Jump to content

Önerilen Mesajlar

Cumhuriyet devrimlerinin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından Köy Enstitüleri, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in yaptığı Yücel'in Çiçekleri adlı filmle beyaz perdeye taşındı. Filmin galası 23 Kasım Cuma günü Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.

 

Film, 1940 yılından başlayarak yurt çapında uygulanan Köy Enstitüleri projesini, yaratıcılarından, dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve İlköğretim Genel Müdürü İsmail Hakkı Tonguç’un yaşam hikayeleri üzerinden anlatıyor.

 

 

Film, Yücel ve arkadaşlarının toplumsal ve ekonomik zorluklara, siyasal muhalefete rağmen, zorluklara ve tehditlere aldırmadan uyguladıkları ve başarılı oldukları Köy Enstitüleri gerçeğini daha önce denenmemiş bir anlatım diliyle aktarıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ü Mahir Günşıray canlandırdı

 

Türk sinemasının usta oyuncularından Mahir Günşiray'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı belgesel- drama türündeki eserin senaryosunu, filmin yönetmenliğini de üstlenen Özkarabekir yazdı.

 

 

'Yücel'in Çiçekleri'nde İsmail Hakkı Tonguç’u Muhammet Uzuner, Hasan Âli Yücel'i ise filmde görünür olduğu farklı dönemlerine ait 3 farklı oyuncu canlandırdı.

 

 

Yücel'in çocukluğunu Ege Şenoğul, gençliğini Kutay Şahin canlandırdı. Yetişkin Hasan Âli Yücel rolünde ise Mehmet Tokat görev aldı.

 

 

Senaryo yazımında Yücel'in kızı Gülümser Yücel'in anılarından da faydalanıldı.Cengiz Ökarabekir, drama ağırlıklı yapımın senaryosunu uzun bir araştırma sürecinin ardından tamamladı. Filmin danışmanlığını Prof. Dr. Kemal Kocabaş yaptı.

 

[video=youtube;cjyO40cbw-E]

 

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...