Jump to content

Telif Haklarına İlişkin Yasal Uyarı


AurorA

Önerilen Mesajlar

Son yıllarda özellikle internet ortamında -çoğu zaman farkında dahi olunmadan- ihlal edilen telif hakları ile ilgili bir duyuru düşmek farz oldu...

Bildiğiniz üzere, oluşturulan bir eserin tüm telif hakları o eseri oluşturan kişi ya da onun bu haklarını devrettiği kişi/kurum ya da kuruluşlara aittir. Bu nedenle eser sahibi ya da telif haklarını elinde bulunduran bu kişi/kurum ya da kuruluşların izni olmaksızın bu eserlerin paylaşılması yasaktır ve kanunlarımıza göre suç kapsamındadır. 

Forumumuzda paylaşılan her türlü içerik hakkındaki tüm yasal sorumluluk, paylaşımı gerçekleştiren üyeye aittir.  Ancak bazı durumlarda forum sitelerinin de üyelerinin paylaşımları nedeniyle bu tür durumlarda zarar gördüğü de bir gerçek.

Bu nedenle Forum Kuralları'nda da bahsedildiği üzere, telif haklarını ihlal edici nitelikteki her türlü yazı, resim, karikatür, e-kitap, program, müzik ve bunların indirilebileceği yasal olmayan linklerin paylaşılması kesin olarak yasaktır.

Özellikle karikatür konusunda bazı karikatüristler tarafından son zamanlarda gerçekleştirilen şikayetler nedeniyle Karikatür görselinin paylaşımları, eser sahibi belirtilse dahi yasak kapsamındadır. 

Konuyla ilgili hassasiyet göstermenizi rica ederiz.

  • Beğeni 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...