Jump to content

'Kayıp şehir Atlantis' bulundu(?)


mksubzero349

Önerilen Mesajlar

Bilim insanları, petrol şirketlerinin okyanuslarda yaptığı keşiflerde topladığı verileri bir araya getirerek son yılların en heyecan verici keşiflerinden birine imza attı.

 

Jeologlar, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda deniz tabanının altında, şekli tıpkı kayıp kıta Atlantis’i andıran bir ada keşfetti.

 

56 milyon yıl öncesine uzanan coğrafi oluşumda nehir yatakları ve dağlar bulunduğu belirtildi. Nature Geoscience dergisinde yayımlanan araştırma ekibinin başındaki isim, Cambridge Üniversitesi’nden Nicky White, “Deniz yatağının yaklaşık 2 kilometre altında antik bir kara parçası duruyormuş gibi görünüyor” dedi.

 

Söz konusu kara parçası, İskoçya’nın açıklarında bulunan Orkney-Shetkand Adaları’nın batısında keşfedildi. Kapladığı alan yaklaşık 10 bin kilometre kare olan esrarengiz adanın İskoçya’yı oluşturan kara parçasına ait olabileceği, hatta Norveç’e kadar uzandığı düşünülüyor.

 

OKYANUSUN DİBİNDE YATAN HAYAT

Bilim insanlarının yaptığı keşif, okyanus tabanı ve derinliklerine inen ses dalgalarını kullanan sismik ölçümler sayesinde yapıldı.

 

Araştırma ekibindeki Ross Hartley, sismik verilerle oluşturulan haritanın, efsanevi Atlantis adasını anımsattığını belirtti.

 

Araştırmacılar, esrarengiz kara parçasında sekiz büyük nehir ortaya çıkarırken, okyanus tabanının altından taş örnekleri topladı. Örneklerde çiçek poleni ve kömüre rastlanması, kara parçasında yaşama olanak veren bir coğrafi yapı olduğunu savundu.

 

White, “deniz tabanının altında küçük fosiller gibi deniz yaşamına ait örnek bulduklarını, bunun da keşfedilen kara parçasının bir zamanlar su seviyesinin üzerinde olduğunu, sonradan denize dibine çöktüğünü gösterdiğini” belirtti.

 

White, bu durumun önemli bir soruyu akıllara getirdiğini söyledi: “Kara parçasını suyun üzerine çıkaran, ardından 2.5 milyon yıl içinde tekrar okyanusun dibine gömen etki neydi?” Araştırmacılar, 2.5 milyon yılın jeolojik açıdan kısa bir süre olduğuna dikkat çekti.

 

NASIL SU YÜZÜNE ÇIKTI

White ve ekibi, esrarengiz kara parçasının bir zamanlar su yüzüne çıkmasını sağlayan etkinin, okyanus tabanındaki yanardağ faaliyeti olduğunu düşünüyor. Dünyanın çekirdeğinden okyanusa hareket eden lav ve diğer materyalleri taşıyan oldukça sıcak akım, bazen daire veya mantar şeklini alarak okyanus tabanında yükseliyor.

 

Araştırmacılar, bu tür bir akımın keşfedilen kara parçasını yaklaşık 30 milyon yıl öncesinde okyanusun yüzeyine taşıdığını düşünüyor.

 

 

http://www.veteknoloji.com/resimler/detay2011/atlantis-okyanus-jeoloji.jpg

mksubzero349 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilginc pekı bu bahsedilen yer bermuda seytan ucgenının olduğu yerle aynı yerdemı bır yerde bermuda seytan ucgenının bulundugu bolgede oldugu yazıyordu atlantısın ucakların fılan buranın ustunden gecerken dusmesının sebebı ıse ucgen seklınde koydukları bazı tasların etkısı olduğu yazıyordu .

 

Bilgi icin teşekkür ettim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bermuda üçlüsüyle ilgili olacağını sanmıyorum. yukarıda tarif edilen yer iskoçya-norveç arasından bahsediyor. bermuda ise bir köşesinin miami sahilinin ucundan geçen ve o bölgeye yaklaşmayan bir üçgen. o bölgedeki uçak kazalarının bilimsel açıklaması yapılmıştı. yalan yanlış yazmak istemem ancak oldu baya okuyalı o haberi bi bak istersen nete bulursun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Hasannha

 

Kuzey Amerika'ya mı Avrupa'ya mı daha yakın bilmiyorum maalesef ama Atlantis'ten bahsedildiği için Avrupa tarafında olduğunu düşünüyorum. Şeytan Üçgeni hakkında bilgi ise şu:

 

Bölgede asıl şüphe uyandıran ise, insanların “denizde beyaz bir su oluşuyor” şeklinde ifade ettikleri sıradışı olaylardı. Bunun üzerine robot kameralı su araçlarıyla yapılan dalışlar sonucunda suyun tabanının bembeyaz bir örtüyle kaplı olduğu görüldü ve batan gemi ve uçak enkazlarının hepsi bulundu. Şu an en kuvvetli ihtimal olarak ortaya atılan güncel teoriye göre, bu tabaka denizin dibinde yer alan büyük doğalgaz kaynağından çıkan gazların suyun altında yüksek basınç ve düşük sıcaklığın etkisiyle katılaşıp beyaz hidrat parçacıkları haline gelmesi şeklinde açıklanıyor. Bu bölgeden aynı zamanda Gulf Stream adı verilen bir sıcak su akıntısı geçer. Suyun tabanındaki hidrat parçacıkları sıcak su akıntısıyla karşılaştıklarında eriyip su yüzüne doğru harekete geçerler. Bunun sonucunda binlerce metreküp doğalgaz suya karışmış olur ve suyun yoğunluğunu çok azaltırlar. O esnada bölgeden geçen bir gemi varsa, yoğunluk farkından dolayı suyun kaldırma kuvveti gemiyi taşıyamaz ve gemi batar. Sıcak su akıntısıyla beraber hidritlerin erimesi bittiğinde su yüzünde oluşan bu beyaz tabaka da yok olur ve gemi sanki az önce orada değilmiş gibi gözden tamamen kaybolur.

Aynı şekilde su yüzeyinden havaya dağılan gazlar, atmosferdeki havadan bile daha az yoğunluğa sahiptirler ve aynı sebepten yani yoğunluk farkından dolayı uçaklar hava tarafından yeterli sürtünmeyi alamayıp irtifa kaybederler ve doğalgaz moleküllerinin havadaki oksijeni tutmasından dolayı uçağın motorları yanma için gerekli oksijeni alamayıp dururlar.

 

Ben teşekkür ederim dostum. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...