Jump to content

Majide bumerang etkisi nedir?


Kelendria

Önerilen Mesajlar

Majide bumerang etkisinin mevcut bulunduğunu birçok kaynaktan okumuştum. Yani yapılan bir majinin (iyi ya da kötü olsun) kişiye üç kat fazla geri dönüş etkisi oluyormuş. Buna bumerang etkisi diyenler var. Bu konuda ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Sizin görüşleriniz neler?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslında birçok yerde bumerang etkisi olarak değil de "karma" felsefesi olarak geçer. etrafa yaydığın her enerji eninde sonunda tekrar seni bulur. ne ekersen onu biçersin. yaygın cadı inançlarında "three fold law" üç kat kanunu olarak geçer. bu yüzden iyi cadıların en önem verdiği kuraldır; "do what ye will, an ye harm none" başkasına zarar vermediğin sürece istediğini yap. çünkü kötü büyüler insanın çakralarını kirlettiği gibi aynı zamanda da zamanın birinde cadıya geri döner.

 

sizden ricam merak ettiğiniz konularda wicca&witchcraft içerisindeki soru-cevap başlığınızı kullanmanız. böylelikle konular içinde araştırma yaparken başlık sayısı az olacağından istediğiniz şeye daha rahat ulaşabilrsiniz:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

spirituel temel, uygulanan her şeyin 3 katı şeklinde geri döneceğidir. bunu şu şekilde düşünebilirsiniz, spiritüel bi uygulama esnasında yapmak istediğinize o kadar konsantre olursunuz ki, bi enerji açığa çıkarırsınız, açığa çıkardığınız enerjinin bi kısmı ile uygulamanızı gerçekleştirirsiniz ama çağırdığınız enerjinin büyük kısmı sizinledir. elbette bunun 3 katı 5 katı olduğunu bilemeyiz, bu da alegorik bi ifadedir, anlaşılması için insan ölçütlerine indirgenmiştir. büyü uygulamalarında çağırdığınız enerjinin spesifik bi tanımı yoktur, yani aşk enerjisi yahut kayıp eşya enerjisi diye bişey sözkonusu değil,enerji birdir, uygulamanın kozmosta açığa çıkardığı enerjinin vektörel bir karşılığı olmadığından yönü ve büyüklüğünü bilmeyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşin en kolay tarafı günah-sevap mantalitesiyle açıklamak arkadaşlar.Yaptığınız uygulamanın kozmosda yarattığı sonuçları bir muhasebe defterine yazdığınızı düşünün,iyi olanları kâr,kötü olanları zarar hanesine yazıp toplayın,zarar çıkarsa negatif kâr çıkarsa pozitif olarak size dönecek demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

three fold law Üçler kuralı olarak çevrilebilir. Wicca öğretisine özgüdür ve metafiziksel veya fiziksel bir prensipten çok herhangi bir eylemde bulunan kişiye bu eylemin sonuçlarının 3 katı olarak döneceğini bildiren etik bir kavramdır.

“Karma”yla benzer gözükse de aslında epey farklı bir kuraldır, kısaca açıklamak gerekirse, karma her eylemin -hangi sıfatla olursa olsun-kaçınılmaz bir sonucu olacağını

kabul eder, “three fold law” ise bu sonucun üç katıyla geri dönmesidir ki tamamen Wicca’ya özgü bir doktrindir ve karmadan ayrılır. Bir başka ve en önemli nokta, karma kişinin tüm yaşamları boyunca sürer; “3 fold law”, sadece içinde bulunduğumuz yaşam süresince uyulması önerilen bir kuraldır…

Karma’da enerjinin geri dönüşümü three fold law’daki gibi “3 katı” şekliyle değil, her eylemin doğası gereği bir bedeli, nihayetinde bir sonucu olacağı yönündedir.

Karma tüm yaşam süreleri boyunca devinen evrensel ve evrimsel bir doktrindir -tabii kişi eğer buna inanıyorsa-, three fold law sadece içinde bulunduğumuz bu yaşam süresini kapsar -tabii gene eğer kişi buna inanıyorsa-.(Gerçi kadim yasalar gereği kişinin inancının

dışında işleyen kurallardır ama gene de eklektik yaklaşımı izleyelim.:-)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle bir kural yoktur. Bu bir yalandır. Eğer majisyen böyle bir şeye inanırsa veya böyle bir inanışın bilinçaltında yaşamasına veya en azından kırıntılarının, dallarının bilinçaltında kalmasına izin verirse, evet, majisyende vicdan azabı görülür ve bunun sonucu olarak evet, kötülük majisyene geri döner. Fakat bilincini ve bilinçaltını böyle bir kuralın varlığı safsatasından arındırmış olan majisyene yaptığı kötülük(?)ler geri dönmez.

 

Elbette her enerji dengelenir, yapılan her basıncın bir dengeleyicisi vardır. Damarlarınızda akan kan dışarıya fırlayıp fışkırmıyorsa bunun sebebi dışarıda havadan sizin bedeninize yapılan bir basıncın da olduğudur, bu basıncın dengeleyici etkisidir.

 

Bunun gibi, yapılan her kötülüğün(?) de bir dengeleyicisi olacaktır. Karma düşüncesi doğrudur ve bundan bahseder. Fakat bu dengeleme bu hayatında mı olur? Böyle bir zorunluluk yoktur. Bir sonraki enkarnasyonunda mı olur? Böyle bir zorunluluk da yoktur. 3 sonrasında? Bu da belli değildir? 1.000.000.000 sonraki enkarnasyonda mı olur? Bu da belli değildir.

 

Aslına bakılırsa, kötülük döner, iyilik de döner, kabul. Fakat ne zaman döner? Zamanın sonunda, kıyametten bile sonra, tüm evren genişlemesini durdurup tekrar bir karadelik haline gelmek üzere daralmaya başladıktan sonrasında, hatta tekrar karadelik olup sıfırlandığında bile dönebilir.

 

"İyilik yap-iyilik bul" veya "kötülük yap-kötülük bul" düşüncesindeki saçmalık burada. Çünkü bunları düşünenler hemen bu hayatta başına kötü birşey gelecek sanıyorlar. Belki de işte, böyle düşündükleri için kötülükleri kendilerine çekiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...