Jump to content

Meteorda 'Dünya tipi' bakteri


Ashtar Sheran

Önerilen Mesajlar

Meteorda 'Dünya tipi' bakteri

 

NASA bilimcileri inceledikleri bir meteorda bakteriler tespit etiklerini, bunların Dünya'daki bazı bakterilerle büyük benzerlik taşıdığını iddia etti.

 

http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/NTV%20Bilim/Uzay/2011/110306-meteorbakteri.widec.jpg

 

Meteorda bulunan bakteriler, yeryüzündeki Titanospirillum velox bakterisine benziyor.

 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) görevli bir bilimadamının araştırması, uzaydaki yaşamın, Dünya'da bildiğimiz yaşamla benzer özelliklere sahip olabileceğini gösterdi.

 

 

NASA'nın Marshal Uzay Uçuş Merkezi'nde çalışan astrobiyolog dr Richard B. Hoover, dünyada bilinen az sayıdaki göktaşının bulunduğu Sibirya, Alaska ve Antarktika gibi uzak bölgelerdeki meteoritler (göktaşları) üzerinde yaptığı araştırmasının sonuçlarını Journal of Cosmology dergisinin mart sayısında yayınladı.

 

Canlı organizmaların kalıntıları ve Dünya'nın atmosferine girmeden önce üzerlerinde yaşamın olduğuna inanılan göktaşlarının iç katmanlarındaki fosilleşmiş bakterileri inceleyen Dr Hoover, meteoritin taşlarındaki kırıkları laboratuvar ortamında elektron mikroskopuyla taradı ve mikro-organizmaların dünyada bulunanlara benzediğini gördü.

 

Büyük bir göktaşının parçası olabilen ve çoğunlukla taş ile demirden oluşan meteoritlerdeki, su ve evsahipliği yapan kuyrukluyıldız veya asteroid yarattığı ısı gibi koşulların bakterinin gelişimi için uygun bir yer sağladığını belirten Hoover, ''Heyecan verici olan, göktaşlarındaki bakterilerin, birçok durumda tanınabilir ve dünyadaki genel türlerle çok yakından bağlantılı olması'' dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

'Uzayda yaşam' iddiası inceleniyor

 

ABD'li bilimci Hoover'ın bir meteorda fotosentez yaparak yaşayan bakterilerin fosillerini bulduğu iddiası bilim aleminde tartışma yarattı.

 

http://media.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/NTV%20Bilim/Uzay/2010/nisan/100429-uzaydahayat2.hlarge.jpg

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın bilim adamlarından birinin, uzayda yaşam olduğunu gösteren bulgular elde ettiğini öne sürmesi tartışma yarattı.

 

Bilimadamı Richard Hoover, Dünya'ya düşen üç meteorda mikroskobik fosiller bulduğunu söylüyor. Hoover, karbon da içeren bu fosillerin, oksijen varlığında fotosentez yapabilen bakterilere benzediğini belirtiyor.

 

Richard Hoover'ın bulguları, Cuma günü Cosmology dergisinin internet sayfasında fosillerin fotoğrafları eşliğinde yayımlandı. Eğer Amerikalı bilimadamının iddiası doğrulanırsa, bu, yaşamın dünyaya sınırlı olmadığı, kökeninin de kainatta başka bir yerde olabileceği anlamına gelebilecek.

 

Uzmanlar ise şimdi Richard Hoover'ın tartışmalı iddiasını inceliyor. Birçok bilim adamı Hoover'ın iddiasına şüpheyle bakarken, Cosmology dergisinin editörü Rudy Schild 100 uzman ve 5000'den fazla bilim adamından Richard Hoover'ın araştırmasını incelemesini istedi.

İncelemelerin sonuçları bugünden itibaren dört gün boyunca Cosmology'nin internet sitesinde yayımlanacak.

HOOVER İLK DEĞİL

 

Richard Hoover, uzayda yaşam olduğunu gösteren bulgular elde ettiğini öne süren ilk kişi değil.

 

NASA'nın bilim adamları 1996'da da Güney Kutbu'nda bulunan 4 milyar yıllık bir meteorda, Mars gezegeninde mikrobik yaşam olduğuna dair kanıt bulduklarını söylemişlerdi. Başta araştırma büyük ilgi çekmiş, "Mars meteoru" adi verilen kaya parçası, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'nın Washington'daki merkezinde sergilenmişti.

 

Ancak daha sonra araştırma eleştirilmiş, bulguların Mars'ta yaşam olduğunu kanıtlayamayacağı ortaya çıkmıştı. Richard Hoover'ın araştırmasının kaderinin de aynı olabileceği belirtiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/_np/3403/12153403.jpg

 

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için çalışan bilim insanı Richard Hoover, uzayda yaşamın olduğuna ortaya koyan bulgular elde ettiğini açıkladı.

 

Hoover, Dünya’ya düşen gök taşlarının içinde çok küçük “uzaylı böceklerin” izine rastladığını belirtti.

 

Astrobiyoloji uzmanı Hoover, Dünya’ya düşen en eski meteorların içinde, oksijen varlığında fotosentez yapabilen bakterilere benzerlik gösteren mikroskobik fosiller tespit etti.

 

NASA’nın Alabama eyaletinde bulunan Marshall uzay uçuş merkezinde yaptığı araştırmada, Hoover, elde ettiği fosillerin bazı özelliklerinin İspanya’nın Ebro Havzası’dan bulunan Titanospirillum velox adındaki bakteriye benzerlik gösterdiğini ifade etti.

 

BİLİNEN EN ESKİ FOSİLLER

 

Hoover, çalışması kapsamında Güneş Sistemi’ndeki en eski gök taşları olduğuna inanılan üç örnekten elde ettiği parçaları inceledi. Sonuç olarak, gök taşlarındaki fosillerin, gök taşları Dünya’ya düştükten sonra ortaya çıkmadığını gördü.

 

Cosmology dergisinde yayımlanacak araştırmada, fosillerde nitrojenin çok az bulunduğunu, ancak Dünya’da yaşamın oluşabilmesi için nitrojenin temel elementlerden biri olduğuna dikkat çekildi.

 

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Rudy Schild, “Elde edilen bulgular hayatın her yerde var olduğunu ve Dünya’daki yaşamın başka bir yerden gelmiş olabileceğini gösteriyor” dedi.

 

Schild, “araştırma üzerinde her türlü görüşün ortaya konması için” 100 bilim insanını yeni bulgular üzerinde değerlendirmede bulunmaya çağırdı.

 

Cosmology dergisinde yer alacak araştırma, yarın yayımlanacak.

 

BU İLK BULGU DEĞİL

 

Hoover’ın araştırması, Dünya’daki yaşamın uzaydan gelen mikroorganizmalar tarafından başladığı teorisini yeniden güçlendirdi.

 

En son 1996 yılında, bir diğer NASA araştırmacısı David McKay, Antarktika’da bulunan bir gök taşında Dünya dışı yaşamın izine rastladığını söylemişti.

 

Söz konusu gök taşı, 1984 yılında bulunmuş ve Kızıl Gezegen Mars’tan geldiği anlaşılmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ne E.T., ne Alien işte gerçek uzaylı

 

Keşif dünya üzerinde yaşamın nasıl başlayıp geliştiğine de ışık tutacak

 

 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’da görevli bilim adamları, dünyaya düşen bir meteorun üzerinde buldukları bakteri fosilinin, dünya dışındaki yaşamın ilk örneği olduğunu bildirdiler.

 

Dr. Richard Hoover ve ekibi, dünya dışı yaşam örneklerini tespit etmek için Antarktika, Sibirya ve Alaska’ya düşmüş meteorları araştırdılar.

Fosilleşmiş bakteriyi inceleyen Astrobiyolog Dr. Hoover, bu keşfin aynı zamanda dünya üzerinde yaşamın nasıl başlayıp geliştiğine de ışık tutacağına inandığını söyledi.

 

On yıldır bu keşif üzerine çalıştığını belirten Dr. Hoover, bir başka çalışmasında ise yine bir meteorun üzerinde, dünyada da rastlanılan bir organizmayı (Titanospirillum velox) keşfettiğini kaydetti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar NTV kanalında bu haber bahsedildi. NASA'da çalışan bir Türk astrobiyologla konuştular.

Bu bulguları bulan kişi astrobiyolog değilmiş,mühendismiş.

Araştırma NASA tarafından desteklenmemiş,kişi kendi kendine araştırmış.

Araştırma hakemli dergilerde yayınlanmamış,hakemli bir dergiye müracat etmiş ama kabul görmemiş.

Yani NASA'yla alakası yok ve NASA'nın resmi açıklaması da zaten yok imiş..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...