Jump to content

Avrupa nın Hristiyanlıktan önceki inanışlarıyla ilgili yardım


Drizzt

Önerilen Mesajlar

Çok kaynak var ki... Bir de hangi Avrupa? Antik Yunan ve Roma mı, Germenler mi, Keltler mi yoksa İskandinavlar mı? Antik Yunan'dan girersen oradan yine Ortadoğu'ya ve Mısır'a uzanırsın, çünkü Yunan her şeyi doğudan almıştır kendisi içine felsefe katmıştır. Yine Anadolu'yu unutmayalım, ana tanrıça kültü(Kybele) yoğun yaşanmıştır Anadolu'da. Avrupa'yı ayıramayız Asya ve Afrika'dan çünkü Avrupa başlı başına bir kıta parçası değil. Hepsi birbiriyle bağlantılı.

Antik Yunan için yardımcı olabilirim. Bir mitoloji sözlüğü edin öncelikle; tercihen Azra Erhat veya Pierre Grimal'in. Sonra antik yazarlara yönel; Homeros - İlyada ve Odysseia, Hesiodos - Thegonia. Bu ikisi iyi başlangıç olur, tanrıları ve mitolojik kahramanları tanımana yardımcı olur. Yine diğer antik yazarları okursan dönemin yaşamı, inanışı, sosyal düzeni vs hakkında bilgin olur. Herodotos, Thukydides, Ksenophon, Vergilius, Cicero, Ovidius Pausanias... say say bitmez. Modern kaynaklara da göz atarsın, en azından makaleleri ve özet halindeki kitapları okursun. Güney ve güneydoğu Avrupa hakkında bilgin olur. Diğer bölgeler hakkında başka üyeler yardımcı olur artık ama Anadolu, Mısır ve Ortadoğu'yu da gözardı etme lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

benim araştırdığım ilk başta şamanist türk inancının günümüzde sürdürülmesiydi mesela tahtaya vurmanın kötü ruhları kovmasının şamanizmden gelmesi falan gibi ama avrupa da bu tür inanışlar sürdürülüyo mu bunu okumak istiyorum yardımların için çok teşekkürler :) :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...