Jump to content

Ölümsüzlügün Kapısı Aralanıyor


biggang

Önerilen Mesajlar

Ölümsüzlüğün kapısı aralanıyor!

 

Ölümsüzlüğün kapısı aralanıyor! Darwin´e göre, Homo Sapiens yani biz evrimin en üst düzeyindeyiz, bunun göstergesi ise beslenmek için bir süper-yokedici olmamız.

 

Darwin´e göre, Homo Sapiens yani biz evrimin en üst düzeyindeyiz, bunun göstergesi ise beslenmek için bir süper-yokedici olmamız. Modern bilim ve teknoloji, çok uzun bir zamandan beri, insanın hayvanlardan daha üstün olduğunu tanımlamak ve kesinleştirmek için mücadele ediyor, bunun için tek bir engel var; doğanın kontrolu, eğer doğayı kontrol edebilirsek daha da doğrusu hayvanların yaptığı gibi doğa ile bütünleşebilirsek sonuca ulaşacağız. Ve doğayı kontrol etmemizin en önemli hedefi ise ölüm yani ölümü yenmek. Bilim ne yaparsa yapsın, ne kadar çabalarsa çabalasın yine de insanlar ölümün kurbanı olmaktan kurtulamıyorlar. Araştırmalar sürüyor, acaba ölümü yenmeyi başaracak mıyız? Daha ne kadar zamana ihtiyacımız var?

 

İnsan yaşamının süresi on yılda bir fizyolojik olarak artar. Beslenme sistemimizdeki düzelme ve gelişim, tıbbın başarıları ve sağladığı güven, göreceli olsa da kentsel yaşamın güvenliği ve son zamanlarda ilerleyen genetik araştırmalar gösteriyor ki, bazı yönlerden mekanik olsa da, çok yavaş bir tempoda yaşlanmayı kontrol edebiliyoruz. Şimdiye kadar, insanların yaşlanmakdan ölmeleri kaçınılmaz bir programdaki genetik bir kod olarak düşünülüyordu, birçok insan yeni buluşları bekliyor, en yeni ilaçları yutuyor, yaşam biçimlerini değiştiriyor ve uzun yaşamı kovalıyor. Yüzyıllar geçtikten sonra ilk kez, insan kültürü doğal ölümsüzlüğü hak ettiğinin bilincinde ve bunu istiyor.

 

DNA´nın ihaneti

 

İnsan bedeni, temel olarak kendini yenileyen ve onaran bir yapıdır; her üç günde bir deri elbisemiz yenilenir çünkü hücreler sabit olarak bölünür ve çoğalırlar ama bunun da bir sınırı vardır. Derinin büyük kayba uğradığı hallerde yetişemezler. Birçok hücre yaşlanır, DNA bunu engelleyemez veya DNA yenilenmez, zincir genetik olarak proteinlerin hasar görmesi için serbest bırakılmıştır. Berkley Üniversitesi´nden molekül bioloğu Judith Campisi, deri ve bağışıklık sistemindeki yaşlı hücre kümelerinin, 70 yaşlarındayken 30 yaşlarındakilere göre üst düzeylerde olduğunu tanımlandı. Bu iki sistemdeki yüksek oranda hücre bölünmesi öncelikle görünür yaş demekti. Öyleyse yaşlanma oluşumu için kayıp ve hasar daha çok hücre gruplarının sorumluluğundaydı. Bitkinlik, bedenin yıpranmasının doğal sonucudur, kromozomlar DNA´nın ayakkabı bağı benzeri yapısıyla ilişkilidir, DNA başlıklarına ise "Telomer" denir, bunlar DNA zincirinin veya bağının dağılmasını engellerler ve kromozomlar her bölündüklerinde yeni DNA zincirinin oluşturmak için hazırdırlar ama telomerler bunu kısa tutarlar veya uzun sürmesine engel olurlar.

 

Sonuç olarak, telomerler yeni DNA´nın oluşması için gereken sürenin kromozomlar tarafından kullanılmasına izin vermezler. Hücrelerin içini bir reaktöre benzetebiliriz, hücre sürekli yakıt üretir. Yaşlı insanlardan alınan hücrelerin araştırılması, bu yakıtın daha döllenmeden hemen sonra bir fetüs halindeyken tüketilmeye başlandığı göstermiştir. Kuramsal olarak, hücrelerin bu kadar hızlı ve çok çalışmasını engellemek ve yakıt tüketimini azaltmak mümkündür ama bu henüz kuram aşamasındadır. Çünkü hücrelerin insan olduktan sonra neden böyle çalıştıklarının cevabı henüz yoktur. Beden, enerjisinin büyük kısmını, yemekten sonra hazmederken kullanır, bir çok insanın metabolizması yavaştır, bazıları ise diet yaparak bu enerjinin kullanımını azaltmaya gayret ederler. Biologlar, laboratuar farelerinin yiyeceklerini ikiye bölüp azaltarak, yaşamlarını % 40 oranda uzatmayı başardılar. Los Angeles California Üniversitesi´nden biolog Roy Walford, günlük ihtiyacı olan 3000 kaloriyi, 1800´e indirerek, 120. yaşını kutlamayı umut ediyor. Walford´a göre yiyeceklerin azaltılması ve daha önemlisi doğru alınması, sağlıklı hücrelerin zarar verici ve yıkıcı protein gruplarından korunması yolunda ciddi bir adımdır. Özellikle de, E vitamini gibi antioxsidant vitaminlerin üst düzeyleri çok yararlı olmaktadır.

 

Ölümsüzlük yasal mı?

 

Biolojik araştırmaların umulmadık sonuçları yaşlanma oluşumunda yeni buluşları ortaya koyuyor ama normal olarak bunlar kısaltılmış olarak ancak özel tıbbi veya bilimsel yayınlarda yer alıyorlar ve toplum bunlardan haberdar olamıyor. Bunun için bir kuruluş oluşturuldu; "Yaşamı Uzatma Vakfı" kar amacı gütmeyen bir örgüt ve işi sağlıklı uzun ömür araştırmalarını duyurmak ve desteklemek; son haberler iletiliyor, yeni teknikler tanıtılıyor ve yeni ürünler duyuruluyor. Kuruluşun amacı, üyelerinin uzun yaşamaları için yardımcı olmak ve gelecekte gerekecek fonları yaratmak; ana hedef ise fiziksel ölümsüzlük. Slogan olarak da "Biz çabuk yaşlanmıyoruz, çabuk ölmüyoruz" diyorlar. 16 yıl evvel Hollywood´da Saul Kent ve William Faloon tarafından kurulan "Yaşamı Uzatma Vakfı"nın başı yasalarla dertte. Öncelikle önerdikleri özel beslenme metodları ve ilaçlara karşı çıkmaları yüzünden, FDA "ABD Beslenme ve İlaç Dairesi" tarafından sıkıştırılıyorlar. Ticari sistemin dışında olmaları bir diğer handikap. En büyük savaş ise, son yılların ünlü gençlik ilacı olan Melatonin için yaşandı ve yaşanıyor. Melatonin bir hormon ve bedeni yeniliyor. "Yaşamı Uzatma Vakfı", Melatonin´nin ticari amaçlı tıp kuruluşları ve doktorlar tarafından kontrol edilmesine karşı çıkıyor, benzeri diğer alternatif sağlık kuruluşları tarafından da desteklenen bu mücadelenin amacı ise, Melatonin ürünlerinin serbest ve ucuz satılması. Uzun süreli hastaların ilacı kullanmaya bütçeleri yetmiyor, buna rağmen dev ilaç tröstleri buna hiç aldırmadan kısıtlamayı sürdürüyorlar ve savaş sürüyor.

 

Onlar ölümü reddediyorlar ?

 

Öte yandan, ölümsüzlüğün şu anda varolduğunu da söyleyebiliriz. Uluslararası Ebedi Toplum Organizasyonu adlı kuruluş üç kişiyi ölümsüz olarak ilan etti; Charles P. Brown, Berna Deane ve James R. Stroke bir sosyal program oluşturdular; fiziksel ölümsüzlüğün bedenlerimizde gerçekten şifrelendiğini iddia ediyorlar, hücreler buna hazırlar, iş sadece onları bu oluşum için uyandırmakta. Bu üç ilginç insan "Together Forever-Ebediyen Beraber" adlı bir kitap yazarak olayı iyice tırmandırdılar; bakın ne yazmışlar; "Ölümsüzlük hücrelerini hissediyoruz, beden ölüm uykusuna benzeyen derin uyku nedeniyle buna zaten deneyimli. Ölümsüzlük zaten insanın en büyük arzusu ve amacı olarak hücrelerimizde her an titreşmektedir ve bu titreşim enerjisi hücrelerimizle bilincimiz arasında karşılıklıdır; derinlerde bunu anımsıyoruz; sürekli olarak, evet, ölümsüz doğdum, ölmek için doğmadım, demeliyiz; işte hücrenin uyanışı budur..."

 

Bu üç kişi, kendileri gibi düşünenleri biraraya toplayarak Scottsdale Arizona´da bir komün oluşturdular. Orada ilahi ölümsüzlüğü, fiziksel yenilenmeyi kovalarken, bedenlerini temizlemeye çalışıyorlar. O kadar ilginç düşünceleri var ki, oluşturdukları ölümsüzlük enerjisinin kendilerini kazalardan koruyacağına da inanıyorlar. Bütün bunlar bir yana ama bu olaya bilim dünyasının olumlu baktığı tek birşey var; o da bilinçaltının ölümü ve öleceğini önceden kabullenmiş olması, ama bu bir kuram, henüz bilinmeyen bir yöntemle bilinçaltı ölümü reddederse acaba neler olacaktır? Örnek ise, ölümcül hastaların çok azında görülen ölüme direnme gücü ve sonunda hastalığı yenmeleri; onlar ölümü reddediyorlar ve Azrail eli boş yerine dönüyor; İşte, gizem burada ama nasıl?

 

İnsanın ötesi...

 

Felsefi olarak İnsanlık mental, fiziksel ve sosyal olarak üst düzeylere ulaşma uğraşı içinde. Ölümsüzlükçüler, şu an içinde bulunduğumuz evrim düzeyinin çok uzadığı düşüncesindeler. Buna inananlar içinde bilindiği gibi, bedenlerini iddialara göre hemen ölmeden evvel ve genel olarak da ölür ölmez likit nitrojen içinde donduranlar bulunuyor. Bir kısmı ise, ölümsüzlüğün insanların bilinçlenmesiyle oluşacağını düşünüyorlar. Tıp ve psikoloji, insanın kişiliğinin nereden kaynaklandığını söyleyemiyor ama biyoloji şunu belirleyebilir; dünyasal insan düşüncesinden ve mental oluşumdan, beyinde çalışan elektriksel sinyaller sorumluysa ve eğer insan kişiliği veya ruh, beyinde bir etki doğuruyorsa yani söz konusu elektriksel sinyallere neden oluyorsa ve benzer bir etkiyi yapay bir beyinde yaratamıyorsak, öyleyse herşey kimyasal değildir ve ayrı, farklı birşey biryerlerde vardır. Bilgisayarları aklınıza getirin; bilgisayarın "hardware" denen teknik yeterliliği yani bedeni vardır, her program "software" ise bir kişiliktir; bedenin yani bilgisayarın farklı özelliklerini ayrı düzeylerde kullanır, hele bir de bilgisayarın ana belleği çok büyük veya genişse. Ama sorun hızdır, bilgisayar insandan hızlı bir hesabı yapabilir fakat bunu nasıl yapacağını kendi düşünemez. Anlaşılabildiyse, beden=bilgisayar ile program=kişilik/ruh benzerliği olabildiğince ortadadır.

 

Sonuçta görülüyor ki, insan ölümsüzlüğe, bilinç olarak, bilgelik olarak, istek olarak, hatta tıbbi olarak hazırdır ama yaşam biçimi olarak, tüm alışkanlıklarıyla ve oluşturduğu sistemlerle hazır değildir. Buna daha çok zaman var; belki de gerçekten evrim artık yeni bir aşamaya yani insanötesi insan aşamasına geçmeli...

 

Ölümsüzlük bizi melek veya vampir mi yapacak?

 

Her ne olursa olsun, ölümsüzlük gibi evrensel bir konunun karşısında olduğumuzda, öncelikle olumlu düşünmeliyiz. Ama dünyasal sorunlarımız vardır ve bunlar bizi korkutabilir; özellikle Üçüncü Dünya Ülkeleri´ndeki nüfus yoğunluğu ciddi ve endişe vericidir. Savaşlar sadece kaynakların ele geçirilmesi gibi basit ve ilkel bir neden için yapılmaktadır; doğal afetler ve açlık etkin ve öldürücüdür. Zengin azınlıklar gelişirken, fakir çoğunluk açlıktan ölmektedir; Bu arada, gelişmiş ülkelerde işşizlik dev oranlarda büyürken, emeklilik yaşının 65 yaş civarlarında olması, 20-40 yaş arasındaki kuşağın çalışma gücüne katılımını engellemektedir. Emeklilik ödemeleri, 80 yılı aşan uzun bir yaşam ortalamasında devletlere çok pahalıya malolacaktır hatta yıkıma neden olabilir. Ölümsüzler yaşam desteğini nereden alacaklar ve kendi dölleriyle nasıl rekabet edeceklerdir? Buna karşın bazı ölümsüzlükçülere göre, ölüm korkusunun kalkması toplumun beklentilerini ve sonuçta düzenini değiştirecektir. Tüm isteklerimizi, bir anda elde edemeyiz. Doğuştan gelen değerlerimiz ve tanımlamalarımız vardır önce bunları tolere etmeyi öğrenmemiz gerekecektir; Öte yandan, ölüm korkusu olmazsa, kaybedecek bir şeyimiz kalmaz. Eğer önümüzdeki bin yıl içinde ölümsüz olursak, ya bir melek ya da bir vampir olacağımız kesindir; bugün ektiğimiz tohumlara göre sonucu bekleyip göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu yazıyı nerden Ctrl+v yaptın bilmiyorum ama,

enerjinin korunum ilkesine ve termodinamiğin 2.prensibine göre,

açık va kapalı sistemlerde biç bir madde sonsuza kadar enerji üretemez ve yiyemez.

bu bir de açık bir sistem olan biyolojik canlı olunca, sonsuz kadar enerji üretip harcaması hiç mümkün olmaz.

ölümsüzlüğe doğa yasaları izin vermiyor.

 

düzeltme: biyolojik canlılar açık sistemlerdir.

galakthorroe'e tşk.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir kapalı sistem olarak "biyolojik" canlı mı? Ne zamandan beri "nekrolojik" canlılar var? Kaldı ki kapalı sistem enerji giriş ve çıkışı olmayan sistemdir. Canlılık için, enerji tüketimi gerekir. Enerji tüketimi için ise enerji girişi... Doğal ortamda kapalı sistem bulunmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanların esas aradıkları ölümsüzlük değil sonsuzluk. Bunun ölümsüzlükle gerçekleşebileceği düşüncesi bence pek doğru değil. Ölümsüz bir canlı varmış aslında bir deniz anası türü yaşlanınca kendini yeniliyormuş. dolayısıyla ölümsüzlüğün varlığı mümkün bence. Daha doğrusu ne kadardır yaşadığını hatırlamayacak kadar çok yaşamak mümkün. Çünkü insan eninde sonunda ölmeyi isteyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanların esas aradıkları ölümsüzlük değil sonsuzluk. Bunun ölümsüzlükle gerçekleşebileceği düşüncesi bence pek doğru değil. Ölümsüz bir canlı varmış aslında bir deniz anası türü yaşlanınca kendini yeniliyormuş. dolayısıyla ölümsüzlüğün varlığı mümkün bence. Daha doğrusu ne kadardır yaşadığını hatırlamayacak kadar çok yaşamak mümkün. Çünkü insan eninde sonunda ölmeyi isteyecektir.

 

haklısın aslında, insan sonsuzluk arzu eder.

ben insan ruhunun sonsuz olduğuna inanıyorum.

ölümden sonra yine hayat devam ediyor.

bu beni asıl özgür tutan şey!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Allah, sizi yarattı, sonra da sizi öldürecektir. İçinizden kimi de, biraz bilgiden sonra eşyayı önceki bildiği gibi bilmesin diye, ömrün en kötü çağına kadar yaşatılır. Şüphesiz ki Allah çok bilgili ve büyük kudret sahibidir. (NAHL/70)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu yazıyı nerden Ctrl+v yaptın bilmiyorum ama,

enerjinin korunum ilkesine ve termodinamiğin 2.prensibine göre,

açık va kapalı sistemlerde biç bir madde sonsuza kadar enerji üretemez ve yiyemez.

bu bir de açık bir sistem olan biyolojik canlı olunca, sonsuz kadar enerji üretip harcaması hiç mümkün olmaz.

ölümsüzlüğe doğa yasaları izin vermiyor.

 

düzeltme: biyolojik canlılar açık sistemlerdir.

galakthorroe'e tşk.

 

Yanlis dusunce... Bizlerin temeline bakarsan bizler sadece birer biyolojik bilgisayariz. Beyin tamamiyle elektrik ile calisir. Dolayisiyla bir insanin bilincini bilgisayarlara aktarmak teorik olarak mumkun. Bununla ilgili calisma yapiliyor ancak suan itibariyle bir futbol sahasi kadar bir alani bilgisayarla doldursaniz ancak bir insanin bilincini aktarabilirsiniz, dogal olarak kuantum (bilmiyorum Turkcesi boyle mi degil mi...) bilgisayarlari uretmeye calisiyorlar oncelik olarak.

 

Daha sonra is klonlamaya ve bilinci aktarmaya kaliyor... Belgeseli izlemek isteyen ; History Channel in belgeselidir, Human V2.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

normal bir insanın ortalama yaşı 65 iken şuanki imkanlarla bilimsel olarak bunu 200 yıl uzattıklarını ve sakladıklarını zaten duymuştum, bunu ilan ettirmeleride büyük karışıklık olurdu herhalde.. üreyip üreyip ölememek, en iyisini yapıyorlar zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu yazıyı nerden Ctrl+v yaptın bilmiyorum ama,

enerjinin korunum ilkesine ve termodinamiğin 2.prensibine göre,

açık va kapalı sistemlerde biç bir madde sonsuza kadar enerji üretemez ve yiyemez.

bu bir de açık bir sistem olan biyolojik canlı olunca, sonsuz kadar enerji üretip harcaması hiç mümkün olmaz.

ölümsüzlüğe doğa yasaları izin vermiyor.

 

hiçte bile başka enerjiyi kendi için dönüştürebilir,benzinin yanması gibi,az enerji gerekir ama sonuçta çok daha büyük bi enerji çıkar,hatta insan olduğundan aşırı da büyüyüp güçlenebilir,evet denge var katılıryorum ona bi enerjiden alıyosun kendine gidiyo ;) sonuçta dengede olduğu sürece ölümsüz olunabilir,aslında hatta dünyada su kıtlığı falan diyolar eninde sonunda o su tekrar ger idönücek biliyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şahsen ben bir gün öleceğim için çok mutluyum çünkü her an ölebileceğimin farkında oldugumdan sevdiklerime daha fazla değer veriyorum.Eğer ölümsüz olsaydık hayat cok sıkıcı olurdu ve herşeyim üzerine iddaya varım ki eğer ölümsüz olsaydık ölümü icat etmeye çalışırdık:D Ayrıca başlangıcı olan herşeyin bir sonu vardır değilmi??

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...