-
Similar Topics
-
Tanrı-Tanrıça Geleneği ve Soru - Cevap
Sürekli aynı soruların tekrar tekrar gelmesi üzerine forumda verdiğim yanıtları derleyerek tek başlık altında toplama gereği duydum. Bundan sonra tanrılar ve tanrıçalar ile ilgili sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz. Ama lütfen önce daha önceden sorulmuş soruları okuyun. Tanrı ve Tanrıça Nedir? Yaratıcı dediğimiz Öz kendi içinde iki enerjisel kutup yaratmıştır; eril ve dişil prensipler. Bu eril ve dişil enerjiler yani Tanrı ve Tanrıça her şeyin yaratımında vardır. Haliyle ekol n, Yer: Neo-paganizm & Wicca
-
Tanrı ve Tanrıça Seçme
Bazı şeyleri anlamadım. Mesela Tanrı & Tanrıça'yı nasıl seçeceğiz? Ben İştar ve Baal'ı seçtim ama uygun mu? Ama böyle domates soğan seçmek gibi oldu biraz. Bilgisizim işte, yardım edin. (:, Yer: Neo-paganizm & Wicca
-
Tanrıça İsis'in Kütüphanesi
Mısır Piramitlerinden gökyüzüne bir şeylerin salındığına inanıyordu. Yıldızlardan gelen ilk firavunların söylenceleri boşuna değildi. Cevdet göktekilerin düşünce ile dünyada, piramitler aracılığıyla bir bağlantı kurduklarına inanıyordu. Cevdet’in bir doktora tezi vardı. Bu uzaklardan düşünce ile iz koyma mefhumu üzerine bir tezdi. Hala bunun heyecanı içindeydi. Mısır piramitleri için büyük bir organizasyona girişilmişti. Grubun içinde beş ülke vardı. İkişer araştırmacı seçilmişti ülkelerden., Yer: Edebiyat
-
İştar ( Tanrıça) .. mabet
İştar, Akad mitolojisindeki bir tanrıça.Mezopatamya panteosunun en önemli tanrıçalarından biridir . Sümer mitolojisindeki İnanna'dan türemiştir; İştar'a İnanna'nın Akad mitolojisindeki hali denilebilir. Kökeni kuzeybatı Semitik tanrıça Astarte'ye dayanır. İştar'ın Astarte, Anunit ve Atarsamain olarak da anıldığı olmuştur. İnanna Utu/Shamash'ın ikiz kız kardeşi, Nanna/Sin'in kızıdır. Enlil'in dünyasında ilk doğan odur. Verilen ilk isimler Sümerce iken ikinciler Akadlar tarafından bu tanrılar, Yer: Ortadoğu Mitolojisi
-
Tanrıça Nemesis İnvokasyonu ve Smyrna
Sayfamızda paylaştığım bir konuyu buraya da taşımak istedim. O yüzden antik İzmir ile Nemesis arasında ki bağlantıyı da vererek paylaşımda bulunuyorum. İzmir'in koruyucu Tanrıçalarından biri de adalet tanrıçası Nemesis'tir. Hatta burada Nemesis'in Büyük İskender ile alakalı rüyası dahi mevcuttur. Tanrıça Nemesis, adalet Tanrıçası Themis ile birlikte çalışan bir titandır. Themis, adaleti tespit ettikten sonra, merhameti olmayan Nemesis gerekli cezayı uygular. İntikam ve adalet Tanrıçası Nemes, Yer: Witchcraft
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.