Jump to content

Böceklere karşı bir tarif arıyorum


WAMPIR172

Önerilen Mesajlar

Piyasada “Çin Yağı” diye satılan distil nane yağı var. Biraz pahalı ama çok uzun süreli kullanılıyor. Yaklaşık bir ceviz büyüklüğünde pamuk topuna birkaç damla damlatıp böcek olan odaların köşelerine koyarsan, tüm böcekler kaçıyor ve gelmiyor. Ben sonuçlarına çok şaşırmıştım. Ayrıca sprey şişesinde suyla karıştırıp sinek ilacı olarak da geçen yaz kullandım. Üç-dört damla fazlasıyla iş görüyor. Ayrıca hem “ilaç” diye satılan zehirleri solumamış olursun, hem de böceklerin ölmesine gerek kalmadan geçemeyecekleri sınırları bilirler. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Biz yazları limonu yarım kesip içine 3-5 karanfil sokuyoruz. Komidinin üzerine bırakıyoruz. 1 hafta kadar ( limon o kadar sürede çürüyor ) sivrisinekleri doğal yoldan uzak tutuyor. Bunun dışında böcekler için bir tarif malesef bilmiyorum :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ailemle beraber yaşarken evi böcek basmıştı bi ara. Eski bir bina olduğu için. Ben çok eğleniyordum ama, ocak çakmağı diye tabir edilen o uzun çakmaklardan almıştım, gördüğüm yerde gazı sonuna kökleyip yakıyordum böcekleri. Önce duyargaları sonra bacakları en son gövdesi. Koyu kahverengiye dönüyorlardı. Denemeni tavsiye ederim. Eğlenebilmek lazım böceklerle de. Ikinci seçenek papağan. Üçüncü seçenek ev kedisi. Her türlü ilaç zehir var evet ama, bizde hiçbiri işe yaramamıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böcekler, bir evin hastalık belirtisidir. Örneğin hamam böceği kastediliyorsa, bu böcekler temizlik için varlar. Nemli, loş (hatta karanlık), dağınık ve kirli ortamlar doğal yaşam ortamları olduğundan, bu niteliklerdeki yerleri seçerler. Yani ev depresyonda demek. :) Zehirsiz kurtulmanın anahtarı, çok çok iyi temizlik, iyi ışıklandırma ve ertelenen tamiratları tamamlamadır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim hem aşırı derecede haşere fobim hem de OKB-titizlik takintim var temizlik konusunda aylarca tedavi gördüm ilaç içtim ben. Benim evim pis değildi ve o ruh hastası böcekler 25 yıllık nuh nebi'den kalma o aptal apartmanı baya bildiğin 28 daire tek tek olmak üzere işgal etmişlerdi. Belediye binayı zehirledi insanlar 1 hafta kustu ama onlar yine de ölmedi. Hamam böcekleri hakkında sayfalarca makale okudum. Özellikle eski binaların duvarları içerisindeki demirlerin aralarında yaşıyorlar ve evlerin elektrik prizlerinden geliyorlar. Öyle hızlı ürüyorlar ki 7 katlı apartmanı işgal etmeleri 3 ay sürmemişti. Abartmıyorum. Bina özellikle ciddi bir sel yedikten sonra ne kadar temizlendiyse de ne yapıldıysa da bu böcekler durdurulamadı. Tek bir dişi hamam böceği dışarıda çantanıza vs tutunup evinize gelirse hasbel kader o böcek bölünerek çoğalıyor ama bir şekilde ürüyor arkadaş anlayamiyorsun bile nasıl olduğunu. Genellikle eski yada içerisinde boş daireler bulunan apartmanlarda operadaki hayalet misali bir anda beliriveriyorlar. Deprem, sel, toprak kayması tarzı afetlerden sonra da çıkabiliyorlar. Banyolardaki su giderlerinin üstünü kapatmazsan ordan bile gelebiliyor bu manyaklar. Bu böceklerle baş etmenin tek yolu Riddex adında manyetik dalgalar saçan bir cihazla mümkün oldu. Onu da tabiki ben keşfetmiştim uzun araştırmalar sonucu. Baya para vermiştik. Tüm komşular aldı. Prize taktı. Ve bir anda yok oldular. Fakat fare, yılan, muhabbet kuşu tarzı tüm canlıları kısa sürede öldürebiliyor bu alet. Bu süreçte çok kuş telef olmuştu. Eviniz pisse, böcek gelir mentalitesini nerede okusam bi geliyolar bana. Hassas noktam bu. Öhöm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...