Jump to content

Burca Göre Diyet


fotonkedi

Önerilen Mesajlar

Zayıflamak için ruh hali oldukça önemli bir etkendir. Kişinin beslenme alışkanlıkları ile burçların yakından ilişkisi olduğuna göre başarıyı yakalayabilmek için diyet yapılacak zamanı ve beslenmeyi burca göre ayarlamak gerekmektedir. Öyleyse diyet yaparken burcunuzun özelliklerine göre davranmak akıllıca bir yöntem olacaktır.

Koç

Abur cubur yemeye meraklı Koç’un tuz ve alkolden uzak durması ve bol bol su içmesi gerekmektedir. Domates, patates, soğan, kuru fasulye, mercimek, karnıbahar, marul, yeşil salata, ıspanak, turp, pirinç, zeytin, elma, balkabağı, ceviz gibi besinler haftalık beslenmenize mutlaka eklenmesi gerekli yiyeceklerdir. Hafif tatlılar tercih edilmelidir.

Boğa

Yemek için yaşayan Boğa’ların karbonhidratlardan uzak durmaları gerekmektedir. Aksi takdirde sindirim güçlüğü kaçınılmazdır. Düşük nişasta, yağ ve şeker içeren bir diyet, beslenme hayatınızın gerekli bir parçası olmalıdır. Doğal iyot içeren besinler, balık ve deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, böbrek, buğday, ıspanak, pancar, taze meyve ve yeşil salata besin listenizde daima yer almalıdır. Ayrıca bol bol su tüketilmelidir.

İkizler

İkizlerin yavaş yemek yemeği öğrenmeleri gerekmektedir. Az ve sık yemesi gereken İkizler, sağlıklı kemiklere sahip olmak için sağlıklı beslenmelidirler. Kan pıhtılaşmasının sık görüldüğü İkizler’in balık, tereyağı ve köy peyniri, havuç, portakal, greyfurt, şeftali, erik, üzüm suyu, kuru üzüm ve bademden vazgeçmemeleri gerekmektedir. Ayrıca şifalı bitkiler ve kafeinsiz çaylar sakin olmaları için birebirdir.

Yengeç

Yengeç’in üzüldükçe böreklere, dondurma ve şekerlemelere saldırmaktan vazgeçmeleri gerekmektedir. Mideleri hassas olan Yengeç’lerin nişastalı yiyeceklerden, şeker, tuz ve baharatlardan uzak durmaları oldukça önemlidir. Vücudu kalsiyuma ihtiyaç duyan Yengeç’lerin, düşük yağ içeren süt, peynir ve yoğurt, kıvırcık lahana, domates, salata ve marul, bol miktarda taze sebze ve yağsız protein tüketmeleri gerekmektedir.

Aslan

Güzel lokantalar, nefis yemekler Aslan’ların hayallerini süsler ancak vücuduna önem vermeleri diyetlerinde başarıya ulaşmalarını sağlamaktadır. Aslan’ların kan dolaşımının düzenli olması için sığır, kuzu ve kümes hayvanları eti, karaciğer, çiğ yumurta sarısı, kereviz, elma, incir, şeftali, limon ve badem tüketmeleri gerekmektedir.

Başak

Çikolata ve şekerlemeler Başak’ların vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak bu tür yiyecekler Başak’ların kalbinde problem yaratabilir. Tuz, buğday, çavdar, yağsız sığır ve kuzu eti, peynir, zeytin, portakal, limon, kavun, elma, armut Başak’lar için ideal yiyeceklerdendir. Kavun, elma, armut kısmen Başak’ların cildini temizlemek ve saçlarına bakım sağlamakta yardımcı olur.

Terazi

Terazi böbrekleri, sırtın alt kısmını, temsil eder. Bezelye, mısır, havuç, ıspanak, buğday, yulaf unu, elma, çilek, badem ve kuru üzüm Terazi’lerin her zaman ellerinin altında olmalıdır. Terazi’ler böbrekleri için asitli içeceklerden uzak durmalıdırlar. İnce ve zarif bir bedenler için ince dilimler tüketmelilerdir.

Akrep

Akrep’lerin solunum ve üreme organlarından problem yaşamamaları için tahıllardan yapılmış ekmekler, balık ve deniz ürünleri, yeşil salata, soğan, kırmızı turp, taze meyve ve sebzeler içeren bir diyet uygulamaları gerekmektedir.

Yay

Kalça, bacak ve karaciğeri temsil eden Yay’ların doğru beslenmek için kabuklu meyve ve sebzeleri tercih etmeleri gerekmektedir. Bolca çiğ sebze, yeşil biber, patates, incir, kuru erik, çilek, elma, armut, ve taneli tahılları yemeleri önerilir.

Oğlak

Oğlaklar’ın en büyük problemi öğün atlamaktır. Vücutları geniş bir vitamin ve mineral desteğine ihtiyaç duyan Oğlak’ların, lahana, kereviz, yağsız etler, limon, portakal, inek sütü, her türlü peynir, balık, yumurta sarısı, buğday ve incirle aralarının çok iyi olması gerekir.

Kova

Kova’ların devamlı olarak C vitaminine ihtiyaçları vardır. Değişik lezzetler tatmayı seven Kova’ların vücutlarının sofra tuzuna ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyacı dorudan değil, bu maddeyi barındıran besinlerden almaları gerekmektedir. Deniz ürünleri, brokoli, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas sizin için doğal tuz bakımından ideal besinlerdir.

Balık

Katı ve sıkıcı diyetler Balık’lara göre değildir. Yüksek proteinli, düşük yağ ve şeker içeren diyetler Balık’ların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacaktır. Balık’ların temel ihtiyacı demirdir. Demir eksikliği, anemi ve düşük tansiyona sebep olur. Balıklar diyetlerinde zengin demir içeren karaciğer, yağsız sığır eti, kuzu eti, yumurta sarısı, beyin, midye, ıspanak, soğan, arpa, marul, buğday ekmeği, kuru fasulye, elma, üzüm, limon, portakal, şeftali, hurma, kuru erik ve üzüme yer vermelilerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...