Jump to content

Atisha'nın Kalp Meditasyonu ?


wieab

Önerilen Mesajlar

Bu meditasyon Tibet'li bir Tantra ustası olan Atisha tarafından geliştirilmiştir. Her şeyi sevgiye dönüştürebilen kalp prensibiyle çalışan tüm Tantrik meditasyonların özüdür. Buna rağmen Batı'daki birçok düşünür bunun tersini uygulamamızı ister. Onlar "Nefes verdiğinde, tüm kederini ve olumsuzluğu dışarı ver. İçine çektiğin nefes ile neşe, mutluluk, pozitiflik al." derler. Atisha'nın yöntemi ise tam tersidir. Bize şunu söyler; Nefes aldığında, dünyadaki tüm varlıkların keder ve acılarını, geçmişi, bugünü ve geleceği içine çek. Ve nefes verdiğinde, sahip olduğun tüm sevinci, mutluluğu, tüm kutsallığı dışarı bırak. Nefes ver, kendini varoluşa boşalt. Bu merhamet yöntemidir ve dünyanın en çok ihtiyacı olan şeydir.

?Meditasyonun yapılışı;

-Dik bir şekilde oturun.

-Farkındalığınız kalp çakranızda olsun. Tercihen, kalp çakrası bitkilerinden biri olan ve kolay bulunun gül tütsüsünü yakabilirsiniz veya kalp çakrasıyla alakalı doğal taşları yakınınızda bulundurabilirsiniz.

-Aldığınız her nefesle birlikte dünyadaki tüm insanların kederlerini içine çektiğinizi düşünün. Tüm karanlığı tüm olumsuzluğu, var olan tüm kötülüğü içinize çekin. Ve bunların kalbinizde özümsenmesine izin verin. Bunu yaptığınızda şaşıracaksınız. Dünyanın tüm acılarını içinize aldığınız an acı, acı olmaktan çıkacak. Çünkü kalp o enerjiyi dönüştürür. Kalp dönüştürücü bir kuvvettir. Kederi içer ve mutluluğa dönüştürür. Bu meditasyon sayesinde geçmişinizdeki sizi kötü etkileyen olayları, gün içinde yaşadığınız olumsuzlukları ve gelecekteki korkularınızı engelleyebileceksiniz.

???Bu meditasyonu 21 gün boyunca iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz.

● Günde 30 dakika meditasyon yapın. 10 dakika boyunca kendi acınızı, 10 dakika çevrenizdekilerin acılarını, 10 dakika da dünyadaki acıları çekerek nefes alın ve meditasyonu anlatılış şekline göre uygulayın.

● Meditasyonu günde 20 veya 40 dakika yapın. 7 gün boyunca kendi acınızla, 7 gün boyunca çevrenizdekilerin acısıyla, 7 gün boyunca dünyanın acısını çekerek nefes alın ve yine aynı şekilde geri kalan adımları tamamlayın. Bu şekilde uyguladığınızda daha etkili sonuç verecektir.

alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...