-
Similar Topics
-
''Gizli yüz'' filmi hakkında bir yorum
Aziz Rut(h)kay'ın Peşine Düştüğü "Gizli Yüz"ü Anlamak Orhan Pamuk’un "Kara Kitap"ının içinden bir bölüm olan daha sonra da senaryosunu da yazdığı filme de çekilen "Gizli Yüz"de ne anlatmak istediği de hasidizmde gizli. Hasidizm, 18. Yüzyılda ortaya çıkan bir akım. Sabetaycılık gibi Luria Kabalası’na dayanıyor. Devekut kavramını merkeze alıyor. Devekut, Tanrı ile birlikte olmak demek. Çok sofu ve tutucu bir Yahudi inancı özetle. Hasidizmde insan yüzleri çok önemli ve hasidikler yüz okuyorlar., Yer: Filmler
-
Türk Cadıları; Cazilar..
Anadolu’da, sağlığında üstünden kedi atlamış veya köpek eti yemiş insanların, öldükten sonra hortlayarak cadı olacaklarına inanılmaktadır ANBR 149. Anadolu folklorundan farklı olarak, Doğu Trabzon ve Rize folklorunda cazi/mayisa (Çaykara) motifi, uzaktan gelen korkunç bir yaratık olarak algılanmamaktadır. Köyün içinden herhangi bir kadın cadı olabileceği gibi cadılık eğitim-le başkalarına da öğretilebilir. Aynı evdeki tüm kadınların erkeklerinden habersiz cadı olabileceğine dair sayısız hi, Yer: Neo-paganizm & Wicca
-
Tezer Özlü ; Türk Edebiyatının Lirik Prensesi
Tezer Özlü, 10 Eylül 1943′te Simav’da doğdu. Anne ve babasının görevleri nedeniyle çocukluğu Simav, Ödemiş ve Gerede’de geçti. “Dört bin nüfuslu bir Anadolu kasabasında dünyaya bakmayı öğrendim. Altı yaşındaydım. Dünyanın sonsuz büyüklüğünü hissettim ve gitmem, çok uzaklara gitmem gerektiğine inandım…, Yer: Yazarlar
-
İslamiyet Öncesi Türk Eğitim ve Öğretimi
TÜRKLERİN SOSYAL, KÜLTÜREL, SİYASİ, İDARİ HAYATI VE SANATI Türklerde eğitim ve öğretim hayatı hakkında fikir edinebilmek için Türklerin tarihini, yaşayış tarzlarını, sosyal, yapısını, siyasi ve idari yapısını, sanat ve kültürelhayatını incelemek gerekmektedir. Türklerin tarih sahnesinde görünüşleri çok eskidir. M.Ö. 3-4 bin yıllarına kadar gitmektedir. Bu konuda W. Eberhard "M.Ö. 3. bin yılın ortalarında bile, bir kısım kavimlerin kendilerinden sonraki nesillerin taşıdıkları vasıflara hai, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Stalk(Gizli Takipçi) Hikayeleri
https://onedio.com/haber/ustun-stalk-yetenegiyle-butun-istihbarat-teskilatlarinin-agzini-acik-birakacak-23-cilgin-728699 https://onedio.com/haber/stalk-isine-gonul-verenlerden-dolu-dolu-guldurecek-whatsapp-diyaloglari-700216 Çoğunlukla kızlar yapıyor sanılıyor ama erkeklerden de yapanlar az değil.Hastalık gibi bir şey...Normal yaşamda birini takip edecek raddeye gelsende takip etmek zor ama sosyal medya bu sorunu da ortadan kaldırdı... Burada ki üyelerden de eğlenceli şeyler çıkar.Hikay, Yer: Gnoxis Cafe
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.