Jump to content

BayParadoks

Önerilen Mesajlar

Çocuk insanın babasıdır.

 

Hepimizde olduğu gibi zamanımın büyük kısmını pasif aktiviteler(youtube,netflix,oyun vs.) Bir kısmını hiç üretken bir şey yapmamış olmanın verdiği suçluluk hissiyle.Diğer kısmını da bu suçluluk hissinin katlanılmaz bir noktaya gelmesi yada pasifliğin büyük olumsuz bir sonucu ardından hayatımı değiştirmem gerektiğinin keskin bilinciyle planlar ve kararlı sözlerim ardından bir kaç ay sonra döngünün başa sardığı bir yerlerde yanlış yöne gittiğimi fark ettim.

 

Plan yaparak ve bu planlara uymayarak geçirilen yılların ardından bu istemsiz davranışların kökenini anlamaya çalışma fikri neden aklıma bu kaçar geç geldi bilmiyorum ama orta yaş krizini beklemediğim için kendimi şanslı sayıyorum.

 

Bir insan gelişimine ; yaptığı davranışların yanlış ve gereksiz olduğuna inancı kadar uzaktır.

Bir şeyi anlamadan değiştirebileceğini sanmak en büyük hataydı.

Olay sadece alışkanlığın şemasını veya beynin çevresiyle iletişimini hangi hormonların neyle bağlantılı olduğunu anlamak değil.Bunlar yararlı olabilecek olsada hala kendine uzaktan bakmanın farklı bir biçimi olarak bizi bizden uzaklaştıran şeyler.

Problemi anlamak için problemin kaynağına yaklaşmak gerekiyor.

Ki tamda bu yüzden bu pasif aktiviteleri yapıyoruz; kendimizden uzaklaşmak.

 

 

Ve insan suçlarının nedenini öğrendikçe suçlu olmadığını anlıyor.

Başta pasif aktivite olarak değerlendirdiğim çoğu şey aslında insanın belirli ihtiyaçlarını karşılama , kişiliğin belirli yönlerini baskılama, gerçeklerden uzaklaşma ve kötü alışkanlık olarak görsekte bize uzun dönemde zararı olan artık işe yaramayan savunma biçimleri.

Yazıyı daha fazla uzatmamak adına bu nedenlerin hangisi olduğunu ve nasıl çözülebileceğini kısaca anlatmaya çalışacağım.

 

insanın belirli ihtiyaçlarını karşılama;

Hangi ihtiyaçlar?

Sosyal interaksiyon, Anlam,Sevgi,Huzur.

Biz bu ihtiyaçları kolay fark edemiyoruz çünkü bu ihtiyaçlar konuşmaya başlamadığımız dönemlerde en fazla gerekliliğini hissediyoruz ve daha konuşmayı öğrenmeden de bunları baskılamayı öğreniyoruz.

Yapılan Davranışlar; Youtube(Sosyal İnteraksiyon),Oyun(Anlam/Başarı), Pornografik İçerik(Sevgi,İlahi Tecrübe)

 

Çözüm ; Bu pasif aktivitelerden biri yapma isteğiniz geldiğinde içinizde hangi duygu uyandığını anlamaya çalışın ve bu duyguyu farklı daha sağlıklı olduğunu inandığınız bir davranış ile değiştirin eğer tatmin olursanız doğru yerdesiniz.

 

 

Kişiliğin belirli yönlerini baskılama;

Mizahi içerikler ;İçinde olduğunuz hiç bir durum komik değildir.Mizah bakışı bir noktada apati,ilgisizlik gerektirir.Bu bakış açısı ve neşe içerisinde kişiliğin ciddi sorunları bastırılır.

Çevreci/Hayvan Sevgisi/Dini/Siyasi içerikler; İnsanın zayıf yanlarını ve öfkesini baskılamak , ahlaki olarak üstün tarafı sahiplenmek için kullanılır.

 

Çözüm; Hergün çok kısa süreliğine berbat olduğun ama öğrenmeyi veya denemeyi istediğin bir şey yap.

Her gün hakettiğini düşündüğün birine açık olarak kötü davran.

 

 

Gerçeklerden uzaklaşma;

Paranormal olaylara ilgi , Bilim Kurgu, Fantezi kitaplar,Diziler ve filmler sıkça kullanılır.Kişiliğin kendine karşı suçluluğu ve nefreti yüksektir.Kendi gerçekliğini ve kendisini yeterli bulmaz.Bilinçsiz olarak farklı gerçeklerde var olmaya çalışarak.İyi hissettirmeyen duygulardan, sorumluluklardan ve gerçeklerden kaçılır.

Neden; Genelde yine erken yaşlarda stresli ortamlarda bulunma, taciz ve şiddet görme gibi olaylar neden olması bana mantıklı geliyor.Konuşmayı,katlanmayı , savunmayı,kavgayı bilmediğiniz noktada beyninizin sizi oradan uzaklaştırmayı öğrenmesi dışında bir savunması yok.Bence çoğu adhd buradan kaynaklanıyor.

 

Çözüm Kahraman Arketipi ;

Seni strese sokacağını bildiğin ama yapman gerektiğini düşündüğün bir şey seç ve on yapmaya seni yakınlaştıracak çok basit bir adım seç bu adımı ve bu adımı yapacağın süreyide 10 dakikanın altına indir bir takvim hazırla ve bunu en başa koy.

 

Şu basit cümleleri yazmak gereğinden çok çok uzun sürdü bu konuya ara ara yazacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

adhd symptoms are not so clear! ADHD affects not only patients but also their environment, families and parents during childhood or adulthood. Problems in social relationships are more prominent in adulthood. It is common for people with this disease to be stigmatized with carelessness, disorganization, sloppiness and lose their social circle.

The symptoms of childhood attention deficit and hyperactivity syndrome are different from those encountered in adulthood.

Symptoms such as persistent excessive physical activity, running on desks, disrupting the lesson or working environment, and having problems with authoritative teachers are rare in adults. In adults, they are the symptoms caused by attention problems rather than the complaints caused by hyperactivity.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...