Jump to content

Gnoxis Chat Odası - 2


TheMentalist

Önerilen Mesajlar

Forum devri kapanmadı aslında. Sadece, gelişen ihtiyaçlara cevap veremeyen forumlar hızla ıssızlaştı ve yok olmaya yüz tuttular. Pek çok forumun ortak sorunu, mobil işletim sistemlerine uygun ortam sağlamadığı gibi, özellikle mobil cihazlarla önem kazanan medya paylaşımının kısıtlı olması. Hepimiz biliyoruz ki sosyal medya gruplarının aksine forumların, sunucu, alan adı, vt, trafik vs gibi giderleri oluyor. Geliri olmayan forumların ilk kıstığı masraf trafik. Bu maksatla resimler kısıtlanıyor hatta bazı büyük forumlarda üyelere özel sınırlaması getirilebiliyor. Örneğin, herhangi bir yatırım gerekmeksizin kurulabilin faceboko grupları, medya kısıtlamasının olmayışı ve mobil standartlarına uygunluğu gibi özellikleriyle bu ihtiyaçlara kısmen cevap verebiliyor. Bu yüzden de pek çok forumun ıssızlaşmasında rol almıştır. Fakat bugün görüyoruz ki pek çoğu ıssız. Bunun yanında DH gibi yüksek aktif başlık sayısı olan forumlar da mevcut.

 

Sohbet odasının ise ıssız forumları ısıttığını daha görmedim. Aynı maksatla ve ısrar üzerine sohbet odası açılan üç forum biliyorum. Bunların birisi sırf sohbet odası kavgaları yüzünden kapandı. Diğer ikisi ıssızlığını sürdürüyor.

 

Gnoxis'in "ölü" oluşunu sohbet odası yokluğuna bağlamıyorum. Bence üye alımlarının kısıtlı oluşu da büyük bir etken. Üyelikler çok geç onaylandığı için, pek çoğunun hevesi kırılıyor. Şuan facabook'daki Gnoxis grubu, sırf etkinleştirilmeyen üyelerin umutsuzca çare aradığı bir mekân halinde. Bir kaç gün önce yeni bir hesap açtım ve forumda bir kaç şey denedim: Bu hesapla konu açamıyor, cevap yazamıyorum. Yönetim dahil kimseye özel mesaj gönderilmiyor, ziyaretçi defterine yazamıyorum. Aynı zamanda konuları puanlayamıyorum veya mesajlara karma veremiyor, sadece şikayet edebiliyorum. Bu üyelikle, etkin olarak kullanabildiğim tek özellik, arama kısmı.

 

Ne var ki arama özelliği, göze ayrıntılı görünse de oldukça kısıtlı. Örneğin, sadece konuları kapsayan arama yapmak mümkün değil. Hatta sadece konu içeriği araması yapmak da mümkün değil. Bunun için ya başlık araması yapmaya ya da etiket listelemeye razı olmalısınız. Etiketlere http://www.gnoxis.com/tags/ adresinden erişilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...