Jump to content

0zguN

Önerilen Mesajlar

Özenerji kavramı birçoğumuzun bildiği gibi Bülent Kısa' nın Büyü Sohbetleri isimli Kblan Tragna ekolünden bahseden kitapta geçen bir kavram. Bilgi sahibi olmayanlar için kitaptan alınan kısa bir paragraf şöyle:

 

"Kısaca Özenerji durmadan bilgi toplar. Her bilgi kırıntısı onun için değerlidir. Bu şekilde devamlı olarak kendisini bilir. Aynı şekilde üst boyutların varlıkları da bilgi toplarlar. Sonunda, çok çok sonra bir gün Evrende edinilecek bilgi kalmayınca, Özenerji kendi bilgisi ile tam olarak dolduğu zaman kendisini tam olarak bilecek, artık bilinecek bir şey kalmayacaktır. İşte o zaman Özenerji gene kendisini sıfırlamak isteyecektir. Kaadiri mutlak ve her şeyin yaratıcısı olan, sınırsız Özenerji'nin istese bile yapması mümkün olmayan tek birşey vardır ki, o da ölmektir. Özenerji istese bile ölemez çünkü o ölümsüzdür. Çünkü ölüm denilince akla gelen şey zaten yoktur ve çünkü Ölüm de ancak Özenerji ile ve onun içinde mevcut olmuştur. Onun tarafından yaratılmıştır. Bu durumda Özenerji kendisini sıfırlamak için tekrar Evreni kendi bünyesine geriye toplar. Tekrar bir bütün olur. Tekrar kendisini bir kozmik yumurta haline getirir. Artı ve eksi yok olur. Özenerji tek yönlü bir enerji olur. Sonra enerji de olmaz. O artık Şey olur ve olmayan hiçlikte uyur."

 

Bu özenerji fikrinin aristotales, spinoza gibi bazı düşünürler tarafından ortaya konmuş bazı fikirlerin bir nevi farklı bir versiyonu olduğunu görüyoruz. Kendisini bilme amacında olan ve kendisini tamamen bildikten sonra tekrar bir bütün olacak olan, bütün varlığın kendisinin bir parçası olduğu bir çeşit panteist tanrı modeli.

 

Benim merak ettiğim bu "özenerji" fikri doğrudan okültizm ile bağlantılı mıdır yoksa Kblan Tragna ekolüne özgü bir görüş müdür? Bu görüşü paylaşan ve bu görüş üstüne kurulan başka ekoller var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar mutlaka vardır, bildiğinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Kısaca Özenerji durmadan bilgi toplar. Her bilgi kırıntısı onun için değerlidir. Bu şekilde devamlı olarak kendisini bilir. Aynı şekilde üst boyutların varlıkları da bilgi toplarlar.

 

Buraya kadar okuyabildim, dayanabildim...

 

Benim merak ettiğim bu "özenerji" fikri doğrudan okültizm ile bağlantılı mıdır yoksa Kblan Tragna ekolüne özgü bir görüş müdür? Bu görüşü paylaşan ve bu görüş üstüne kurulan başka ekoller var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar mutlaka vardır, bildiğinizi paylaşırsanız sevinirim.

 

Kısaca filozofik olarak bomboş saçma bir fikir.. Filozofik olarak bomboş.. Subjektif bildirimlerden ibaret...

 

neden?

-bilgiyi- toplama kavramı yapay,

neden?

Bilgi için, erişim, erişme, ulaşma, edinme gibi bir kavram gerekiyor

Toplama bünyesine katma, çekme gibi mi? Boşluktaki kablosuz bilgi,bilişim daha iyi bir kavram..

 

 

Özenerji kavramı bilinç gibi bir belirtme sanırım ve tüm-varoluşsal bir ortaklığa ve paydaşlığa varoluşun bağrına geri verilmeli.. ama öz kavramı yapay.. Her yer özdür ve herşey özdür...

Öz bir bölümleme, yapay...

 

---

 

Türkçe de büyü kavramı küçül kavramının zıttı olarakta kullanılıyor.. Peki büyü sohbetleri....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...