Jump to content

Piramitlerin Planı


nevermore

Önerilen Mesajlar

Piramitlerin hiçbir ölçüm aracı bulunmadığı bir çağda yapıldığı teorisi pek gerçekçi değildir Çünkü Piramitleri yapan kişi veya kişilerin ellerinde hiçbir ölçü aleti, pergel, gönye, cetvel gibi araçlar kullanılmadan çizilmiş öylesine mükemmel bir dünya planı vardı ki, tüm geometrik şekiller (piramitler dahil tüm semboller), bu planın içinde vardı. Ve Hermes Trimegistus, “Aşağıda olan yukarıda olan gibidir, yukarıda olanda aşağıda olan gibidir, ve birlikte tek bir şeyin mucizesini gerçekleştirirler” derken bu planın özelliklerini üstü örtülü olarak dile getirmiştir.. Çünkü Hermes “yukarıda olan aşağıda olan gibidir” sözüyle; bir bütünün alt yarısı ile üst yarısının aynı olduğunu, bu birlikteliğin bir bütün oluşturduğunu, bu bütünün de tek bir şeyin mucizesini gerçekleştirdiğini anlatmaktadır. Aşağıda görülen planlar Aşağıdaki plan şemalarının Piramitlerin kuramı ile tüm geometrik şekilleri ve tüm sembolleri içermesi, bu şemaların “İlahi Plan”ın parçaları olduğunu ortaya koymaktadır.

 

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image001.png

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image003.gif

 

 

Kayıp Anahtar olduğu ileri sürülen sürseler de bu doğru değildir. Çünkü bu şekil de diğerleri gibi geometrinin keşfi sırasında oluşturulmuş olan bir çizim. Başka bir özelliği yoktur.

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image005.jpg

Bazı araştırmacılar Büyük piramidin alt tabanı kare, üstü dört üçgenden meydana geldiğini, bu dört üçgenin dünyanın dört ana yönünü (Doğu, Batı, Kuzey, Güney), dört elementi (Hava, Ateş, Toprak, Su) ve Zodiak Burçlar Kuşağını (12 köşeli yıldızı) ve birçok şeyi simgeleyen planın şekil 2’de görülen plan olduğu düşüncesindedirler.

 

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image006.png

 

Oysa şekil 2’de görülen dört üçgenin dört ana yönle ilgili hiçbir ilgisi yoktur, bu üçgenler geometrinin keşfi çalışmaları sırasında 12’ye bölünmüş olan dairedeki 4 rakamının kat sayılarının [0,4,8,(12) – 1,5,9 (13) – 2,6,10 (14) gibi] belirlenmesi sırasında ortaya çıkmış olan şekillerdir (Şekil 3). Şemadaki üçgenlerin dört ana yönü göstermediğini kanıtlayan daha birçok neden var. Örneğin: Şemadaki üçgenler yön gösteriyor olsaydı 4 ana yönü değil 12 yönü gösteriyor olurdu. Ayrıca bu şema dünyanın kuzey kutbundan görünüşünü yansıtmakta ve dairenin merkez noktası kuzeyi simgelemektedir. Mısır mitolojisine göre dünyanın merkezinde tanrı Ra bulunmaktadır. Plana göre dünyanın merkezi piramitlerin uç noktalarıdır.

 

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image008.gif

 

 

 

 

Dört ana yönün simgesi “Haç”olarak da tanımlanan bir simgedir. Kaynaklara göre Haç, kaostan yani hiçlikten hepliğe geçişi simgelemektedir. Bu simgenin öyküsü ise şöyledir: Dünya birileri tarafından katlanabilir bir nesnenin üzerine daire olarak çizilir. Dünyayı simgeleyecek olan dairenin içi boştur (kaos vardır). Hiçlikten hepliğe geçmek için daire biçimine getirilmiş olan nesnenin, alt ucu ile üst ucu üst üste getirilerek katlandıktan sonra açılır ve kat izi çizilir. Daha sonra sağ uç ile sol uç birleştirilerek katlanıp açılır ve kat izleri çizilir. Böylece hem nesne üzerindeki dairenin ( merkez ) noktası tespit edilir, hem de daire dört eşit parçaya bölünmüş olur. Daha sonraları bu şeklin dünyanın dört yönünün, Haç'ın, dünyanın merkezinin simgesi olduğu ileri ileri sürülmüştür.

 

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image009.gif

 

İlahi Plan şemasındaki şekiller tüm geometrik şekilleri oluşturduğundan piramitlerin planını da içermektedir. Örneğin: Şemada yer alan dört büyük üçgenden ikisi Hz. Davud’un mührünü (İsrail Yıldızını) simgelerken, diğer iki üçgen de Futhark alfabesini simgelemektedir. Bu iki simge bir araya getirildiğinde ilahi plan şeması ortaya çıkmaktadır.

 

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image010.png

 

Yukarıdaki şemada Piramidi oluşturan üçgenlerin üst uçları kırmızıya, tabanı griye boyanmıştır. Aynı şemada yer alan bir başka piramidin konumu ise aşağıdaki şemada görülmektedir. Piramidin tabanı sabit tutulup üçgenlerin birleşmiş olduğu nokta (Merkez) yukarıya doğru yükseltildiğinde piramit kendiliğinden oluşmaktadır.

 

http://site.mynet.com/hcagin/piramit/image012.gif

 

Araştırmacılara göre Büyük piramidin özellikleri şöyledir:

 

  • Giza’daki üç piramit, aralarında bir pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmiştir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3,4,5’dir.
  • Büyük piramidin tabanının yüzeyi anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi = 3,14 elde edilir.
  • Büyük piramit dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor.
  • Büyük piramit dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.
  • Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve günün uzunluğunu gösterir. Piramidi çeviren taç levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin taş levhalar üzerinde gözlenmesiyle günün 0, 2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.
  • Büyük piramitle dünyanın merkezi arasındaki uzaklık Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve Kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.
  • Piramidin yüksekliği ile çevresi arasındaki oran bir dairenin yarı çapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir. Dört kenarlar dünyanın en büyük ve en çarpıcı üçgenleridir.
  • Giza’dan geçen boylam dünyanın denizleriyle ana karalarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca, kara üstünden geçen en uzun Kuzey- Güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal 0 noktasını oluşturur.
  • Büyük piramidin tepesi Kuzey kutbunu, çevresi ekvatorun uzunluğunu temsil eder. Ve iki uzunluk aynı mikyasa uygunluk gösterir.

ScİFİ Themeset

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bilmem kaç ton ağırlığındaki taşın,yüzlerce köle tarafından aynı boyuta getirilmesi teker teker üst üste konulması onca zaman, maliyet, emek ve işçiliğin yanı sıra içinde binlerce bilimsellik taşıması bence pramitleri dünyadaki olağan üstü yapılardan biri olarak adlandırıyor.boşu boşuna 3 pramit olan keops kefren ve mikerinos'u dünyanın 7 harikalarından biri olarak yazdırmamışlar.pramit planı bir yana mısırda 150yi aşkın olduğunu ve o zamanın şartlarıyla ele alırsak bu pramitlerin biri değil her birinin yerleri yıldız sistemi ile bağlantılı bir düzende kurulması ilahi güç dedittirmiyor değil açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...