-
Similar Topics
-
Şamanizm vs Tek Tanrılı Dinler
Aradaki farkı ve Kızılderililerin inançlara bakış açısını anlayabilmek için aşağıda geçen konuşmaya bakmak gerekir. Bir Wirrarika ile onu Hristiyan yapmaya çalışan bir misyoner arasında geçen diyalog: Wirrariki: Biz Kızılderililerin birçok tanrıya inandığımız için aptal olduğumuzu düşünüyorsun, öyle mi? Oysa biz, siz beyazlar gibi inançlara sahip değiliz. Bizim yolumuz inanca değil, görmeye dayanır. Siz ise bir kişinin peşinden sürü gibi gidiyorsunuz. İsa’nın ne yapıp, ne yapmadığını nere, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
İnyupitler'de Şamanizm
Selam arkadaşlar. Bu aralar hatta 3 aydır Şamanizme merak saldım. Çok araştırmaya başladım. Hatta yakındır gün ben şaman oldum bile diyebilirim hahaha... Keyifli okumalar aşklarımmmmmmmm Şamanizm bütün Eskimo halklarının Hristiyanlık öncesi geleneksel dinidir ve etkileri günümüzde az da olsa görülmektedir. Şamanist İnyupiklerde Siḷam iñua (okunuşu: silyam inyua, anlamı: atmosferin ruh yöneticisi) Tanrı kavramıyla örtüşebilecek tek kelimedir. Siḷam iñua harfiyen «göğün/havanın insanı» demek, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Uzun zaman sonra Şamanizm
Selamlar herkese uzun zaman oldu foruma girip gezinmeyeli yeniden foruma dahil olmaya karar verdim. Şamanizm üzerine birlikte araştırma yapabileceğim birilerini arıyorum birlikte kendimizi geliştirmek adına ve bu inanca mensup veya mensup olmak isteyen merak eden kişilerle birlikte yürümek istiyorum ve araştırmalarımızın sonucunda bilgilerimizi merak edilen her ne varsa paylaşmayı isterim bu konu altından iletişime geçebiliriz., Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Şamanizm'de Güç Hayvanınızı Elde Etmek
http://www.crystalballreaders.net/Shaman_Traveler/OwlChief.jpg Şamanizm’de güç hayvanı son derece önemlidir. Her şaman en az bir güç hayvanına sahiptir. güç hayvanları şamanları ve kabile insanlarını hastalıklardan, kazalardan ve kötü olaylardan korur. Bazı şaman kültürlerinde herkesin güç hayvanının olduğu kabul edilirken bazı kültürlerde ise güç hayvanını elde etmek çok güçtür. Kuzey Amerika yerli kabilelerinden bazıları, güç hayvanını elde edemeyen çocukların 7-8 yaşını geçemeyeceğine ina, Yer: Witchcraft
-
Şamanizm'den Gelen Adetler
Türkler’in Şamanizm’den İslamiyet’e geçişi yüzyıllar öncesine dayansa da, günümüzde Şamanizm’den kalan birçok adet ve gelenekleri bulunuyor. İşte onlardan birkaçı: Ay: Anadolu’da yeni ayın görünmesi sırasında yere diz çökerek niyaz edilmekte, gökyüzüne, aya ve toprağa bakarak dilekte bulunulmaktadır. Yeni ayın yeni umutlara ve yeni başlangıçlara vesile olacağı düşünülür. Bu olgu da Türklerin eski Gök tanrı inancından kaynaklanmaktadır. Su dökerek uğurlama: Gidenin arkasından su dö, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.