Jump to content

Çakra çalışmalarım hakkında bir sorum var


Eviemevie

Önerilen Mesajlar

Merhabalar, aranıza yeni katıldım uzun süredir takip ediyordum ve bugün en sonunda kaydımı oluşturdum. Öncelikle sorduğum soru site içerisinde varsa lütfen kusuruma bakmayın araştırdım ancak net cevaplarımı alamadım.

Bir süredir meditasyon ve farkıdalık üzerine zaten çalışıyordum sonrasında çakra açma çalışmalarına başladım. Araştırmalarım sonucu çakralarımın çoğunluğunda tıkanıklık olduğunu farkettim özellikle taç çakrası 3. göz çakrası va sakral çakrada ve çalışmalarıma çakralar üzerinde yoğunlaşmaya başladım. Merak ettiğim yerse şu; medite olmuş durumda vücudumun her yerinde enerjiyi hissedip yön verebiliyorum ama çakra merkezlerine yoğunlaşma noktasında sadece ve sadece 3.göz çakramı aşırı yoğun hissediyorum hatta artık gün içinde aklıma geldiği anda bile aşırı bir enerji yoğunlaşması oluyor. Bunun sebebi sizce ne olabilir? neden sadece 3.göz çakramı bu kadar yoğun hissedip diğerlerine ulaşamıyorum. En çok orası tıkalı olduğundan dolayı mı yoksa sadece orası dengede ve diğer çakralarda mı bir sorun var?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3. göz çakrası en kolay hissedilen çakra olduğu için en yoğun orayı hissediyor olabilirsin. Diğer çakralar da üzerinde odaklanınca hissedilebiliyor. 3. gözdeki gibi baskı şeklinde olmuyor ama hissediliyor. Tıkalı çakra duygusal anlamda ve fiziksel anlamda insanda çeşitli sıkıntılar olarak kendini gösteriyor. Tıkalı olduğunu düşündüğünüz çakranızın sizin duygularınıza, düşüncelerinize ve fiziksel sağlığınıza etkisini araştırın. Eğer gerçekten dengesiz bir haldeyseniz, negatif ruh hali ve çeşitli bağımlılıklar, takıntılar  yada döngüsel halde geri gelen hastalıklar vs. gibi durumlar varsa tıkanıklık vardır. Ama yaşamınız normal seyrinde ilerliyorsa çokta şey etmemek lazım bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fiziksel problemlerin üzerinden çok yola çıkmıyorum açıkçası neticede insan yapısı ve araştırdığım zaman problemler sadece çakralardan değil başka sebeplere bağlı olarakta oluşabiliyor ama ruhsal olarak destek ve tedavi yaşamımın belirli kısımlarında aldım ve her seferinde başladığım noktaya geri döndüm bu durum beni çakralarda bir problem mi var acaba noktasına getirdi ve şimdi onlar üzerine yoğunlaşmaya ve en azından meditasyonu ve farkındalık çalışmalarını hayatımın bir parçası haline getirmeye çalışıyorum. Ama takdir edersiniz ki internette gerçekten bilgi kirliliği çok fazla araştırma yaparken bir yazılanın çok farklı hallisini başka sitelerde görüyorum. En sağlam bilginin kitaplardan geldiğine inanırım ve yine takdir edersiniz ki bir dönem kişisel gelişim furyasının patlamasıyla herkes her şeyi yazar oldu ve bende bilerek ve doğru şekilde ilerlemeye çalışıyorum ama tabiki de tek bağlam olarak sorunlarım kesin çakralardan deyip kenara geçmiyorum. Bu işe yoğunlaşmışken de bu soru aklıma takıldı anlayacağınız. Cevabınız için teşekkürler :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çakralarınızla ilgili çalışma yaparken muhakkak temkinli olmanızı öneririm. Çakralar bağımsız çalışılmaz, hepsine beraber çalışmanız gerekiyor. Sorunuza gelirse, hissediş subjektif bir konudur ve iki ihtimal var. Birincisi diğer çakralarınızda herhangi bir sıkıntı yoktur lakin onları hissetme konusunda, meditatif çalışmalarınızı arttırmanın gerekebilir. İkinci ihtimal ise tahmin ettiğiniz gibi alın çakrasında herhangi bir problem yoktur ve yaptığınız ruhsal çalışmalar çakranızın daha da yüksek bir enerjiye sahip olmasına sebebiyet vermiştir. Yine de genelde tüm çakralar tıkalı değildir genelde insanın hayatında 2 en fazla 3 çakrada problem olduğunu görürüz. Eğer ruhsal denge çok bozuksa, hayatın içinde çok fazla travma, düşünsel karmaşa ve acılı anlar olduysa o zaman çok fazla çakrada problem olma ihtimali üzerinde durabiliriz. Ruhsal dengeniz yerindeyse, ciddi fiziksel hastalıklar yoksa, muhtemelen 1-2 çakra tıkalıdır. Bunu görmek ve hissetmek yanı sıra, sarkaç ile de test edebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...