Jump to content

Diyalog Ağırlıklı Filmler


adEda

Önerilen Mesajlar

Olay örgüsünden çok içindeki diyalogların baskın geldiği filmleri listelemek hoş olabilir diye düşündüm. Ne kadar çıkar bilmiyorum aslında, ekleme yapabilirseniz şahane olur.

Eklediğim filmler genel hatlarıyla tek mekanda, sınırlı oyuncuyla çekilmiş filmler ama içerdiği diyalogların öne çıktığı filmleri de ekleyebiliriz elbette.

12 Kızgın Adam ( 12 Angry Man / 1957 )

 

http://es.web.img3.acsta.net/c_280_373/pictures/14/03/18/11/29/378384.jpg

 

site içi link içi link > http://www.gnoxis.com/12-angry-men-1957-12-kizgin-adam-56290.html

 

 

Andre ile Akşam Yemeği ( My Dinner with Andre / 1981 )

 

poster_opt.jpg

 

>http://www.gnoxis.com/andre-ile-aksam-yemegi-my-dinner-andre-1981-a-64141.html?highlight=

 

 

 

 

Dünyalı ( The Man from Earth / 2007 )

http://www.burcinyazici.com/wp-content/uploads/2007/12/manfromearth.jpg

 

> http://www.gnoxis.com/dunyali-man-earth-24524.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kapan / Fermat's Room

 

IMDB: 6,7

 

Birbirini hiç tanımayan dört matematikçi, gizemli biri tarafından büyük bir bulmacayı çözmeleri için davet edilir. Kendilerine yöneltilen soruları zamanında ve doğru olarak çözemezlerse, içinde bulundukları oda bir anda ölüm tuzağına dönüşecektir. Bunun yanı sıra çözmeleri gereken en önemli problem ise, kendilerini buraya getiren sebep ve aralarındaki ilişki olacaktır. Akıl yürütmek benim işim diyorsanız film derhal izlenmeyi bekler.

 

 

 

Coherence

 

IMDB: 7,2

 

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

 

[video=youtube;kxAOewNzz-8]

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Genel olarak tek mekânda çekilen filmler hâliyle bol bol diyalog barındırıyor. Bunlar da onlardan sayılır... Ben genelde kişisel mücadele, çatışma, yabancılaşma, tekilliğin, kaybolmuşluğun bolca yer aldığı filmleri daha çok seviyorum...

 

127 Hours

 

IMDB: 7,6

Yaşanmış gerçek iç burkan bir olaya dayanan 127 Saat, Oscarlı yönetmen Danny Boyle'un 'Slumdog Millionaire'den sonraki çalışması. Genç dağcı Aron Ralston, kimseye haber vermeden çıktığı yolculuğunda Utah yakınlarında Moab bölgesinde büyük bir kaya parçasının arasına sıkışır. 5 gün boyunca hayatta kalmak için elinden geleni yapan Aron'ı oradan kurtaracak kimse yoktur. Tek çaresi yine kendisidir...

 

 

 

Buried / Toprak Altında

 

IMDB: 7

 

ABD'nin Irak'ı işgal ettiği günden bu yana Hollywood'un çektiği film sayısı Bağdat'a düşen bombaların sayısını geçmiş olmalıdır. İşte Toprak Altında filmi de bu minvalde değerlendirebileceğimiz yapımlardan biri. Paul Conroy Irak’ta görev yapan bir Amerikan askeridir. Bir grup Iraklı direnişçi Paul'u derdest eder. ABD'li asker Paul, gözünü açtığında ölümle burun buruna olduğunu görür. Uyandığında kendisini bir tabutun içinde gömülü halde bulmuştur. Oraya nasıl ve kim tarafından getirildiğini bilmemektedir. Ölmemek için zamana karşı yarışmak ve klostrofobinin doruklarındaki bu kabusu atlatmak zorundadır.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gjy9RC8zNwc

 

 

All Is Lost / Sona Doğru

IMDB: 6,9

 

Film tanımadığımız, kim olduğu hakkında en ufak bir fikrimiz olmayan bir adamın teknesinin konteynera çarpmasıyla başlar. Ve bundan sonra adamımız denizin orta yerinde hayatta kalmak için elinden geleni ardına koymayacak, sonuna kadar mücadele edecektir. Yönetmen J. C. Chandor'un ikinci filmi olan bu filmde Robert Redford'un yaşına rağmen oyunculuk yeteneğinden hiçbir şey kaybetmediğine tanık olacaksınız.

 

[video=youtube;no1rl9Gvx-s]

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nefret Sekizlisi

 

IMDB: 7,8

 

Western türündeki film, İç Savaş'ın bitmesinden altı, sekiz ya da 12 yıl sonra, bir grup yabancının, tipiden kurtulmak için dağdaki bir konaklama yerine sığınmasını ve gizli bağlılıkların hayatta kalmalarını tehdit ettiğini anlamalarını konu ediyor. The Hateful Eight’te bir posta arabası, kış soğuğu yaşayan Wyoming’den geçer. Yolcular, cellat John Ruth ve yakaladığı kaçak Daisy Domergue, Domergue'nun adalete teslim edilmesi için Ruth'un "Cellat" olarak bilindiği Red Rock kasabasına hızla yol alır. Yolda iki yabancıyla tanışırlar: Biri, kötü şöhretli bir ödül avcısı olan, zenci bir eski federasyon askeri Binbaşı Marquis Warren ve diğeri de kasabanın şerifi olduğunu iddia eden güneyli haydut Chris Mannix. Tipide yollarını kaybeden Ruth, Domergue, Warren ve Mannix, bir dağ geçidindeki konaklama yeri olan Minnie's Haberdashery'ye sığınır. Minnie's'e vardıklarında onları mekânın sahibi değil, dört yabancı karşılar: Minnie annesini ziyaret ederken Minnie's'e göz kulak olan Bob, Red Rock celladı Oswaldo Mobray, Kovboy Joe Gage ve Müttefik Sanford Smithers. Fırtına, dağdaki konaklama yerini etkisi altına alırken, sekiz gezginimiz, Red Rock'a hiç varamayabileceklerini öğrenir.Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun son projesi olan 'The Hateful Eight' senaryosunun internete sızması sonrasında Tarantino tarafından iptal edimişti. Ancak daha sonra çekilmesine karar verilen filmin başrollerinde Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Michael Madsen, Tim Roth yer alıyor. Filmin başyapımcıları Harvey Weinstein, Bob Weinstein ve Georgia Kacandes, yardımcı yapımcılar da Coco Francini ve William Paul Clark.

 

 

 

İçimdeki Deniz

 

IMDB: 8

 

Ötenazi meselesini en derinlikli işleyen yapımlardan biri olan İçimdeki Deniz'de gösterdiği performans ile Javier Bardem destan yazıyor. Filmde, Ramon Sampedro’nun 30 yıldır yatağa bağlı yaşamı, dokunaklı bir dille sinemaya aktarılmış. 30 yıldır bir yatakta geçen trajik bir hayat... Gençliğinde geçirdiği bir kazadan sonra hayatla tek ilişkisi deniz manzaralı penceresidir.

Hayatına iki kadın girer: Avukat Julia ve köylü kızı Rosa. Bu iki kadından biri, boynundan aşağısı felçli adama hayatın anlamını tattırır ve onun "kurtuluşunu" sağlar.

 

 

 

1408

 

IMDB: 6,8

Bir yazarın hayal gücü bazen gerçekleri yaratmasına sebep olabilir ya da hayal gücü ile çıktığı yolculuk onu gerçek hayata paralel imgelerle karşılaştırabilir. Mike Enslin başarılı bir yazardır. Genelde yazdığı alan doğaüstü güçlerle ilgilidir. Üzerinde çalıştığı kitap için araştırma yaptığı sırada Doplhin Oteli’nin 1408 numaralı odasında gizemli olaylar yaşandığını anlar. 1408 önemli bir mittir. Çok geçmeden otel yöneticisinin tuhaf olaylara dahil olması ile beraber ürkütücü şeyler yaşanmaya başlar. 1408’in gizemi pek de huzur verici değildir. Stephen King’in kısa öyküsünden uyarlanmıştır.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...