Jump to content

İki Kardeşin ilişki yaşaması yanliş mıdır?


KurukafaDimtis

İki Kardeşin ilişki yaşaması yanliş mıdır?  

17 üye oy kullandı

  1. 1. İki Kardeşin ilişki yaşaması yanliş mıdır?

    • Hayır yanlış bulmuyorum.
      2
    • Üreme olduğu takdirde yanlış buluyorum.
      2
    • Hiçbir koşulda yanlış bulmuyorum.
      0
    • Evet yanlış buluyorum.(Yorumda belirtiniz)
      13


Önerilen Mesajlar

Ensest yanlış mıdır?Bu konuda sizin yorumlarınızı bilmek istiyorum.Fakat ilk olarak.Şunu belirtmek isterim ki.Aynı aielinin çocukları üredikleri zaman,genetik çeşitlilikte benzerlik olacağı için.Çocuğun,birçok genetik hastalık taşıma ihtima normalden yüksek olacaktır.Bunun muhtemelen hepimiz farkındayız ki,cinsel ilişkide birçoğumuz ensest ilişkiden kaçınıyoruz ve bu olayı ahlak dışı buluyoruz.Bu evrimsel sürecin bir ürünü.Peki bir sorun var.Ya kardeşler doğum kontrolü yaparak ilişki yaşarlarsa,hala ahlaki olarak yanlış kabul edilebilir mi?

Kendim yorumlamadan önce;Dr. Paul Bloom'um ahlak konulu dersinden bir alıntı yapacağım.

"İşte bu da Virginia Üniversitesinden Jonathan Haidt'in bir çalışması.Bu çalışmada Haidt'e göre insanlara sorduğunuzda kültürümüze ve etik özerkliğine inandıklarını söylüyorlar.Eğer kimseye zarar veren bir durum yoksa sorun değil.Yani şimdi size fikrinizi sorarsam,birçoğunuz ama hepiniz değil-Farklı kültürlerden geliyorsunuz,farklı tutumlarınız var-

ama çoğunuz karşılıklı istekli olan yetişkinler arasında kimse zarar görmediği sürece seksin sorun olmadığını düşünür,kimse zarar görmediği sürece insanların haklarına saygı duyar.Örneğin homseksüel ilişki yada evlilik sizin için sorun olmaz.Çünkü kimse zarar görmüyor,bunlar karşılıklı rızası olan yetişkin insanlar.Haidt'e göre bu argümanda bazı sorunlar var.Bu sorunları hikayeler ile örneklendiriyor.Şimdi bu sorunlardan birini sizinle paylaşacağım.

 

Julie ve Mark kardeştirler.Üniversite bahar döneminin yaz sonunda tatil için Fransa'ya gidiyorlar.Bir gece plajın yanında bir kulübede uyuyorlar.Sevişmelerinin ilginç ve eğlenceli olabileceğini düşünüyorlar.Julie zaten doğum kontrol hapı kullanıyor Mark da her ihtimale karşı kondom kullanıyor.İkiside bu deneyimden keyif alıyor fakat bir daha yapmama kararı alıyorlar.O geceyi özel bir sır olarak saklayacak olmaları onları birbirine daha da yakınlaştırıyor.Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?Sevişmeleri normal mi?"

 

Bu yazının uzunca bir devamı var fakat bir özetle şunu belirtmek istiyorum.Dini temel alan insanlar için ensest yasaklanmış olabilir.Bu konuda dini emirlere uyuyorum diyebilirler.Örnekle anlatmak gerekirse Kuranda Nisa suresi 23(diyanet çevirisidir)

 

"kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeşin kızları, kız kardeşin kızları, sizi emziren analarınız, süt bacılarınız, eşlerinizin anaları, kendileriyle birleştiğiniz eşlerinizden olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram kılındı. Eğer onlarla birleşmiş değilseniz (evliliğiniz son bulduğunda) kızlarını almanızda size bir sakınca yoktur. Kendi sulbünüzden olan oğullarınızın eşleri ve iki kız kardeşi birden almak da size haram kılındı; ancak geçen geçmiştir, Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir."

 

Peki ya diğerlerimiz bu konuda ne düşünüyorlar.Yorum yapmanızı ve yanlış olduğunu düşündüğünüz konuyu belirtmenizi istiyorum.Unutmayın iki yetişkin ve doğum kontrolü yapıyorlar.Burada ahlaki bir yanlış görüyorsanız sorun nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence oldukça yanlış, hatta tabiri caiz ise iğrenç bir şey. Koskoca dünyada insan mı kalmadı, aile içinde gerçekleşiyor bunlar. Hadi toplumsal ve dinsel açıyı bir kenara koyalım, bu bireysel olarakta kötü bir şey zaten. Gerçek hayat cersei ve jaimenin olayı gibi işlemiyor /GoT) :) Kan bağım olan, aileden, tanıdığım birisi ile şahsen ben bu tür bir yakınlık kuramam. Yani daha sonra nasıl birbirinizin yüzüne bakacaksınız ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ahlak kavramı felsefi olarak temellendirilemez . Herkes kendi kendini tatmin icin türlü kelime oyunu yapar ve bakış acısı üretir cünkü. . Daha evrensel yaklaşmak gerekir . Mantıgın yolunu izlersek eger evrensel etige aykırıdır ensest .Genetik varyasyonu ve cesitliligi sekteye ugratan birseydir cünkü ,direk olarak üreme icgüdüsü ile bagdasmaz. Diger insanlarla olan deneyim alanlarımız bizim arketiplerimizi yansıtır . Anne ,baba,arkadas,üstat ,kardes ,Es-sevgili. Hepsine dair kendi alanına özgü seyleri yasamamız gerekir etik olarak.Hormonal olarak kardesler veyahut anne*-cocuk arası iliskilerde cinsi durumlar alevlenmez. Diyelim ki sadece zevk alıyorlar ve üremiyorlar ehh o zamanda ailelerin devamını sekteye ugratmıs oluyorlar .Ha hem esi ile hem de kardesi ile beraber yasayan birileri varsa onu bilemeyecegim .Aileler arasında zaten yeteri kadar cinsel bag var .İliski manasında demedim bunu. Ondan dolayı kisiler libidosal olarak kendi özgü durumları ile beraber türün iradesine hizmet ederler yani dısarı yönelirler .Eger bir ensest durum varsa , ortada psikolojik baska seyler vardır arastırılması gereken . Bu da bir aile psikolojisinden ziyade analitik psikolojinin çözüm alanıdır ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İğrenç veya ahlaksız yapan bunu bedenlerin salgıladığı hormonlardan kaynaklı, anne baba ve kardeşler birbirleriyle eşlenmesi ve genetik zenginlik bozulmasın diye feromonlar adı verilen kokular dahi itmesi için özel tasarlanmıştır, eğer bir erkek veya kadın isen kız veya erkek kardeşinin kokusu sana cazip gelip şevhet uyandırıyorsa o senin kardeşin değildir. Şöyle bir boyun dudak kenarlarına yaklaştığın anda o koku kokmasa dahi duyguları hissettirecektir. Bilimsel olarak kanıtları mevcut araştırırsanız ulaşabilirsiniz, kardeşler birbirlerinin beden kokularından tiksinmek üzere kodlanmıştır.

 

Şahsen kendi kardeşim ve ailemden birinin yakınına geldiğimde şevhet tahrik yerine, yumuşak soft sakin huzur dinginlik ve şefkat duyguları uyanıyor, bunun sebebi de bedenlerindeki feromonlar. Yüz hatlarımız dahi DNA haritamızı gösteriyor, bir erkeğin kadını beğenmesinin en büyük temel sebebi genetik zenginlik görmesi ki zenginlik güzellik olarak algılanıyor, duygusal hiç bir şey yok tamamen hayvansal iç güdü. Kadınlarda genellikle güçlü gördükleri erkeklere karşı ilgi duyuyorlar, yakışıklılık 2. planda çünkü doğuracakları çocuğu iyi bir standartta büyütebilme içgüdüsü yüzünden kas gücü, mevki makam, maddi güç, popülerlik gibi şeylerden hoşlanıyorlar veya o feromon kokuları ve genetik zenginlik öyle baskın oluyor ki o kişinin ona rahat bir hayat sunabileceğine inanıyorlar.

 

Bir erkek veya kadın için ilk görüşte aşkın sebebi yüzdeki genetik zenginliğin okunması, kadının vücut hatlarının ovalliği ve sağlıklı görünümü (çocuk doğurtacağı için beden sağlığının hesabını yapıyor beyin) ve son olarak kadının kişiliği ve çocuğuna vereceği eğitim gibi, tamamen her şey üreme ve çocuk yapma üstüne kurulu bir sistem, yani ensest ilişki mantıklı değil veya dediğim gibi o kişi gerçek kardeşiniz veya anne babanız olmayabilir. Bunun en güvenilir şekli DNA testi yaptırmanız ki buna eminim ilgi duyduğunuz o aile bireyi ile kan bağınız bulnmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnternet gazetesi gibi başlık açmayın. Konunun içeriği iki kardeşin ilişki yaşaması, başlık ensest? Çeşitlerinin bazılarının yasal olarak suç olan bir üst başlığı bu kadar rahat kullanmayın. Başlık bu yüzden değiştirildi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İki kardeşin, yaşları büyük ve rızaları var ise, cinsel ve/veya duygusal ilişkisi yaşamasında “hukuken” bir engel yok. Hukuki engel evlenme yasağıdır. Resmi evlilik yapamazlar, geri kalan şeyler ise yasak değildir ve suç da oluşturmaz.

 

Bu söylediklediklerim diğer bütün evlenme yasağı bulunan ilişkiler için de geçerlidir: anne-oğul, baba-kız, erkek-erkek, kadın-kadın vs gibi.

 

İki kardeşin cinsel ilişki yaşaması, ahlak teorilerinin çoğuna göre ahlaksız görülmektedir. Birçok dine göre yasaktır. Bir çok hukuk sistemine göre de suçtur.

 

Ancak, ahlaka aykırı olması ile kişilerin bireysel olarak yanlış veya doğru bulması ayrı şeylerdir. Nitekim, bizatihi kendisi ensest bir ilişki içinde bulunan bir kişi bu yaptığını yanlış bulmayabilir. İlişki içinde olmasa bile yanlış bulmayabilir. Ahlaksızlık olsa da kendisini bunu yapmaktan alıkoymayı tercih etmeyebilir.

 

Şahsen, reşit ve rızaya dayalı herhangi bir ilişki her ne kadar ahlaksız görülse de bu ilişkinin yaşabileceğini düşünüyorum. Bu şartlar yerine gelince yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hukuk, toplumsal düzeni sağlamak ister. Evlenme yasağı koyulmasının bir sebebi bu ilişki içinde yasal olarak çocuk doğurmaya yol açılmak istenmemesidir. Çünkü böyle bir aile kurumu sağlıksız nesiller ortaya çıkaracaktır. Yine de bu bile, hukuki bakışla kişisel bakışın farklı yansımaları olarak karşımıza çıkabilir. Yani toplum, aileler ve diğer insanlar bunu istemese de bu iki kardeş çocuk bile dünyaya getirebilir.

 

Sonuç olarak, bir istismar veya saldırı bulunmadıkça isteyen istediği ilişkiyi yaşayabilmelidir.

 

Ekleme: Vücut kokularının iticiliğinden bahsedilmiş. O tam olarak kokudan değil, yetiştirilme şeklinden kaynaklanıyor. Sen aile içinde yetişirken kardeşinle ilişkilerinde sadece güven huzur yer almış ve cinsel bir duygu düşünceye yer bırakılmamıştır. Bu da gayet doğaldır. Ancak bir çok örnek vardır ki, ayrı yetişmiş öz kardeşler kendilerinin kardeş olduğunu bilmeden (veya bilerek de olsa) birbirinden etkilenip ilişki yaşamaktadırlar. Koku denilen şey buna engel olacak olsaydı bu vakalar da yaşanmamalıydı. Yine üzücü fakat cinsel istismar vakaları da çokça bulunmakta ve her nasılsa o engelleyici koku yine etkili olmamaktadır. Yani olay koku falan değil. Duygularımız arzularımız ahlakımız sosyal yaşantımız etkili olmakta.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca aklıma gelmişken "Emperor Caligula" türkçe alt yazılısı internette mevcut.

 

Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus (d. 31 Ağustos 12 – ö. 24 Ocak 41), daha çok Caligula takma adı ile bilinen, 37 - 41 yılları arasında görev yapmış, Julio-Claudian Hanedanı mensubu ve Roma İmparatorluğunun üçüncü imparatoru.

Aşırı savurganlığı, tuhaflığı, ahlaksızlığı ve acımasızlığıyla tanınır, despotluğuyla hatırlanır. Kendi muhafızlarının birkaçı tarafından 41 yılında öldürüldü. Romalı tarihçi Suetonius, Caesar'ın Hayatı adlı eserinde döneminin en ünlü olaylarını anlatır.

Günümüze ulaşan kaynaklar, Caligula'nın zalimliği ve var olduğu iddia edilen deliliği üzerine anlatılan anekdotlara odaklanmaya meyillidirler. Bu kaynaklar, özellikle Suetonius, ne kadar kapsamlı olurlarsa olsunlar sansasyonel ve ön yargılı oluşları nedeniyle modern araştırmacılar arasında bir tartışma konusudur. Sık sık bu dönemin en tarafsız tarihçisi olarak gösterilen Tacitus'un Caligula'nın saltanatı hakkında yazdıkları kaybolmuştur.

 

Daha sonra Caligula hakkında, imparatorun kız kardeşleriyle özellikle de Drusilla ile ensest ilişkisi olduğu dedikoduları çıktı. Suetonius, bu iddialar hakkında çok özel şeyler yazmıştır.

 

 

Filmdede 2 kardeşin aralarındaki ilişki derinlemesine işlenmiş. Filmi izlediğimde gösterilen roma için gerçektende acaba eski roma böylesine, bu kadar var mıydı diye bana sorgulattı.

 

Efese gittiğimizde tuvaletlerini yaptıkları o mermerlerin üzerine önce esirleri oturtup soğuk mermeri ısıttırıp (esirler totodan soğuğu çekiyorlar) sonra oturduklarını öğrenindiğim de ne kadar ileri gidebilirler derken bu filmi izledikten sonra.....

her neyse izlemelisin, tadı kaçacak. :D

 

 

220px-Gaius_Caesar_Caligula.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir-kaç gündür gözümü tırmalıyor bu konu. Ha yazdım, ha yazıcam derken. Ben aile içi ve yakın akrabalar arasında cinsel yada romantik herhangi bir paylaşım olmasını katiyen doğru bul(a)mıyorum. Insanların cinsel tercih ve eğilimleri konusunda sonsuz hoşgörü sahibi birisi olmama rağmen bu durumu "hastalık" olarak görüyorum. Hiç-bir şekilde mantığım bunu kabul ed(e)miyor. Fazla özgürlüğün hakikaten insanları sapkınlığa ve sapıklığa ittiğine dair düşüncelerim var. Kendi başıma hiç gelmedi böyle bir şey, ne bileyim herhangi bir aile bireyinden teklif filan, ve oldukça ilgi çekici iki kuzenle büyümeme rağmen ben de onlara hiç o gözle bakamadım. Nasıl bakılır onu dahi aklım almıyor. Amerikan porno endüstrisinin "Abla, kardeş, üvey anne, enişte" temalı uydurma hikâyelerine fazla kaptıran yurdum insanlarının dramıdır bu bence. Cinsel egitimsizliktir. Öz kızlarına tecavüz eden babalar, ablasının bebeğini tecavüzle öldüren kardeşler var bu toplumda. Ve sayıları azımsanamayacak kadar çok. Belki kulağa komik gelecek ama Aşk-ı Memnu şafşatasından sonra insanların içindeki kurt solucana dönüştü ve bu bir kırılma noktasıydı sanki. Insanların bilinçaltına işlenilen dizi, film, şarkı vesaire kitle iletişimiyle ulaşılabilirliği kolay ve açık her bir detayın insanları nasıl çıldırttığına şahit olmak hiç zor değil. Heryer tecavüz, cinayet, şiddet, vahşet. Annem sağolsun, Esra Erol hayranı olduğundan, ona her gittiğimde programı izlemesem de televizyon önümüzde açık anlatılanlara şahit oluyorum haliyle. Biz tabi gündüzleri okullarda, iş yerlerinde sürünürken anne tayfası bunları seyrediyor genelde. Çoğunluğun dini inancı gereği inandığı manevi değerler uğruna yaşaması gereken toplumumuzda neler oluyor, neler yaşanıyor var ya. Insan kulaklarına inanmıyor. "2 aylık bebeğinin kimden olduğunu bilmediği için programlara çıkıp tüm sevgililerine çağrıda bulunan 20'li yaşlarda bir kadın gördü bu gözler.

"Yok artık" denecek ne skandallar dönüyor karnını zor doyuran halkımın hayatında...

Türkiye cinsel açlığın Afrikası'dır diyorlar ya hep, haklılar. Bu yozlaşma toplumun kalbini parçalarken masumların da canını yakıyor. Hepimizin hassas ve duyarlı cümlelerle yaklaşması gereken bir konu bu bence. Malum forum, halka açık bir platform ve insanlar herşeye inanmaya fazlasıyla musait bir bilinçsizlikteler. Hassas noktalar bunlar. Bir şeyin hukuken suç teşkil etmiyor olması o şeyin etik ve doğru olduğu anlamına da gelmez.

...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...