Jump to content

Ayahuasca Tarifi


BayParadoks

Önerilen Mesajlar

Uyarı

 

 

Ayahuasca'nın kabul edilmiş bir tarifi yok her şaman'ın kendince bir tarifi var ki genel olarak ruhsal konularda tecrübesi olmayan biri olarak internette bilgi toplayarak kendi hazırladığım ve denediğim bir tarifi paylaşıyorum her ne kadar kendim bir sorun olmadan verim almış olsamda tariften doğacak herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmiyorum.

 

Ayahusca temel olarak 2 bitkiden oluşuyor , bu bitkilerden biri asıl bitki DMT içeren diğeri ise maoi inhibitor.

Bizim maoi inhibitor kullanıyor olmamızın sebebi sadece dmt içeren bitkiyi kullandığımızda bu maddenin mide asidi tarafından yok ediliyor olması.Maoi inhibitor dmt'nin emilimini sağlıyor.

 

Normal olarak yapılanı , bizim farklı yaptığımızı ve nedenini yazacağım.

 

 

  • Geleneksel olarak bu 2 bitki karıştırılarak demlenir fakat biz ayrı ayrı demleyeceğiz nedeni maoi inhibitor'ün etkili olmaı için bir süre gerekiyor bu süre içerisinde dmt'nin bir kısmı midemizde ziyan olmamamsı adına ilkde maoi inhibitörlü olanı içip 15 - 20 daika (midemizde hafif yanma başladıktan sonra) dmt içeren çayı içeceğiz.
  • Biz arıtılmış su kullanacağız, normal kullandığımız sudaki mineraller etkiyi bozabiliyor. Arıtılmış su için para vermenize gerek yok, araştrıp evde basit şekilde yapabilrsiniz.
  • limon suyu veya beyaz sirke kullanarak suyun asidik değerini 3.5 ile 5 arası tutacağız bunuda sıvı Ph ölçer ile kontrol edeceğiz , bu yaprakların daha fazla çözülmesini sağlayacak.

 

Gereken malzemeler

 

Banisteriopsis caapi 50 g (maoi inhibitor)

Chacruna ( Psychotria viridis ) 25 g (Dmt)

Limon Suyu / Beyaz Sirke

Sıvı Ph Ölçer / Turnisol / Kırmızı Lahana

 

 

1)Paslanmaz çelik’ten 2 kap alın ve içerilerine 1/ 1.5 Lite arıtılmış su koyun.

 

2)Kaba konulan suyun asidik değerini 3.5 ila 5 arası olana kadar limon suyu veya beyaz sirke kullanarak arttırın.Asidik değeri arttıkça bitkinin çözülmesi ve dolayısıyla etkisi artar fakat midede tutmak zor olur , kolay kusmayan biri iseniz 3.8 idealdir.

 

Eğer sıvı ph ölçeriniz var ise limon suyu kullanın , çayın tadını baya güzelleştiriyor böyle bir deneyim öncesi çayın tadı kötü olmak zorunda diye bir kaide yok fakat yoksa limon suyu kullanmayın çünkü muhtelemelen turnisol kağıdının rengini etkiler o durumda beyaz sirken kullanın, turnisol kağıdıda bulamazsınız kırmızı lahana ile ph ölçebilirsiniz , tam değeri vermez ama asidik değer hakkında bir fikriniz olur.

 

3)Bu çok önemli çay ocağın en küçük yerinde en kısık derecede olmalı eğer ocağınızda en küçük iki ocak arasında sıcaklık şiddetinde fark varsa birini piknik tüpünde yapın yada ocağın üzerine metal plaka koyun aşırı sıcak alkoloidleri bozar.

3 4 saat arası haşlayın , eğer yüksek sıcaklık değilse %20 ila %35 arası buharlaşmış olması gerek.

 

4)Türban /Bez /T-shirt vs. yardımıyla süzün süzdüğünüz suyu ayrı bir kaba alın sonra kullanacağız.

Bezin içindeki bitkiye’de bastırın içerisinde sıvıyı alın.

 

5)Tekrar kaba saf su koyup asitliği arttırıp ,bezin içinde olan bitkiyi koyun.

Minumum 3 defa olmak üzere asitli su’da haşlama işlemini 2 bitki içinde su berraklaşana dek tekrarlayın.

 

6)Banisteriopsis caapi haşlama işleminden kalan kapların hepsini bir kaba.Chacruna haşlama işleminden kalanları bir kaba koyun.Ve ikisindende içilebilecek seviyeye gelene kadar haşlayın *Hatırlatma yine sıcaklık minimal olacak.Bence içilebilecek maks seviye Birer büyük su bardağıdır.

 

7)Bu elimizde olan içilebilecek seviyedeki bardakları dolaba koyuyor , bir gece bekletiyoruz.

Aldığımızda tortular aşağı inmiş olacaktır.Bir kez daha süzüyoruz.

 

 

 

Kullanıma hazır.

Sonuçta bu çay olduğu için içmeden önce ısıtmanız tavsiye edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

inhibitor olarak üzerlik kullanabilir miyiz kullanabiliyorsak gram aynı mı?

Bilgim yok.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Önemli Not;Ayahuasca kullanmadan 48-72 saat öncesi diyetinize dikkat edin, uzak durmanız gereken şeyler.

 

- Kızarmış yiyecekler veya aşırı yağ

- Cinsel temas

- Baharatlı yiyecekler

- Fermente yemek

- Kafein

- Taze olmayan (konserve veya paketlenmiş) et veya balık ürünleri

- Sıvı ve Toz protein özleri

- Bira mayası veya maya bazlı takviyeler

- Günlük Ürünler

- Olgunlaşmış meyveler

- İşlenmiş tatlılar ve rafine şeker

- Aşırı miktarda sofra tuzu

- Domuz eti ve kırmızı et

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...