Jump to content

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun!!!


belfalas

Önerilen Mesajlar

Ata'mzın belkide bize verdiği en değerli hazine olan cumhuriyetimizn kuruluş yıldönümünü saygıyla anıyor, ve bu yılın cumhuriyete karşı açılan savaşlara bir son olması ümidiyle herkesin bayramını kutluyorum!!

 

biliyorum biliyorum konu yanlış yerde ancak cafeye açmamın sebebi bunun bir bayramlaşma havasında geçmesini istememden dolayı...bugün tüm şerefsiz teröristlere, tüm bölücülere, milleti soyup soğana çevirenlere inat onları konuşmayalım!!! sadece Ata'mız olsun yüreğimizde...hiçbir polemik olmasın her dinden her ırktan vatandaşlarımız arasında... bu bölücülere, provokasyonculara inat! bugün gurula gezelim! bugün boynumuz bükük olmasın...

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=EilOGCZiAhI

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=Hc500T1k1RM

--------------------

atamızın en sevdiği şarkılar....

 

http://www.youtube.com/watch?v=zIjHdueLcAA

--------------------

Ata'mızın amerikaya yaptığı konuşma

 

http://www.youtube.com/watch?v=j9x1xyfeoeU

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün cumhuriyetimizin ilanının 84. yıldönümü.Birinci Dünya Savaşının sonunda yurdumu işgal eden batılı emperyalist devletlere karşı gerçekleştirdiğimiz ulusal kurtuluş savaşımızın başarı ile sonuçlanmasından sonra 1 kasım 1922’de saltanatın kaldırılması ile altı yüz yıllık kişisel iradeye dayanan yönetim biçimi sona ermiş ve günümüzden 84 yıl önce 29 ekim 1923 tarihinde cumhuriyet ilan edilmiştir.Cumhuriyetin ilanı ile devlet yönetiminde Türk ulusunun iradesi egemen kılınmıştır.

 

İnsanlık tarihinin geçen son 220 yılında toplumları yerinden sarsan üç büyük devrim olmuştur.Birincisi, 1789 Fransız ihtilalidir.İkincisi, Rusya’da gerçekleştirilen1917 Bolşevik Devrimidir.Üçüncüsü,İslam Dünyasında ve gelişmekte olan üçüncü dünyaülkelerinde bir benzeri olmayan Anadolu İhtilali yada diğer adıyla Türk Aydınlanma Devrimidir.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıkması ile başlayan, 29 ekim 1923’te cumhuriyetin ilanı ile başarıya ulaşan Anadolu İhtilali’nin çok önemli iki unsuru vardır.Birincisi; dünyanın en büyük devletlerine,egemenlerine ve emperyalizme karşı bir ulusun tüm olanaklarını ortaya koyarak verdiği ulusal bağımsızlık savaşıdır.Esir alınmış,toprakları işgal edilmiş bir ulusun emperyalizme karşı direnmesinin ve onları yenmesinin olanaklı olduğunu ve de bağımsızlık savaşlarının mümkün olduğunu kanıtlayarak tarihe geçen bir devrimdir.Bu nedenle Asya’da,Afrika’da yaşayan mazlum uluslara bağımsızlık savaşlarında örnek olmuştur.

 

Anadolu İhtilali’nin ikinci unsuru ise emperyalizme karşı kazanılan askeri başarıdan sonra ortaya konan bir dizi devrimdir.Aydınlanma devrimi adını verdiğimiz,Türk toplumunun ortaçağ karanlığından kurtulup,çağdaş uygarlık düzeyine yükselme

sinin savaşıdır.Türk ulusu bağımsızlığını kazandıktan sonra ulusal ve laik ilkelere dayalı yeni bir devlet kurma yolunda önemli adımlar atmıştır.Bu adımların birincisi 1 kasım 1922’de saltanatın kaldırılması ve 29 ekim1923’te cumhuriyetin ilan edilmesi olmuştur.

 

Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O'nun ilke ve devrimlerini gönülden benimseyen Türk Ulusunun özelliklerinin bir yansımasıdır. Bu yönüyle Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi, büyük Türk Devrimi'nin adıdır.

 

 

Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı ve ulus devleti seçenlerin kurduğu bir yönetim biçimidir.

 

Türk insanı, Cumhuriyet'le kul olmaktan çıkıp yurttaş konumuna yükselmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Ulus iradesi, yönetimin kaynağı durumuna getirilmiş, egemenlik kayıtsız şartsız Türk Ulusu'na verilmiştir.

 

Türk Aydınlanma Devrimi ile büyük bir düşünce değişimi gerçekleştirilmiş, çağdaş bir hukuk düzeni kurulmuş, hukuk dışılığa ve çağdışı kavramlara son verilmiş, toplumun yapısı uygar ilkelerle oluşturulmuştur.

 

Cumhuriyetin ilanından sonra çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak amacıyla yapılan yenilikler,atılımlar ve devrimler tam bağımsızlık ilkesi esas alınarak gerçekleştirilmişti,çünkü Atatürkçü Düşünce Sisteminin temeli tam bağımsızlık ilkesine dayanıyordu.Mustafa kemal Atatürk bu konuda görüşlerini şöyle ifade etmiştir;

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cumhuriyet bayramı hepimize kutlu olsun. Dilerizki Türk ulusu bu toprakların ne güçlüklerle kazanıldığını asla unutmaz ve sahip çıkar.

--------------------

cumhuriyet bayramımız hepimize kutlu olsun. Dilerizki Türk cumhuriyeti bu vatanın topraklarının ne güçlüklerle kazanıldığını asla unutmaz ve sonsuza dekte korur...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...