Jump to content

Lusid Rüya türlerinden WILD


Jimbocan

Önerilen Mesajlar

Lusid rüyanın WILD adıyla bilinen bir türü vardır. Hatta bazıları bunu astral seyahat olarak kabul edebilir bile. Ben yaygın terminolojiyi kullanarak buna WILD -Wake Induced Lusid Dream- yani uyanıkken oluşturulan lusid rüya diyeceğim. Çünkü astral seyahat tartışmaya açık, muğlak bir kavram ve farklı okullarda yetişmiş insanların bu konuda farklı açıklamaları var. Ama WILD neyse o. Böylece eğer internette WILD araştırması yaparsanız benim şimdi burada yazacaklarımla aynı dilden konuşan kişilerin bilgilerine rastlarsınız. Böylece edindiğin bilgilerde tutarlılık sağlayabilirsin.

 

WILD yapmak için öncelikle rahatlamalısın. Bu çok önemli olmasa da yapmanın avantajı var çünkü eğer rahatlamazsan bedenin bunu senin için yapmaya başlayacaktır. Yeterince rahat değilsen seğirmeler, yatakta dönme, yerine yerleşme isteği gibi hisler bir sonraki adıma geçmeni güçleştirir. Öyle çok uzun bir rahatlama ritüeline girmene gerek yok. Basit bir iki esneme hareketi yeterli.

 

Şimdi yapman gereken yeterince rahatlamış bir halde yatarken dikkat odağını beden dışına çekmek. Bunun için birçok basit yöntem mevcut. Mesela gözlerin arkasında görünen karanlığa doğru odaksız olarak yoğunlaşmak veya hoşuna giden bir fanteziyi başlatmak olabilir. Burada amaç normalde yatağa yattığında bedende oluşabilecek hisleri örtecek zihinsel bir aktiviteyi başlatmaktır. Eğer aklında bu yaz yapacağın tatilin görüntüleri varsa ve bu görüntüler yeterince ilgini çekiyorsa kolundaki kaşınmayı hissetmezsin. Dikkatin bedeninden uzaklaşıp zihninde kurduğun dünyaya doğru çekilmiştir. Fiziksel beden algıyı kendine çeken kuvvetli bir mıknatıs gibidir. Burada yapmaya çalıştığımız şey fizik bedenin çekim gücünü alt edecek bir başka çekim gücü oluşturmaktır. Beden dışı odaklanma halini sürdürmek yavaş ve kararlı bir şekilde o çekim gücünü oluşturacak ve eğer sebat edersen fizik bedenin iyice ağırlaştığı, yarı rüyamsı bir hal yaratacaktır.

 

Bedenin ağırlaştığı ve görüntülerin zihnimizde uçuştuğu bu hal normalde uykuya dalmayla sonuçlanır. O yüzden bu halin seni uyutmaması için sana bilinçli olmanı hatırlatacak bir çapa kullanman gerekiyor. Çapa, beden uyurken zihni meşgul edecek herhangi bir aktivite, mesela içinden sayı saymak, bir mantra söylemek veya nefesine odaklanmak olabilir. Çapa her halükarda beden uykuya doğru giderken zihni hafifçe alıkoyan ama seni tümden uyandırmayacak kadar hafif etkili bir şey olmalıdır. Basitçe rüyamsı hal devam ederken ve az sonra uykuya dalacağını hissediyorken içinde bulunduğun hali sadece birazcık bilinçle aydınlatacak – ve en önemlisi sana uygun olan - herhangi bir şeyi kullanabilirsin. Hızla uykuya dalmaya meyilli insanlar için çapa yumruğunun içinde sivri köşeli bir taşla yatmak olabilir. Kimisi ise sadece kapalı göz kapakların ardından ileriye doğru bakarak kendini uyumaktan kurtulabilir.

 

Bundan sonraki adımda yolun ikiye ayrıldığını söyleyebilirim. Ve tıpkı çapa belirlerken yaptığımız gibi kendimize uygun hissettiğimiz yolu seçeriz. Bunlar;

 

a) Aktif yol: Bilinçaltına rüyaya dönüştüreceği izlenimleri vererek rüya oluşturma sürecidir. Eğer yukarıda anlatılan son safhaya kadar geldiysen bedenin ve zihnin iyice ağırlaştığı, zihnin son derece yaratıcı olduğu bir noktaya gelmişsindir. Burada amaç, ilk adımda olduğu gibi zihne izlenimler vermeye devam etmek ve bunlardan tutarlı bir rüya senaryosu çıkana kadar bu izlenimleri düşünmektir. Yine burada yaratacağın senaryo sana kalmış. Bu iş ilk başta yaptığımızla aynı gibi görünse de arada çok büyük fark var. Evet, yine bir senaryo kuruyoruz ama şu an zihnimiz uyku haline daha yakın olduğu için çok yaratıcı ve sen leb demeden Çorum il sınırları içindeki her şeyi önüne dökebilir. Sanki tuvale attığın her boya damlası bir insana, kuşa, ağaca dönüşüyor gibi baş döndürücü bir hızla rüya formları oluşacaktır. Bu ilk baştaki aşamadan oldukça farklıdır ve ilk başta tek karelik bir görüntü hayal etmek için uğraşman gerekirken şimdi tek bir imgenin uzun metrajında kaybolmamak için zihnini sakinleştirmen gerekebilir. Ta ki imgeler bir dünya oluşturup seni içine çekene kadar. Bunu yaptıktan sonra… tebrikler artık bir lusid rüyanın içindesin.

 

b) Pasif yol: Diyelim ki sen istemesen gözünün önünden dünyalar kadar imge geçiyor. Öyleyse hiçbir imgeleme yapmaksızın kendini akışına bırakabilir ve önünden geçen bir tanesine atlayabilirsin. Seni son durağa kadar bırakacaktır.

 

İzlenimleri kullanmak konusuna biraz daha değinmek istiyorum. Ben görsel algılama öncelikli biri olduğum için bilinçaltına sunulan bütün izlenimlerden imge olarak bahsettim. Ama sen bununla sınırlı değilsin. Bu imgeler sesler veya dokunuşlar şeklinde de olabilir. Eğer işitsel algılama öncelikli bir kişiysen mesela, bir parkta gözlerin kapalıyken duyduğun seslerden bir senaryo başlatabilirsin. Dokunsal algı ağırlıklı biri son safhada astral seyahat tekniklerinden biri olan ip çekme metodunu kullanabilir. Tüm bu safhalar taşa yazılmış kaidelerden çok ana hatları gösteren bir kroki gibidir. Onu ete kemiğe bürüyecek olan yine sensin.

 

Sevgiler, bilinçli rüyalar

Cem

alıntıdır.

boynuzsuzgeyikler tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...