Jump to content

Majikal uygulama temelleri (1)


Mystick

Önerilen Mesajlar

Bu kitabın ilk iki bölümünde işlenen teori ve sembolizm hakkındaki malzeme Kabala literatürünün son bin yıllık süre içinde bir araya getirilmiş olan devasa birikimine kıyasla küçük bir kısmını oluşturmaktadır ve bu kısım şu ya da bu şekilde Altın Şafak tradisyonuyla ilgilidir. Kitapta buraya kadar tartışılan her nokta, İbrani literatürün konuyla ilgili devasa kaynaklarından faydalanmaya gerek duymadan, çok daha geniş bir biçimde ele alınabilir.

Ne var ki fazla teori her zaman bir avantaj olmadığı gibi bir majisyen olmak için yalnızca kitabi bilgi yeterli değildir. Doğrusunu söylemek gerekirse yalnızca bilgi aşkına gizli bilginin peşinde koşmak, majikal yoldaki potansiyel içeren birçok öğrenciyle adept adayının önünde bir engel olmuştur. Majide gerçek ustalığın gizemli konularda bilgi sahibi olmaya bağlı olduğuna dair yaygın görüş, daha önce gördüğümüz gibi, insanı yanlış yöne sevk etmektedir. Yeni başlayanlar için majinin en önemli ‘gizleri’ ne o kadar gizli ne de gizemlidir.

O halde gizler nelerdir? Bunlar, bütün diğer beşeri faaliyetlere başarı getiren şeylerdir (Bu nokta birçok majisyenin bütün beşeri eylemlerin nihayetinde majikal eylemler olduğunu ileri sürmelerine neden olmuştur. Majikal ortamda bu etkenleri çevreleyen gizem perdesinden dolayı, onlara başka bir bağlamda bakmak bizim için faydalı olabilir.

Müzisyen olmak isteyen bir insan örneğine bakalım. Bu arzu eyleme dökülmediği sürece hiçbir güce sahip değildir, hatta eyleme dökülmesi bile kendi başına yeterli değildir. Müzisyen adayımızın arzudan gerçekliğe geçmesi için üç şeye ihtiyacı vardır. İlk olarak ne tür bir müzisyen olacağına (en azından başlangıç aşamasında hangi müzik türü ve enstrümanını seçeceğine) ve amacına ulaşmak için atması gereken adımlara karar vermelidir. İkinci olarak enstrümanıyla mümkün olduğunca çok pratik yapmalıdır. Üçüncü olarak uygulamadan bir şeyler öğrenmeli ve ilerlemesini görmek için mevcut performansını amaçlarıyla karşılaştırmalıdır.

Bu üç faktör – amacın netliği, azimli çaba ve öğrenme yeteneği – majide de başarının anahtarlarını oluşturur. Bunlar aynı zamanda Ruah’ın Peçenin üstündeki üç Hayat Ağacı Küresi’nin pratik yanlarına tekabül ederler. Amacın netliği Tifaret’teki hayal gücünün bir ürünüdür. Çünkü hedeflenen amaçlar ve atılacak adımlar, ulaşılmadan önce hayal edilmelidir. Azimli çaba Geburah’taki iradenin ürünüdür ve öğrenme kapasitesi Hesed’deki hafızadan gelir.

Bu üç Küre majisyen adayını bekleyen ilk büyük dönüşümün hem amaçlarını hem de araçlarını oluşturur. Önemli bir nokta, bütün bu dönüşüm işi yarı yarıya gelişmiş olan bu Küreler’in potansiyellerini kullanmayı öğrenmekten başka bir şey değildir: Hayal ve irade etmeyi öğrenmek, net ve eksiksiz olarak hatırlamayı öğrenmek. Daha geniş bir açıdan bakıldığında bu fikir Hayat Ağacı’nın tüm Küreleri için geçerlidir; majisyenin çalışmasının bütünü duyumsamayı, düşünmeyi ve hissetmeyi, imgelemeyi, irade etmeyi ve hatırlamayı, dinlenmeyi, eylemeyi ve olmayı, her zaman yapıldığı gibi yarı gönüllü ve beceriksizce değil, tam olması gerektikleri ve olabilecekleri gibi eksiksiz yerine getirmektir.

Bu yazı yazarın "Paths of Wisdom" (Bilgelik Yolları) kitabının 10ncu Bölümünü içerir...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bana göre en başta kendi içindeki sorunları çözmekle başla kendine güven..kısaca iç huzurunu bul.. hiç bir zaman endişe etme.. sonra doğaya kulak ver..maji doğayla iç içe olan bir sanattır.. yaşam biçimidir hatta.. o yüzden başta kendi iç huzurunu bul sonrada doğayla iç içe ol.. ;) zaten uzun bir süre sonra alışmaya başlıosun.. kısaca ilk çalışmalar motivasyon gibi düşün ancak bir ömre sığmıyor.. çok uzun bir çalışmadır maji.. ne kadar kolay görünsede.. aslında uzun bir süreçtir.. ama dediğim gibi ilk başta bunları yap sonrada maji hakkında araştırmalar detaylı bilgi topla ben aktarıcam.. bi tatil olsun :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...