Jump to content

Gerçek Simya


sare

Önerilen Mesajlar

Gerçek simya, bedenin Işık Bedenine dönüşmesine dayanır. Katolik Kilisesi'nin uğradığı zulümler nedeniyle batıda olduğu gibi, o kadar çok bilgi kaldırılmış ve simyacıların gizlice olması ve Kilise tarafından tutuklanıp idam edilmekten veya genel olarak Hristiyan çetelerin katledilmesinden ve bilgilerinin yok edilmesinden sakınmak için çok fazla kod kullanmaktadır. Konuya gelen pek çok kişinin gerçek anlamlar konusunda eğitime sahip olmaması ve böylece ünlü sıradan kimya türünün kaldığı yer. Pek çok aptalca bilgi eksikliğinden sonra simyayı, buna dayanan batıl inanç olarak nitelendiren kitaplar yazmaya başladı.

 

Eğer bir kişi bu bilgiyi simya ederse, Hindistan'da ve Uzak Doğu'da ve metinlerinde bu bilginin daha açık bir şekilde devam etmesine devam edilirse, bu konunun gerçek doğasına dayanan açıklıklara sahipler:

 

Tantrik simya:

 

"Amacı, doğanın kanunlarını aşan ölümsüz ama somut bir elmas bedeninin üretimidir."

 

"Simya'nın meditatif ve ritüelleşmiş bir yoga biçimine içselleştirilmesi, hedefi ruhsallaştırılmış bir ışık bedeninin edinilmesidir."

 

"Metallerin ve merkürün dışsal manipülasyonu, doğrudan aydınlanmaya yol açan kanalların ve rüzgarların transmundan iç simya rasayana'sine sıradan ve aşağılık olarak ilan edildi."

 

"Vjrayana paritesinde" simya "bodjicitta'nın, Prajna'nın [Tanrıça" Bilgeliği "nin) ve Upaya'nın [Erkeklerde Beceri 'anlamına gelir] ve bir" gökkuşağı bedeninin "ya da "ışık gövdesi".

 

 

Doğu'nun en eski Tanrı'sı olan Shiva'nın resminin açık bir şekilde, Işık Beden'in sembolik olduğu söylenir, dolayısıyla eski dinin orijinal noktası Işık Beden'dir. Hindu simyası, tarihin en eski metinlerinin Veda'nın kodlanmış bilgisi olduğunu açıkça kabul etmektedir.

 

Shiva metinlerde yer alır Soma ve Agni'nin birleşimidir. Bu, ebedi hayat olan Ayurveda'da Vedik simya dönüşümünün tamamlanmasıdır. Bu süreç, tüm unsurların sübtilden kabaya kadar katman yoğunluğundan oluştuğunu ve tüm elementlerin ve maddenin çekirdekte bulunan İlk Madde veya Ruh, Akasha'nın aynı maddesi olduğunu anlayarak yapılır. Amaç, bu içsel ruhsal ateş ve ruhsal bağışlar, ruhsallaştırılmış madde ile elementleri arındırana kadar, yoğunluğu parçalamak ve kaba olanı daha fazla incelemek için ruhsal ısınma ve sulamadır. Hindu simyası Shiva'nın küllerle kaplı olması, elementlerin ruhsal ateşle yakılmasını ve cürufun yakılmasını ve böylece Işık Beden işinin bitirilmesini sembolize eder. Kaldırılan cüruf, Satürn'ün, ölüm, yaşlanma, talihsizlik damgasını temizleyen damgasını taşır. Bu süreç, Şeytan'ın yılanının kundalini'yi yükseltmesini ve çakraları dönüştürmesini, nadis ve elementleri açıp dönüştürmeyi içerir. Bu Şeytan ve Tanrıların insanlığa verdiği bilgidir.

 

 

 

Kaynak

The Alchemical Body, White

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gerçek simya terimi hiç hoşuma gitmedi. Ama bubaşlığa özel değil. Konu ne olursa olsun ''gerçeği bu'' tarzındaki yaklaşımları doğru bulmuyorum.

 

 

En azından artık ''metallerin özü-ruhu'' benzetmesinin ne olduğunu biliyoruz. O zamanlarda bunu nasıl yapıyorlardı? Onu hatırlamıyorum. Bakmam lazım. Ancak günümüzde bu işlemi, yani metallerin ''ruh'' larını, elektroliz ile kolaylıkla çıkarabiliyoruz. Ve her maden farklı farklı bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Kimler tarafından? Bazı büyük aileler diyeyim. Bu farklı bir başlığın konusu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok ben zaten içeriği yazana söyledim o lafı lütfen sen üzerine alınma :) Başlık da cuk oturmuş. Bu içeriği üreten için bu yazı zaten mutlak doğrudur.

 

Hatta aç başlık moral bozmak yok yüzüm güldü siteye girince bir sürü yeni başlık :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok ben zaten içeriği yazana söyledim o lafı lütfen sen üzerine alınma :) Başlık da cuk oturmuş. Bu içeriği üreten için bu yazı zaten mutlak doğrudur.

 

Hatta aç başlık moral bozmak yok yüzüm güldü siteye girince bir sürü yeni başlık :D

 

Ya canımsın sana kucak dolusu mavi kalp gönderiyorum ❤

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...