Jump to content

Black raven çevirisi(sadece bir kısmı;))


faust

Önerilen Mesajlar

. ARIEL’İN MÜHRÜ

15.gif

 

İsmim Ariel,ve ben bir köpek biçiminde görünürüm.Yeryüzü’nün üstünde ve altında ne varsa benim hükmüm altın dadır.Emrimde bir çok ruh lejyonu vardır ve ben hızlı bir ruh’um:bir karaca kadar…Bazı insanlar benden istifade edecek.Diğerlerine ise zarar vereceğim.Her seferin de beni çağırman için faal olacağım.Herkesin çağrısına karşılık vermeyecek kadar asi bir ruh’umdur.Bundan dolayı ben sana gözükmeden önce beni kuvvetli bir şekilde davet et.

Milyonlarca ruh emrim altındadır ve bütün altın hazineler üzerinde hükmüm vardır.Ben bir rüzgar kadar hızlıyım.

 

MARBUEL’İN MÜHRÜ

16.gif

Hizmet etmeye hazır bir ruh’um.On yaşında bir çocuk biçiminde görünürüm.Bu beni her zaman çağırman için faydalıdır.Bir ok kadar hızlıyım.

 

 

 

MEPHISTOPHILIS’İN MÜHRÜ

17.gif

 

Genellikle pek çok sanat’ın ve şans’ın büyük ustasıyımdır.Bunları anında öğrenebilirsin.Beni dört vakit’te çağırmaya ihtiyacın vardır.Emrim altında bana hizmet sunan oldukça seçkin ruhlar bulunur.Onlara hizmet etmeleri için emir verdiğim zaman çok daha hızlı olurlar.

Burada Dr.Johannes Faustus'un black raven(kara kuzgun) isimli grimorie'sin de ki caput tertium bölümünde tanıtılan ruhların ve mühürlerinin sadece bir kısmını sizinle paylaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok iyi paylaşım . grimoire'ler pek rağbet görmüyor buralarda fakat bunu bizimle paylaşman (türkçe için ayrıca saolasın) çok güzel .

the black raven grimoiresi hakkında da cok bilgim yok bildiklerini paylaşırsan sevinirim .

 

aynen katılıyorum:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kitabın tamımını çevirdim fakat emin ol kitapta yazarı ile ilgili bir önceki çevirmen bile fazla bilgi vermiş durumda değil.

Bariz anlaşılacağı gibi bu kitapta diğer grimorieler gibi;

Demonları(ruhları) celp etmeyi(evokasyon),defetmeyi ve onlardan istediklerinizi nasıl yaptırabileceğinizi anlatan bir eser.

İçinde çeşitli ruhlara karşı tılsımların,tütsülerin nasıl yapılacağı anlatıyor.

Çok çocukça ve fantastik denebilecek yerlerde mevcut.

Ve yazar ise hepimizin bildiği şu meşhur faust:)

Hasılı buradan gerçekten yaşadığı ve okült ilimlerle ilgilenen bir kaçık(ya da her ne denirse) olduğu anlaşılıyor.

--------------------

Konunun hava da kalmaması için şunları da eklersek aydınlatıcı olur:

Grimoire

Ruhlarla konuşma ve onları inceleme sanatı diyebiliriz. İki temel kısımda incelenir Angelografi ve demonografi. Ruhlar kategorize edilir. Türleri belirlenir. Genellikle ruhlar eski dinlerden gelen tanrılardır veya düşmüş meleklerdir. Diyalog esnasında yere bazı şekiller ve sihirli sözler söylenir. Genellikle bir daire içerisinde ruh ile görüşülür. Bahsi geçen ruhlar grimorine yapılarda asıl tanrılar yada cinler olarak adlandırılır.

Gromorine bilgilerin temel kaynağını Hz. Süleyman(Kral Süleyman) tarafından yazıldığı düşünülen bir seri eser oluşturur. Kral Süleyman'ın bu eserlerinde melekler, konuşma metodu, sınıflanmıştır. Demonlar 72 adet şef etrafında guruplarmış olarak anlatılmakta ve nasıl büyülerde kullanılacakları gösterilmektedir.

Süleyman'ın yazdıkları temel eserler The Greater Key Of Salamon ki bu üç bölümdür. The Lesser Key of Salamon ki bu da altı kitaptır. Demononolojiyi Lesser Key of Salamon oluşturur. Altı kitabın adı şunlardır. Goetia, Teurgia-Goetia, Ars Paulina, Ars Almadel, Ars Nova ve Ars Notoria. Bunun haricinde temel grimorine anlatılan Grimoire of Armadel ve Grimoirum Verum bulunmaktadır.

Kral Süleyman haricindeki temel Grimoire eserler Abramelin kitapları olarak sayılabilir. Diğer kitaplar. Arbatel of Magic (Abratel), Heptameron (Peter de Abano), The Grand Grimoire, The Black Raven (Johannes Faust), The Black Pullett, Sword of Moses, Libellus Magicus, Secret Gramoire of Turiel sayılabilir.

Angelografi

Tanrının melekleri ile grimore metotlar ile konuşmaktır.

Demonografi

Tanrıya inanılmayan grimorine yapıdır. Konuşulan ruhlar asıl tanrılardır. Genellikle iki gurup arasında bir çekişme vardır. Demonograflar şeytanın asil tanrılardan biri olduğunu düşünür.

--------------------

Kitap hakkında biraz daha ayrıntı:

Kitap önsözü eklemezsek 6 bölümden oluşuyor.

Bu bölümler şu şekilde sıralanır:

caput primum::Bu bölümde doktor faust ruhları çağrırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini,hangi noktaların önemli olduğu açıklıyor ve işin açıkçası biraz da öğüt veriyor.

caput secundum:Bu bölümde daire içine almanın hangi yöntem ile yapılacağı anlatılıyor.

caput tertium:Bu bölümde cehennemin yedi büyük dük'ü tanıtılıyor,özellikleri anlatılıyor ve mühürleri sunuluyor.

caput quartum:Bu bölümde ise çağırmak istediğiniz ruhlar'a yönelik dualar,yakarılar ve zorlamalar bulunuyor.

caput quintum:Bu bölümde çağırılan varlığa nasıl zorlama yapılacağını,işkence etmeyi,defetmeyi ve serbest bırakmayı sağlayan anahtar anlatımlar ve uygulamalar açıklanıyor.Ayrıca uygulayıcıyı korumaya yönelik ve başka işlere yarayan tılsımlar ve bunların hangi madde üzerine ne vakit işleneceği verilmiş.

Doktor Faust'un son açıklaması:Bu bölüm biraz paradoksal.Ama kısaca ruhlara yönelik en etkili denebilecek yöntemler anlatılmış.

 

........

 

Kitabın bölümlerinden parçaları türkçe olarak kısa örnekler halinde ileride sunarım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

video gerçekten güzelmiş bu kadar acıya katlanmak için gerçekten azimli olmak ve birşeyler istemek gerekiyor. demon, hadim vb. çağırımlarda bunların olması dışında daha kötü şeyler görülebiliyormuş. Annene babana tecavüz etmeleri, gözünün önünde sevdiklerini öldürmeleri, vahşi ve korkunç yaratıklar vb. gibi. Oradaki mühür ile buradaki mühür pek benzemiyor sanırım filmde biraz daha kitabına bağlı kalmamışlar yani faust'un çevirdiğin kitabındaki sembollerden bahsediyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

BARBUEL'İN MÜHRÜ

 

http://www.magitech.com/faust/FAUST11.GIF

 

 

Ben bütün denizlerin ve suların üstündeki su lorduyum. Suyun içindeki bütün yaşamı ben kontrol ederim. Ben hızlıyım ve Beni doğru çağırısan sana kanıtlayabilirim. Sonra birden ortaya çıkabilirim ve sana minnet duyabilirim

 

AZIABEL'İN MÜHRÜ

 

http://www.magitech.com/faust/FAUST12.GIF

 

Ben küçük çocuk şeklinde beliren büyük bir ruhum. Ben beni doğru çağıran herkese hizmet ederim. Bu kanıtlanmıştır. ben işlerdeki adaletin hükümdarıyım. Birçok ruh bana boyun eğer. Ayrıca ben herkesi memnun etmeyi severim ve ben bol şans, onur, para ve statü yaratabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok ilginç bir şey daha buldum:

 

Bu mühürü (tılsımı) bir pazar sabahı, gündoğumunda Mars'ın saatlerinde yap. Bu tılsımı bir altına kazı. Eğer onu taşırsan seni kötü ruhlardan koruyacak ve dolayısıyla onlar sana zarar veremeyecekler. Eğer kırmızı bir kadife kese içinde ve giysinin sağ tarafında taşırsan bu tılsım seni tüm düşmanlarından da koruyacaktır.

 

http://www.magitech.com/faust/FAUST17.GIF

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...