Jump to content

Karabasan ve Mesajı


zirzopp

Önerilen Mesajlar

Rem uykusunun F yani en derin halinde gerçekleşen uyanma isteği, rüya gören için bir felç geçiriyormuş etkisi yaratır. El, ayak ve sesine hakim olamamanın baskısı ve mücadelesiyle kısa süreli hissedilen bu baskıcı etki, karabasan denilen rüya türünün ortaya çıkışıyla oluşur. Karabasanın oluşma sebebleri arasında; hayatın içinde psikolojik veya zarar veren kişilerle teması, negatif unsurlar içeren davranışları, negatif düşünce kalıplarını, korku ve endişe frekansı yaratacak olaylar ve yaklaşımları sayabiliriz.

Karabasanın karanlık, korkuyu arttıran, hareketsiz bırakan enerjisinin mesajı; rüya görenin içinde de bu halde olduğunu anlatır. Karabasan için eski kültürler ve dinlerde karanlık varlıkların kişi üzerinde hâkimiyet kurma çabası; kötü ruhlar, ölüler âleminden gelen zararlı varlıklar, büyüsel etkiler ve negatif plana dair varlıkların istilası olarak tanımlar yapılmıştır.

Özellikle ergenliğe geçiş döneminde yoğunlaşan bu tarz rüyaların oluşmasındaki etkenlerin başında baskı altında hissetmek yer alıyor. Baskı uygulayan bir ebeveyn ya da kurallar karşısında kendini kısıtlamış hissetmek, çözüm bulunamayan bir sorunun varlığı ve yaşam enerjidinde azalmaya neden olabilecek etkenler listenin devamını oluşturuyor. Özellikle ani gelişen kayıplar, kaybetme korkuları veya sevilen bir yakının yokluğu da karabasanlara neden olabiliyor. Rüya sırasında uyuşma ve konuşmak isteyip de konuşamamak gibi semptomların oluşma sebebi, en derin uykudan uyanmaya çalışırken fiziksel olarak sinir sisteminin hızlı bir şekilde uyarılması, nefesin hızlanarak kalp atışlarını hızlandırmasıyla bedende meydana gelen hızlı değişimdir.

Korku, endişe ve kaygılardan özgürleşmek için rüyada gerçekleştirilen ilerleme; hayatın içindede kendine güven, odaklanarak karar alabilmek, cesur bir şekilde sorunlarla yüzleşip çözümleyebilmek için bir tür antreman görevi görür. Karabasan görenler, rüya içinde yapacaklarına, rüya dışında karar vermelidir. Rüya gören, kendini güvende hissettiren, sembol, dua veya bir uyanma şeklini tekrar ederek otomotizm geliştirmelidir. Bir koruma ve uyanma ritüeli/sembolü ile rüyasını yönetebilir. Bu arada hatırlanması gereken, rüya dışı ve rüyanın kendisinin aslında bir elmanın iki parçası olduğudur. (Karabasan varsa, yaşamın içinde de sıkışmışlık vardır.)

Sonuç olarak karabasanın sebebinin yaşam enerjini düşüren tüm etken içerikleri olarak görebiliriz. Rüyanın amacı, hayatı diriltmek ve iyileştirmektir. Karabasan ortaya çıktığında kişi hayatını kötüleştiren alanlara dikkatini vermeli ve hayatına anlam katmak, değerli hissetmek, çözüme ulaşmak için harekete geçmelidir!

ÖNERİLER

Kıskançlık, öfke, açgözlülük, cehalet, kibir, zevk odaklı yaşamak ve dedikodu gibi olumsuz duygu ve davranış kalıplarıyla olan bağı kesmek veya azaltmak önemli bir adımdır.

Depresyonu azaltmak için günde en az 15 dakika yürüyüş.

Alışkanlık haline getirdiğimiz kalıpları bırakmak. Farklı saatte uyanmak, farklı yiyeceklerle beslenmek, bilmediğiniz mekânlara gitmek rutini değiştirebilir.

Uyumudan önce ortamı havalandırmak.

Gece uyumadan önce el, ayak ve yüz yıkanarak , uyku öncesi sindirim sistemini çok zorlamayacak şeyler tercih ederek beslenmek.

Karabasan rüyasından uyanır uyanmaz hemen bir kap suya rüyayı anlatıp suyu tuvalete dökmek, bilinçaltında oluşmuş korku ve çaresizliğin yarattığı paniğin azalmasını sağlar.

Başucunda korunma amaçlı bir sembol veya obje bulundurmakta yöntemlerden biridir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...