k. toz şeker
  • yarım çay b. sıvıyağ
  • Üzeri için:
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase rende kaşar peynir
  • HAZIRLANIŞI:
  • Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.
  • Üzerine yarım paket yaş maya,1 çay bardağı
  • ılık süt,1 çay bardağı ılık su,1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı toz şeker
  • ilave ederek kulak memesi kıvamında bir
  • hamur elde edin.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Fırın tepsisinş yağlayın.Hamurlara şekiller verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Minik sandviçleri üzerine krem peynir sürün
  • üzerine kaşar peynir rendesi serperek servis edin.

[h=1]Sandvic Ekmegi[/h]

http://img.yemektarifleri.com/photos/16706/12935296821450480_400.jpg

Tarif

 

 

  • MALZEMELER:
  • 500 gr un,
  • yarim paket yas maya,
  • 2 yumurta,
  • 1 yemek kasigi tozseker,
  • ceyrek paket margarin(yaklasik 60 gr)
  • 1 seker kasigi tuz1 su bardagindan cok az fazla su
  • YAPILISI:
  • Mayayi yarim bardak ilik suyla ezelim.Hamur yogurma kabina unu eleyelim.Ortasini acip mayali suyu koyalim ve üzerini unla örtüp 15-20 dakika bekleyelim.Daha sonra1 yumurtayi,oda sicakliginda iyice yumusamis margarini,tuzu,sekeri ve kalan yarim bardak ilik suyuda katarak 10 dakika kadar yoguralim.Hamurun yumusak olmasi ve biraz ele yapismasi gerekir.Üzerini nemli bezleörtüp 1 saate yakin kabarmasini bekleyelim.Kabardiktan sonra bir iki kere daha yogurup,yumurta büyüklügünde parcalara kopararak elimizle uzun sandvic sekli verelim.Yaglanmis veya kagit serilmis tepsiye dizip,15 dakika kadar tepside bekletelim.Daha sonra üzerlerine kalan bir yumurta sarisini sürüp 190-200 derecede 15-20 dakika kadar pisirelim.Ben aralarina findikli cikolata koydum.Siz istediginiz gibi sandvicleri hazirlayabilirsiniz.
  • AFIYET OLSUN!

 

Süper Sandviç

 

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/Kurabiyeler-Biskuviler/thumb_SeftaliKurabiye2.jpg

 

 

2 adet bazlama ekmeği

2 domates

2 salatalık

1 kırmızı soğan

4 çorba kaşığı labne peyniri

200 gram tulum peyniri

50 gram beyaz peynir

 

Bazlama ekmeklerini ikiye bölüp içlerine labne peyniri sürün. Dilimlenmişdomates ve salatalıkları sırayla yerleştirin. Üzerine kırmızı soğanı da yerleştirin. Peynirleri birlikte ezip sandviçin içlerine sıkıştırın. Farklı malzemelerle de hazırlanabilen bu sandviç içine haşlanmış et ya da tavuk eti de çok yakışıyor.

 

 

Yumurtalı Üçgen Sandviç

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/02/thumb_CigerliTalasKebabi1.jpg

 

 

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

4 dilim tost ekmeği

 

Yumurtalar haşlanır. Sonra kabukları soyulur, bıçakla ince kıyılır. Üzerine yumuşak tereyağı, kimyon, tuz, karabiber eklenir ve macun gibi olana kadar karıştırılır. Ekmeklerin kenarları bıçakla kesilerek çıkarılır. Hazırlanan harç bolca ekmeklere sürülür. İç kısımları üst üste gelecek şekilde konur. Daha sonra verev olarak kesilir ve 4 adet üçgen sandviç elde edilir.

 

 

İtalyan Usulu Soğuk Sandviç

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/02/thumb_DagistanPilavi2.jpg

 

 

2 dilim kepekli ekmek

3-4 dilim salam

2-3 dilim burger peyniri

1-2 dilim mozarella peyniri

1 yaprak marul

2 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı sirke

1-2 adet üçgen krem peynir

 

Ekmekleri biraz ısıtın. Birinin üzerine krem peynir sürün. Üzerine salamlarıkoyun. Üzerine kıyılmış marul, hardal, mayonez ve sirkeyi karıştırıp sürün. Üzerine burger peynirini koyun ve diğer ekmeğin üstüne koyun.

 

Sucuklu Amerikan Sandviç

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/01/thumb_AnaliKizli2.jpg

 

 

12 dilim tost ekmeği

50 gram sucuk

1 su bardağı mayonez

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

2 adet patates

1 adet havuç

1 çay bardağı salatalık turşusu

 

Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bir kabın içindebezelyeleri, havuçları ve patatesleri karıştırıp üzerine mayonezi koyun. Küp şeklinde doğranmış turşuları da ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı yuvarlak kesilmiş ekmeklerin üzerine kaşıkla yayın. İstenirse kat kat yerleştirin. İnce dilimlenmiş sucukların iki yüzünü pişirip üzerlerine koyup servis yapın.

 

Karışık Sandviç

 

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/01/thumb_BalikKotlet.jpg

 

 

1 adet uzun baget ekmek

6 yaprak marul

10 dilim sucuk

10 dilim kaşar peyniri

2 adet domates

5 çorba kaşığı ketçap

2 adet salatalık

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı tereyağı

 

Baget ekmeği ikiye bölüp içine tereyağı sürün. Kanarlarına da ketçapı boydan boya yayın. Dilimlenmiş domatesleri ve salatalıkları üst üste yerleştirin. Üzerine de sucuk ya da salamı dizin. Haşlanmış yumurtayı, peyniri sırayla ekmeklerin içine yerleştirin. Malzemeyi çeşitlendirebilirsizin.

 

Kaşarlı Domatesli Sandviç

 

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/01/thumb_BalkabagiPastasi2.jpg

 

 

20 tane mini Tost Ekmeği

2 Domates

1 tutam Roka

Bolca Dilimlenmiş Kaşar Peyniri

 

Tost ekmeklerinin arasına roka, küçük küçük doğranmış domates ve kaşarpeynirini koyup servis yapıyoruz.

 

Mayonezli Ton Balıklı Sandviç

 

http://lezzetler.com/images/avatars/gallery/SutluTatlilar/thumb_KAZANDIBI.jpg

 

2 sandviç ekmeği (orta boy)

2 kaşık mayonez

1 kutu ton balığı

50 gr kereviz sapı (ince ince kıyılmış)

tuz, karabiber

1 domates

1 salatalık turşusu

 

Ton balığının yağının yarısını süzün daha sonra bir kapta mayonez ve kerevizsapıyla iyice karıştırın. İsteğe göre tuz karabiber ekleyin domatesi ve salatalık turşusunu ince dilimler halinde kestikten sonra ton balığı karışımını ekmeğe sürün (kalın bir tabaka halinde). Üstüne önce domatesleri ardından turşuları dizerek servise hazırlayın isteğinize göre malzemeleri geliştirebilirsiniz.

 

 

 

[h=2]Amerikan Salatalı Soğuk Sandviç[/h]

 

http://oktayusta.kure.tv/wp-content/uploads/2012/05/amerikan-salatali-soguk-sandvic-tarifi-376x246.jpg

 

 

HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine yumurtanın akını, sütü, sıvıyağı döküyoruz. Tuzu da unu üzerine serpiyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek hamuru yoğuruyoruz. Biraz mayalanmaya bırakıyoruz.

 

Hamurdan bezeler koparıyoruz ve sandviç ekmeği şekli veriyoruz. Ortası daha şişkin uçları sivri olacak. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Tepsinin üzerini streç filmle kapatarak mayalandırıyoruz.

 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. İç harcı için, yoğurdu, mayonezi çırpıyoruz. Garnitürü, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz ekmeklerin ağzını kesiyoruz ve içlerine garnitür koyuyoruz. Dilimlenmiş yumurta, turşu, jambon ve salam koyuyoruz. Marul yapraklarını da koyarak sandviçlerimizi servis ediyoruz.

 

 

[h=3]AMERİKAN SALATALI SOĞUK SANDVİÇ[/h]

4 su b. un

yarım pk. yaşmaya

1 yumurta

1 su b. süt

1 çay b. sıvıyağ

tuz

su

İÇ HARCI İÇİN:

1 kase garnitür

2 çorba k. yoğurt

2 çorba k. mayonez

tuz

karabiber

ARASI İÇİN:

turşu

jambon

salam

haşlanmış yumurta

marul

 

 

 

 

BARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/kebap_tarifleri/barbeku_sandvic_biftek_tarifleri.jpg

 

Malzemeler

6 parça yağsız but biftek

(1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş)

3 adet soğan

12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek

Yarım fincan zeytinyağı

Marine etmek için

1 bardak kırmızı şarap

Yarım bardak zeytinyağı

1 diş sarımsak

2 çay kaşığı taze zencefil

 

SANDVİÇ BİFTEK TARİFİ

İnce kıyılmış soğanları 10-15 dakika ya da pembeleşene dek pişirin. Barbeküyü orta sıcaklıkta tutun. Biftekleri az yağlı barbeküde 3-5 dakika ya da istediğiniz kadar pişirin. Marine etmek için şarabı, yağı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili bir kapta karıştırın. Derin olmayan ya da seramik bir kaba geçirdiğiniz karışımı bifteklerle birlikte ağzını kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Fırçayla az yağladığınız ekmekleri barbeküde her iki tarafı da 1-2 dakika kızaracak kadar pişirin. Sandviçi hazırlamak için 6 ekmeği yan yana koyarak üzerlerine biftek, soğan ve diğer ekmek dilimlerini yerleştirin.Sıcak olarak servis edin.

 

 

 

 

IZGARA SOSİSLİ SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/izgara_sosisli_sandvick.jpg

 

Malzemeler

4 adet sosis

1 çorba kaşığı sıvı yağ

4 adet uzun sandviç ekmeği

1-2 yaprak yeşil salata

1-2 yaprak karalahana

1-2 yaprak beyaz lahana

2 adet yeşil soğan

4 çorba kaşığı mayonez

1 çorba kaşığı hardal

 

SOSİSLİ SANDVİÇ TARİFİ

Sosisleri yanlamasına derin olmayacak sekilde bir bıçak yardımıyla kesin. Izgarada çevirerek 7-10 dakika pişirin.Izgara esnasında ara sıra yağlayarak, tuz ve biberleyin. Sıcakta muhafaza edin. Lahanaları ve soğanları ince ince doğrayın, hardal ve mayonez ile karıştırın. Izgarada ısıttığınız ekmeklerin içine hardal ve mayonezi sürün, garnitürü ve sosisleri koyarak servis edin.

 

 

 

BİFTEKLİ SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/biftekli_sandvic_tarifi.jpg

 

Malzemeler

500 gr biftek

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 çorba kaşığı dogranmış taze kişniş

4 adet büyük boy pide

Kişnişli Sos İçin

2 diş sarımsak

2 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı kişniş

1 çorba kaşığı maydanoz

3 çorba kaşığı tereyağı

Karabiber

 

BİFTEKLİ SANDVIÇ TARİFİ

Eti, bir tabağa koyun. Sarımsağı dövün ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağını ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve etin üzerine dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp 30 dakika marine edilmesi için bekletin. Marine işleminden sonra eti süzün ve önceden ısıtılmış ızgarada ya da barbeküde her iki yüzünü isteğinize göre pişirin. Eti verev olarak 4 parça dilimleyin ve bir kaseye kişnişle birlikte koyun, karıştırın. Pideleri ikiye bölün ve biftek dilimlerini içine koyun. Üzerinin sosunu hazırlamak için, Sarımsakları, yumurta sarılarını, limon suyunu, kişnişi ve maydanozu karıştırarak blendırdan geçirin. Tereyağını çok kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Hazırlamış olduğunuz karışımı ısınan tereyağının içine yavaşça boşaltın ve kalınlaşana dek karıştırın. Üzerine karabiber serpin. Bu karışımı pidelerin arasındaki etlerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve servis edin.

 

 

PASTIRMALI CHEESEBURGER SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/pastirmali_cheeseburger_tarifi.jpg

 

Malzemeler

4 adet hamburger ekmeği

4 tatlı kaşığı mayonez

8 halka domates

2 halka kuru soğan

4 yaprak marul

4 dilim kaşar peyniri

8 dilim pastırma

4 adet yumurta

 

Köfte için

300 gr dana kıyması

4 dilim ekmek içi

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı köfte baharı Tuz

 

CHEESEBURGER SANDVIÇ TARİFİ

Köfte harcını oval bir kapta karıştırarak yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri tavada veya ızgarada ters düz ederek pişirin. Yağsız tavada önce pastırmaları, ardından yumurtaları pişirin.

Servis Hamburger ekmegini ortadan enlemesine ikiye kesin ve arasına mayonez sürün. Sırasıyla ince kesilmiş göbek marulu, domatesi, kuru soğanı, hamburgeri, kaşar peynirini, pastırmaları ve yumurtayı kat kat dizin.

 

MEKSİKA USULÜ TACO SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/taco_sandvic_tarifi.jpg

 

Malzemeler

4 adet taco

200 gr çekilmiş dana kıyması

300 gr kırmızı barbunya

1 adet küçük boy taze soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet domates

1 adet sivri biber

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı yeni bahar

1 çorba kaşığı pul biber

1 çorba kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı kırmızı toz biber

Yeşil salata yaprakları

 

TACO SANDVİÇ TARİFİ

Taze soğanı ince doğrayıp tavada soteleyin ve kıymayı ilave ederek kavurun. Çekirdekleri alınıp küp doğranmış domatesleri ve ince doğranmış sivri biberi ilave ederek 3 dakika daha soteleyin. Tüm baharatları karıştırarak hazırladığınız taco baharatını da ilave edin. Hafifçe haşladığınız barbunyaları yıkayarak, tuz ve karabiber ekleyip karışıma ilave edin. Barbunyalar buruşuncaya kadar pişirin. Barbunya ve kıymaları hazır taco içinde doğranmış yeşil salata yaprakları ile servis edin.

 

 

DANA KÜLBASTILI SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/kulbastili_sandvi_tarifi.jpg

 

Malzemeler

2 adet baget ekmek

400 gr dana bifteği (çok ince dövülmüş)

2 adet beyaz soğan

1 demet roka

2 adet domates

Külbastı Sosu İçin

1 çorba kaşığı soğan suyu

4 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz, karabiber

 

KÜLBASTILI SANDVİÇ TARiFİ

Biftekleri 3 parmak eninde dilimlere ayırın. Soğan suyu, sıvı yağ, yoğurt, kekik, tuz ve karabiberi oval bir kapta karıştırarak dana bifteklerini bu sosta 4 saat bekletin. Baget ekmekleri ikiye kesin ve koparmadan ortadan ikiye yarın. Etleri ve ekmekleri ızgarada ters düz ederek pişirin. Domatesleri halka dilimleyın. Roka yaprakları, dilimlenmiş domates, soğan halkaları ve biftekleri kızarmış ekmeklerin içinde servis edın.

Servis Dana külbastılı sandviçinizi arzu ederseniz hardallı sos ile servis edebilirsiniz.

 

 

ROZBİFLİ PİDE SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/rozbifli_pide_sandvic.jpg

 

Malzemeler

500 gr dana bifteği

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı hardal

2 adet pide (5 parça)

2 adet orta boy kırmızı soğan

15-20 adet roka yaprağı

2 adet kırmızı dolmalık biber

1 tatlı kaşığı kekik

Tereyağı, tuz

Hardal sos için

2 çorba kaşığı mayonez

2 çorba kaşığı hardal

2 çorba kaşığı yoğurt

 

PİDE SANDVİÇ TARİFİ

Rozbif hazırlamak için dana bifteğini 2 kaşık sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı hardal ile marine edin. 1 saat bekletin. Geniş bir tavada, yüksek ateşte dışı altın sarısı renk alıncaya kadar ters düz ederek kızaran. Kırmızı dolmalık biberleri, ızgara veya yağsız teflon tavada közleyin, dış zarlarını soyup ince şeritler halinde doğrayın. Kırmızı soğanları soyup, halka doğrayıp katlarından ayırın. Kekik ile harmanlayın. Rozbifleri ince dilimleyin. Rokaları yıkayıp uzun ve sert olan saplarını koparın, havlu peçete ile kurutun. Pideleri kareler halinde hazırlayıp kızartın. Üzerlerine sıcakken tereyağı sürün. Pide ılıklığını kaybetmeden roka yaprakları, dilimlenmiş rozbif, kırmızı dolmalık biber ve kırmızı soğan sıralaması ile sanviçi hazırlayın.Hardal sosunu sandviç malzemesinin üzerine sürerek veya yanına koyarak servis edebilirsiniz.

 

 

BRUSETTA SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/brusetta_sandvic_tarifi.jpg

 

Malzemeler

8 dilim baget ekmek

1 adet domates

1 adet kırmızı çuska biber

1 adet sarı biber

1 adet dolmalık biber

4 yaprak taze fesleğen

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Biberleri Kızartmak İçin

2 su bardağı çiçekyağı

 

BRUSETTA SANDVİÇ TARİFİ

Domatesleri soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Sarımsak ve fesleğeni ince doğrayarak bir kapta hafifçe zeytinyağı ile karıştırın. Ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. Renkli biberleri ince uzun doğrayarak hazırlayın. Kızgın sıvı yağa atıp soteleyin, aynı şekilde karıştırarak ekmeğinizin üzerine dökün. Sıcak servis edin.

 

 

 

ŞİNİTZEL SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/sinitzel_sandvic_tarifi.jpg

 

Malzemeler

10 dilim tost ekmeği

5 adet yumurta

2 adet domates (10 dilim)

2 adet kuru soğan

Şinitzel İçin

5 dilim ince dövülmüş dana bifteği

5 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

1 su bardağı galeta unu

Tuz

 

ŞİNİTZEL SANDVİÇ TARİFİ

Şinitzeli hazırlamak için, dana bifteklerin önce una, sonra yumurtaya ve en son olarakta galeta ununa batırarak pane edin. Kızdırılmış bol yağda kızartın. Dilimleyip halka çıkardığınız soğanları, unlayarak bol yağda kızartın. Yumurtaları teflon tavada pişirdikten sonra tost ekmekleri kızartıp, ön hazırlığı tamamlayın. Şinitzel, kızarmış halka soğan, sahanda yumurta ve dilimlenmiş domates sıralaması ile sandviçleri hazırlayın. Yeşilliklerle birlikte sıcak olarak servis edin.

PEYNİRLİ KÖFTELİ SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/kofteli_sandvic_tarifi.jpg

 

Malzemeler

1 adet sandviç ekmeği

140 gr dana kıyması

1 tutam fesleğen, maydanoz

1 adet domates

1'er adet yeşil ve kuru soğan

1 çay kaşığı ketçap

50 gr brie peyniri

Tereyağı, kornison turşu

Tuz, karabiber,kimyon

 

KÖFTELİ SANDVİÇ TARİFİ

Taze fesleğen, kuru soğan, taze soğanın yeşil tarafını ve maydanozu yıkadıktan sonra ince olarak kıyın. Domatesi rendeleyin. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Dana kıymasını hazırladığınız malzemelerle harç edin. Ketçap, karabiber, tuz, kimyon ve tuz ile lezzedendirin. Köfteyi yoğurduktan sonra sandviç ekmeğinin üzerine koymak üzere şekillendirip tavada veya grilde kızartın. Kızarmış ve uzunlamasına ikiye bölünmüş sandviç ekmeklerin üzerine köfteleri koyup, köftenin üzerine rendelediğiniz brie peynirini serpiştirin. Sandviç ekmeklerine tereyağı sürerek yeşillik ve kornison turşuyla lezzetlendirerek servis edin.

 

 

PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/diyet/patlican_sandvic.jpg

 

Malzemeler

2 kalın dilim bostan patlıcanı

1 küçük patates

1 dal dereotu

2 dal semizotu

1 çorba kasığı soya filizi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

 

PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ TARİFİ

Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Patatesli patlıcan sandviçin 1 porsiyonu 215 kaloridir.

 

 

BARBEKÜDE SANDVİÇ BİFTEK

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/kebap_tarifleri/barbeku_sandvic_biftek_tarifleri.jpg

 

Malzemeler

6 parça yağsız but biftek

(1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş)

3 adet soğan

12 adet ince dilimlenmiş kepekli ekmek

Yarım fincan zeytinyağı

Marine etmek için

1 bardak kırmızı şarap

Yarım bardak zeytinyağı

1 diş sarımsak

2 çay kaşığı taze zencefil

 

SANDVİÇ BİFTEK TARİFİ

İnce kıyılmış soğanları 10-15 dakika ya da pembeleşene dek pişirin. Barbeküyü orta sıcaklıkta tutun. Biftekleri az yağlı barbeküde 3-5 dakika ya da istediğiniz kadar pişirin. Marine etmek için şarabı, yağı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili bir kapta karıştırın. Derin olmayan ya da seramik bir kaba geçirdiğiniz karışımı bifteklerle birlikte ağzını kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Fırçayla az yağladığınız ekmekleri barbeküde her iki tarafı da 1-2 dakika kızaracak kadar pişirin. Sandviçi hazırlamak için 6 ekmeği yan yana koyarak üzerlerine biftek, soğan ve diğer ekmek dilimlerini yerleştirin.Sıcak olarak servis edin.

IZGARA SOSİSLİ SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/izgara_sosisli_sandvick.jpg

 

Malzemeler

4 adet sosis

1 çorba kaşığı sıvı yağ

4 adet uzun sandviç ekmeği

1-2 yaprak yeşil salata

1-2 yaprak karalahana

1-2 yaprak beyaz lahana

2 adet yeşil soğan

4 çorba kaşığı mayonez

1 çorba kaşığı hardal

 

SOSİSLİ SANDVİÇ TARİFİ

Sosisleri yanlamasına derin olmayacak sekilde bir bıçak yardımıyla kesin. Izgarada çevirerek 7-10 dakika pişirin.Izgara esnasında ara sıra yağlayarak, tuz ve biberleyin. Sıcakta muhafaza edin. Lahanaları ve soğanları ince ince doğrayın, hardal ve mayonez ile karıştırın. Izgarada ısıttığınız ekmeklerin içine hardal ve mayonezi sürün, garnitürü ve sosisleri koyarak servis edin.

BİFTEKLİ SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/biftekli_sandvic_tarifi.jpg

 

Malzemeler

500 gr biftek

2 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

3 çorba kaşığı dogranmış taze kişniş

4 adet büyük boy pide

Kişnişli Sos İçin

2 diş sarımsak

2 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı kişniş

1 çorba kaşığı maydanoz

3 çorba kaşığı tereyağı

Karabiber

 

BİFTEKLİ SANDVIÇ TARİFİ

Eti, bir tabağa koyun. Sarımsağı dövün ve bir kaseye alın. İçine zeytinyağını ve karabiberi ekleyerek karıştırın ve etin üzerine dökün. Üzerini bir kapakla kapatıp 30 dakika marine edilmesi için bekletin. Marine işleminden sonra eti süzün ve önceden ısıtılmış ızgarada ya da barbeküde her iki yüzünü isteğinize göre pişirin. Eti verev olarak 4 parça dilimleyin ve bir kaseye kişnişle birlikte koyun, karıştırın. Pideleri ikiye bölün ve biftek dilimlerini içine koyun. Üzerinin sosunu hazırlamak için, Sarımsakları, yumurta sarılarını, limon suyunu, kişnişi ve maydanozu karıştırarak blendırdan geçirin. Tereyağını çok kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Hazırlamış olduğunuz karışımı ısınan tereyağının içine yavaşça boşaltın ve kalınlaşana dek karıştırın. Üzerine karabiber serpin. Bu karışımı pidelerin arasındaki etlerin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin ve servis edin.

PASTIRMALI CHEESEBURGER SANDVİÇ

 

http://www.e-yemek.org/tarif_resim/sandvic_tarifleri/pastirmali_cheeseburger_tarifi.jpg

 

Malzemeler

4 adet hamburger ekmeği

4 tatlı kaşığı mayonez

8 halka domates

2 halka kuru soğan

4 yaprak marul

4 dilim kaşar peyniri

8 dilim pastırma

4 adet yumurta

 

Köfte için

300 gr dana kıyması

4 dilim ekmek içi

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı köfte baharı Tuz

 

CHEESEBURGER SANDVIÇ TARİFİ

Köfte harcını oval bir kapta karıştırarak yoğurun. Şekil verdiğiniz köfteleri tavada veya ızgarada ters düz ederek pişirin. Yağsız tavada önce pastırmaları, ardından yumurtaları pişirin.

Servis Hamburger ekmegini ortadan enlemesine ikiye kesin ve arasına mayonez sürün. Sırasıyla ince kesilmiş göbek marulu, domatesi, kuru soğanı, hamburgeri, kaşar peynirini, pastırmaları ve yumurtayı kat kat dizin.

 

 

Derleme

 

 

 

 


 

 


 

 

 


İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://www.formsante.com.tr/images/stories/resimler/beslenme/1273241903-0.jpg

 

Lezzetli, besleyici ve bir o kadar da hafif olan sandviç tariflerimiz, formunu korumak isteyenlerin, dışarıda geçirdikleri öğünler için ideal bir seçenek olacak. [TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

1 dilim

85

kalori

 

Süzme yoğurtlu sandviç

3 dilim

Malzemeler: 75 gr süzme yoğurt, 1 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 çay kaşığı salça, biraz soda, ince kıyılmış maydanoz, 1 adet havuç, 3 dilim tam buğday ekmeği.

 

Hazırlanışı: Taze soğanı ve domatesi doğrayın. Süzme yoğurdu, salçayı ve sodayı bir kapta karıştırın. Yoğurtlu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Ardından doğranmış domates, soğan, maydanoz ve rendelenmiş havuçla süsleyin.

 

 

 

http://www.formsante.com.tr/images/stories/resimler/beslenme/1273241903-1.jpg

 

1 dilim

102

kalori

 

Somonlu baton ekmekler 4 adet

Malzemeler:

 

Kepekli baton ekmek, 3 dilim füme somon, 3 dal taze frenk soğanı, 4 adet kiraz domates, bir tutam soya filizi, birkaç yaprak taze nane.

 

Hazırlanışı: Baton ekmekleri önce ortadan ikiye ardından da enine ikiye kesin. Üzerlerine sırasıyla dilimlenmiş domatesleri, şerit halinde kesilmiş somon dilimlerini, frenk soğanlarını ve soya filizini dizin. Dilerseniz somonlu baton ekmeklerinizi taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Nane ile karışan domates ve somonlar apayrı bir lezzet sunacak damaklarınıza.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende yemek ustaları gibi ateş çıkarma tarifi vereyim. (biber kızartması)

eğer öğrenci evinde iseniz, bunu yaparak evi yakabilir daha da önemlisi arkadaşlarınızı şaşırtabilirsiniz.

 

malzemeler;

dilediğiniz kadar biber

dilediğiniz kadar tuz

1 adet tava(ağır olmasın)

biraz yağ

 

yapılışına gelelim

 

önce biberleri yıkayın. istediğiniz şekilde kesin. yağın biraz kızmasını bekleyin ve tavaya atın. biberleri tuzlayın, hafif pembeleşince tavayı sallayın(biberlerin düşmeyeceği şekilde olmak kaydıyla abartabilirsiniz).

ateşi görünce korkmayın anlık bir şeydir, biberleriniz tavanın içinde yanıyorsa panik yapmayın amacınız kızartma yapmak öyle değil mi :)

 

buda benim tarifim :D

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Peh! Suşi Sandviçmiş.

"Sen hiç Ayvalık Tostu yedin mi olum?" diye sorasım geldi.

Başlığa girdiğine pişman olmak, acıkmak, Ayvalık tostu aşermek.

 

ben ekmek yemem. marul içi çiğ köfte sanviç sayılmıyorsa sandviç de yemem :D

o değil de sen hiç yengen yedinmi ablacım diyesim geldi

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hıı kendi uydurdugum bi tarif vereyim. Hem cook basit..

EVDE YİCEK BİŞİ KALMADI SANDVİÇİ

ekmekleri dilimleyin. Trabzon ekmegi daha iyi.

Tavaya koyun, kızarınca ters cevirin, uzerine biraz yag, kasar rendesi koyun, koyarken diger tarafta kızarsın, tekrar malzemeli kısmı alta cevirip, mesela bir trncerenin altıyla tost yapar gibi bastırın. Kızarınca tamamdır.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir de, yine uydurdugum kuru ekmek cipsi tarifi vereyim.

Evde bayat ekmekler birikmisse, onları (ben makasla yapıyorum) minik minik kesin. Bu okey zarı buyuklugunde olmalı. Sonra balık tavası gibi kapaklı bir tavayı margarinle (tost makinesini yaglar gibi) yaglayın ve kızdırmadan ekmekleri icine atıp atese koyun. Kapagı bastırarak ekmeklere pres yaparak ve arada karıstırarak iyice kızartın, kavurun nr deniyorsa artık.

Not: Domates corbasıyla yiyorum ben enfes oluyor.

İleti bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...