Jump to content

Sevdiğiniz Kokuları Söyler misiniz?


paranormalfikir

Önerilen Mesajlar

İnsanı en hızlı bir şekilde yolculuğa çıkartan, farklı duygulara sürükleyen şey, kokulardır diye düşünüyorum.

 

Dünyada milyonlarca güzel koku varken birçoğundan bihaberiz. Gönüllü yahut zoraki olarak hapsolduğumuz şehirlerde sentetik kokuların içinde yaşayıp gidiyoruz.

 

Birçok parfüm, oda spreyi vs. kokusu bende anksiyeteye, çarpıntıya, migrene sebep oluyor.

 

Birkaç gündür bunu düşünüyorum; bir parfüm kokusu beni aniden huzursuz edebiliyorsa, bir başka koku aniden huzurlu da kılabilir o hâlde.

 

Bir çiçeğin kokusu tembel bir insanı, karamsar bir beyni değiştirebilir diye düşünüyorum.

 

Özetle; hoşunuza giden, size mutluluk, neşe, hüzün veren kokular nelerdir?

 

Birkaç tane ben yazayım, portakal çiçeği, siyah çay, ıhlamur, kar kokusu...

 

İllaki bitki olmak zorunda değil, sevgilinin teni, fırındaki ekmek ya da tiner kokusu... :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Klasik kitap kokusunu severim.muhabbet kuşu kokusunu severim.yeni yıkanmış çorap kokusunu severim.şeker katılmamış neskafe kokusunu severim.dediğin gibi çoğumuz alışkanlıkla özlüyor çoğu kokuları.ne zamandır çiçek koklamıyorum.bahar geldi artık bol bol koklayacağım..: ))

Senin gibi bende ormandaki o küf kokusunu severim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Koku, takıntılı derecede önemsediğim bir şey benim. Bu yüzden böyle heyecanlı heyecanlı hangi kokuları sevdiğimden bahsetmek istedim şimdi. :)

E küçük bir liste yapacak olursam:

Yağmurdan sonra toprak kokusu, deniz suyu ve yosun kokusu, bir de 'sokaklar dolusu şekerli kar kokusunu' çok severim. Aklıma gelen ilk üç bu. Sonrasında; kahve kokusu, kitap kokusu, temizlik malzemesi kokusu (bilhassa yeni yıkanmış nevresim takımı kokusu - satürn alert) listenin devamını oluştururken, dalin şampuan, lavanta kolonyası ve sümbül çiçeği kokusunu çok severim. Tütsü de bir koku aracı ise eğer sandal ağacından vazgeçemiyorum. Çikolata kokulu rujlar var, onlara da tav oluyorum. Hindistan cevizi içerikli kozmetik ürünlerinin kokusu da bana hep plajı ve gitmediğim yaz tatillerini anımsatır. Iş boyut değiştirdiğinde burnumu kıpırdatmama gerek kalmadan vodka kokusuna düşerim ben. Yeşil kokular. :D ve kibrit kokusunu da severim. Bazı şuruplar çok güzel kokar mesela çocukken içtiğim Calpol şurup, şimdi de Coledan D vitamini damlasının kokusuna tavım. Fırından taze cıkmış kurabiye kokusu, kurabiye yemeyi lezzet olarak pek tercih etmesem de kokusuna bayılırım. Elma çayı kokusu da bu listeye yazılabilirmiş aslında düşününce. Kuru ağaç dallarından kamp Ateşi yakıldığında o Ateşin de kendine has bir kokusu vardır aslında. Duyumsamak oldukça zordur ama. Kokuyu kuru dalların yandığı kokudan ayırt etmek epey zordur hatta. Fakat Ateşin de bir kokusu olduğuna inanıyorum. Hatta Ateşin insana direkt sarıldığına inaniyorum ben. Üşüyüp titremeye başladığında bir battaniye gibi sardığına, her ne kadar yıkıcı olmasıyla ünlü olsa da, zifiri karanlığı aydinlatabilen yegane şeylerden biri olduğuna, kısaca varlığına inanıyorum... Ya aslında şu an aklıma gelmediğine fakat çok sevdiğime inandığım ne çok koku var... Hatırladıkça edit çekerim madem. Eylemlerin de kokusu vardır bu arada, ve yemin edebilirim ki mutsuzluk soğuk hava gibi kokuyor. Nane şekeri gibi ağzı üşütenlerden var ya hani. E bitireyim madem burda

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kediotu kökünün kokusu en favorim olan kokulardandır . :D. Onun dışında kokuların insanların enerjisinde hitap ettiği genel olgular vardır . Misk , amber , vanilya ,tarçın falan daha çok yoğun bir haz uyandırır . Sedir ,sandal ,meşe yosunu,ıslanmış toprak, falan daha çok Zihni hoşnutluk -berraklık ve huzur uyandırır.Ama sizin koku ile temas ettiğiniz o anki ruh haliniz ve geçmiş kayıtlarınızdan getirdiğiniz tecrübe de o anki deneyimi etkiler .Tıpkı erik satie nin besteleri gibi olan kokular da vardır . Hangi duygu tonunda ve hissiyatta olduğu diğerlerine nazaran daha az belirgindir .Ama kokuyu açığa çıkaran materyal ve onun sembolizmi hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir . Bu arada pis kokuları çok da fazla dışlamamak gerekir . orta bazda ter kokusu sevgili ilişkilerinde karşı cins de cinsi hormonları tetikliyormuş mesela . Evet yanlış duymadınız sevgilinizin teri ( Çok yoğun değilse tabi ) cinsi duygularınızı ve hormonlarınızı aktifleştiriyor .Feromon etkisi görüyor yani bir nevi . Yada dışkı ve idrar kokuları pistirler ama özünde temizlenmenin , arınmanın sembolüdürler . Bu bize onları da tüketmeyelim yada yakınlaşmayalım diye ,toprakta gübre falan olarak kullanalım diye doğanın temizlenme olayını koruması için oynadığı bir oyun olabilir . Kimilerine hala tezek kokusu ; doğal ortamı , köydeki bayır ,çayırı ve çocukluk anılarını hatırlattığı için güzel ve hoş gelir .:) . Nereden girdim la ben buraya ? , illa bir felsefe yapacam . Asdaf ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu başlık beni çok heyecanlandırmıştı ama yazmaya hazır hissedememiştim. Koku ruh halimi ciddi anlamda etkiliyor. Dışarı çıktığımda şu yıl, şu zaman kokuyor dediğim oluyor.

O ormandaki rutubetli koku benim de en sevdiklerim arasında. Ormanın en güzel kokusu zaten. Onun bir alt versiyonu olarak yağmurdan sonra toprak kokusu var. Kahve, kitap kokusu... Bunlar değişmez. Onun dışında ahşap kokusunu ve benzerlerini çok severim. Buna yemek masasını da dahil edebilirsiniz, sandal ağacını da, menengiç kahvesini de, kuru kalemleri de... Hatta mesela tiyatroda en sevdiğim şey sahnenin ahşap kokusuydu. Gösteri olsun olmasın, prova yapıyor olalım olmayalım, yalnız ya da değilim umrumda değil, sahnede oturup o kokuyu almak hiç sebepsiz iyi hissettiriyordu bana. Herhangi bi gösteri izlemeye gittiğimde de salona yayılan o koku bile bana keyif veriyor. Hatta gösteri telaşı kokusu diye bi şey bile var bence. Terle karışık... demişken... aslında 'kötü' olduğunu düşündüğüm ama çok sevdiğim kokular var. Bunlardan birisi liman kokusu. Böyle adlandırılır mı ki? Teknelerin, limanların, halatların ortak bir kokusu var ya, o. Mide bulandırıyor ama çok seviyorum ben o kokuyu. Bu listeye ateş/is kokusuyla devam ediyorum. Sonra belki tezek kokusu. Bence tezek kokusu acayip bi lüks. Sonra ıslak köpek ko- haha şaka şaka. Ona ben bile gelemiyorum.

Soğuk kokusu var sevdiğim. Evet soğuğun kokusu, yaaa. Sonbaharda yaprak kokusu, biçilmiş çimen/ot kokusu. Boya kokusu! Duvar, guaj, akrilik, sprey... Of bazı sprey boyalar efsane kokuyor hatta! Hamsterım yavruladığı zaman deterjana benzeyen ama çok ayrı bir koku vardı, arada yolda yürürken falan o kokuyu alıyorum sanki. İyi hissettiriyor, ne bilmiyorum ama.

Ortamın ferah, havadar kokması çok önemli ve parfüm vs. de bunu bastırıyor bence. Aromatik şeylere gelirsek... Ylang ylang, sandal ağacı, limon, hafif tarçınımsı kokular, hindistan cevizi, melisa, çok hafif vanilya, kakao... Güzel şeyler bunlar. Efendim ekmek kokusu. Talaş, odun, yulaf... Hiii! Domates. Ve salatalık kokusu. Rakı ve anason kokusu. İspirto! Kibrit. Köy evinde yastık yorgan kokusu... Sonu yok bunun. Teşekkür ederim, çok güzel bi turdu. :derisive:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle muhabbet kuşu kokusu. Yağmur, toprak, deniz vs geçiyorum çünkü bunları çoğumuz severiz. Ama muhabbet kuşu ayrı bir şey ya böyle arada sapık gibi alır elime, yaslar burnuma ciğerlerime çekerim kokularını. Allah'ım olsa da koklasam böyle bebek bebek, bonbon şekeri gibi ayh ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...