Jump to content

Egzema,Sivilce,Gaz Şişkinliği Tedavisi


hexagram

Önerilen Mesajlar

***Egzama, Bebeklerde (Atopik Dermatit)

Meşe kabuğu yikamalari: 50 g ince kiyilmiş meşe ağaci kabuğu, 2-3 litre soğuk

suda 12 saat demlendirildikten sonra isitilir ve süzülür. Bu demleme suyuyla

yikamalar yapilir.

 

*Mayis papatyasi: Yarim tatli kaşiği papatya, orta boy bir su bardaği dolusu

kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra

süzülür. Gün boyunca taze demlenmiş 3-4 bardak papatya çayi soğutulmadan

yudumlanir. Diştan yikamalar için de ayni biçimde demlenen ilik papatya çayi

kullanilir.

 

*Ceviz yapraği yikamalari: Ceviz yapraği demlemesiyle yapilan yikamalar kisa

sürede rahatlatir.

Bir tatli kaşiği dolusu ince kiyilmiş ceviz yapraği, yarim litre kaynar derecede

sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür. Bu ilik

demlemeyle egzamali bölgeler sik sik yikanir.

 

***Ergenlik Sivilcesi (Akne)

Ergenlik sivilceleri genellikle gençlerde, ergenlik dönemiyle 25 yaş arasinda

görülür. Yüzde, göğüste ve sirtta görülen iltihapli sivilcelerin yetersiz beden

temizliğinden kaynaklandiği düşüncesi yanliştir. Ergenlik sivilcelerinin oluşum

nedeni, hormon dengesizliği nedeniyle yağ bezlerinin aşiri çalişmasidir. Bunun

böyle olduğunun kaniti, ergenlik sivilcelerinin ergenlik döneminin sonunda veya

en geç 30 yaşlarinda yok olmalaridir. Olasi başka nedenler arasinda, bakteri

kökenli enfeksiyonlar, mide-bağirsak arizalari, yanliş beslenme, kalitim veya

ruhsal problemler başlicalaridir.

 

*Isirganotu: Isirganotu, Tanri'nin eczanesindeki en değerli kan temizleyici ve kan

yaptirici bitkidir. Bu ergenlik hastaliğina karşi açilan savaşta, hafif diyet

besinleriyle beslenmenin yani sira, günde bir litre kadar isirganotu çayi içmek

gerekir.

Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş isirganotu, orta boy bir su bardaği dolusu kaynar

derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra süzülür.

Doğru demlenmiş isirganotu çayinin rengi açik yeşildir.

 

*Hindiba: Bitki yaprağinin ve kökünün çayini kadinlarin güzellik bakiminda

kullandiklari çok eski şifali bitki kitaplarinda da görülebilir. Bitki çayi ile

gözlerini ve yüzlerini yikarlardi. Ergenlik sivilcesine karşi ise, hindiba kökü çayi

içilir.

Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş hindiba kökü, bir bardak soğuk suda 12 saat

demlendirildikten sonra isitilir ve süzülür. Çayin yarisi kahvaltidan yarim saat

önce, öteki yarisi ise kahvaltidan yarim saat sonra yudumlanir.

 

*Karaturp-sirke maskesi: Taze rendelenen karaturp bir şişeye gevşekçe

doldurulur, üstüne şarap veya elma sirkesi, karaturpu örtecek kadar eklenir.

Şişe sicak bir ortamda on gün kadar bekletilirken arada bir çalkalanir. Süre

sonunda tülbentten geçirilerek süzülür. Sabahlari ve akşamlari yüz sirkeyle

nemlendirilir, 10 dakika süreyle etkilemeye birakilir ve sonra soğuk suyla iyice

yikanir.

 

*Ceviz yapraği: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş ceviz yapraği, orta boy bir su

bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika

demlendikten sonra süzülür. Bu ilik çayla yüz yikanir.

 

***Gaz Şişkinliği

Sindirim sirasinda genellikle sindirim sisteminde gazlar oluşur. Her sağlikli

midede biraz hava vardir. Gaz oluşumunda başlica etken ise, alman besinin türü

ve miktaridir. Gaz oluşumu belirgin düzeye ulaşip rahatsizlik vermeye

başladiğinda, şişkinlikten şikayet edilmeye başlanir. Gaz oluşumunun nedenleri

genelde siradan nedenler olarak tanimlanabilir. Yalnizca belirli bir miktar soğan,

lahana, baklagiller veya şira gaz yaptirabilir. Tedavide, özellikle gaz

yaptirici(yukarida belirtilenler) besinlerden uzak durmak gerekir. Özel bir

beslenme diyeti uygulanmali ve düzenli dişkilamaya özen gösterilmelidir.

 

*Mayis papatyasi: Yarim tatli kaşiği papatya, orta boy bir su bardaği dolusu

kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra

süzülür. Gün boyunca 2-4 bardak taze demlenmiş papatya çayi soğutulmadan

yudumlanir.

 

*Adaçayi: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş adaçayi, orta boy bir su bardaği dolusu

kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika demlendikten sonra

süzülür. Günde 2 bardak taze demlenmiş adaçayi soğutulmadan yudumlanir.

 

*Civanperçemi: Yarim tatli kaşiği ince kiyilmiş civanperçemi, orta boy bir su

bardaği dolusu kaynar derecede sicak suyla haşlanir ve yarim dakika

demlendikten sonra süzülür. Günde 1-2 bardak taze demlenmiş civanperçemi

çayi soğutulmadan yudumlanir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...