Jump to content

Buda ' nın altın sekiz yolu


sare

Önerilen Mesajlar

O zamandan beri, birçok dindar lider, Sekiz Katlı Orta Yol'u ya da Buddha'nın Altın Sekizinci Yolunu vaaz etti. Elbette, modern toplumda bu Yol'u uygulamak zordur ve Altı Kusursuzluk çok daha uygun bir uygulamadır. Ama her durumda, Sekizinci Yol hakkında genel bir fikre sahip olmanız gerekiyor, belki de birisi bu uygulamayı denemek isteyecektir.

 

1. Doğru Görünüm

 

Altın Sekiz Katlı Yoldaki ilk şey, Doğru Bakışıdır, yani her şeyi doğru şekilde görmek demektir. "Her şeyi doğru şekilde görebilmek" ne demektir? Bu, her şeyin acı çektiğini bilmeniz gerektiği anlamına gelir.

 

Ancak, medeni bir toplumda yaşıyoruz. Yaşamak için para kazanmalıyız, yemeliyiz. Bir ailen varsa, karını ve çocuklarını sevmelisin. Bu durumda, Doğru Bakış'ın imkansız olduğunu bilmelisiniz. Öyle değil mi? Toplumdan emekli olan keşişler ile, işler farklı olabilir, ama bizler, Dünya Bilim Mahkemesine derinden daldık. Ve Fenomen Dünyası, yanılsamalar dünyası, hatalarla dolu bir dünyadır. İçinde kalırken şeylerin doğru görünümünü elde etmek için işe yaramaz.

 

Genel olarak, her şey, bağımsız bir varlık halindeki Gerçek Ego'nun, Üç Gong'un müdahalesinden dolayı yanılsamaların etkisine kapıldı ve yanlış yolu izleyerek nasıl başladı. Nedensel ve Astral dünyalarda deneyim kazandıktan sonra, acı ve ıstırap dolu bir dünyada somutlaşmıştır. Bundan sonra, acı çektikçe, Gerçek Ego ekleri edinir ve birçok şeyle ilişkilendirilir. Ve bu dünyayı bir yanılsamalar dünyası olarak görmek için, Gerçek Ego'mizin içine daldığı acı dünyası Doğru Bakış'tır.

 

2. Doğru Düşünme

 

Bir sonraki aşama Doğru Akıldır. Bu ne tür bir uygulama? İlk olarak, çevrenizdeki olayları ve durumları analiz etmeniz gerektiğini ve analizinizin Doğru Bakış'a dayandığından emin olmanızı söyler.

 

İkincisi, davranışlarınızı ve düşünce tarzınızı analiz etmeniz gerektiğini söylüyor. Bu Doğru Düşünme. Modern insanlar elbette bunu yapabilir. Ancak Doğru Durum, Doğru Zihin için bir ön koşul olduğundan, Doğru Bakın yoksa, Doğru Zihin imkansız olacaktır.

 

3. Doğru Konuşma

 

Daha Sonra Doğru Konuşma takip eder. Çok basit. Burada sadece doğruyu konuşmanız ve konuşmanızı kibarlaştırmanız gerektiği kastedilmektedir.

 

4. Doğru Eylemler

 

Dördüncü Doğru Eylemdir. Bu günlük yaşam hakkında. Buddha Shakyamuni şöyle dedi: "Her günün önemini anlayın ve ısrarla geliştirin." Ancak, bu çok belirsiz, değil mi? Pratikte Budizm pratiğinden bahsetmektedir. Yani, pratikten başka bir şey yapmamakla eşdeğerdir.

 

Bu gereklidir, çünkü bir kişi öldüğünde bunu bilmez. Belki yarın ya da yarından sonraki gün öleceksin, ama sonraki hayatta mutluluğun hiçbir garantisi yok. Bir sonraki yaşamınızda mutluluk istiyorsanız, her gün daha iyi kullanın ve ısrarla uygulayın. Bu, uygulamacılar için Doğru Eylemlerin nasıl yorumlandığıdır.

 

5. Doğru Yaşam

 

Doğru eylemler günlük yaşamınız hakkında konuşurken, Doğru Yaşam bir bütün olarak hayatı düzenler. Buddha Shakyamuni şöyle diyor: "Tüm yaşamını yaşa, böylece gerçek kurtuluş ve aydınlanmayı başarabilirsin." Burada manastizmi kastediyoruz. Aynı zamanda oldukça zor, çünkü ailemizle çalışmak ve çalışmak zorundayız. Çocuklar kendilerine kalırsa, kontrol edilemez hale gelirler. Eğer ailenle ilgilenmiyorsan, üzülecekler.

 

Ancak, Buddha Shakyamuni şöyle dedi: "Böyle şeyler hakkında endişelenmeyin, evinizi bırakın ve Kurtuluş uğruna ısrarla devam edin. Bağların bütün köklerini yırtıp kurtulun." Doğru Yaşam budur.

 

6. Doğru Ezberlemenin

 

Ardından Hafızanın Doğru Hafızaya Alınmasını, yani öğretimin sabit tekrarını, dharma'daki fiksasyonu takip eder. Bununla ne kastediliyor? Bir keşiş olmak çok zor. Ama buna katlanmalı, dikkatinizi kendinize konsantre etmeli ve sürekli olarak Aydınlanma'yı düşünmeli, yoga ve Budizm'in öğretilerini sürekli olarak incelemelisiniz. Buna Doğru Bellek Düzeltmesi denir. Yani, bu zihni geliştirme sürecidir.

 

7. Doğru Stres

 

Doğru Çaba, gerçek eylemi gösterir. Örneğin, yağmur yağsa da, su Manipura çakrasına ulaşmasa bile, meditasyona devam etmelisiniz. Kendinizi yoğun meditasyona ayırın. Dharma'yı kalıcı olarak dağıtın. Bu Doğru Çabadır. Bellek Düzeltmeyi Düzeltmeden Önce Doğru Çaba'yı uygulayabilirsiniz.

 

8. Doğru Meditasyon

 

Ve son Doğru Meditasyon. Doğru Meditasyon, bilinçaltının tüm çalışmalarını durduran bir meditasyondur. Onu sınırlar ve köklerini yakarsınız. Bu meditasyonu tüm aziminizle uygulayın. Bu doğru meditasyon.

 

Böylece, Buddha'nın Altın Sekizinci Yolu, Doğru Bakış, Doğru Akıl, Doğru Konuşma, Doğru Eylemler, Doğru Yaşam, Hafızanın Doğru Ezberlenmesi, Doğru Çaba ve Sağ Meditasyondan oluşur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...