Jump to content

Daniel Firman


schizophrana

Önerilen Mesajlar

New York' ta yaşayan Fransız sanatçı Daniel Firman'ın ilk kişisel sergisi 2016 senesinde Balat' ta sanatseverlerle buluşmuştu. Sanatçı daha sonra 2019 senesinde Pilveneli Galerideki “Fabrika’da: 10 Sanatçı/ 10 Bireysel Pratik”sergisinde yer aldı. 

“Sanatla yaşanan deneyim kalıcı değildir. Böyle olur… Asıl mesele deneyimleri adım adım yaşamın bir parçasına haline getirmek, her bir deneyimi dünyayı algılama sürecimizde bir mikro laboratuvar gibi görmektir. Projelerim ekonomik ve mekansal durumlarla ilişkilidir. İşlerimin çoğu bunlara bağlı durumların kalıntılarıyla şekillenir. Ve işlerimin tümü kendi deneyimlerime dayanır. Atölyeyi bir performans ortamına çeviririm, üretme fikrine saplanmış bir zanaatçı gibi davranan heykeltraş rolünü oynamadan çalışmayı amaçlarım. Çömlekçi çarkı ile çalışır gibi değil… Benim deneyimlediğim öyle bir şey değil. Benimki fizyolojik problemlerle ilişkili, bedenden gelen uyarı sinyalleriyle ilişkili. Uyuşturucuların işin içine girmediği ve fakat fiziksel bir meydan okumanın olduğu… Spordaki gibi, yaratıcı bir hareket ve bir şeyleri açmakla ilgili. Benim yaşadığım sanat deneyimi Richard Serra tipi bir deneyim değil. Birbiri ardına heykel yapmak ve kendinizi bir kil yığınının arkasına kapamak, kırılma noktasında bulunmaktır”

Daniel Firman

 

 

FİL5.jpg

FİL4.jpg

Eser : Raw 2018 

 

 

 

 

schizophrana tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...